vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reizen met een huisdier en je reisverzekering

Reizen met een huisdier en je reisverzekering
Reizen met een huisdier en je reisverzekering

Ga je op vakantie binnen de EU en wil je een huisdier meenemen? Dan is het goed om te weten dat hiervoor Europese regels gelden.

Bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance vallen huisdieren (hond, kat of paard) ook onder de dekking van de reisverzekering. Mocht je huisdier overlijden dan kun je veelal een beroep doen op de annuleringsverzekering.

Met je huisdier op reis

Voor het reizen met je huisdier gelden Europese richtlijnen. Deze regels zijn opgenomen in de EU-verordening 998/2003 en aansluitend EU-Richtlijn 92/65 geldt het volgende voor het (niet commercieel) reizen met honden, katten of fretten tussen EU-landen. Kort samengevat betekent dit:

  • Identificatieplicht van je huisdier door een leesbare tatoeage of een elektronisch identificatie systeem (transponder of microchip).
  • De begeleider moet in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort, uitgegeven door een geautoriseerde dierenarts ter staving van geldige vaccinaties.
  • Een vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid) is verplicht voor honden, katten en fretten.

Voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Malta, Zweden en Finland zijn aanvullende regels in de verordening vastgelegd, waaronder een verplichte bloedtest.

Neemt je een hond, kat of fret mee van of naar een niet-EU-land? En staat dat land niet in de lijst ‘Vervoer van een derde land naar een EU-lidstaat (Zie deel C van bijlage ll van de verordening)? Dan moet je een aantal maanden voor vertrek een verplichte bloedtest laten afnemen door een dierenarts.

Een teken- en wormbehandeling kunnen ook verplicht worden gesteld. Vraag daarom altijd advies bij je dierenarts over de regels voor het land van bestemming wanneer je een huisdier meeneemt op vakantie.

Het is aan te bevelen om ruimschoots voor vertrek contact op te nemen met je dierenarts en de benodigde documenten in orde te maken. Een bloedtest moet veelal minimaal drie maanden van te voren worden afgenomen.

Reisverzekering: ook voor huisdier

Bij de kortlopende reisverzekeringen van Allianz Global Assistance vallen huisdieren (hond, kat of paard) onder de dekking van de reisverzekering. Mocht je medische kosten moeten maken voor je huisdier in het buitenland, dan kun je deze kosten claimen bij je reisverzekeraar. Er geldt natuurlijk een maximum bedrag voor deze vergoedingen. Zelfs repatriëring valt onder de dekking. Wanneer het baasje onverwachts naar huis moet, worden ook de repatriëringskosten voor het huisdier vergoed.

Definitie van huisdier

Reisverzekeraars zien een hond, kat of paard als een huisdier. Ongeregistreerd dieren als cavia’s, goudvissen, konijnen etc. vallen niet onder de dekking van je reisverzekering.  Tevens moet je aan kunnen tonen dat het huisdier jouw eigendom is.

Huisdier en reisverzekering Allianz Global Assistance

Bij Allianz Global Assistance zijn de medische kosten meeverzekerd in de rubriek medische kosten van jouw eigen reisverzekering. Per reis geldt er een maximum aan medische kosten voor een huisdier van € 125,-. Per polis kan er maximaal € 250,- voor alle huisdieren samen worden uitgekeerd. De kosten voor een terugreizend huisdier worden door Allianz Global Assistance vergoed indien deze het gevolg zijn van een verzekerde gebeurtenis..

Huisdier en annuleringsverzekering

Wanneer je zelf een annuleringsverzekering hebt afgesloten en je huisdier wordt voor vertrek plotseling ernstig ziek, dan is dit bij Allianz Global Assistance een reden om je vakantie te annuleren. Zelfs wanneer je van plan was je huisdier ergens anders onder te brengen tijdens je vakantie. Tevens krijg je in sommige gevallen een deel van je vakantie vergoed, wanneer je de vakantie vroegtijdig moet afbreken door het overlijden van je huisdier. Let er wel op dat je deze dekking soms apart moet afsluiten.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor de annuleringskosten wanneer de reis niet door kan gaan door prive -omstandigheden, of vergoedt (een deel van) de reissom bij het afbreken van de vakantie. Er moet uiteraard wel sprake zijn van een gedekt evenement. Dat wil zeggen dat de annulering of afbreking alleen wordt vergoed indien de oorzaak met name in de polisvoorwaarden staat genoemd. De meest voorkomende reden van annulering zijn familieomstandigheden of ziekte van de reiziger of de reisgenoot.

Een kortlopende reisverzekering afsluiten?

Bij ReisverzekeringBlog kun je zelf eenvoudig een reisverzekering van de Allianz Global Assistance afsluiten. De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking:

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-540 04 08 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739