vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vergelijken

Reisverzekeringen vergelijken

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz doorlopende reisverzekering

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz.

Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Al vanaf slechts €1,90 per maand goed verzekerd in Europa!

Een reisverzekering vergelijken kan eenvoudig op deze website. Wij geven je ook informatie waar je op moet letten bij een vergelijking.

Je maakt zelf een premieberekening en daarna kun je de premies vergelijken. Wanneer je onze tips en adviezen volgt, kies je gemakkelijk de juiste reisverzekering tegen de beste premie.

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor schade, aan bijvoorbeeld je bagage, of kosten door onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie, zoals de kosten voor vervangend vervoer of de kosten van een langer verblijf.

Vergelijken van reisverzekeringen

Reisverzekeringen vergelijken
Reisverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van reisverzekeringen is belangrijk voordat je op reis gaat, omdat het je kan helpen om de beste verzekering te kiezen voor jouw specifieke reisbehoeften. Door verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je zien welke verzekering het beste bij je past en welke de beste waarde biedt voor je geld.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het vergelijken van reisverzekeringen. Een van de belangrijkste dingen om te overwegen is de dekking die de verzekering biedt. Controleer of de verzekering medische kosten, bagageverlies en annuleringen dekt, en of er beperkingen zijn op welke landen of activiteiten gedekt zijn.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de kosten van de verzekering. Vergelijk de prijzen van verschillende verzekeringen om te zien welke het goedkoopste is, maar houd er ook rekening mee dat goedkopere verzekeringen vaak minder dekking bieden. Kijk dus ook naar de waarde die de verzekering biedt voor je geld.

Vergelijk ook de reputatie van de verzekeraar

Het is ook handig om te kijken naar de reputatie en ervaring van de verzekeraar. Kijk of de verzekeraar een goede reputatie heeft en of ze ervaring hebben met het afhandelen van claims. Dit kan je helpen om te bepalen of de verzekeraar betrouwbaar is en of je vertrouwen kunt hebben in hun diensten.

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar extra opties en voordelen die worden aangeboden door de verzekeraar. Dit kan omvatten dingen zoals gratis annuleringen, extra dekking voor avontuurlijke activiteiten en 24-uurs noodgevallenondersteuning. Overweeg welke van deze opties voor jou van belang zijn en kijk welke verzekeringen deze aanbieden.

In het algemeen is het vergelijken van reisverzekeringen een belangrijk onderdeel van het reisproces. Het kan je helpen om de beste verzekering te kiezen voor jouw specifieke wensen.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering vergelijken?

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie en ben je een echte Globetrotter, dan kan een doorlopende reisverzekering goedkoper zijn dan een kortlopende reisverzekering. Vergelijk de mogelijkheden en de premies. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat.

Sluit hier een reisverzekering af

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Wanneer komt een reisverzekering van pas?

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten. De belangrijkste zijn onbezorgd op vakantie, hulpverlening bij onverwachte gebeurtenissen en het voorkomen van hoge kosten.

Een aantal praktijkvoorbeelden:

 • Je moet je reis afbreken in verband met ziekte.
 • Een familielid heeft een ernstig ongeluk gehad en je moet direct terug naar Nederland.
 • Je vlucht is vertraagd door noodweer en je moet in een hotel overnachten.
 • Je bagage is zoekgeraakt op het vliegveld.
 • Je hebt medische hulp nodig in het buitenland.
 • Je bent betrokken bij een auto-ongeluk in het buitenland en je hebt juridische bijstand nodig.
 • Je kan niet naar huis vanwege stakingen op je vakantiebestemming.

Voorwaarden reisverzekering vergelijken

Ben je van plan om enkele verschillende reisverzekeringen naast elkaar te leggen en te vergelijken, zorg dan dat je vooral op de belangrijkste dekkingen let. Neem je veel bagage mee? Controleer dan de bagagedekking van verschillende verzekeraars. Neem je contant geld mee? Kijk dan of dit onder de dekking valt.

Premie reisverzekering vergelijken

Een lage premie gaat meestal gepaard met een lagere uitkering bij schade. Vergelijk ook altijd het eigen risico bij schade van verschillende reisverzekeraars. Dit kan nogal verschillen. Let er ook op dat het eigen risico per onderdeel op je reisverzekering kan verschillen. Het eigen risico voor bagageschade is bijvoorbeeld weer anders dan het eigen risico bij medische kosten.

Reisverzekeringen vergelijken, waar nog meer op letten?

In veel gevallen kijk je bij het vergelijken van een reisverzekering naar wat je uiteindelijk moet betalen. Dat is op zich prima, want er kan sprake zijn van premieverschillen. Daarnaast is het logisch dat een verzekeraar die meer vergoed ook iets duurder is. Wij geven je nog een aantal adviezen waar je op moet letten bij het beoordelen en vergelijken van reisverzekeringen, zoals:

 • Geldt er een eigen risico op bagageschade?
 • Medische kosten?
 • Gevaarlijke sporten en wintersport?
 • Welke vergoedingen zijn er voor onvoorziene kosten zoals extra reis- en verblijfskosten?
 • Zijn kinderen gratis meeverzekerd?

Reisbagage

Afhankelijk van wat je meeneemt op vakantie is het verstandig om de dekking van de reisbagage te checken. Er zijn sterke verschillen te zien tussen reisverzekeraars en de uitkering bij bagageschade (diefstal, vermissing en beschadiging). Ook zijn er reisverzekeraars die een eigen risico hanteren bij bagageschade. Neem je een laptop mee op vakantie? Vergelijk dan ook de afschrijvings- en nieuwwaarderegeling per reisverzekeraar. Uit een eerder onderzoek van ReisverzekeringBlog bleek dat hier grote verschillen per reisverzekeraar zijn.

Medische kosten

De dekking medische kosten zorgt vaak voor verwarring bij vakantiegangers. Heb je uitsluitend een basiszorgverzekering in Nederland, dan worden in het buitenland alleen de medische kosten vergoed tegen de kostprijs in Nederland. Het verschil moet je dan zelf bijbetalen. Om dit te voorkomen is het raadzaam de dekking voor medische kosten af te sluiten. Zeker wanneer je naar landen gaat waar de geneeskundige kosten hoger zijn dan in Nederland. De premie voor het meeverzekeren van medische kosten kunnen per reisverzekeraar verschillen. Let daarom ook bij het vergelijken van reisverzekeringen op de premie die hiervoor wordt berekend.

Heb je bij je zorgverzekering een aanvullende verzekering afgesloten, dan is de dekking medische kosten in het buitenland niet altijd nodig. Vergelijk daarom eerst je zorgverzekering om te beoordelen of de dekking medische kosten op je reisverzekering voor jou noodzakelijk is.

Sporten en wintersportdekking

Wanneer je van plan bent om tijdens je vakantie risicovolle sporten te beoefenen, dan moet dit meestal apart worden meeverzekerd vanwege de extra risico’s. Vergelijk bij verschillende reisverzekeraars of jouw sport ook meeverzekerd kan worden. Tevens moet je voor wintersportvakanties een aanvullende wintersportdekking afsluiten.

Onvoorziene kosten

Eén van de belangrijkste dekkingen op een reisverzekering zijn de ‘onvoorziene kosten’ ook wel SOS kosten genoemd. Dit zijn extra kosten die een reiziger moet maken tijdens zijn vakantie door onvoorziene omstandigheden. Deze dekking is belangrijk omdat die door geen enkel andere verzekering vergoed wordt.

Het komt steeds vaker voor dat reizigers onvoorzien langer op de vakantiebestemming moeten blijven. Wij noemen een aantal voorbeelden:

 • Een staking van verkeersleiders zodat er niet gevlogen kan worden.
 • Een natuurramp, zoals een overstroming of orkaan.
 • Onlusten en relletjes.

Je begrijpt dat dit een belangrijke dekking is op je reisverzekering die je zeker moet toetsen en je eigenlijk altijd moet meenemen in je vergelijking. Zeker wanneer je bedenkt dat 74% van de reisverzekeraars beperkingen kennen ten aanzien van de vergoeding.

Kinderen gratis meeverzekerd

De voorwaarden waaronder kinderen meeverzekerd worden, verschillen per reisverzekeraar. Bij de ene reisverzekeraar kunnen kinderen gratis meeverzekerd worden, bij de ander niet. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen thuis- en uitwonende kinderen. Voor reizigers die met kinderen op vakantie gaan, is het zeker de moeite waard om deze voorwaarden te vergelijken.

Vragen?

Wil je meer informatie over het vergelijke van een reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739