vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Groepsannuleringsverzekering voor groepsreizen en reisgezelschappen

Groepsannuleringsverzekering

Groepsannuleringsverzekering

Een groepsannuleringsverzekering is raadzaam als je met een gezelschap op reis gaat. Dat kan een groep vrienden zijn maar ook familie, collega’s of een vakantie met de club of sportvereniging. De belangrijkste eigenschap van een groepsannuleringsverzekering is dat je de groepsreis kan annuleren als één van de groepsleden uit het reisgezelschap ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden.

Allianz Global Assistance heeft een uitstekende groepsannuleringsverzekering die je hier kan afsluiten. Je ontvangt van ons eerst een premievoorstel. Verzekerd is overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van een verzekerde die tot de groep behoort. De hele groep kan annuleren als één verzekerde iets overkomt.

Let op! Annuleren als gevolg van overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongeval-letsel van een familielid in de 1e of 2e graad van een deelnemer is niet gedekt op de groepsannuleringsverzekering.

Groepsannuleringsverzekering voor reisgezelschappen

Als je een vakantie boekt sluit je meestal ook een annuleringsverzekering af om zo het financiële risico bij een annulering af te dekken. Bijvoorbeeld omdat je niet op reis kan gaan omdat je ziek bent geworden of iemand in je naaste familie is ernstig ziek. Als je met een groep op reis gaat kan je er voor kiezen om een groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering ten opzichte van elkaar af.

Stel dat één van je meereizende vrienden of collega’s bijvoorbeeld vlak voor vertrekt overlijdt of levensbedreigend ziek wordt, dan kunnen we ons voorstellen dat de hele groep geen zin meer heeft om op reis te gaan. Met deze speciale annuleringsverzekering kan de reis van het gehele reisgezelschap worden geannuleerd en zorgt de verzekering voor de vergoeding van de annuleringskosten.

Dekking groepsannuleringsverzekering

De Groepsannuleringsverzekering kent de volgende dekkingen:

 1. Overlijden van één van de deelnemers binnen 4 weken voor vertrek.
 2. Overlijden, levensbedreigende ziekte of ongevalsletsel van één van de deelnemers binnen 4 weken voor vertrek.

Dekking 2 is uitgebreider en daarom is de premie voor deze situatie ook iets hoger.

Optioneel: je kan daarnaast ook ernstige zaakschade aan het bedrijfspand van de verzekeringsnemer en/of aan de geboekte accommodatie meeverzekeren. Hierbij gaat het om ernstige beschadiging door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming.

Wat kost de groepsannuleringsverzekering?

De Annuleringsverzekering voor Groepen van Allianz Global Assistance is een maatwerkproduct. De te betalen premie is afhankelijk van het aantal personen, de reissom en de gewenste dekking.

Wij kunnen je wel een indicatie geven van de premie aan de hand van dit voorbeeld. Een orkest uit Zwolle geeft een optreden in België. Ze gaan met een gezelschap van 15 personen naar Gent en verblijven daar in een groepsaccommodatie. De reis kost per persoon € 385,- Daarmee komt de de totale reissom op € 5.775,- Een groepsannuleringsverzekering voor de gehele groep kost dan € 173,75. Dat slechts € 11,55 per deelnemer aan deze groepsreis.

Wil je een prijsopgave ontvangen?

Wil je een offerte ontvangen? E-mail dan de onderstaande gegevens naar info@reisverzekeringblog.nl of neem telefonisch contact met ons op: 055-5400408. Om de premie te kunnen berekenen hebben wij de volgende gegevens van je nodig:

 • Aantal personen?
 • Totale reissom?
 • Aantal dagen?
 • Soort dekking?

Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een vrijblijvende premieopgave van ons.

Meer uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen en reisgezelschappen

Wil je een meer uitgebreidere annuleringsverzekering voor groepen, bijvoorbeeld bij een familievakantie? Dat kan ook. Wij kunnen je een standaard annuleringsverzekering aanbieden met de volgende samenstelling van de groep of het reisgezelschap:

 • 4 gezinnen + 3 reisgenoten
 • 7 reisgenoten (eventueel 2 reisgenoten extra)

Alle personen zijn dan tevens verzekerd tegenover elkaar. Dus als een reisgenoot of gezinslid uit de groep moet annuleren (om onderstaande redenen) dan mag de hele groep annuleren.

Deze uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen vergoedt de kosten van het annuleren van een niet begonnen reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor niet genoten reisdagen. De annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding of beëindiging van een duurzame relatie;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkeloosheid;
 • afwijzing van een noodzakelijk visum;
 • zorgplicht voor een familielid;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.

Je kunt in de voorwaarden nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Is jouw reisgezelschap niet groter dan 4 gezinnen + 3 reisgenoten of maximaal 9 reisgenoten, dan kan je dus ook kiezen voor de uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen. Heb je interesse, neem dan contact met ons op voor een premie-opgave.

Groepsreisverzekering

Naast een annuleringsverzekering voor een groep wil je wellicht ook een groepsreisverzekering afsluiten. Dat kan hier ook. De Groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance is geschikt voor groepsreizen vanaf 10 personen. Deze reisverzekering voor groepen is geschikt voor o.a. verenigingen, scholen, sportverenigingen, personeelsreizen en bedrijfsuitjes in bijvoorbeeld Nederland, België en Duitsland. Al vanaf € 0,26 p.p.p.d. zijn alle deelnemers aan de groepsreis verzekerd voor S.O.S.-kosten, reisongevallen, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Je kan dit eventueel nog uitbreiden met reisbagage en/of (winter)sport dekking. Meer informatie lees je hier: Groepsreisverzekering »

Vragen?

Heb je een vraag over de groepsannuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 of stuur een email: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringkblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorgverzekeringen en schadeverzekeringen particulier - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739