vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Studeren in het Buitenland-verzekering

Studeren in het Buitenland-verzekering
Studeren in het Buitenland-verzekering

Ga je voor maximaal 5 jaar voor een studie, stage, (vrijwilligers)werk of als au pair naar het buitenland en ben je tussen de 15 tot en met 29 jaar? Met de Studeren in het Buitenland-verzekering ben je waar ook ter wereld, goed verzekerd.

De Studeren in het Buitenland-verzekering bestaat uit een ziektekostenverzekering, tandartsverzekering en een schadepakket (5 verzekeringen) met SOS-verzekering, inboedelverzekering, rechtsbijstandverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en een ongevallenverzekering. Je kan ook kiezen voor alleen een ziektekostenverzekering, tandartsverzekering of uitsluitend het schadepakket.

Belangrijkste voordelen van de Studeren in het Buitenland-verzekering

 • Goed verzekerd tijdens je studie of stage in het buitenland.
 • Bepaal zelf welke verzekeringen je kiest: ziektekosten, tandarts en/of schadepakket.
 • Flexibele looptijd van één dag tot vijf jaar.
 • Ook verzekerd als je tussentijds in Nederland bent.

Voor wie is deze verzekering bestemd?

De Studeren in het Buitenland-verzekering is voor jongeren die voor studie, stage, werk of als au pair naar het buitenland gaan. De ziektekostenverzekering is nuttig als je:

 • Tijdens je buitenlandse verblijf niet onder de Nederlandse basisverzekering valt.
 • Naar een land gaat waar de medische zorg duurder is dan in Nederland en daarom een aanvulling wilt op de Nederlandse basisverzekering.

Ben je verplicht verzekerd op de basisverzekering? Dan kan het schadepakket aantrekkelijk zijn. Zo worden onder andere je reiskosten vergoed als je terug naar huis moet omdat een gezinslid ernstig ziek is.

De Studeren in het Buitenland-verzekering is voor jongeren van 15 tot en met 29 jaar. Val je niet in deze leeftijdsgroep? Ga dan naar de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering.

Wat vergoedt de Studeren in het Buitenland-verzekering?

Met de Studeren in het Buitenland-verzekering bepaal je zelf wat je verzekert. Bij de verzekering is altijd een SOS-verzekering inbegrepen. Die vergoedt onder andere de kosten voor repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je ter plaatse niet kunt worden behandeld en de behandeling niet kan worden uitgesteld. Je kunt verder de volgende verzekeringen afsluiten:

Ziektekostenverzekering

 • Kies voor standaard dekking of uitgebreide dekking).
 • Soms geldt een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen.
 • Eigen risico naar keuze € 0,- of € 150,-.
 • Tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 500,-.
 • Reguliere tandartskosten tot € 450,- (tot en met 17 jaar).

Tandarts-dekking (vanaf 18 jaar)

De OOM Tandarts-dekking is een aanvullende dekking op de ziektekostenverzekering voor reguliere tandartskosten tot € 350,-. Voor deze aanvullende dekking heb je geen eigen risico.

Schadepakket

Pakket met een:

 • Inboedelverzekering (tot € 5.000,-).
 • Aansprakelijkheidsverzekering (tot € 1.250.000,-, geen dekking voor schade aan zaken die je bijvoorbeeld huurt of leaset).
 • Reisverzekering (eigen risico € 125,- bij diefstal, verlies of beschadiging van bagage).
 • Rechtsbijstandsverzekering (voor zaken vanaf € 450,-).
 • Ongevallenverzekering (uitkering bij overlijden € 10.000,-; bij blijvende invaliditeit tot € 75.000,-).

Wil je precies weten wat je vergoed krijgt? Bekijk het dekkingsoverzicht (pdf).

Wat dekt de verzekering niet?

Niet alle medische kosten vallen onder de ziektekostendekking van de Studeren in het Buitenland-verzekering. Je krijgt bijvoorbeeld geen kosten vergoed voor:

 • Een zwangerschap die al bestond toen je de verzekering afsloot, ook als er sprake is van een miskraam of andere complicaties.
 • Preventieve geneeskunde, chiropractor of manueel therapeut.

Verblijf je in de Verenigde Staten? Dan heb je standaard wereldwijd dekking voor ziektekosten, dus ook in de VS. Verblijf je in een ander land? Dan ben je wereldwijd gedekt voor ziektekosten, maar niet in de VS. Je kunt tegen betaling van een extra premie de dekking uitbreiden naar de VS. Dat kan ook voor een kortere periode, bijvoorbeeld als je tussentijds de VS bezoekt. Je kunt dit wijzigen via Mijn OOM of neem contact met ons op.

Ook voor het schadepakket van de Studeren in het Buitenland-verzekering geldt dat je niet alle kosten vergoed krijgt. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat:

 • De dekking voor je inboedel alleen geldt op het adres dat je hebt opgegeven.
 • Je geen rechtsbijstand krijgt voor gebeurtenissen waarvan je al wist toen je de verzekering afsloot.

Bekijk voor alle uitsluitingen de polisvoorwaarden (pdf).

Hoe lang is de verzekering geldig?

Je kunt de verzekering afsluiten voor één dag tot maximaal vijf jaar. Zolang je op de ingangsdatum maar niet ouder bent dan 29 jaar.

Duurt je verblijf in het buitenland langer dan je vooraf had gedacht? Je mag de verzekering één keer met maximaal twee maanden verlengen, zolang je niet langer dan vijf jaar verzekerd bent.

Weet je nog niet hoe lang je de verzekering nodig hebt? Kies dan liever voor een langere periode dan voor een periode die misschien te kort is. Je kunt de verzekering op elk gewenst moment opzeggen. Dat kun je doen via Mijn OOM of per e-mail. Heb je al premie betaald voor de periode na de beëindigingsdatum? Dan krijg je die van ons terug.

Wat kost de verzekering?

De premie van de ziektekostenverzekering hangt af van je gekozen eigen risico en of je de standaard dekking of uitgebreide dekking wilt.

 
 
€ 150 eigen risico
 
geen eigen risico
 
 standaard dekking (vanaf) € 21,31 per maand € 24,50 per maand
 uitgebreide dekking (vanaf) € 34,78 per maand € 40,00 per maand

Je krijgt een aantrekkelijke korting als je verplicht verzekerd bent op de Nederlandse basisverzekering.

De premie voor de OOM Tandarts-dekking is € 15,- per maand.

Voor het schadepakket is de premie € 14,15 per maand (inclusief assurantiebelasting) als je ook de ziektekostenverzekering afsluit. Kies je alleen het schadepakket? Dan is de premie € 16,40 per maand.

De verzekering Studeren in het Buitenland-verzekering afsluiten

Je kunt online de Studeren in het Buitenland-verzekering afsluiten. Voor de ziektekostenverzekering geldt medische acceptatie. Dat betekent dat je vooraf enkele vragen beantwoordt over je gezondheid en medische situatie. De verzekeraar kijkt op basis daarvan of ze je verzekeren. Het kan ook zijn dat ze je tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren.

Vragen?

Heb je vragen over de Studeren in het Buitenland-verzekering? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739