vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Bijzondere sporten reisverzekering

Kortlopende reisverzekering voor gevaarlijke en extreme sporten

Allianz kortlopende reisverzekering met bijzondere sporten

 Bijzondere wintersporten en zomersporten eenvoudig meeverzekeren (Europa of werelddekking)

 Inclusief reisbagage dekking tot €4.000,-

 Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

 Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €2,51 per dag bijzondere sporten in heel Europa goed verzekerd!

Wanneer je tijdens je reis bijzondere sporten gaat beoefenen of jouw vakantie geheel in het teken staat van extreme sporten dan kun je daar een reisverzekering met sportdekking voor afsluiten. Deze geldt zowel voor zomersporten als voor wintersporten.

Een uitstekende verzekering voor survival, bijzondere of gevaarlijke sporten en outdoor activiteiten is de kortlopende reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten. Je hebt al een gevaarlijke sporten reisverzekering voor €2,51 per dag. Je bent dan uitstekend verzekerd in geheel Europa.

Kortlopende reisverzekering voor bijzondere, gevaarlijke en extreme sporten

Als je een reisverzekering zoekt die je tijdens je vakantie dekt voor allerlei sportieve activiteiten, dan is de kortlopende reisverzekering met sportdekking iets voor jou. Hier is wat je erover moet weten:

 • Voor één reis: Deze verzekering dekt je voor slechts één specifieke reis. Het is perfect als je niet vaak reist, maar voor die ene keer goed verzekerd wilt zijn.
 • Sommige sporten standaard gedekt: Je hoeft je geen zorgen te maken als je van plan bent om te gaan duiken, schaatsen of een sledetocht te maken. Deze activiteiten zijn standaard gedekt door de verzekering.
 • Keuze in dekking: Afhankelijk vanwaar je naartoe gaat, kun je kiezen voor een dekking die alleen geldt in Europa of een die wereldwijd geldt. Dit geeft je flexibiliteit afhankelijk van je reisbestemming.
 • Hulp en medische kosten: Als je hulp nodig hebt of medische kosten maakt tijdens je reis, dan worden deze vergoed. Let wel, dit geldt alleen als je hiervoor verzekerd bent.
 • Wintersport en meer: Ga je op wintersport? Dan is dat inclusief evenementen zoals Gästerennen en Wisbiwedstrijden ook gedekt. Ook andere bijzondere sporten vallen onder deze verzekering.
 • Sportuitrusting: Als je je eigen sportuitrusting of gehuurde uitrusting gebruikt, zoals ski’s, snowboards, skistokken, skischoenen, of onderwatersportuitrusting, dan is deze ook verzekerd. Dit valt onder de bagagedekking, wat betekent dat je spullen verzekerd zijn als er iets mee gebeurt tijdens je reis.

Kortom, deze verzekering is ideaal als je een avontuurlijke vakantie plant en je wilt zorgen dat je goed gedekt bent voor verschillende sportactiviteiten.

Goed verzekerd tijdens sporten al v.a. slechts €2,51 per dag

Je sluit hier een kortlopende reisverzekering af vanaf slechts €2,51 per dag. Je bent dan verzekerd voor vrijwel alle gevaarlijke en bijzondere sporten.

Bijzondere sporten reisverzekering
Kortlopende reisverzekering voor bijzondere, gevaarlijke en extreme sporten

Sportdekking belangrijk bij bijzondere sporten en wintersport

Veel reizigers vertrouwen op de kortlopende reisverzekering of op de doorlopende reisverzekering. Echter, de meeste avontuurlijke sporten zijn niet standaard gedekt op deze polissen. Voorbeelden van activiteiten die op een normale reisverzekering niet meeverzekerd zijn:

 • Bergbeklimmen
 • Raften
 • Kiten
 • Abseilen
 • Ultralight vliegen
 • Wintersport
 • Zweefvliegen.

Een ander voorbeeld is duiken. Wanneer het gaat om recreatief duiken, is dit op de meeste reisverzekeringen meeverzekerd. Ga je echter dieper dan 40 meter of grot- en wrakduiken? Dan wordt het door sommige reisverzekeraars als gevaarlijke sport gezien.

Wat is reisverzekering met sportdekking voor gevaarlijke sporten?

De Kortlopende reisverzekering met sportdekking heb je nodig, wanneer je tijdens je vakantie outdoor gaat sporten of een avontuurlijke reis gaat maken. De meeste gevaarlijke sporten zijn niet standaard meeverzekerd op een normale reisverzekering. Je kunt daarom niet volstaan met een standaard/doorlopende of kortlopende reisverzekering.

Voor wie is de kortlopende reisverzekering met sportdekking geschikt?

De reisverzekering met sportdekking is afgestemd op de avontuurlijke en sportieve reiziger. Ben je van plan om tijdens je vakantie een berg te gaan beklimmen, raften, zweefvliegen of een andere spannende activiteit te ondernemen? Kies dan voor deze reisverzekering. Je bent verzekerd tegen de risico’s die survivalen en het beoefenen van outdoor extreme sporten met zich meebrengen.

Wat zijn extreme sporten?

Ga je op vakantie en actief sporten, dan is het goed om na te gaan of jouw sportactiviteit extra risico met zich meebrengt. Voor o.a. de onderstaande sporten kun je de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten:

Bijzondere zomer en wintersporten
AbseilenMonoskiën
BalletskiënOff-piste skiën / snowboarden
Berg- en rotsklimmenParachutespringen
Big FootParagliding
BobsleeënParapente
BuckelskiënParaskiën
Bungeejumpen / bungee jumpingRennfiggl
Canape-ingRodelen / rodeln
CanyoningSchansspringen
CatcrawlSkeleton
Cave raftingSkijoring / skijøring
Cliff jumpingSkibob
Cross-country skiënSkibocken
DeltavliegenSki figuurspringen
Downhill mountainbiken / Downhill (mountain) bikingSkisafari
Duo buckelskïenSkispringen
Firn ski extreemSkivliegen
Firn blätternSkiwal
FlottageSki-zeilen
Fly By WireSkyboot
FormatiespringenSkysurfing
FreestyleskiënSneeuwschoentochten
FunboardenSneeuwsurfen
GästerennenSnorkelskiën
GlaciospeologieSnowscooter
GletsjerskiënSpeedraces
GolfsurfenSpeleologie
HangglidingSurfski
HeliskiënSwingbo
HuskytochtenTandemspringen
HydrospeedTelemarken
IJsduikenTiefschneeskiën
IJshockeyTijgeren
IJsklimmenTokkelen
IJswatervallen beklimmenTourskiën
IJszeilenUltralight vliegen
Indoor wandklimmenWildwaterkanoën
KitesurfenYetiballing
KletternZandskiën
Zeilvleugelvliegen
Zweefvliegen

Veelgestelde vragen en antwoorden over de gevaarlijke en extreme sporten, reisverzekering (FAQ)

Wat is reisverzekering voor bijzondere, gevaarlijke en extreme sporten?


