vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

OOM Verzekeringen: premie berekenen en afsluiten

Bereken hier de premie of sluit direct een reisverzekering af bij OOM verzekeringen. Klik op de link van de verzekering naar keuze. Je leest dan meer informatie en je kunt vrijblijvend een premieberekening maken.

OOM Verzekeringen biedt ziektekosten en schadeverzekeringen voor mensen die langdurig in het buitenland verblijven, bijvoorbeeld omdat je niet meer in aanmerking voor de basisverzekering. Ook worden onze verzekeringen afgesloten als aanvulling op de basisverzekering bij verblijf in landen waar de medische zorg duur is.

Doorlopende reisverzekering

OOM Verzekeringen: premie berekenen en afsluiten

Voor Nederlanders die in het buitenland wonen is het meestal onmogelijk om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Wij hebben daar wel een oplossing voor. Zowel voor emigranten, expats, pensionado’s en andere niet-Nederlands ingezetene hebben we een uitstekende doorlopende reisverzekering die je kan uitbreiden met een doorlopende annuleringsverzekering.

Schengenvisum verzekering

Buitenlandse bezoekers van buiten de EU die naar Nederland komen, moet daarvoor meestal een Schengenvisum aanvragen. Een medische reisverzekering is dan verplicht, een zogenaamde Schengen visum verzekering De OOM Schengen verzekering kun je hier ook afsluiten:

Dat kan ook als de buitenlander al in Nederland is gearriveerd of voor een buitenlandse reiziger van 70 jaar of ouder.


Verzekeringen voor buitenlanders die naar Nederland komen:

English version. Calculate Compleet and apply:

  • Schengen Visitor insurance – the medical insurance that satisfies the visa requirements (Schengenvisa). Her you can easy buy a Schengen visa insurance. The policy insures you for unexpected medical expenses in the Netherlands and the Schengen area covered from only € 1.60 per day. If you want to know more about what will be reimbursed, please take a look at our terms and conditions or the coverage summary (pdf).

Verzekeringen voor Nederlanders die kort of lang naar het buitenland gaan (ook emigratie):

English version. Calculate Compleet and apply:


De meest gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus en je verzekeringen bij OOM

Ik reis naar of in een land waar de code geel, oranje of rood is. Welke kosten zijn gedekt op mijn verzekering(en)?

Heb je bij OOM een ziektekostenverzekering afgesloten dan betalen zij de medische kosten ook in landen met code geel, oranje of zelfs rood. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via het noodnummer. Heb je geen ziektekostenverzekering dan zijn jouw medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Heb je een aansprakelijkheids-, inboedel-, ongevallen-, reis- en/of rechtsbijstandverzekering dan is er ook dekking in de landen met codes geel, oranje en rood. De enige uitzondering is de annuleringsverzekering. Deze kosten zijn op de annuleringsverzekering niet verzekerd. Ook niet op de dekking Extra Annuleringsredenen. De kosten van annulering zal OOM alleen vergoeden als er sprake is van een onvoorziene gebeurtenis. Op dit moment is het coronavirus geen onvoorziene gebeurtenis meer.

Ik heb of raak besmet met het coronavirus. Worden mijn medische kosten vergoed?

Heb je bij OOM de ziektekostenverzekering dan betalen zij de medische kosten. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers. Heb je geen ziektekostenverzekering dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Ik heb een reis geboekt naar een land met code geel. De reis is geboekt vóór de corona uitbraak en ik vertrek na 15 juni. Als het land wijzigt naar code oranje, krijg ik de kosten dan terug op mijn annuleringsverzekering?

Dit is op de standaard dekking niet verzekerd. Heb je de dekking Extra Annuleringsredenen afgesloten? Dan vergoeden zij deze kosten alleen als je voor 10 maart 2020 de dekking Extra Annuleringsredenen hebt afgesloten. Houdt hierbij rekening met het maximale bedrag waarvoor je verzekerd bent. Dit bedrag kan je terug vinden op uw polisblad.

Ik ben van plan om een reis te boeken naar een land met code geel. Als dit wijzigt naar code oranje, krijg ik de kosten dan terug op mijn annuleringsverzekering?

Nee, deze kosten zijn op de annuleringsverzekering niet verzekerd. Ook niet op de dekking Extra Annuleringsredenen. De kosten van annulering zal de verzekeraar alleen als er sprake is van een onvoorziene gebeurtenis. Op dit moment is het coronavirus geen onvoorziene gebeurtenis meer.

