vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Buitenlanders

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Medische reisverzekering buitenlandse gasten

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

√ Medische kosten gedekt tot € 30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

√ Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

√ VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie al vanaf € 2,- per dag

Sluit hier een reisverzekering af voor je buitenlandse gasten. Goed verzekerd v.a. € 2,- per dag per persoon!

Wanneer je niet in Nederland woont, kan je geen reguliere reisverzekering afsluiten. Toch wil je dat wellicht wel. Bijvoorbeeld omdat vrienden of familie die in het buitenland wonen, jou hier in Nederland willen bezoeken. Of je hebt een buitenlandse partner, die je voor een paar maanden wilt laten overkomen naar Nederland. In dat soort situaties heb je een reisverzekering voor buitenlanders nodig. Dit wordt ook wel een reisverzekering voor inkomend toerisme genoemd.

Wat is een reisverzekering voor buitenlanders?

Reisverzekering voor buitenlanders
Reisverzekering voor buitenlanders

Deze reisverzekering is bedoeld voor buitenlanders die in Nederland familie of vrienden willen bezoeken. Men is dan verzekerd op de heen en terug reis, tijdens het verblijf en eventueel bij een reis door Europa/Wereld. Ze zijn gedekt tegen:

  • S.O.S. kosten bij ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
  • medische kosten tijdens de reis en het verblijf in Nederland;
  • overlijden van verzekerde;
  • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
  • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
  • gedwongen oponthoud;
  • beschadiging en vermissing van reisdocumenten;
  • de kosten voor aanschaf van vervangende kleding en/of toiletartikelen;
  • schade aan logiesverblijven.

Let op: Er is geen dekking in het land van herkomst. Bestaande kwalen, ziektes en gebreken zijn uitgesloten. Er is alleen dekking voor spoedeisende medische hulp.

Bereken de premie voor de reisverzekering voor buitenlanders en sluit af: Maak hieronder een keuze en vraag de verzekering speciaal voor buitenlandse gasten aan: Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Waarom is een reisverzekering voor buitenlanders noodzakelijk?

Voor buitenlanders die niet in één van de Schengenlanden wonen en daardoor een visum moeten aanvragen, is het zelfs verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Zonder reisverzekering kan de visumaanvraag worden afgewezen. Het gaat dan vooral om de dekking medische kosten. De Nederlandse overheid wil niet voor deze kosten opdraaien. Voor vrienden en familie die wel in één van de Schengenlanden wonen en naar Nederland overkomen, is het een fijn gevoel om goed verzekerd te zijn.

Voor wie is de buitenlanders reisverzekering bestemd?

Voor iedereen die niet in Nederland woont, maar wel een reisverzekering nodig heeft om verzekerd naar Nederland te kunnen reizen. Denk onder andere aan:

  • Buitenlanders buiten het Schengengebied, die een visum nodig hebben en een verzekering tegen medische kosten moeten kunnen overleggen.
  • Niet-visumplichtige buitenlanders.
  • Nederlanders waarvan de buitenlandse partner met een toeristenvisa naar Nederland wil reizen en verzekerd wil of moet zijn.
  • Familie en vrienden, zowel binnen als buiten Europa, die naar Nederland willen reizen voor vakantie en/of familiebezoek.
  • Buitenlandse gasten, die na hun bezoek in Nederland op doorreis door Europa/Wereld gaan.

Wat zijn de voordelen van een reisverzekering voor buitenlanders?

Het is voor buitenlanders in de meeste gevallen onmogelijk om in het land van herkomst een reisverzekering af te sluiten. In Nederland kan dit met de reisverzekering voor buitenlanders. Buitenlandse reizigers zijn verzekerd vanaf het vertrek uit eigen land tot de thuiskomst. Het is zelfs mogelijk om meerdere landen te bezoeken tijdens het verblijf. Wintersport kan ook meeverzekerd worden, zodat buitenlanders desnoods kunnen wintersporten. In noodsituaties kan een buitenlandse partner, vriend of familielid 24 uur per dag contact opnemen met de alarmcentrale voor advies of hulp. Er zijn zelfs artsen beschikbaar die meerdere vreemde talen beheersen. Meer weten over een reisverzekering voor buitenlanders? Lees de meest gestelde vragen en antwoorden!

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor buitenlanders (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat is een medische reisverzekering voor buitenlanders ?

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een speciale verzekering voor buitenlanders met dekking voor medische kosten. Een buitenlander die tijdelijk in Nederland verblijft is dan uitstekend verzekerd voor spoedeisende medische hulp, zoals huisartsbezoek, ambulancevervoer, ziekenhuiskosten, tandartskosten (bij ongeval) en medicijnen.

Wat kost een medische reisverzekering voor buitenlanders?

Een tijdelijke ziektekostenverzekering voor jouw buitenlandse gast heb je al vanaf € 2,- per dag. Je kan zelf de verzekering op deze website afsluiten en je ontvangt dan binnen 24 uur (tijdens werkdagen) de polis.

Is deze medische verzekering ook geschikt voor een Schengenvisum?

Moet jouw buitenlandse gast een Schengenvisum aanvragen, dan kan de polis van de Travel Risk Insurance ook gebruikt worden voor de visumaanvraag. Deze verzekering voldoet aan alle eisen voor de visumaanvraag. Deze zijn:
– Dekking voor spoedeisende medische hulp en repatriëring.
– Een minimale dekking van € 30.000,– voor ziektekosten.
– Moet geldig zijn voor alle Schengen lidstaten.
– De verzekerde periode moet gelijk zijn aan de gehele duur van het verblijf in het Schengengebied.

Kan ik voor mijn buitenlandse gast deze reisverzekering afsluiten?

De medische verzekering voor buitenlanders (Travel Risk Insurance) kan ook door een belanghebbende in Nederland worden afgesloten. De belanghebbende kan zijn, een referent (garantsteller/logiesverstrekker) bij een visumaanvraag of een vriend, familie of een partner.
Sluit jij een medische verzekering af voor iemand anders? In dat geval ben jij de verzekeringsnemer (premiebetaler) en de visumaanvrager (buitenlandse gast) is de verzekerde.
Let op: deze medische verzekering kan niet worden afgesloten als de buitenlandse gast al in Nederland is.

Ik weet niet precies wanneer mijn buitenlandse gast arriveert, kan ik de ingangsdatum van de Travel Risk Insurance veranderen?

Je mag de ingangsdatum van deze verzekering verschuiven naar een latere of eerdere datum. Zodra de verzekering is ingegaan, kan de ingangsdatum niet meer aangepast worden.

Ik wil met mijn buitenlandse gast ook andere landen in Europa bezoeken, is hij/zij daar ook verzekerd?

Ja, de reisverzekering voor buitenlanders is geldig in heel Europa. Je bent echter niet verzekerd in het land van herkomst (het land waar je voor vertrek naar Nederland woonachtig was en/of het land waarvan je de nationaliteit hebt).

Vragen?

Heb je vragen over een reisverzekering voor buitenlanders? Neem dan contact met ons op:Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

of neem contact op via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739