vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Gevaarlijke en extreme sporten reisverzekering

Kortlopende reisverzekering voor gevaarlijke en extreme sporten

Kortlopende reisverzekering voor gevaarlijke en extreme sporten

Kortlopende reisverzekering voor gevaarlijke en extreme sporten

Wanneer je tijdens je reis bijzondere sporten gaat beoefenen of jouw vakantie geheel in het teken staat van extreme sporten dan kan je daar een speciale reisverzekering voor afsluiten.

Een uitstekende verzekering voor survival, bijzondere of gevaarlijk sporten en outdoor activiteiten is de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance (voorheen Allianz Global Assistance).

Je heb al een gevaarlijke sporten reisverzekering voor € 1,80 per dag. Je bent dan uitstekend verzekerd in geheel Europa. Zelfs voor SOS- kosten (opsporing, redding en hulpverlening) medische kosten, ongevallen en aansprakelijkheid!

Adventure & Survival Verzekering: reisverzekering voor gevaarlijke en extreme sporten

Deze verzekering voor bijzondere sporten dekt onder andere:

 • SOS-kosten;
 • reddingskosten;
 • repatriëring;
 • vervangend vervoer en verblijf;
 • beschadiging, verlies of diefstal van bagage;
 • ongevallendekking;
 • medische kosten;
 • aansprakelijkheidsdekking voor de deelnemer(s).

Let op!: Het verschil tussen deze speciale reisverzekering en een normale reisverzekering met sportdekking, is dat bij de Outdoor & Survival Verzekering, standaard reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking is opgenomen. Dat is niet zo bij een normale kortlopende reisverzekering met sportdekking. Dit heb je wel nodig als je gevaarlijke sporten gaat beoefenen of outdoor activiteiten gaat ondernemen.

Goed verzekerd voor slechts € 1,80 per dag

Je sluit hier een outdoor en survival reisverzekering af  voor slechts € 1,80 per dag. Je bent dan verzekerd voor vrijwel alle gevaarlijke en bijzondere sporten. Dit is vrijwel altijd voordeliger dan een kortlopende reisverzekering met sportdekking. En je hebt ook nog eens een ruimere dekking voor je sportuitrusting, reisongevallen en aansprakelijkheid.

Adventure & Survival Verzekering

Veel reizigers vertrouwen op de kortlopende reisverzekering of op de doorlopende reisverzekering. Echter de meeste avontuurlijke sporten zijn niet standaard gedekt op deze polissen. Voorbeelden van activiteiten die op een normale reisverzekering niet meeverzekerd zijn:

 • Bergbeklimmen
 • Raften
 • Kiten
 • Abseilen
 • Ultralight vliegen
 • Zweefvliegen.

Een ander voorbeeld is duiken. Wanneer het gaat om recreatief duiken, is dit op de meeste reisverzekeringen meeverzekerd. Ga je echter dieper dan 40 meter of grot- en wrakduiken? Dan wordt het door sommige reisverzekeraars als gevaarlijke sport gezien.

Wat is een outdoor reisverzekering voor gevaarlijke sporten?

Het verschil tussen een traditionele reisverzekering met sportdekking en een outdoor reisverzekering is een uitgebreidere dekking. Standaard verzekerd zijn: beschadigingen, verlies of diefstal van bagage, repatriëring, vervangend vervoer en verblijf, ongevallendekking en medische kosten. Maar ook als je met een helikopter uit zee of van een berghelling gered moet worden.

Wanneer heb je deze speciale reisverzekering nodig?

De Adventure & Survival reisverzekering heb je nodig, wanneer je tijdens je vakantie outdoor gaat sporten of een avontuurlijke reis gaat maken. De meeste gevaarlijke sporten zijn niet standaard meeverzekerd op een normale reisverzekering. Je kunt daarom niet volstaan met een standaard/doorlopende of kortlopende reisverzekering. Bij outdoor sporten of avontuurlijke vakanties is er vaak sprake van een kostbare uitrusting die extra meeverzekerd moet worden. De outdoor reisverzekering voorziet daar in. Eveneens dekt de outdoor reisverzekering ziektekosten, redding en repatriëring.

Voor wie is de Adventure & Survival Verzekering geschikt?

De outdoor reisverzekering is afgestemd op de avontuurlijke en sportieve reiziger. Ben je van plan om tijdens je vakantie een berg te gaan beklimmen, raften, zweefvliegen of een andere spannende activiteit te ondernemen? Kies dan voor deze reisverzekering. Je bent verzekerd tegen de risico’s die survivalen en het beoefenen van outdoor extreme sporten met zich meebrengen.

Wat zijn de voordelen van een speciale outdoor reisverzekering?

Het is de ideale reisverzekering voor de avontuurlijke vakantieganger. Je bent te allen tijde verzekerd als je tijdens je vakantie besluit om een outdoor activiteit te gaan ondernemen. Naast de ruime dekking voor gevaarlijke en extreme sporten zijn de volgende voordelen van belang:

 • Hulp van de alarmcentrale in geval van nood. Stel dat je van een berghelling moet worden gered. Je krijgt wereldwijde hulp door professionele hulpverleners bij ongeval en ziekte.
 • Er is een extra aansprakelijkheidsdekking voor de deelnemer(s) van de reis meeverzekerd.
 • Er is een ongevallendekking inbegrepen.
 • De Adventure & Survival Verzekering kan zowel individueel als voor groepen worden afgesloten.

Wat zijn extreme sporten?

Ga je op vakantie en actief sporten, dan is het goed om na te gaan of jouw sportactiviteit extra risico met zich meebrengt. Voor o.a. de onderstaande sporten kun je de Adventure & Survival reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten:

Extreme en gevaarlijke sporten verzekerd op een

Adventure & Survival outdoor verzekering

Abseilen Barefoot
Berg- en Rotsklimmen Bodyrafting Bodysurfen
Canapeing Canyoning Cascading
Catapulting Catcrawl Cave-rafting
Cliffjumping Deltavliegen Downhill-biking
Duiken (technisch) Duosprong Flottage
Flottielje varen Flowrider Fly by Wire
Formatie springen Free style kajakken Grotduiken
Hanggliding Hiking Hydrospeed
Indoor wandklimmen Inline skaten Jetskiën
Kajakken Kanoën Karting
Kite catamaran Kite surfen Klettern
Kneeboarden Mountainbiken Motorzweven
Paardrijden Parachute springen Paragliding
Parapente Parasailing Powerboot
Raften Scubadiving Skateboarden
Skatewingen Skeeleren Skimboarding
Skyboat Solovaren Squad
Speleologie Stuntvliegen Survival Track
Tandem springen Tokkelen Trial
Trike Ultralight Vlottentocht Wakeboard
Waterscooter Waterskien Wildwaterkanon
Wrakduiken Zandskien Zeilvleugelvliegen
Zweefvliegen

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen en gevaarlijke sporten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739