Een reisverzekering voor bijzondere, gevaarlijke of extreme sporten is speciaal ontworpen voor de avontuurlijke reiziger die deelneemt aan activiteiten met een hoger risico. Hier is een eenvoudige uitleg:
Wat zijn bijzondere sporten? Bijzondere sporten zijn activiteiten die gevaarlijker zijn dan normale vakantieactiviteiten. Voorbeelden zijn bergbeklimmen, klettern (een soort rotsklimmen), abseilen, speleologie (het verkennen van grotten), bungeejumpen en parachutespringen. Deze activiteiten brengen meer risico’s met zich mee, zoals de kans op verwondingen.
Waarom extra dekking? Omdat deze sporten gevaarlijker zijn, biedt een standaard reisverzekering vaak niet genoeg dekking. Je moet dus een extra dekking voor bijzondere sporten afsluiten. Dit betekent dat je extra betaalt bovenop je normale reisverzekering, maar daardoor ben je wel verzekerd voor deze risicovollere activiteiten.
Wintersport en bijzondere wintersporten: Net als bij andere bijzondere sporten, heb je ook extra dekking voor wintersport en speciale wintersporten. Dit is handig als je bijvoorbeeld gaat skiën of snowboarden.
Apart meeverzekeren: Het is belangrijk om te onthouden dat je bijzondere sporten bijna altijd apart moet meeverzekeren. Dit betekent dat je bij het afsluiten van je reisverzekering specifiek moet aangeven dat je deze extra dekking wilt.

Wat kost een reisverzekering voor bijzondere zomer en wintersporten?

Een reisverzekering die speciaal ontworpen is voor avontuurlijke zomer- en wintersporten is verrassend betaalbaar. Voor maar €2,51 per dag kun je al zo’n verzekering afsluiten. Met dit bedrag ben je uitstekend gedekt voor allerlei sportieve activiteiten tijdens je reis door Europa. Of je nu gaat skiën in de Alpen of surfen aan de kusten van Portugal, deze verzekering zorgt ervoor dat je beschermd bent tegen onvoorziene omstandigheden zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt.

Kan ik de reisverzekering alleen voor de dagen afsluiten die ik ga sporten?

Nee. Als het gaat om het afsluiten van een reisverzekering voor sportactiviteiten, is het niet mogelijk deze alleen te beperken tot de dagen waarop je daadwerkelijk gaat sporten. De verzekering dient afgesloten te worden voor de volledige duur van je verblijf in het buitenland.

Ik heb al een doorlopende reisverzekering elders, maar die dekt geen gevaarlijke sporten, wat nu?

Als je al een doorlopende reisverzekering hebt bij een andere aanbieder, maar deze dekt geen gevaarlijke sporten, dan is er een eenvoudige oplossing. Je kunt bij ons een eenmalige reisverzekering afsluiten die specifiek ontworpen is voor extreme en bijzondere sporten. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je avontuurlijke activiteiten goed verzekerd bent.
Belangrijk om te onthouden is dat je deze aanvullende verzekering voor je gehele verblijf in het buitenland moet afsluiten. Het is niet mogelijk om de verzekering alleen voor de dagen waarop je sportieve activiteiten onderneemt af te sluiten.

Is wedstrijdsport ook meeverzekerd?

Nee. Maar wij kunnen dat wel verzekeren. Ga je voor wedstrijdsport naar het buitenland? Denk daarbij aan een bijvoorbeeld een marathon, tenniswedstrijd, trainingskamp, hardloopwedstrijd, enz., neem dan contact met ons op.

Ik ga eenmalig sporten buiten Europa, welke reisverzekering moet ik kiezen?

Ga je eenmalig sporten buiten Europa? Dan is de Kortlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten de beste optie. Meer informatie: Kortlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten »

Ik ga regelmatig naar het buitenland en bijzondere sporten beoefenen, welke reisverzekering is dan het beste?

Ga je regelmatig sporten in of buiten Europa, dan is Doorlopende Reisverzekering de beste keuze. Meer informatie: Doorlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten »

Hebben jullie ook een annuleringsverzekering met blessuredekking?

Jazeker, met deze speciale kortlopende annuleringsverzekering met sportblessuredekking voorkom je dat je geconfronteerd wordt met annuleringskosten, bijvoorbeeld omdat je door omstandigheden niet op reis kan gaan. De extra dekking voor sportblessures zorgt ervoor dat je ook mag annuleren wanneer je een blessure hebt opgelopen voor een bepaald sportevenement of sportwedstrijd. Je ontvangt dan een vergoeding van je reis en accommodatie bij een annulering. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen en gevaarlijke sporten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739