vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Groepsannuleringsverzekering voor groepsreizen en reisgezelschappen | Allianz

"Allianz"/

Allianz Travel Risk Insurance
Beste groepsannuleringsverzekering

Groepsannuleringsverzekering van Allianz voor extra zekerheid!

Je groepsreis is verzekerd bij annulering, reisafbreking en vertraging.*

Tegenover elkaar verzekerd (iedereen mag annuleren als er iemand uitvalt)*

Corona besmetting is meeverzekerd*

Dekking bij ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.*

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

* Voor zeer grote reisgezelschappen gelden afwijkende voorwaarden.

Een groepsannuleringsverzekering is raadzaam als je met een gezelschap op reis gaat. Dat kan een groep vrienden zijn maar ook familie, collega’s of een vakantie met de club of sportvereniging. De belangrijkste eigenschap van een groepsannuleringsverzekering is dat je de groepsreis kan annuleren als één van de groepsleden uit het reisgezelschap ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden.

Allianz Global Assistance heeft een uitstekende groepsannuleringsverzekering die je hier kan afsluiten. Je ontvangt van ons eerst een premievoorstel. Verzekerd is overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van een verzekerde die tot de groep behoort. De hele groep kan annuleren als één verzekerde iets overkomt.

Let op! Annuleren als gevolg van overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongeval-letsel van een familielid in de 1e of 2e graad van een deelnemer is niet gedekt op de groepsannuleringsverzekering.

Groepsannuleringsverzekering voor reisgezelschappen

Groepsannuleringsverzekering
Groepsannuleringsverzekering

Als je een vakantie boekt sluit je meestal ook een annuleringsverzekering af om zo het financiële risico bij een annulering af te dekken. Bijvoorbeeld omdat je niet op reis kan gaan omdat je ziek bent geworden of iemand in je naaste familie is ernstig ziek. Als je met een groep op reis gaat kan je er voor kiezen om een groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering ten opzichte van elkaar af.

Stel dat één van je meereizende vrienden of collega’s bijvoorbeeld vlak voor vertrekt overlijdt of levensbedreigend ziek wordt, dan kunnen we ons voorstellen dat de hele groep geen zin meer heeft om op reis te gaan. Met deze speciale annuleringsverzekering kan de reis van het gehele reisgezelschap worden geannuleerd en zorgt de verzekering voor de vergoeding van de annuleringskosten.

Meer uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen en reisgezelschappen

Wil je een meer uitgebreidere annuleringsverzekering voor groepen, bijvoorbeeld bij een familievakantie? Dat kan ook. Wij kunnen je een standaard annuleringsverzekering aanbieden met de volgende samenstelling van de groep of het reisgezelschap:

 • 4 gezinnen + 3 reisgenoten
 • 7 reisgenoten (eventueel 2 reisgenoten extra)

Alle personen zijn dan tevens verzekerd tegenover elkaar. Dus als een reisgenoot of gezinslid uit de groep moet annuleren (om onderstaande redenen) dan mag de hele groep annuleren.

Deze uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen vergoedt de kosten van het annuleren van een niet begonnen reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor niet genoten reisdagen. De annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding of beëindiging van een duurzame relatie;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkeloosheid;
 • afwijzing van een noodzakelijk visum;
 • zorgplicht voor een familielid;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.

Je kunt in de voorwaarden nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Is jouw reisgezelschap niet groter dan 4 gezinnen + 3 reisgenoten of maximaal 9 reisgenoten, dan kan je dus ook kiezen voor de uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen. Heb je interesse, neem dan contact met ons op voor een premie-opgave.

Groepsreisverzekering

Naast een annuleringsverzekering voor een groep wil je wellicht ook een groepsreisverzekering afsluiten. Dat kan hier ook. De Groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance is geschikt voor groepsreizen vanaf 10 personen. Deze reisverzekering voor groepen is geschikt voor o.a. verenigingen, scholen, sportverenigingen, personeelsreizen en bedrijfsuitjes in bijvoorbeeld Nederland, België en Duitsland. Al vanaf € 0,26 p.p.p.d. zijn alle deelnemers aan de groepsreis verzekerd voor S.O.S.-kosten, reisongevallen, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Je kan dit eventueel nog uitbreiden met reisbagage en/of (winter)sport dekking. Meer informatie lees je hier: Groepsreisverzekering »

Veel gestelde vragen en antwoorden over de groepsannuleringsverzekering voor groepsreizen en reisgezelschappen (FAQ)

Hieronder lees je vaak gestelde vragen en antwoorden over de groepsannuleringsverzekering voor groepsreizen en reisgezelschappen.

Wat is een annuleringsverzekering voor groepen en reisgezelschappen?

Een kortlopende groepsannuleringsverzekering voor groepen en reisgezelschappen is raadzaam als je met een groep (familie, vrienden, vereniging, club, etc.) op reis gaat en zonder kosten wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Ben ik met deze groepsannuleringsverzekering ook verzekerd voor corona (Covid-19)?

Jazeker, als je met een groep of reisgezelschap een vakantie of reis gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Welke groepsannuleringsverzekeringen zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijk van de groepsgrootte:
1. De kortlopende groepsannuleringsverzekering voor groepen tot 7 personen.
2. De eenmalige groepsannuleringsverzekering voor groepen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor grote groepen.

Wat moet ik precies verzekeren bij een groepsannuleringsverzekering ?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, busreis, autohuur, catering, geboekte uitstapjes, etc.

Wat dekt de groepsannuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

Wanneer moet de groepsannuleringsverzekering worden afgesloten?

Dat moet zo snel mogelijk na het boeken van de groepsaccommodatie, in ieder geval binnen 7 dagen.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over de groepsannuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een email: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739