vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisverzekering met Europadekking – Allianz Global Assistance

Reisverzekering met Europadekking

Reisverzekering met Europadekking

Ben jij op zoek naar een voordelige reisverzekering voor reizen in Europa met een ruime dekking? De reisverzekering van Allianz Global Assistance met Europadekking en bagagedekking is zeer compleet en sluit je al af voor € 1,40 per dag!

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een reisverzekering met Europadekking afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. Je bent onder andere gedekt voor:

 • Elektronische apparatuur: max. € 4.000,-
 • Contactlenzen en brillen: max. € 500,-
 • Kostbaarheden: max. € 500,-
 • Eigen risico per gebeurtenis: € 50,-
 • In geval van vermissing/vertraagde aankomst van bagage: max € 350,- Eigen risico: geen

Reisverzekering Europa

Een reisverzekering voor Europa nodig omdat je op vakantie gaat? Wij bieden je een uitstekende reisverzekering tegen een gunstige premie. Een voordelige reisverzekering met Europadekking is zo geregeld. Sluit daarom hier je reisverzekering af voor alle steden en landen in de Europa.

Kies eerst je dekkingsgebied. Je heb de keuze uit:

 • Europadekking (inclusief landen om de Middellandse zee)*.
 • Werelddekking exclusief de Verenigde Staten en Canada.
 • Werelddekking inclusief de Verenigde Staten en Canada.

*Europadekking geldt voor de volgende landen: Albanië, Andorra, Azerbeidzjan, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Gibraltar, Griekenland, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Jersey, Kazachstan, Kosovo, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland. Maar ook de landen om de Middellandse zee: Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Palestina, Syrië en Tunesië. En de Azoren, de Canarische Eilanden en Madeira.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering met Europadekking, sluit hem hieronder af:

Kortlopende Reisverzekering voor Europa

Ga je slechts af en toe op vakantie, of maak je een korte reis binnen Europa? Dan is er de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance. Allianz Global Assistance heeft als grootste reisverzekeraar en hulpverlener de kennis en ervaring om jou te helpen bij problemen waar ook in Europa.

Hoeveel bedraagt de premie?

De premie voor een kortlopende reisverzekering van Allianz is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende zakenreisverzekering vanaf € 1,40 per dag! Je bent dan in de EU verzekerd. Voor meer informatie over de premie maak online een premieberekening of bekijk de onderstaande tabel:

Premie Kortlopende Reisverzekering*Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 1,40
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,5% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,5% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,5% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Allianz Global Assistance, de beste keuze

Een reisverzekering met dekking voor geheel Europa sluit je natuurlijk af bij Allianz Global Assistance (voorheen Allianz Global Assistance), de grootste reisverzekeraar ter wereld. De voordelen:

 • Prima reisverzekering met Europadekking.
 • Gunstige premie en binnen een paar minuten afgesloten.
 • Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd.
 • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.

Basisdekking reisverzekering Europa

De basispremie voor een reisverzekering Europa bestaat o.a. uit de volgende dekkingen:

Reisbagage
Verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal max. € 4.000,-).
S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Reisongevallen Europa
Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is:

 • Overlijden: € 25.000,-
 • Blijvende invaliditeit: maximaal € 75.000,-

Ga je een bijzondere sport uitvoeren? Dan adviseren wij om naast ‘Ongevallen’ ook voor de dekking ‘Ongevallen bijzondere sporten’ te kiezen (deze verschijnt na de keuze voor ‘Wintersport en bijzondere sporten’).

Medische kosten Europa

 • Dokters en ziekenhuiskosten in geheel Europa: Kostende prijs
 • Eigen risico per persoon: Geen
 • Nabehandelingskosten in NL: € 1.000,-

Wij adviseren altijd de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in Europa. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden soms niet de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd in alle Europese landen.

Geld en reischeques
Het verzekerd bedrag per verzekeringsbewijs is € 750,-

Automobilistenhulpverzekering Europa
De Automobilistenhulpverzekering biedt dekking in Europa bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd.

Bijzondere (winter)sporten Europa
Wintersport en bijzondere (winter)sporten zijn met deze dekking verzekerd. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: Wereldwijd professionele hulp
Je wilt graag de zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld. Met eigen alarmcentrales in achtentwintig landen wereldwijd, plus een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners ben je altijd verzekerd van de beste hulp. Ook is het prettig om te weten dat je in het Nederlands word geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Snelle afhandeling van schade
Schade tijdens je vakantie is altijd vervelend. Dus wil je dat je schademelding snel word afgehandeld. Allianz Global Assistance streeft er naar je schade aangifte binnen tien werkdagen af te handelen. Het kan nog sneller indien je online je schade meld. Allianz Global Assistance zorgt er dan voor dat je schade aangifte binnen vijf werkdagen afgehandeld is.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd
Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende reisverzekering jonger zijn dan vijf jaar zijn gratis meeverzekerd. Dus eventuele kinderen zijn zonder premie daarvoor te betalen net zo goed verzekerd als de ouders/begeleiders.

Dekkingsoverzicht Kortlopende reisverzekering Allianz Global Assistance

Onderstaande tabel geeft een overzicht van vergoedingen van de kortlopende reisverzekering. Het overzicht hoort bij en maakt deel uit van de Algemene Voorwaarden, de Bijzondere Voorwaarden Reisverzekering en het verzekeringsbewijs van de Maatschappij.

Afhankelijk van de ingevulde rubrieken en de betaalde premie geldt deze verzekering voor: Eén van onderstaande verzekeringen (Combinatie A, B, C of Nederlanddekking), met de daaronder vermelde rubrieken en verzekerde bedragen, tenzij uit de invulling van het verzekeringsbewijs uitsluitingen blijken. Indien de hiervoor verschuldigde toeslagpremie is voldaan en dit wordt vermeld op het verzekeringsbewijs, bestaat er voor de afgesloten rubrieken ook dekking tijdens het beoefenen van wintersport en/of bijzondere sporten, met inachtneming van hetgeen vermeld wordt in de Algemene Bepalingen.

Kinderen, die op de ingangsdatum van de verzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis verzekerd (hun naam en geboortedatum moeten ingevuld zijn). Zij zijn verzekerd voor dezelfde risico’s (inclusief afgesloten extra verzekeringen) als de medeverzekerde ouders/begeleiders, echter tot maximaal combinatie B.

Rubriek I. S.O.S.-KOSTEN – De Maatschappij vergoedt de volgende kosten tot de genoemde maxima, wanneer deze noodzakelijk zijn in verband met:a. Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde

Comb.       Comb.        Comb.      Nederland

A              B               C           Dekking

Extra verblijfkosten

€ 75,- p.p. per dag

Extra terugreiskosten naar Nederland

Kostende Prijs

Kosten van terugkeer per ambulancevliegtuig

Kostende Prijs

Kosten van ziekenhuisbezoek, per verzekeringsbewijs

 75,-

Kosten van overkomst van familie in geval van levensgevaar:
Reiskosten (max. 2 familieleden)

Kostende Prijs

Verblijfkosten (max. 2 familieleden/max. 10 dagen)

€ 75,- p.p. per dag

Kosten van opsporings- en reddingsacties

 50.000,-

b.         Overlijden van verzekerde
Vervoerskosten stoffelijk overschot of

Kostende Prijs

Kosten van begrafenis of crematie in het buitenland incl. overkomst van 2 familieleden Tot max. de kosten van vervoer stoffelijk overschot naar Nederland
Extra reiskosten gezinsleden/reisgenoot

Kostende Prijs

c.         Ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde
Extra terugreiskosten naar Nederland

Kostende Prijs

Extra kosten van terugkeer naar de reisbestemming (max. 4 personen)

Kostende Prijs

d.         Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot
Kosten van overkomst van familie indien verzekerde alleenreizend wordt:
Reiskosten (max. 1 familielid)

Kostende Prijs

Verblijfkosten (max. 1 familielid/max. 10 dagen)

€ 75,- p.p. per dag

e.        Schade aan eigendommen van verzekerde in Nederland
Extra terugreiskosten naar Nederland

Kostende Prijs

f.        Schade aan het bedrijf in Nederland waar verzekerde werkzaam is
Extra terugreiskosten naar Nederland

Kostende Prijs

g.        Uitvallen van de bestuurder
Terugreiskosten naar Nederland per trein (2e klasse)

Kostende Prijs

Extra verblijfkosten € 75,- p.p. per dag voor max. 10 dagen
h.        Uitvallen van het motorrijtuig
Terugreiskosten naar Nederland per trein (2e klasse) en/of

Kostende Prijs

Huurkosten vervangend vervoermiddel, per dag € 100,- € 125,- € 150,- Niet verzekerd
Huurkosten vervangend vervoermiddel, per verzekeringsbewijs € 1.000,- € 1.250,- € 1.500,-
Extra verblijfkosten € 75,- p.p. per dag voor max. 10 dagen
Kosten van vervoer naar/van logies-, verhuur- en/of reparatiebedrijf € 100,- per verzekerings-bewijs
i.         Uitvallen van fiets of bromfiets
Terugreiskosten naar Nederland per trein (2e klasse) of

Kostende Prijs

Huurkosten vervangend vervoermiddel of Noodzakelijke huurkosten voor max. 15 dagen
Extra verblijfkosten € 75,- p.p. per dag voor max. 5 dagen
Kosten van vervoer naar/van logies-, verhuur- en/of reparatiebedrijf € 100,- per verzekeringsbewijs
j.         Gedwongen oponthoud
Extra terugreiskosten naar Nederland

Kostende Prijs

Extra verblijfkosten

€ 75,- p.p. per dag

k.        Uitvallen van het verblijf
Huurkosten vervangend verblijf bij uitval binnen 7 dagen voor de ingangsdatum van de verzekering € 50,- p.p. per dag voor max. 3 weken
Huurkosten vervangend verblijf bij uitval tijdens de dekkingsperiode van de verzekering € 50,- p.p. per dag tot max. de voorgenomen verblijfsduur

                                                                                                                          

Rubriek III. REISBAGAGE (Premier Risque) – Diefstal, vermissing of beschadiging  van reisbagage, verzekerd bedrag:

Combinatie

A

€ 3.000,-

Combinatie

B

€ 4.000,-

Combinatie

C

€ 5.000,-

Nederland

Dekking

€ 2.000,-

Eigen risico per persoon per gebeurtenis € 75,- € 50,- geen € 75,-
Waaronder:
•         Foto-, film-, video/dvd-  en computerapparatuur € 1.000,- € 2.000,- € 3.000,- € 1.000,-
•        Kostbaarheden € 250,- € 500,- € 750,- € 250,-
•         Telecommunicatie-apparatuur € 100,- € 175,- € 250,- € 100,-
•         Contactlenzen en brillen € 250,- € 500,- € 750,- € 250,-
•         Muziekinstrumenten (franchise € 35,- per gebeurtenis/vergoeding per verzekeringsbewijs max. € 22.500,-) € 350,- € 600,- € 1.000,- € 350,-
•        Reisdocumenten

Kostende Prijs

•         (Tand)prothesen/gehoorapparatuur

€ 250,-

•         Gereedschappen en overige artikelen genoemd in artikel 1.9

€ 350,-

•         Fietsen en overige artikelen genoemd in artikel 1.10 (franchise € 35,- per gebeurtenis)

€ 350,-

•         Geld en reischeques (extra dekking, uitsluitend indien de toeslagpremie is voldaan en dit blijkt uitde invulling van het verzekeringsbewijs) € 750,- per verzekeringsbewijs voor alle verzekerden samen
•         Zakelijke goederen

€ 500,-

•         Medische  apparatuur

€ 500,-

•         Goederen die tijdens de reis zijn aangeschaft

€350,-

•         Giften voor derden

€ 250,-

•         Uitrusting die gebruikt wordt bij de beoefening van bijzondere (winter)sporten

€ 350,-

Vermissing/vertraagde  aankomst reisbagage
•         Vervangende kleding en/of toiletartikelen € 250,- € 350,- € 500,- € 250,-
•         Eigen risico

geen

Door verzekerde toegebrachte  schade aan logiesverblijven
•         Maximale vergoeding voor schade toegebracht aan hotel-/bungalowinventaris of -opstallen € 250,- € 350,- € 500,- € 250,-
•         franchise per gebeurtenis

€ 25,-

(Verzekerde bedragen per persoon per verzekeringsbewijs, tenzij anders wordt vermeld)

Rubriek IV. MEDISCHE KOSTEN – Ziekte of ongeval van verzekerde, vergoeding voor medische kosten:

Combinatie

A              B               C         Nederland

•         In het buitenland:
•    dokters- en ziekenhuiskosten Kostende Prijs Kostende Prijs Kostende Prijs € 500,-
•    aangeschafte/gehuurde krukken/rolstoel

€ 100,-

•      prothesen noodzakelijk ten gevolge van een ongeval

€ 750,-

•    tandartskosten ten gevolge van een ongeval

€ 500,-

•    tandartskosten bij overige spoedeisende  hulp

€ 250,-

•         In Nederland:
•    dokters- en ziekenhuiskosten

€ 500,-

•    aangeschafte/gehuurde krukken/rolstoel

€ 100,-

•     nabehandelingskosten

€ 1.000,-

•    tandartskosten ten gevolge van een ongeval

€ 500,-

•    tandartskosten bij overige spoedeisende  hulp

€ 250,-

Eigen risico per persoon per verzekeringsbewijs(niet van toepassing voor kosten bij ziekenhuisopname langer dan 24 uur en bij tandartskosten) € 500,- geen geen geen
Ziekte of ongeval van huisdieren in het buitenland
•    Medische  kosten  huisdier, per verzekeringsbewijs

€ 125,-

(Verzekerde bedragen per persoon per verzekeringsbewijs, tenzij anders wordt vermeld)

Allianz Group

Allianz Global Assistance is onderdeel van de Allianz Group, één van de grootste verzekeraars en vermogensbeheerders ter wereld. Deze organisatie is wereldwijd marktleider in hulpverlening, reisverzekeringen en persoonlijke diensten. Allianz Global Assistance Group opereert met bijna 10.000 medewerkers op vijf continenten, in meer dan 28 landen. 250 miljoen klanten profiteren van de diensten van de groep, dat is 4% van de hele wereldbevolking. In 2011 heeft de groep 49 miljoen telefoontjes aangenomen en in totaal 18 miljoen dossiers afgehandeld.

Sluit vandaag nog online de complete kortlopende reisverzekering af voor geheel Europa en ga met een gerust gevoel op vakantie.

Vragen over reisverzekeringen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen voor Europa of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739