vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Rusland reisverzekering met gratis Engelstalige verklaring!

Rusland reisverzekering met gratis Engelstalige verklaring!
Rusland reisverzekering met gratis Engelstalige verklaring!

Ga je op reis naar Rusland? Een reisverzekering met dekking voor medische kosten is verplicht voor de aanvraag van een visum voor de Russische federatie.

Hier ontvang je gratis een Engelstalige verzekeringsverklaring wanneer je een reisverzekering voor Rusland afsluit.

Visum Rusland en reisverzekering

Wanneer je naar Rusland reist, moet een visum aanvragen. Bij een aanvraag voor een visum moet je tevens aantonen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in Rusland. Dat kan door bij je visumaanvraag een Engelstalige verzekeringsverklaring in te leveren. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. De geldigheidsduur van de reisverzekering moet gelijk zijn aan de visumperiode.

Engelstalige verzekeringsverklaring

Let er altijd op dat expliciet op de verklaring moet worden vermeld dat de reisverzekering geldig is in de Russische federatie of wereldwijd. Een kopie van een verzekeringspasje is niet toegestaan. Onderaan deze pagina zie je een voorbeeld van de Engelstalige verzekeringsverklaring van Allianz Global Assistance. Deze wordt door de Russische autoriteiten geaccepteerd.

Dekking medische kosten verplicht

Je moet eveneens kunnen aantonen dat de medische kosten door de verzekeraar worden vergoed. De dekking medische kosten valt over het algemeen niet onder de standaard dekking van een reisverzekering, maar dient aanvullend te worden afgesloten. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een reisverzekering.

Hoe vraag je een Engelstalige verklaring voor Rusland aan?

Wie van plan is om naar Rusland te reizen, adviseren wij om bij ons een Engelstalige verklaring aan te vragen. Op deze verklaring staat waar je voor verzekerd bent en waar deze verzekering geldig is. Je kunt een Engelstalige verklaring bij ons aanvragen door een email te sturen naar: info@reisverzekeringblog.nl onder vermelding van de N.A.W. gegevens en je Allianz Global Assistance polisnummer. Dat geldt natuurlijk ook als je een doorlopende reisverzekering hebt.

Een reisverzekering voor Rusland afsluiten?

Bij Reisverzekeringkorting.nl kan je zelf eenvoudig een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance met medische kosten voor Rusland afsluiten:

Of als je vaker naar Rusland gaat:

Meest gestelde vragen en antwoorden over Rusland reisverzekering met gratis Engelstalige verklaring (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Is een (reis)verzekering verplicht voor Rusland?

Ja. Iedereen die naar Rusland reist, moet een visum aanvragen. Dit kan bij de visumbalie Rusland VHS (tegenover het Russische consulaat) of je kan een visum online aanvragen via visa.kdmid.ru. Een onderdeel van de visumaanvraag is, dat je moet aantonen verzekerd te zijn tegen medische kosten. Dat kan met een reisverzekering met dekking voor medische kosten.

Hoe kom ik aan een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Rusland?

Sluit eerst bij ons een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten af. Neem daarna per e-mail contact met ons op voor de Engelstalige verzekeringsverklaring voor Rusland (Russische Federatie). Vermeld daarbij altijd je polisnummer. Heb je een doorlopende reisverzekering afgesloten vermeld dan ook wanneer je naar Rusland reist en de wanneer je weer terug naar Nederland gaat.

Waar moet een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Rusland aan voldoen?

Voor een aanvraag van een visum moet je kunnen aantonen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten in Rusland. Dit kan door bij je visum aanvraag een Engelstalige verklaring van (reis)verzekering bij te voegen. Deze verklaring moet je ook bij je hebben wanneer je door Rusland reist. Een kopie van een verzekeringspasje is niet voldoende en word ook niet toegestaan.
Op de verklaring moet expliciet vermeld worden dat medische kosten door de (reis)verzekeraar wordt vergoed en de (reis)verzekering geldig is in de Russische Federatie of wereldwijd. De geldigheidsduur van de (reis)verzekering moet gelijk zijn aan de visum periode. De verklaring van reisverzekering van Allianz Global Assistance wordt door de Russische autoriteiten geaccepteerd.

Wat valt er onder de reisverzekering voor Rusland?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport en andere dekkingen.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering voor Rusland afsluiten?

Een reisverzekering voor Rusland afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739