vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Buitenlanders

Reisverzekering voor buitenlanders

Reisverzekering voor buitenlanders

Sluit hier een reisverzekering af voor je buitenlandse gasten. Goed verzekerd v.a. € 2,00 per dag per persoon!

Wanneer je niet in Nederland woont, kan je geen reguliere reisverzekering afsluiten. Toch wil je dat wellicht wel. Bijvoorbeeld omdat vrienden of familie die in het buitenland wonen, jou hier in Nederland willen bezoeken. Of je hebt een buitenlandse partner, die je voor een paar maanden wilt laten overkomen naar Nederland. In dat soort situaties heb je een reisverzekering voor buitenlanders nodig. Dit wordt ook wel een reisverzekering voor inkomend toerisme genoemd.

Wat is een reisverzekering voor buitenlanders?

Deze reisverzekering is bedoeld voor buitenlanders die in Nederland familie of vrienden willen bezoeken. Men is dan verzekerd op de heen en terug reis, tijdens het verblijf en eventueel bij een reis door Europa/Wereld. Ze zijn gedekt tegen:

 • S.O.S. kosten bij ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • medische kosten tijdens de reis en het verblijf in Nederland;
 • overlijden van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • gedwongen oponthoud;
 • beschadiging en vermissing van reisdocumenten;
 • de kosten voor aanschaf van vervangende kleding en/of toiletartikelen;
 • schade aan logiesverblijven.

Let op: Er is geen dekking in het land van herkomst. Bestaande kwalen, ziektes en gebreken zijn uitgesloten. Er is alleen dekking voor spoedeisende medische hulp.

Bereken de premie voor de reisverzekering voor buitenlanders en sluit af:

Maak hieronder een keuze en vraag de verzekering speciaal voor buitenlandse gasten aan:

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Waarom is een reisverzekering voor buitenlanders noodzakelijk?

Voor buitenlanders die niet in één van de Schengenlanden wonen en daardoor een visum moeten aanvragen, is het zelfs verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Zonder reisverzekering kan de visumaanvraag worden afgewezen. Het gaat dan vooral om de dekking medische kosten. De Nederlandse overheid wil niet voor deze kosten opdraaien. Voor vrienden en familie die wel in één van de Schengenlanden wonen en naar Nederland overkomen, is het een fijn gevoel om goed verzekerd te zijn.

Voor wie is de buitenlanders reisverzekering bestemd?

Voor iedereen die niet in Nederland woont, maar wel een reisverzekering nodig heeft om verzekerd naar Nederland te kunnen reizen. Denk onder andere aan:

 • Buitenlanders buiten het Schengengebied, die een visum nodig hebben en een verzekering tegen medische kosten moeten kunnen overleggen.
 • Nederlanders waarvan de buitenlandse partner met een toeristenvisa naar Nederland wil reizen en verzekerd wil of moet zijn.
 • Familie en vrienden, zowel binnen als buiten Europa, die naar Nederland willen reizen voor vakantie en/of familiebezoek.
 • Buitenlandse gasten, die na hun bezoek in Nederland op doorreis door Europa/Wereld gaan.

Wat zijn de voordelen van een reisverzekering voor buitenlanders?

Het is voor buitenlanders in de meeste gevallen onmogelijk om in het land van herkomst een reisverzekering af te sluiten. In Nederland kan dit met de reisverzekering voor buitenlanders. Buitenlandse reizigers zijn verzekerd vanaf het vertrek uit eigen land tot de thuiskomst.

Het is zelfs mogelijk om meerdere landen te bezoeken tijdens het verblijf. Wintersport kan ook meeverzekerd worden, zodat buitenlanders desnoods kunnen wintersporten. In noodsituaties kan een buitenlandse partner, vriend of familielid 24 uur per dag contact opnemen met de alarmcentrale voor advies of hulp. Er zijn zelfs artsen beschikbaar die meerdere vreemde talen beheersen.

Meer weten over een reisverzekering voor buitenlanders? Lees de meest gestelde vragen en antwoorden!

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor buitenlanders of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.