vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Schengenvisum: Kort verblijf in Nederland, melden bij politie verplicht

Schengenvisum: Kort verblijf in Nederland, melden bij politie verplicht

Buitenlandse gasten die naar Nederland komen met een Schengenvisum voor een periode van maximaal 90 dagen, moeten zich binnen 72 uur laten registreren bij de vreemdelingenpolitie. Afhankelijk van de situatie gelden er diverse regels.

Ben je ingezetene uit een van de landen van de Europese Unie, IJsland, Noorwegen, Liechtenstein of Zwitserland, of ben je gezinslid van iemand met een van deze nationaliteiten? Dan hoeft de buitenlandse gast zich niet te melden (*). Ook hoeft een buitenlander zich niet te melden wanneer hij/zij logeert op een officiële camping of in een hotel, tenzij de buitenlander reist met een visum waarop uitdrukkelijk staat dat hij of zij zich moet aanmelden bij de (vreemdelingen)politie.

(*) Nederlanders worden in eigen land niet als EU-onderdanen beschouwd, tenzij ze in een ander EU-land wonen of woonden.

Ik blijf langer dan 90 dagen, wat moet ik doen?

Wil je langer dan 90 dagen in Nederland verblijven, neem dan contact op met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) omtrent de verdere procedure. Maak een afspraak via telefoonnummer 0900-1234 561.

Aanmelden kort verblijf (Schengenvisum)

In veel gemeentes kan je jouw kort verblijf digitaal aanmelden. In andere gemeentes kan je voor de juiste informatie bellen met 0900-8844. Vraag naar de vreemdelingenpolitie. Ook kan je het dichtstbijzijnde politiebureau bezoeken. Geef je daar aan dat je voor kort verblijf in Nederland bent, dan wordt je doorverwezen naar de vreemdelingenpolitie of ontvang je een instructie en invulformulier. Vul het formulier zorgvuldig in en stuur het naar het adres dat erop staat.

In welke gemeentes kan ik mij digitaal aanmelden?

Staat de gemeente waar je wilt verblijven in het schema (opent als pdf)? Dan kan je voor een kort verblijf, je digitaal aanmelden. Op de pagina Kort verblijf vreemdelingen vindt je het juiste formulier.

Wanneer krijg ik een reactie op mijn aanvraag?

Wanneer jouw aanmelding is ontvangen, gecontroleerd en in orde is bevonden, worden uw kort verblijfgegevens opgenomen in het vreemdelingensysteem van de politie. Vanaf dat moment kan je, afhankelijk van de geldigheidsduur van een eventueel visum, maximaal 90 dagen in Nederland blijven. Je ontvangt een bevestiging van de vreemdelingenpolitie.

visum-nederland

Gegevens visumsticker

Je kunt van de visumsticker in je paspoort een aantal gegevens overnemen voor jouw aanmelding kort verblijf. Op de afbeelding zie je welke gegevens dat zijn en waar je die kunt vinden.

 

Reisverzekeringblog.nl tip: Je bent verplicht om een medische reisverzekering af te sluiten voor het verkrijgen van een Schengenvisum. Dat kan snel en voordelig op deze website. Klik hier voor meer informatie: Medische reisverzekering voor Schengenvisum »

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739