vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Kortlopende reisverzekering van Allianz nodig? Nu vanaf: € 0,90 per dag

Een kortlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier in een paar stappen en heb je al een Allianz kortlopende reisverzekering vanaf € 0,90 per dag.

Met de ruime bagagedekking ben je verzekerd voor:

Kortlopende reisverzekering afsluiten
Kortlopende reisverzekering afsluiten
 • Elektronische apparatuur: max. € 4.000,-
 • Contactlenzen en brillen: max. € 500,-
 • Kostbaarheden: max. € 500,-
 • Eigen risico per gebeurtenis: € 50,-
 • In geval van vermissing/vertraagde aankomst van bagage: max.€ 350,- Eigen risico: geen

Of je nu een lastminute boekt naar een strandbestemming, een wereldreis, een droomcruise, een avontuurlijke rondreis of een zakenreis, een kortlopende reisverzekering kan een zinvolle uitgave zijn, die je veel geld en kopzorgen kan besparen. Deze verzekering zorgt ervoor dat je hulp krijgt bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn gebleven.

Premie kortlopende reisverzekering Allianz

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 1,40
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering afsluiten? Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering die tijdens je reis of vakantie een aantal garanties biedt bij onvoorziene omstandigheden en problemen. Een reisverzekering geeft in hoofdlijnen dekking voor drie belangrijke onderdelen:

 • Financiële vergoeding bij onder andere verlies of diefstal van bagage, noodzakelijk langer verblijf of versnelde terugkeer naar huis.
 • Verzekering van medische kosten en hulpverlening bij o.a. ziekte, ongeval en natuurrampen.
 • 24-uurs hulpverlening van een Alarmcentrale.

Een kortlopende reisverzekering afsluiten kan voor de duur van je reis. De dekking gaat in bij vertrek naar je vakantiebestemming en eindigt als je weet thuis komt. Je betaalt dan ook slechts eenmalig premie. Je kan een kortlopende reisverzekering afsluiten voor jezelf, jouw partner en/of kinderen. Of voor andere reisgenoten met wie je op reis gaat.

Medische Kosten vanwege besmetting met Corona verzekerd

Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

Quarantainedekking

Het is mogelijk dat de overheid op je bestemming je verplicht om in quarantaine te gaan vanwege (de kans op) een coronabesmetting. Daardoor loop je het risico van een langer verblijf, latere terugreis en dergelijke. Dat zorgt voor extra kosten, die in principe niet verzekerd zijn op je reisverzekering. Allianz heeft besloten om in dat soort gevallen wel de kosten van het langer verblijf te vergoeden. Daaronder vallen ook de extra kosten van de terugreis. Als je bijvoorbeeld opnieuw de terugvlucht moet boeken. We noemen dat de Quarantainedekking. De dekking geldt als het reisadvies voor het gebied waar je naartoe gaat op groen of geel staat op het moment van vertrek. De dekking geldt niet voor cruises in dit gebied.

Het volledige overzicht van deze dekking vind je hier. De voorwaarden van de reisverzekering worden niet aangepast, maar je kunt dit document downloaden en bij je polis bewaren.

Corona dekking op een Allianz reisverzekering

Met de Covid-19 dekking voor landen met een groen of geel reisadvies, ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die gratis op de Allianz reisverzekering wordt aangeboden*:

Voor de reisverzekering geldt dat je:

 • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming ook in oranje gebied (uiteraard als medische kosten zijn meeverzekerd).
 • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen**.
 • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je

 • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.
 • *De Covid-19 dekking is alleen geldig voor landen met een groen of geel reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken op de dag van vertrek

**Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfkosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.

Is een kortlopende reisverzekering wel noodzakelijk?

Om te kunnen bepalen of een reisverzekering afsluiten nuttig kan zijn, kan je jezelf de volgende vragen stellen:

 • Kan ik het me financieel veroorloven om het geld wat ik voor mijn vakantie betaald heb als verloren te beschouwen, als er iets onverwacht gebeurt zoals, ziekte of extreme weersomstandigheden?
 • Als ik mijn reis/vakantie moet afbreken in verband met een noodgeval, kan ik dan de extra kosten betalen voor een vliegticket naar huis?
 • Vergoed mijn ziektekostenverzekeraar alle medische kosten in het buitenland, maar ook extra verblijfskosten of de kosten van een tussentijdse vlucht naar huis als ik ziek of gewond ben?
 • Als ik al mijn bagage kwijt raak of ik moet noodgedwongen ergens overnachten door extreme weersomstandigheden, heb ik dan genoeg geld om mijn bagage te vervangen en kan ik de extra verblijfskosten betalen?

Als je ‘Nee’ hebt geantwoord op één van de bovenstaande vragen, is een kortlopende reisverzekering een verstandige keuze. Een reisverzekering kan je in dit soort situaties veel geld besparen. Verder dien je er rekening mee te houden dat reisverzekeraars voor bagage ouder dan 1 jaar veelal de dagwaarde uitkeren.

In welke situaties kan een tijdelijke reisverzekering van pas komen?

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is een kortlopende reisverzekering af te sluiten. De belangrijkste zijn onbezorgd op vakantie, hulpverlening bij onverwachte gebeurtenissen en het voorkomen van hoge kosten.

Een aantal praktijkvoorbeelden:

 • Je moet je reis afbreken in verband met ziekte.
 • Een familielid heeft een ernstig ongeluk gehad en je moet direct terug naar Nederland.
 • Je vlucht is vertraagd door noodweer en je moet in een hotel overnachten.
 • Je bagage is zoekgeraakt op het vliegveld.
 • Je hebt medische hulp nodig in het buitenland.
 • Je bent betrokken bij een auto-ongeluk in het buitenland en je hebt juridische bijstand nodig.
 • Je kan niet naar huis vanwege stakingen op je vakantiebestemming.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Om te kunnen beoordelen welke reisverzekering het beste aansluit bij jouw situatie, is het goed om de voorwaarden, uitsluitingen, hoogte van de vergoedingen en premies te vergelijken. Check ook de voorwaarden van je ziektekostenverzekering. Stel dat je een cruise gaat maken. Hoe is het dan geregeld met je dekking tijdens het verblijf op internationale wateren? Of biedt je ziektekostenverzekering wel dekking tegen medische repatriëring uit het buitenland?

Welke reisverzekeringen heb ik nodig?

 • Een annuleringsverzekering om te voorkomen dat je het geld voor je geboekte reis kwijt bent als je door onvoorziene omstandigheden niet op reis kan gaan.
 • Een kortlopende reisverzekering voor een normale vakantie.
 • Een doorlopende reisverzekering indien je meerdere keren per jaar op vakantie gaat.

De meeste reisverzekeringen zijn modulair opgebouwd en je kunt dan zelf kiezen voor bepaalde uitbreidingen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Extra dekking voor geld en cheques.
 • Wintersportdekking.
 • Dekking voor gevaarlijke sporten.

Wat kost een kortlopende reisverzekering?

Dat hangt af van het aantal personen, de duur van de reis of de bestemming en eventuele uitbreidingen. Je hebt al een reisverzekering met Europadekking voor € 0,92 per dag.

Omschrijving van de dekking van een reisverzekering

De reisverzekering bestaat uit een standaard verzekering met aanvullende dekkingen. Zo kun je een reisverzekering op maat samenstellen afhankelijk van je persoonlijke situatie en reisdoel. De dekkingen verschillen per verzekeraar. Een eenmalige reisverzekering kent een basisdekking die naar keuze uitgebreid kan worden met één of meer aanvullende dekkingen. Meestal zijn er bij een reisverzekering, de volgende dekkingen te onderscheiden:

 • SOS en extra kosten (deze rubriek is verplicht en kan je niet uitsluiten)
 • Reisbagage
 • Medische kosten of geneeskundige kosten
 • Europa of werelddekking
 • Wintersport en gevaarlijke sporten
 • Ongevallen
 • Geld
 • Automobilistenhulp en voertuighulp
 • Annuleringsverzekering

SOS-, extra- of bijzondere kosten

Tijdens een buitenlandse vakantie kunnen zich extra kosten aandienen, die door de reisverzekering gedekt zijn. Het gaat om de volgende bijzondere kosten:

 • Extra reis- of verblijfskosten in verband met ongeval of ziekte, inclusief medische begeleiding en vervoer naar Nederland.
 • Reis- en verblijfskosten van een familielid, voor zover noodzakelijk ter ondersteuning van een verzekerde.
 • Vervoer stoffelijk overschot naar Nederland (of het woonland), dan wel de kosten van de begrafenis of crematie ter plaatse, inclusief de reis- en verblijfskosten van overgekomen familieleden.
 • Opsporing, redding- en bergingskosten door de bevoegde instantie.
 • Extra kosten langer verblijf, bijvoorbeeld door staking of natuurrampen.
 • Extra kosten voor verblijf en extra reiskosten.
 • Bij terugroeping de extra reiskosten naar Nederland, alsmede de terugreiskosten naar de oorspronkelijke bestemming.
 • De telecommunicatiekosten, vaak tot een maximum.
 • Verzendkosten van medicijnen en hulpmiddelen.
 • Schade aan logiesbedrijven en inventaris. In veel landen legt bij schade de wetgever de aansprakelijkheid hiervoor bij de huurder (bijvoorbeeld in België).

Soms zijn meereizende gezins- of niet-gezinsleden bij verschillende maatschappijen verzekerd. Reisverzekeraars hebben afgesproken bij het regelen van een gedekte schade geen beroep te doen op dit onderscheid.

Reisverzekering voor je reisbagage

Reisbagage is soms standaard meeverzekerd op een kortlopende reisverzekering tegen een maximaal bedrag. De bagage is gedekt tegen nagenoeg elke gebeurtenis. In de voorwaarden is de bepaling opgenomen dat diefstal van bagage alleen wordt vergoed wanneer de ‘normale voorzichtigheid’ in acht is genomen.

Bij verlies, diefstal, vermissing of beschadiging is de volgende bagage verzekerd:

 • kleding, koffers, persoonlijke eigendommen;
 • reisdocumenten (waaronder paspoort, rijbewijs, kentekenbewijs);
 • rijwielen, kinder- en invalidenwagens;
 • surfmateriaal, opblaasbare en opvouwbare boten;
 • ski’s en toebehoren, imperiaal, skiboxen, sneeuwkettingen;
 • foto-, film en videoapparatuur;
 • hobby- en sportuitrusting;
 • sieraden, kostbaarheden, horloges, bont;
 • muziekinstrumenten en optische instrumenten, zoals verrekijkers en microscopen;
 • geluids-, beeld-, fax- en computerapparatuur.

Het risico van verlies of diefstal van geld en cheques is tegen een premietoeslag mee te verzekeren, maar ook hier gelden maxima voor. Bij beschadiging van bagage kan er een vergoeding worden verleend voor de kosten van reparatie.

Medische kosten en reisverzekering

De dekking medische kosten is een aanvulling op je zorgverzekering. Een Nederlandse zorgverzekering kent in het buitenland een beperkte dekking. Bij de basisverzekering is de vergoeding gemaximeerd op de in Nederland gebruikelijke tarieven. Wanneer je kiest voor de dekking geneeskundige kosten bij een kortlopende reisverzekering, ben je altijd volledig verzekerd in het buitenland, ook als de kosten veel hoger zijn dan in Nederland gebruikelijk. Ook de kosten voor bijvoorbeeld medicijnen en vervoer zijn gedekt met deze aanvullende verzekering. De ingreep moet wel medisch noodzakelijk zijn en daarnaast uitgevoerd worden door een erkende arts en in een door bevoegde overheidsinstantie toegelaten inrichting. Bij ziekenhuisopname moet er altijd eerst toestemming worden gevraagd aan de zorgverzekeraar.

Dekkingsgebied Europa of wereld

Bij het afsluiten van een kortlopende reisverzekering heb je de keuze uit twee dekkingsgebieden: Europa en wereld. Onder Europa wordt verstaan: Alle landen in Europa, met inbegrip van Rusland, Turkije en alle landen rond de Middellandse Zee.

