vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Speciale reisverzekering

Speciale reisverzekering
Speciale reisverzekering

Een reguliere reisverzekering is voor een standaard vakantie of reis. Ga je iets bijzonders ondernemen, blijf je lang weg of ga je werken tijdens je reis in het buitenland? Dan is daar een speciale reisverzekering voor.

Deze speciale reisverzekeringen kan je afsluiten via Reisverzekeringblog.nl. Snel en goed geregeld, altijd tegen de meest gunstige premie.

Waarom zijn er speciale reisverzekeringen?

De meeste Nederlanders gaan naar het buitenland voor een vakantie van een aantal weken. Op deze groep is de standaard reisverzekering afgestemd. Er zijn echter ook Nederlanders die kiezen voor een andere vorm van reizen. Denk daarbij aan:

 • Au Pairs
 • Stage lopen in het buitenland
 • Backpackers (soms met een combinatie van werken en reizen)
 • Overwinteraars
 • Wereldreizigers
 • Studeren in het buitenland
 • Extreme sporten beoefenen tijdens je vakantie
 • Lang verblijf ik het buitenland
 • Tijdelijk wonen in het buitenland
 • Emigreren

Je zult begrijpen dat een normale kortlopende reisverzekering hiervoor niet volstaat. Een doorlopende reisverzekering overigens ook niet, want hierop is het niet toegestaan om te werken. Een doorlopende reisverzekering is tevens niet geschikt voor een lang verblijf in het buitenland, omdat hiervoor restricties gelden. Zo mag je meestal maximaal 60 dagen aaneengesloten in het buitenland verblijven op een doorlopende reisverzekering.

Welke speciale reisverzekeringen zijn er?

Er zijn reisverzekeringen die speciaal zijn aangepast op jouw manier van reizen:

 • Wintersport reisverzekering – Als je op wintersport- of langlaufvakantie gaat, moet je bij een kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering een aanvullende wintersportdekking afsluiten. Dit heeft als reden dat wintersport specifieke risico’s met zich meebrengt. Daarnaast zijn de materialen voor een wintersport vaak vrij prijzig en door de wintersportdekking zijn deze extra verzekerd. Meer informatie en premieberekenen »
 • Backpackers reisverzekering – Een doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering, is niet geschikt voor backpackers. De kortlopende is te duur voor een langere periode. De doorlopende reisverzekering heeft een maximum wat betreft het aantal gedekte vakantiedagen. Bij een doorlopende reisverzekering is het niet toegestaan om tijdens je vakantie te werken. Backpackers die drie maanden aaneengesloten gaan werken in het buitenland, zeggen meestal de zorgverzekering in Nederland op. De enige mogelijkheid om dan tegen ziektekosten in het buitenland verzekerd te zijn, is kiezen voor de Globetrotter reisverzekering van Allianz Global Assistance. Meer informatie en premieberekenen »
 • Au Pair verzekering – Een buitenlander kan niet zomaar een reisverzekering afsluiten in Nederland. Daarom hebben reisverzekeraars een aparte reisverzekering voor Au Pairs ontwikkeld. Dit wordt ook wel de Au Pair Verzekering genoemd. Deze verzekering is voor maximaal 18 maanden af te sluiten en enkel voor personen tot en met 30 jaar. Meer informatie en premieberekenen »
 • Lang verblijf verzekering – Wanneer je voor een lang verblijf naar het buitenland gaat (tot 2 jaar), moet je daarvoor een speciale reisverzekering afsluiten. Dat kan hier, snel en voordelig geregeld worden. Meer informatie en premieberekenen »
 • Gevaarlijke en extreme sporten reisverzekering – Ga jij raften, parachutespringen, bergbeklimmen, kitesurfen of een weekend naar de Ardennen om outdoor te sporten? In dat geval is een outdoor reisverzekering van belang. Meer informatie en premieberekenen »
 • Reisverzekering studenten – Speciaal voor Nederlandse studenten, die voor langere tijd naar het buitenland vertrekken, zijn er speciale reisverzekeringen, zoals de Globetrotter Verzekering en de Lang-op-reis verzekering. Voor buitenlandse studenten die voor een studie of stage naar Nederland reizen en hier verblijven is er de Incoming Student Insurance. Meer informatie en premieberekenen »
 • Bijzondere sporten reisverzekering – Wanneer je tijdens je reis bijzondere sporten gaat beoefenen of jouw vakantie geheel in het teken staat van extreme sporten dan moet je daar een speciale reisverzekering voor afsluiten. Meer informatie en premieberekenen »
 • Reisverzekering voor buitenlanders – Heb je vrienden of familie in het buitenland wonen die jou hier in Nederland willen bezoeken? Of je hebt een buitenlandse partner, die je voor een paar maanden wilt laten overkomen naar Nederland. In dat soort situaties heb je een reisverzekering voor buitenlanders nodig. Meer informatie en premieberekenen »
 • Reisverzekering voor een Schengenvisum – Een belangrijke voorwaarde voor buitenlandse toeristen, om een visum te kunnen verkrijgen, is een reisverzekering. Bij de visumaanvraag moet de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten. Meer informatie en premieberekenen »
 • Werken in het buitenland reisverzekering – In het buitenland werken voor korte of langere duur, dat vraagt de nodige voorbereiding. Daar hoort natuurlijk ook het afsluiten van een goede (reis)verzekering bij. In alle genoemde situaties kunnen wij een uitstekende oplossing bieden. Meer informatie en premieberekenen »
 • Wonen in het buitenland verzekeringen – Wanneer je in het buitenland gaat wonen of er al woont, krijg je vroeg of laat te maken met verzekeringen. Je komt dan tot de ontdekking dat je bepaalde verzekeringen die je in Nederland had, niet meer kunt afsluiten of zelfs beëindigd moeten worden. Gelukkig hebben wij een uitstekende oplossing: De ‘Wonen in het Buitenland-verzekering’. Meer informatie en premie berekenen »
 • Eigen Risico Verzekering Autohuur – Een huurauto in het buitenland en de verzekering, hoe zit dat precies? Welke risico’s loop ik? En hoe kan ik mij aanvullend verzekeren zodat ik geen financiële risico loop bij het huren van een auto tijdens mijn vakantie? Ben je op zoek naar doorlopende huurauto verzekering voor eigen risico en borg? Dan kunnen wij jou daarover ook informeren. Je kan voordelig het eigen risico en borg bij autohuur of camperhuur verzekeren bij Allianz voor slechts € 6,75 per dag. De Eigen Risico Verzekering is de ideale verzekering als je een auto of camper huurt. Als je onderweg schade aan het voertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. De verzekering huurauto buitenland Allianz heb je hier al voor € 6,75 per dag. Het eigen risico en de borg van je huurauto is verzekerd voor € 6.000,- Loop geen financieel risico met een huurauto in het buitenland! Sluit nu deze huurautoverzekering af, je ontvangt de polis en de uitstekende voorwaarden direct per e-mail. Je bent dan verzekerd bij Allianz Global Assistance de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld. Veilig en vertrouwd! Deze Allianz huurauto verzekering buitenland is de ideale verzekering als je een auto of camper huurt voor jouw vakantie. De Afkoop Eigen Risico huurauto van Allianz kent een gunstige premie en goede voorwaarden. Meer informatie en premie berekenen: Allianz Eigen Risico Verzekering Autohuur »
 • Eigen Risico Verzekering Camperhuur – Op zoek naar een verzekering voor je huur camper? Met de Eigen Risico Verzekering voor campers van Allianz Global Assistance is het eigen risico en de borg voor de huurcamper gedekt tot € 6.000,-. Deze verzekering kost hier slechts € 7,93 per dag. De Eigen Risico Verzekering voor je huur camper is dan ook de ideale verzekering, want de Eigen Risico Verzekering voor Campers vergoedt het eigen risico en de ingehouden borg bij schade.

Mocht je op zoek zijn naar een reisverzekering voor een speciale reis en staat deze er niet bij, neem dan contact op met ons via info@reisverzekeringblog.nl of bel 055-5400408. We helpen je graag!

Vragen?

Wil je meer informatie over een reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739