vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche verzekeringen
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Tips voor het afsluiten van een medische verzekering voor een Schengenvisum

Tips voor het afsluiten van een medische verzekering voor een Schengenvisum

Tips voor het afsluiten van een medische verzekering voor een Schengenvisum

Lees hier onze handige tips voor het afsluiten van een medische reisverzekering voor een Schengenvisum.

Bij het aanvragen van een Schengenvisum moet de aanvrager ook de polis overleggen van een medische reisverzekering, die voldoet aan bepaalde voorwaarden. Hier lees hoe je een dergelijke verzekering snel en voordelig kunt afsluiten en waar je precies op moet letten.

Aanvragen Schengenvisum: medische reisverzekering verplicht

Sinds 1 juni 2004 is het in alle Schengenlanden verplicht om een medische reisverzekering af te sluiten voor de aanvraag van een Schengenvisum.

Tips voor het afsluiten van de verzekering

De onderstaande tips zijn belangrijk als je een reisverzekering wilt afsluiten voor een buitenlandse gast:

Tip 1. Zorg dat de garantsteller ook de verzekeringsnemer is
Sta jij garant voor jouw buitenlandse gast of partner? Sluit dan zelf de medische reisverzekering af en stuur de polis per e-mail naar de visumaanvrager. De reisverzekering is ook ter financiële bescherming van jou. Jij bent immers financieel verantwoordelijk voor eventuele medische kosten en deze kunnen fors zijn. Als je een polis afsluit adviseren wij je om er voor te zorgen dat jij zelf de verzekeringsnemer bent (premiebetaler) en jouw gast de verzekerde. Het voordeel hiervan is dat een eventuele schade uitkering dan ook aan jou wordt overgemaakt en niet op de bankrekening van je gast.

Bij ons kan je terecht voor al je vragen over Schengenreisverzekering. Ons kantoor is op werkdagen tijdens kantooruren geopend. Wij zijn telefonisch goed bereikbaar en hebben veel ervaring met  medische reisverzekeringen voor visa.

Tip 2. Sluit de Schengenverzekering af bij een Nederlandse verzekeraar
Bij een Nederlandse reisverzekeraar val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee. Ook kan je bij vragen of problemen je verhaal in je eigen taal doen en hoef je niet te bellen naar het buitenland.

Bij Reisverzekeringblog kan je de verzekering afsluiten bij drie verschillende Nederlandse reisverzekeraars, zoals de Europeesche, OOM Verzekeringen en Allianz Global Assistance. Dat is veilig en vertrouwd.

Tip 3. Controleer of je de premie terug krijgt bij een negatief visum besluit
Het kan zijn dat een visum wordt afgewezen. In dat geval wil je wel graag de premie terug van de medische Schengenverzekering. Niet alle verzekeraars doen dat, let daar dus op.

Bij Reisverzekeringblog geldt het volgende: Als een visum wordt afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan wordt de premie teruggestort en vervalt de verzekering. En zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders is geworden.

Tip 4. Kijk of de medische reisverzekering voldoet aan alle Schengeneisen

De Europese Unie stelt de volgende eisen aan een medische reisverzekering voor een visumaanvraag:

 • De geldigheid van deze reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale visumperiode.
 • De reisverzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden (minimaal Europadekking).
 • De reisverzekering moet dekking bieden voor repatriëringkosten en medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Bij Reisverzekeringblog voldoen de Schengenreisverzekeringen aan alle bovenstaande eisen.

Tip 5. Besef goed waar jouw buitenlandse gast wel en niet voor verzekerd is
Een medische reisverzekering voor een Schengenvisum is alleen bestemd voor spoedeisende medische hulp. Bestaande ziektes en kwalen zijn uitgesloten. Slikt jouw gast medicijnen? Zorg er dan voor dat hij of zij voldoende voorraad naar Nederland meeneemt. Zwangerschappen vallen niet onder de dekking van deze verzekering.

Tip 6. Buitenlandse gasten boven de 70 jaar kunnen toch voordelig verzekerd worden
Is jouw gast boven de 70 jaar dan wordt hij of zij bij veel verzekeraars niet meer geaccepteerd of je moet een veel hogere premie betalen.

Reisverzekeringblog biedt een medische reisverzekering aan, waarbij je niet meer premie betaalt indien de verzekerde ouder is dan 70 jaar. Acceptatie is mogelijk na overhandiging van een doktersverklaring dat verzekerde in goede gezondheid verkeert en in staat is om te reizen. Voor vragen hierover kan je contact met ons opnemen per e-mail of telefoon.

Tip 7. Zorg dat je de polis snel krijgt
Je hebt natuurlijk geen zin om weken op een polis te moeten wachten, zeker niet als je gast binnenkort al een afspraak bij de Nederlandse ambassade heeft.

Bij Reisverzekeringblog ontvang je de polis zeer snel na jouw aanvraag. Meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden. Is er dringende spoed? Dan kunnen wij er voor zorgen dat je de originele polis binnen een uur per email krijgt.

Tip 8. Laat je gast de polis meenemen op reis
Is jouw gast al in het bezit van een Schengenvisum? Zorg er dan voor dat hij of zij altijd kopieën van de bewijsstukken en de verzekeringspolis bij zich heeft. Een Schengenvisum geeft geen automatisch recht op toegang tot het Schengengebied. Bij grenscontrole kan de marechaussee nogmaals vragen om alle informatie te verschaffen en/of documenten te overleggen. Denk er ook aan dat je jouw gast binnen 72 uur na aankomst in Nederland bij de vreemdelingenpolitie moet aanmelden.

Sluit hier een medische reisverzekering voor een visum af

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). Een medische reisverzekering die voldoet aan alle Schengenvoorwaarden kost hier slechts € 1,90 per persoon per dag.

Je kunt hier eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering afsluiten voor een visumaanvraag. Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

 OOM Schengen Visitor-verzekering

Leeftijd Premie per dag Eigen risico Maximale looptijd
0 t/m 69 jaar € 1,60 €  50,- 6 maanden
70 t/m 79 jaar € 6,00 € 100,- 6 maanden
80 jaar en ouder € 8,00 € 200,- 3 maanden
 

 • Beperkte ziektekostenverzekering zonder medische acceptatie voor als je tijdelijk in Nederland verblijft (ook als je hier al bent).
 • Dekking medische kosten tot € 500.000,-.
 • Deze verzekering voldoet aan de eisen van een Schengenvisum.
 • Je kan eventueel aansprakelijkheid in Nederland meeverzekeren.
 • De minimale premie per verzekerde periode is € 25,-.
 • De verzekering geldt in heel Europa (niet in het land van herkomst).
OOM-AfsluitButton
Lees hier het dekkingsoverzicht en de voorwaarden van de Schengen Visitor-verzekering.

 

Travel Risk Insurance – Allianz Global Assistance

Premie voor inwoners van Europa en de landen om de Middellandse zee: € 2,- per persoon.

Premie voor niet Europese inwoners: € 3,- per persoon per dag.

De poliskosten bedragen eenmalig € 4,50

Eigen risico geneeskundige kosten € 45,-

Europadekking (inclusief Schengen) of werelddekking.

Let op: Deze verzekering is alleen af te sluiten voor personen tot en met 69 jaar!

Allianz-AfsluitButton
Lees hier het dekkingsoverzicht en de voorwaarden van de Travel Risk Insurance

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor een visum of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *