vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz annuleringsverzekering

Een Allianz annuleringsverzekering met corona dekking is hier snel geregeld. De kortlopende Allianz annuleringsverzekering biedt een vergoeding wanneer je niet op reis kunt of je reis vroegtijdig moet afbreken. De polis van de annuleringsverzekering ontvang je direct per e-mail, snel en voordelig.

Allianz annuleringsverzekering
Allianz annuleringsverzekering

Er kunnen zich altijd onverwachte gebeurtenissen voordoen waardoor je niet op reis kunt gaan. Je moet dan je reis annuleren. Waarschijnlijk heb je jouw vliegticket en het hotel al geboekt en betaald. Om te voorkomen dat je dat geld kwijt bent, kan je een annuleringsverzekering afsluiten. Dat voorkomt een financiële strop. Het is al vervelend genoeg dat je niet op vakantie kunt, als je dan ook nog eens je geld kwijt bent is dat dubbel pech.

Met een Allianz annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor vervelende situaties zoals annulering, vertraging en reisonderbreking. Een annuleringsverzekering van Allianz biedt ook dekking tijdens je vakantie of reis. Zo ben je verzekerd voor ongebruikte reisdagen bij vertreksvertraging op de heenreis of door een onvoorziene vertraging van je vliegtuig. Kom je in het buitenland in het ziekenhuis te liggen dan ontvang je een vergoeding voor niet gebruikte vakantiedagen.

Let op: Je moet een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je reis afsluiten.

Dekking bij een corona besmetting

Een Allianz annuleringsverzekering met corona dekking kan je hier afsluiten. Je bent ook verzekerd in geval van een corona (Covid-19) besmetting. Want als je alleen, met een vriend, reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten voor vertrek een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Wat kost een annuleringsverzekering?

Wat kost een annuleringsverzekering? Premies Kortlopende annuleringsverzekering:

 • Annulering Basis: 5,9% van de totale reis- en/of huursom.
 • Dubbel-Zeker: 6,5% van de totale reis- en/of huursom.

Heb je nog geen Allianz annuleringsverzekering? Sluit hem dan hieronder af.

Uitvallen van je reisgenoot is meeverzekerd

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als een meereizende persoon (reisgenoot) de reis moet annuleren. Voorwaarde daarbij is dat:

 • de medereiziger op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
 • de reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
 • dat de annulering onder de dekking valt van de annuleringsverzekering van de meereizende persoon.

Waarom een annuleringsverzekering van Allianz?

Als je een vakantie hebt geboekt maar je wilt deze annuleren, bijvoorbeeld omdat je ziek bent geworden of vanwege familieomstandigheden, dan kan je de reis altijd opzeggen. De reisorganisatie mag daarvoor kosten in rekening brengen. Deze kosten worden ook wel annuleringskosten genoemd.

Je betaald annuleringskosten omdat de reisorganisator vaak al kosten heeft moeten maken op het moment dat jij bij hem een pakketreis hebt geboekt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van de rekening, het reserveren van het hotel en het personeel dat al was ingehuurd. De reisorganisatie mag daarom een vergoeding vragen.

De Allianz annuleringsverzekering biedt een vergoeding voor de financiële schade wanneer je niet op reis kunt of je reis vroegtijdig moet afbreken.

Voordelen Allianz annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt jouw direct de volgende voordelen voor reizigers:

 • Direct de polis van de Allianz annuleringsverzekering per e-mail.
 • Ook dekking bij een Corona besmetting.
 • Keuze uit twee dekkingsvormen: Basis en Dubbel-Zeker.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij ziekenhuisopname in het buitenland.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij afbreken van de vakantie.
 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant: volledige verzekerde reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Heb je nog geen annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance? Sluit hem dan direct hieronder af.

Kortlopende annuleringsverzekering van Allianz toegelicht

De kosten voor annulering of onderbreken van je reis krijg je in sommige gevallen niet volledig terug. Dan biedt de Annuleringsverzekering uitkomst. Allianz heeft twee varianten:
1. Annulering Dubbel Zeker: Biedt naast de dekking van Annulering Basis ook ruime dekking bij het afbreken van je reis.
2. Annulering Basis: Vergoed de kosten als je de reis moet annuleren. Bij afbreken van de reis, krijg je de niet gebruikte vakantiedagen vergoed.

Wat dekt de annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance kent meerdere dekkingen waarbij deze geheel of gedeeltelijk uitkeert. Wij noemen enkele voorbeelden van gebeurtenissen die onder de dekking van een annuleringsverzekering vallen:

 • Wanneer verzekerde is overleden, ernstig ziek is geworden of ernstig ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • Als een familielid van verzekerde in de 1e, 2e of 3e graad is overleden, levensgevaarlijk ziek is of levensgevaarlijk ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • Indien eigendom van verzekerde in Nederland of het bedrijf in Nederland waar verzekerde werkzaam is, door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat zijn/haar aanwezigheid dringend vereist is.
 • In geval van schade aan het verblijf van verzekerde, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf van verzekerde aldaar onmogelijk is geworden.
 • In geval van zwangerschap van verzekerde.
 • De Allianz annuleringsverzekering dekt ook als verzekerde onvrijwillig werkloos is geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Wanneer het particuliere vervoermiddel waarmee de reis gemaakt zou worden binnen 30 dagen voor het begin van de reis of tijdens de heenreis naar de bestemming verloren is gegaan of beschadigd is geraakt door een oorzaak van buitenaf, zoals diefstal of aanrijding, evenals brand of explosie.
 • Als verzekerde verplicht is een herexamen af te leggen ten tijde van de reis en uitstel van het herexamen niet mogelijk is.
 • Indien verzekerde onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt waarvan de huur ingaat óf tijdens de reis óf in de periode van 30 dagen vóór aanvang van de reis.
 • In geval van definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde waarvoor, na het boeken van de reis, een echtscheidingsprocedure in gang is gezet. Met definitieve ontwrichting van het huwelijk wordt gelijkgesteld het ontbinden van een notarieel vastgelegde samenlevingsovereenkomst die geldig was op het moment van afsluiten van de verzekering.
 • Indien het huisdier van verzekerde (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis.

Kijk voor het volledig dekkingsoverzicht van de Allianz annuleringsverzekering in de verzekeringsvoorwaarden en lees ook de verzekeringskaart.

Veel gestelde vragen en antwoorden over Allianz annuleringsverzekering (FAQ)

Wat is een Allianz annuleringsverzekering?

Een Allianz annuleringsverzekering is een verzekering die je zo snel mogelijk na het boeken van je reis moet afsluiten (binnen 7 dagen). Deze verzekering vergoed de kosten die je hebt gemaakt, wanneer je door onvoorziene omstandigheden niet op reis kunt gaan. Ook bij vertrekvertraging en het onverwachts afbreken van je reis door een verzekerde gebeurtenis worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Bij het afbreken van de reis krijg je dankzij de annuleringsverzekering de niet genoten vakantiedagen vergoed.

Wat kost een kortlopende annuleringsverzekering?

De prijs van een annuleringsverzekering is afhankelijk van de hoogte van de reissom (wat je in totaal betaald hebt voor de reis). De premie voor een annuleringsverzekering is een vast percentage van de reissom. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Wie zijn er verzekerd op een Allianz annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn.

Valt familie in de derde graad ook onder de dekking?

Ja. Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende annuleringsverzekering (Uitgebreid en Compleet-dekking) van Allianz Global Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:
– Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
– Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
– Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Zijn samengestelde reizen ook gedekt?

Een samengestelde reis is een reis waarbij je alle onderdelen zelf, los van elkaar, boekt. Dit in tegenstelling tot een pakketreis, waar vlucht, hotel en andere onderdelen als een geheel geboekt worden. Samengestelde reizen kan je als optie meeverzekeren. Als samengestelde reizen gedekt zijn, ontvang je alle kosten van een zelf geboekte reis terug. Dus ook van je accommodatie, vlucht en bijvoorbeeld de gehuurde auto indien je deze afzonderlijk hebt geboekt.

Geldt jullie annuleringsverzekering ook voor een meereizende?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat. De reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten en de oorzaak van de annulering verzekerd is.

Vragen?

Wil je meer informatie over een Allianz annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739