Ik ben van plan om op vakantie te gaan naar een land met code geel. Als dit tijdens mijn reis verandert naar code oranje, wordt mijn terugreis naar Nederland dan vergoed?

Op de reisverzekering vergoeden wij deze kosten niet.

Ik ben tijdelijk in Nederland en kan niet terugreizen door corona

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor de wereld. Landen sluiten hun grenzen en er wordt bijna niet meer gevlogen. Wereldwijd zijn mensen gestrand in het buitenland.

Tijdelijk in Nederland en gestrand door corona: Ben je gestrand in Nederland en kan je door corona niet naar huis? Dan wil je natuurlijk wel goed verzekerd zijn tegen ziektekosten. Heb je een tijdelijke ziektekostenverzekering nodig? Dan ben je bij OOM Verzekeringen aan het juiste adres.

Heb je een tijdelijke ziektekostenverzekeringen, zoals de Schengen Visitor-verzekering of de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering? En moet je langer in Nederland blijven door het coronavirus? Dan kan je de verzekering met drie maanden verlengen.

Heb je al een keer eerder gebruik gemaakt van de verlenging van drie maanden of is de maximale looptijd van jouw verzekering voorbij? Ook dan kan je de verzekering nog een keer met drie maanden verlengen. 

Ik heb een Tijdelijk in het Buitenland-verzekering die binnenkort afloopt, kan ik deze verlengen?

Voor iedereen die een Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft is het mogelijk om deze met drie maanden te verlengen. Heb je al een keer eerder gebruik gemaakt van de verlenging van drie maanden of is de maximale looptijd van jouw verzekering voorbij? Ook dan kan je de verzekering nog een keer met drie maanden verlengen. Op de ziektekostenverzekeringen zijn medische kosten, die verband houden met het coronavirus gedekt.

Ik heb een Studeren in het Buitenland-verzekering of een OOM Studying in the Netherlands-insurance die binnenkort afloopt, kan ik deze verlengen?

Voor iedereen die een Studeren in het Buitenland-verzekering of een Studying in the Netherlands-insurance heeft is het mogelijk om deze met drie maanden te verlengen. Heb je al een keer eerder gebruik gemaakt van de verlenging van drie maanden of is de maximale looptijd van de verzekering voorbij? Ook dan kan je de verzekering nog een keer met drie maanden verlengen.

Op de ziektekostenverzekeringen zijn medische kosten, die verband houden met het coronavirus gedekt.

Ik heb een SOS-verzekering, dekt die de kosten voor mijn terugkeer naar Nederland?

De SOS-verzekering dekt de kosten van medische repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Kosten zoals bijvoorbeeld het omboeken van een vliegtuigticket vallen niet onder de dekking.

Ik heb een conflict met betrekking tot corona. Ben ik hiervoor verzekerd op mijn rechtsbijstandverzekering?

Heb je een rechtsbijstandverzekering met een dekking voor het conflict waarin je betrokken bent? Dan vergoeden wij deze kosten alleen als je de verzekering voor 6 april 2020 heeft afgesloten. Of als je voor 6 april 2020 de rechtsbijstandverzekering heeft toegevoegd op uw polis.


Heb je een medische reisverzekering nodig voor een buitenlandse gast van boven de 70 jaar? Lees hier meer informatie: Medische reisverzekering voor buitenlanders boven de 70 jaar »

Wie is OOM Verzekeringen?

OOM Verzekeringen is in 1940 opgericht. OOM is een specialist als het gaat om verzekeringen voor Nederlanders die naar het buitenland vertrekken of buitenlanders die naar Nederland komen.

De kracht van OOM Verzekeringen is de kleinschaligheid. Dit uit zich in flexibiliteit en een persoonlijke benadering. OOM Verzekeringen stelt zich als doel om verzekerden, in Nederland en in het buitenland, te helpen op een persoonlijke en klantvriendelijke wijze.

Buitenlandverzekeringen

OOM Verzekeringen is dé verzekeraar voor langer verblijf in het buitenland. Nederlanders die voor langere tijd in het buitenland verblijven kunnen bij OOM Verzekeringen terecht om goede, integere en passende verzekeringen af te sluiten.

Vragen?

Heb je een vraag over de verzekeringen van OOM? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

De verzekeringen van OOM worden aangeboden i.s.m. Faber Verzekeringen te ‘s-Gravenhage (AFM nr. 12019424)

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739