vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering voor sportwedstrijden met blessuredekking

Annuleringsverzekering voor sportwedstrijden
Annuleringsverzekering voor sportwedstrijden

Een annuleringsverzekering voor sportwedstrijden met blessuredekking voorkomt (financiële) teleurstellingen als je een reis gaat boeken naar een sportevenement, zoals de marathon van New York of een voetbaltrainingskamp in Spanje.

Met deze speciale kortlopende annuleringsverzekering met sportblessuredekking van Allianz Global Assistance voorkom je dat je geconfronteerd wordt met annuleringskosten, bijvoorbeeld omdat je door omstandigheden niet op reis kunnen gaan. De extra dekking voor sportblessures zorgt er voor dat je ook mag annuleren wanneer je een blessure hebt opgelopen voor een bepaald sportevenement of sportwedstrijd.

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt de kosten van je reis en accommodatie bij een annulering. Ook als je jouw sportreis moet afbreken, of bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur, ontvang je een vergoeding.

Extra sportblessuredekking op de annuleringsverzkering

De annuleringsverzekering met blessure-dekking is een normale kortlopende annuleringsverzekering die de kosten dekt wanneer je een reis moet annuleren of eerder moet worden afgebroken dan gepland.De blessuredekking betekent dat je een reis voor vertrek mag annuleren wanneer je een blessure hebt opgelopen, waardoor je niet kan deelnemen aan een sportevenement of wedstrijd.

Annuleringsverzekering voor wedstrijd- of amateursporters

Bij deze dekking is het risico van annulering door sportblessures verzekerd die deelname aan de bij Allianz Global Assistance bekende wedstrijd (die het doel vormt van de reis), onmogelijk maken. Voordat definitieve annulering met recht op verzekeringsvergoeding wordt toegezegd, dient verzekerde toe te staan dat de medisch adviseur van Allianz Global Assistance in overleg met de behandelend arts vaststelt of annulering van de reis gerechtvaardigd is. Dus: annulering met recht op verzekeringsvergoeding is slechts dan toegestaan indien de aard van de blessure medisch is vastgesteld. Annulering wegens blessures die al voor de datum van de boeking bestonden, is van de verzekeringsdekking uitgesloten.

Ook andere annuleringskosten

Naast de dekking voor een sportblessure dekt de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ook andere kosten van het annuleren van een reis. De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt onder andere dekking als de annulering het gevolg is van:

  • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
  • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
  • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
  • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
  • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
  • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
  • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
  • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Wie zijn er verzekerd?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn. Ziet de samenstelling van de personen op de polis er anders uit en wil je toch voor iedereen een annuleringsverzekering? Dat kan door een toeslag op de premie. Neem hiervoor contact met ons op.

Meer informatie en premie?

Wil je meer informatie of een premie-opgave van een annuleringsverzekering met dekking voor sportblessures? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Reisverzekering voor een sportwedstrijd in het buitenland nodig?

Een standaard reisverzekering biedt geen dekking voor sportwedstrijden. Wij kunnen je in veel gevallen een oplossing bieden. Tegen betaling van een toeslag voor het extra risico kan jij als wedstrijdsporter toch via ons een uitstekende reisverzekering afsluiten. Lees hier meer informatie: Reisverzekering voor deelname aan sportwedstrijden »

Reisverzekering voor bijzondere, gevaarlijke of extreme sporten nodig?

Ga je binnen Europa aan gevaarlijke of risicovolle sporten deelnemen (niet in wedstrijdverband) dan hebben wij daar een speciale reisverzekering voor. Of je nu gaat bergbeklimmen, klettern, abseilen, hanggliding of ultralight gaat vliegen, het maakt niet uit. Je bent goed verzekerd en zelfs met een extra ongevallen- en aansprakelijkheidsdekking. Meer informatie: Reisverzekering voor bijzondere sporten »

Ga je aan bijzondere sporten doen buiten Europa, dan hebben wij ook een uitstekende oplossing: Reisverzekering voor gevaarlijke sporten » 

Vragen?

Wil je meer informatie over een annuleringsverzekering voor wedstrijdsport of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739