vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering – Sluit hier online af, direct geregeld!

Sluit hier online een reisverzekering af. Het is in slechts een paar stappen geregeld. Je berekend eerst de premie. De polis ontvang je direct per e-mail. Snel, handig en voordelig!

Met een reisverzekering onbezorgd op reis

Sluit voor je op reis gaat een reisverzekering af. Je bent dan verzekerd tegen materiële-, immateriële- en letselschade die je tijdens je reis kunt oplopen. Het afsluiten van een reisverzekering zorgt er voor dat je 24 uur per dag, waar ook ter wereld, hulp kunt krijgen van deskundigen. De belangrijkste verzekerde onderdelen op een reisverzekering zijn:

Reisverzekering – Sluit hier online af
Reisverzekering – Sluit hier online af
 • Bagagedekking
 • Medische kosten
 • Buitengewone kosten (SOS kosten), zoals:
  • de kosten van een gedwongen langer hotelverblijf;
  • de kosten van repatriëring (het terugbrengen naar Nederland);
  • de begrafenis- of crematiekosten van een verzekerde in het buitenland;
  • de kosten van opsporings- en/of reddingsacties;
  • telecommunicatiekosten;
  • huur van vervangend vervoer.

Een reisverzekering biedt concrete hulp. Je bent daarnaast gedekt voor de kosten als je terug naar huis moet. Dat heet repatriëring. Redenen voor repatriëring zijn bijvoorbeeld:

 • een naast familielid komt te overlijden;
 • je breekt een been tijdens het skiën;
 • je komt zelf te overlijden.

Je kunt je reisverzekering uitbreiden met dekking voor:

 • annulering;
 • ongevallen;
 • reisrechtsbijstand;
 • autohulp;
 • bijzondere sporten;
 • extra sportuitrusting, zoals duikuitrusting of golfuitrusting.

Andere informatie

Wil je meer informatie lezen over reisverzekeringen? Klik hier: Reisverzekeringen informatie

Wil je een kortlopende reisverzekering afsluiten? Klik hier: Kortlopende reisverzekering

Ga je vaker op reis?

Ga je vaker op reis dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Reisverzekering en annulering met corona dekking

Een reisverzekering en annulering met corona (covid-19) dekking, biedt extra zekerheid als je in deze tijd op reis gaat. Allianz biedt jou nu een gratis extra Covid-19 dekking (reisadvies groen en geel). Ga je naar een oranje land? Dan zijn de medische kosten inzake corona, zoals ziekenhuis en intensive care, ook gedekt mits je de module medische kosten hebt meeverzekerd.

Je kan de kortlopende reisverzekering eenvoudig uitbreiden met een annuleringsdekking. Mocht je positief testen en niet op reis kunnen dan worden de annuleringskosten vergoed.

Wat is een reisverzekering en annuleringsverzekering met gratis corona dekking?

De Covid-19 dekking is een unieke dekking die de verzekerden van Allianz Global Assistance extra bescherming biedt op reis. De Covid-19 dekking is geldig voor landen met een groen of geel reisadvies op de dag van vertrek. Hieronder in het kort de extra dekking die gratis op de reis- en annuleringsverzekering wordt aangeboden*:

Voor de reisverzekering geldt dat je:

 • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming (uiteraard als medische kosten zijn meeverzekerd).
 • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen**.
 • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je

 • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

*De Covid-19 dekking is alleen geldig voor landen met een groen of geel reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken op de dag van vertrek.

**Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfkosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.

De reisverzekering van Allianz biedt dekking bij oranje reisadvies

Om Nederlandse reizigers meer zekerheid te bieden, dekken de reisverzekeringen van Allianz nu ook de medische kosten vanwege een coronabesmetting (indien medische kosten zijn meeverzekerd) bij oranje reisadvies. De reden van de oranje kleurcode moet dan wel alleen Covid-19 betreft. Deze extra dekking voor medische kosten geldt wereldwijd.

