vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering – hier snel en voordeling online geregeld

Annuleringsverzekering - hier snel en voordeling online geregeld

Annuleringsverzekering – hier snel en voordeling online geregeld

Sluit hier een annuleringsverzekering af, het is in een paar stappen geregeld en je ontvangt de polis direct per e-mail.

Annuleringsverzekering: voorkomt financieel risico

Een annuleringsverzekering geeft een financiële vergoeding wanneer je niet op vakantie kunt gaan of dat je door een onverwachte gebeurtenis je vakantie moet annuleren of afbreken. Bijvoorbeeld bij ziekte van jezelf, je reisgenoot of familie.

Het moet dan om een gebeurtenis gaan, die onder de dekking valt. In de polisvoorwaarden van een annuleringsverzekering staat exact wat gedekt is. Ook als je op vakantie bent gegaan en deze moet afbreken, kan dit door je annuleringsverzekering gedekt worden. Bij een annuleringsverzekering heb je, net als bij een reisverzekering, de keuze uit een eenmalige- en een doorlopende verzekering.

Dekking van een annuleringsverzekering

Hieronder staan een aantal voorbeelden van gebeurtenissen die meestal onder de dekking van een annuleringsverzekering vallen:

  • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde.
  • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten van verzekerde.
  • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
  • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.
  • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde.
  • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
  • Het uitvallen van het privévervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
  • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
  • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.

Bijzonderheden en uitbreidingen annuleringsverzekering

Bij sommige reisverzekeraars kan je ook lastminute boekingen verzekeren tegen annuleringskosten. Een annuleringsverzekering biedt bij het tussentijdse afbreken van een vakantie een vergoeding voor niet genoten reisdagen. Afhankelijk van de gekozen dekking kan je zelfs de gehele reissom terug ontvangen.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom. Deze bedraagt ongeveer 5,5% van de totale reissom. Hier komt nog wel assurantiebelasting en poliskosten bij. Je kunt er van uitgaan dat voor een reis van ca. € 1.000,- de premie van een annuleringsverzekering ongeveer € 73,- bedraagt. Vanzelfsprekend zijn er premieverschillen per verzekeraar. Je kunt bij Reisverzekeringblog eenvoudig zelf online de kosten voor je annuleringsverzekering berekenen.

Kortlopende annuleringsverzekering

Je hebt ruim van tevoren een reis geboekt, maar je kan niet op reis door onvoorziene omstandigheid. In veel gevallen ben je dan je geld kwijt. Tegen dit risico kan een kortlopende annuleringsverzekering uitkomst bieden. Je krijgt dan de annuleringskosten vergoed als je de vakantie afzegt, mits gedekt op de polis. Het kan ook voorkomen dat je jouw vakantie eerder moet afbreken. Ook dan biedt een annuleringsverzekering uitkomst.

Doorlopende annuleringsverzekering

Ga je vaker op reis, dan is een doorlopende annuleringsverzekering een goede keuze. Het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Ook als je last-minute boekt. En met de uitbreiding Garantie-annulering krijg je zelfs de gehele reissom terug als je de vakantie niet helemaal hebt kunnen afmaken!

Wil je een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten? Klik hier: Doorlopende annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering vergeten?

Een annuleringsverzekering moet je meestal binnen 7 dagen na het boeken van een reis afsluiten. Ben je dat vergeten? Geen nood. Wij helpen je! Via Reisverzekeringblog.nl kan jij vrijwel altijd nog een annuleringsverzekering afsluiten, al ben je dat vergeten of te laat.

Annuleringsverzekering te laat? Klik hier: Annuleringsverzekering vergeten of te laat

Annuleringsverzekering voor vliegtickets

Een annuleringsverzekering voor vliegtickets is belangrijk als je onverwachts niet op reis kunt waardoor je jouw reeds betaalde vliegticket moet annuleren. Dan vergoedt de Ticket Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance de kosten. De dekking is niet alleen geldig voor vliegtickets, maar ook voor trein-, bus- of boottickets. Deze verzekering biedt ook dekking als één van de reizigers op het boekingsformulier of ticket de reis moet annuleren, mits deze reiziger een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is.

Annuleringsverzekering voor huisdieren

Een annuleringsverzekering voor je huisdier afsluiten? Dat kan hier. Je kunt dan je reis of vakantie annuleren indien je huisdier (hond, kat of paard) ernstig ziek is geworden of ernstig gewond is geraakt.

Annuleringsverzekering voor huisdieren afsluiten? Klik hier: Annuleringsverzekering huisdieren

Annuleringsverzekering: zorgplicht en waarnemer

Een reis of vakantie annuleren kan ook door bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld omdat je moet zorgen voor een zieke moeder of omdat een waarnemer ziek is geworden. Een waarnemer is iemand die tijdens jouw afwezigheid taken voor jou uitvoert. Hij/zij vervangt jou tijdens je vakantie. In privéverband kun je bijvoorbeeld afspraken maken met een persoon die op jouw bezittingen en/of kinderen zal passen. In zakelijk verband geldt hetzelfde. Wanneer je compagnon of collega plotseling ziek wordt, kan het onmogelijk zijn om op vakantie te gaan.

Meer informatie lezen over zorgplicht en waarnemer op een annuleringsverzekering? Klik hier: Zorgplicht en waarnemer

Vluchtvertaging en annuleringsverzekering

Heb je te maken met vertraging of annulering van je vlucht en heb je een pakketreis geboekt? Een annuleringsverzekering van de Europeesche, Allianz Global Assistance en Unigarant geeft ook een vergoeding bij vertraagd vertrek of vertraagde aankomt op je reisbestemming. Dat geldt niet alleen bij vertraging van je vliegtuig, maar ook bij een vertraging per boot, bus, of trein.

Lees hier meer informatie over vluchtvertraging en annuleringsverzekering. Klik hier: Vluchtvertaging en annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering voor sporters (met blessuredekking)

Een annuleringsverzekering voor sportwedstrijden met blessuredekking voorkomt (financiële) teleurstellingen als je een reis gaat boeken naar een sportevenement in het buitenland. Met deze speciale kortlopende annuleringsverzekering met sportblessuredekking van Allianz Global Assistance voorkom je dat je geconfronteerd wordt met annuleringskosten, bijvoorbeeld omdat je door omstandigheden niet op reis kunnen gaan. De extra dekking voor sportblessures zorgt er voor dat je ook mag annuleren wanneer je een blessure hebt opgelopen voor een bepaald sportevenement of sportwedstrijd.

Annuleringsverzekering voor schoolreizen

Een annuleringsverzekering voor schoolreizen van Allianz Global Assistance zorgt er voor dat de organisator van de schoolreis kan annuleren als een van de leerlingen of leraren ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.