vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Medische reisverzekering afsluiten als je al in Nederland bent

Een medische reisverzekering afsluiten als je al in Nederland bent is soms best lastig. Bij vrijwel alle verzekeraars moet de verzekering al zijn afgesloten voor het vertrek, ben je eenmaal in Nederland dan kan dat niet meer. Gelukkig, kun je hier op deze website nog wel een medische reisverzekering afsluiten voor jouw buitenlandse gast.

Medische reisverzekering afsluiten als je al in Nederland bent
Medische reisverzekering afsluiten als je al in Nederland bent

Vanaf slechts € 1,60 per dag is hij of zij dan voor € 500.000,- verzekerd voor onvoorziene medische kosten en tandheelkundige kosten na een ongeval. Het eigen risico bedraagt slechts € 50,- voor de gehele verzekerde periode.

Medische reisverzekering voor personen die al in Nederland zijn

De Schengen Visitor-verzekering is een prima verzekering voor iedere buitenlander die naar Nederland of Europa reist en verzekert wil zijn voor onverwachte medische kosten en repatriëring. Voor deze verzekering geldt geen medische acceptatie of leeftijdsbeperking. De buitenlandse gast is onder andere verzekerd voor:

 • huisarts;
 • geneesmiddelen;
 • ambulancevervoer;
 • specialistische zorg;
 • ziekenhuisopname;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval.

De verzekering vergoedt onvoorziene medische kosten, bijvoorbeeld door ongeluk, een acute blindedarmontsteking of een gebroken been. Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je verzekering afsloot? Dan worden deze kosten niet vergoedt.

Waar ben je nog meer voor verzekerd?

Naast de ziektekostenverzekering voor onvoorziene kosten ben je ook verzekerd voor de zogenaamde SOS-kosten (hulpverlening en repatriëring):

 • Repatriëring/evacuatie, dekking tot maximaal € 30.000,-
 • Opsporing/redding, dekking tot maximaal € 10.000,-
 • Vervoer stoffelijk overschot naar het land van herkomst, dekking maximaal € 10.000,-

Verder heb je de mogelijkheid om aansprakelijkheid mee te verzekeren:

 • Aansprakelijkheid voor schade aan personen en aan zaken, maximaal € 1.250.000,- per gebeurtenis.
 • Zekerheidsstelling, maximaal € 125.000,-

Er is alleen dekking wanneer de aansprakelijkheidsverzekering op het polisblad staat.

Medische verzekeringen vergeten en al in Nederland? Wij helpen je!

Zowel visumplichtige als niet-visumplichtige buitenlanders die naar Nederland komen moeten kunnen aantonen dat ze verzekerd zijn voor spoedeisende ziektekosten en repatriëring (het terugbrengen naar het land van herkomst). Het is zelf een voorwaarde om een Schengenvisum te verkrijgen. Ook niet-visumplichtige buitenlandse reizigers moeten kunnen aantonen dat ze verzekerd zijn tegen onverwachte medische kosten, maar misschien ben je vergeten een verzekering af te sluiten. Dat kan hier dan alsnog tegen een gunstige premie en prima voorwaarden.

Wat kost de medische verzekering?

Met de Schengen Visitor-verzekering ben je, afhankelijk van jouw leeftijd, vanaf € 1,60 per dag verzekerd voor onvoorziene medische kosten. Zie de onderstaande tabel voor bijzonderheden:

LeeftijdPremie per dag Eigen risicoMax. looptijd
0 t/m 69 jaar€ 1,60€ 50,-6 maanden
70 t/m79 jaar € 6,00€ 100,-6 maanden
80 jaar en ouder€ 8,00€ 200,-3 maanden
De minimale premie per verzekerde periode is € 25,-
Aansprakelijkheidsverzekering is de premie voor één persoon € 0,18 per dag. Voor twee of meer personen € 0,36 per dag.

Hoe lang is de verzekering geldig?

Je kunt de Schengen Visitor-verzekering afsluiten voor maximaal zes maanden. Ben je 80 jaar of ouder, dan is de verzekering maximaal drie maanden geldig. Loopt je verzekering af? Je kunt de verzekering niet verlengen, maar wel opnieuw afsluiten. Ook dan geldt dat de verzekeraar geen kosten zal vergoeden voor kwalen of klachten die je al had op het moment dat de verzekering afsloot. Het kan dus zijn dat je op de nieuwe verzekering geen vergoeding krijgt voor klachten of kwalen die op de oude verzekering wel waren gedekt. Als je nog niet weet hoe lang je de verzekering nodig hebt, kun je beter kiezen voor een langere periode dan voor een periode die misschien te kort is.

Hoe snel ben ik verzekerd?

Je kunt eenvoudig de verzekering afsluiten. Betaal je met iDEAL, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal? Dan ontvang je de polis binnen een uur per e-mail. Betaal je op een andere manier, dan ontvang je de polis maximaal tien werkdagen nadat de premie op de bankrekening van de verzekeraar is bijgeschreven.

Waar is de verzekering geldig?

De verzekering geldt in alle landen die onder het Schengengebied vallen, namelijk: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen,
Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland. En ook in de volgende landen: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië, Verenigd Koninkrijk.

Let op: de verzekering geldt niet in je land van herkomst, de overzeese gebiedsdelen van Europese landen, zoals Aruba, Bonaire en Curaçao.

Wat dekt de verzekering niet?

Voor deze verzekering geldt geen medische acceptatie, maar er wordt wel gevraagd of je een ziekenhuisopname verwacht. Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je de Schengen Visitor-verzekering afsloot? Dan vergoedt de verzekeraar deze kosten niet. Dat geldt ook als je op het moment van afsluiten (nog) niet wist dat je de kwaal of klacht had. Voor sommige behandelingen krijgt je geen vergoeding. De belangrijkste uitsluitingen zijn:

 • zwangerschap en bevalling (inclusief kraamzorg);
 • diabetes mellitus, gal- en nierstenen;
 • tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval.

Vragen?

Heb je vragen over een medische verzekering voor buitenlanders die al in Nederland zijn? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen, van 09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739