Woon je in het buitenland?

Ben je Nederlander en woon je in het buitenland? Wij hebben speciale doorlopende en kortlopende reisverzekeringen voor emigranten, expats, pensionado’s, digital nomads, wereldreizigers, etc. Zowel voor tijdelijke als permanente vestiging in het buitenland. Lees hier meer: Reisverzekeringen voor Nederlanders in het buitenland »

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Ga je vaker dan eenmaal per jaar op vakantie? In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, maar de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten. Als je vaker per jaar op reis gaat is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd voordeliger. In het algemeen geldt dat een doorlopende verzekering voor een gezin met kinderen al na twee vakantieweken per jaar voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Bij een stel ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken per jaar en bij een alleenstaande op 3 à 4 weken. Wil je een doorlopende reisverzekering afsluiten? Klik hier: Doorlopende reisverzekering

Groepsreisverzekering

Voor schoolreisjes, bedrijfsuitjes en andere groepsreizen is er een speciale verzekering: de groepsreisverzekering. Een groepsreisverzekering biedt de organisatie zekerheid en is niet duur. Afhankelijk van de gekozen dekking heb je al een groepsreisverzekering vanaf € 0,23 per persoon per dag. Bij een groepsreis of schoolreis zijn ook de leiders en begeleiders meeverzekerd. Meer lezen over een groepsreisverzekering of afsluiten? Klik hier: Groepsreisverzekering

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering geeft een uitkering als een reis door ernstige ziekte of overlijden van naasten niet kan doorgaan. Ook zwangerschap, onvrijwillige werkloosheid en een scheiding is meestal gedekt op een annuleringsverzekering. Sommige reisverzekeraars bieden een zogenaamde garantieannulering. Dit houdt in dat je bij een ziekenhuisverblijf tijdens de vakantie of voortijdige terugkeer de volledige reissom terugkrijgt, in plaats van een evenredig deel. Meer informatie over annuleringsverzekeringen? Klik hier: Annuleringsverzekering informatie Wil je een annuleringsverzekering afsluiten? Klik hier: Annuleringsverzekering afsluiten

Speciale reisverzekeringen

Een reguliere reisverzekering is voor een standaard vakantie of reis. Ga je iets bijzonders ondernemen, blijf je lang weg of ga je werken tijdens je reis in het buitenland? Dan zijn daar speciale reisverzekeringen voor. Deze reisverzekeringen kan je afsluiten via Reisverzekeringblog.nl. Snel en goed geregeld, altijd tegen de meest gunstige premie. Je kunt bij ons terecht voor de volgende bijzondere reisverzekeringen:

Reisverzekeraar

Via de website van Reisverzekeringblog.nl kan je 24 uur per dag reisverzekeringen afsluiten van Allianz Global Assistance Je ontvangt de polis direct per e-mail. Handig, snel en voordelig!

Meer lezen over reisverzekeringen

Op ons blog publiceren wij met regelmaat lezenswaardige artikelen over de kortlopende reisverzekering. Je kan ze ook hieronder vinden:

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een voordelige reisverzekering?

Jazeker. De kortlopende reisverzekering is voordelig en heeft een zeer complete dekking voor S.O.S kosten, ongevallen, diefstal, verlies van bagage en medische kosten. Je kan zelf kiezen wat voor dekking je wenst.

Wat kost een reisverzekering ?

Je hebt hier al een kortlopende reisverzekering met uitgebreide bagagedekking voor Europa vanaf € 1,40 per persoon per dag . Deze kan je uitbreiden met een annuleringsdekking. Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis en eventuele uitbreidingen. Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op de kortlopende reisverzekering. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Wat valt er onder de kortlopende reisverzekering ?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, auto pechhulp en medische kosten.

Kan ik ook een annuleringsdekking meeverzekeren?

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld omdat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in een prive-kliniek terecht komt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739