vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Handige tips voor autohuur – lees en bespaar!

CTAlogo 1

Allianz Eigen Risico Huurauto Verzekering

Bereken hoeveel jij bespaart met de huurauto verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. €6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

Al v.a. €6,75 per dag goed verzekerd!

Het huren van een auto geeft je de vrijheid om te gaan en staan tijdens je vakantie en om mooie autotochten te maken door het land van jouw bestemming. Wil je een auto huren, lees dan deze 13 handige tips: 

1. Controleer op beschadigingen 
Bekijk voordat je vertrekt, al dan niet samen met de verhuurder, of er geen beschadigingen aan de auto zijn. Laat aanwezige beschadigingen in het contract opnemen. Zo voorkom je dat je achteraf wordt aangesproken op schade die je niet veroorzaakt hebt.

Handige tips voor autohuur
Handige tips voor autohuur

2. Fotografeer auto bij het ophalen en na het inleveren
Moeten betalen voor niet bestaande schade of parkeerboetes? Het komt voor dat je moet betalen voor zaken waar jij niets mee te maken hebt. Fotografeer daarom de huurauto bij het ophalen, rapporteer schade direct (voor vertrek) en maak foto’s van de auto na jouw vakantie.

3. Lees en bewaar het huurcontract goed
In het huurcontract staan alle gemaakte afspraken over de autoverhuur zoals wie er in de auto rijdt, wie verhuurt, het type auto, kilometerstand bij vertrek, de huurperiode en al aanwezige schade, afgesproken periode en contactgegevens bij schade of technische problemen. Zorg ervoor dat hierin ook duidelijk staat wie de auto bestuurt. Alleen die personen zijn verzekerd.

4. Lees voorwaarden leeftijd bestuurder
Kijk goed of alle bestuurders van de huurauto aan de eisen van de verhuurder voldoen. Sommige verhuurders hanteren een minimum leeftijd voor de bestuurder. Soms moet iemand al een bepaalde tijd een rijbewijs hebben om een auto te kunnen huren.

5. Creditcard vereist met voldoende krediet
Voor het huren van een auto moet je in het bezit zijn van een creditcard. De creditcard staat garant voor de borg, het eigen risico, het vergoeden van eventuele schade of het betalen van verkeersboetes. De verhuurder vraagt meestal een machtiging om dergelijke bedragen te incasseren. Let op: Zorg bij het ophalen van de auto dat er voldoende krediet op je creditcard staat zodat je  de borg (vaak rond de 1.000 euro) kan betalen. Anders krijg je de auto niet mee! Je zult niet de eerste zijn dit dat overkomt.

6. Aanvullende verzekering voor huurauto en eigen risico
Een reisverzekering dekt niet eventuele schade aan een huurauto. Daarvoor is een aanvullende verzekering nodig. Kijk goed naar de mogelijkheden die de autoverhuurder biedt. Bepaal ook de hoogte van het eigen risico. Een lager eigen risico betekent een hogere huurprijs. Een speciale Eigen Risico Verzekering Autohuur is altijd voordeliger.

7. Betalen autohuur
Betaal achteraf of vooraf. De borg wordt in ieder geval direct via een creditcard (tijdelijk) of contant geïnd. Achteraf worden meestal de kosten verrekend, maar dit verschilt per autoverhuurmaatschappij.

8. Bekijk de Algemene Voorwaarden
Meestal hele epistels die niet uitnodigen om te lezen maar toch is het slim om met een kop koffie de huurvoorwaarden door te nemen. Zo voorkom je verrassingen.

9. Neem geldige identiteitspapieren mee
Zorg dat je een geldig identiteitsbewijs bij je hebt als je de auto ophaalt, dat geldt ook voor de identiteitsbewijzen van eventuele andere bestuurders.

10. Schade en technische problemen, noodnummer bij de hand
Neem bij technische problemen direct contact op met het noodnummer of met de verhuurder. Ga niet op eigen houtje naar een garage om iets aan de auto te laten doen. Op die manier voorkomt je dat je zelf moet betalen en dat de kosten nog meer oplopen.

11. Inleveren: op tijd en met volle tank
Zorg dat je de auto op de juiste tijd op de afgesproken plek weer inlevert. Mocht je dat niet redden of een andere inleverlocatie wensen, laat de verhuurder dit dan tijdig weten. En zorg ervoor dat er voldoende benzine in de auto zit, althans de hoeveelheid zoals afgesproken. Inleveren met volle tank is gebruikelijk. Doe je dit niet dan kost het u brandstofkosten plus extra servicekosten.

12. Check de eindafrekening
Wellicht een open deur, want een rekening checken is altijd goed. Vrijwel altijd betaal je een borg, dit bedrag wordt in de meeste gevallen later verrekend met de gemaakte kosten. Check goed of dit klopt.

13. Let op afgeschreven bedragen creditcard
Het komt voor dat er ten onrechte bedragen worden afgeschreven, zoals de borg, na het huren van een auto, check dit goed! In principe kan je via jouw creditcardmaatschappij, met de juiste bewijzen, dit terugvorderen.

Bron: Skyscanner

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739