Reisongevallenverzekering

Bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval wordt er eenmalig een bedrag uitgekeerd. Het ongeval moet dan wel voldoen aan de ongevaldefinitie. Deze definitie is ontstaan door vele discussies over wat als ongeval beschouwd kan worden. Het begrip houdt in dat een op het lichaam verzekerde van buitenaf binnen dringend geweld dat medisch vast te stellen is, de directe oorzaak is van het overlijden of invaliditeit. Met name bevriezing, zonnesteek, verdrinking, verstikking, wondinfecties en vergiftigingen kunnen voor vakantiegangers oorzaken zijn van letsel en vallen ook onder deze dekking.

Wintersport en gevaarlijke sporten

Het beoefenen van wintersport en een aantal gevaarlijke sporten (zoals paragliding, raften, abseilen en bergbeklimmen) is bij veel reisverzekeraars uitgesloten. Dit betekent dat eventuele schade tijdens het beoefenen van de uitgesloten sport de verzekering geen dekking biedt. Ga je tijdens je vakantie of reis aan gevaarlijke sporten doen, dan is het meeverzekeren van de rubriek wintersport en bijzondere sporten aan te raden. De verzekering voorziet dan in medische kosten en onvoorziene uitgaven, ontstaan door de sportbeoefening. Daarnaast is er een vergoeding van vooraf betaalde maar niet benutte kosten van skilessen, skiliften, skipassen etc.

Geld

Geld is op de rubriek bagage uitgesloten. Sinds de invoering van de pinpas is het belang veel minder groot. Doorgaans neemt men daarom veel minder contant geld mee. Toch kan het soms wel van belang zijn om geld mee te verzekeren, bijvoorbeeld als je wel contant geld meeneemt.

Automobilistenhulp en voertuighulp

Deze rubriek biedt niet alleen dekking voor personenauto’s, maar ook voor kampeerauto’s, motoren en scooters. De rubriek dekt onder meer het uitbetalen van arbeidsloon bij een reparatie langs de weg, het toezenden van onderdelen en de huurkosten van een gelijkwaardig vervoermiddel, wanneer niet verder gereden kan worden. Niet gedekt zijn de onderdelen zelf.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor de annuleringskosten wanneer de reis niet door kan gaan door prive -omstandigheden, of vergoedt (een deel van) de reissom bij het afbreken van de vakantie. Er moet uiteraard wel sprake zijn van een gedekt evenement. Dat wil zeggen dat de annulering of afbreking alleen wordt vergoed indien de oorzaak met name in de polisvoorwaarden staat genoemd. De meest voorkomende reden van annulering zijn familieomstandigheden of ziekte van de reiziger of de reisgenoot.

Kortlopende reisverzekering Allianz
Dekkingsoverzicht kortlopende reis- en annuleringsverzekering
S.O.S. hulpverlening
Hulp en ondersteuning bij ziekte ongeval en overlijdenKostprijs
Reis- en verblijfskosten bij ziekte ongeval en overlijdenReiskosten: Kostprijs
Reiskosten bij overlijden/levensgevaar familieKostprijs
Repatriëring (o.a. ambulancevlucht)Kostprijs
Huurkosten vervangend vervoer per dag€ 125,-
Huurkosten vervangend vervoer, max. per verzekeringsbewijs € 1.250,-
Opsporings- en reddingkosten€ 50.000,-
Reisongevallen
Bij overlijdenMax. € 25.000,-
Bij algemene invaliditeitMax. € 75.000,-
Reisbagage
Reisbagage totaal€ 4.000,-
Foto-, film-, video- en computerapparatuur€ 2.000,-
Telecommunicatieapparatuur (o.a. mobiele telefoon) € 175,-
Contactlenzen en brillen€ 500,-
Reisdocumenten (o.a. paspoort, rijbewijs, tickets) Kostprijs
Eigen risico per persoon per gebeurtenis€ 50,-
Extra dekking
Vervangende kleding en/of toiletartikelen€ 350,-
Schade logiesverblijven€ 350,-
Medische kosten
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Dokters- en ziekenhuiskosten Nederland€ 500,-
Nabehandelingskosten in Nederland € 1.000,-
Dit is slechts een beknopt overzicht. Raadpleeg voor een uitgebreid overzicht de verzekeringsvoorwaarden.

Meer lezen over de kortlopende reisverzekering

Op ons blog publiceren wij met regelmaat lezenswaardige artikelen over de kortlopende reisverzekering. Je kan ze ook hieronder vinden:

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekering afsluiten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-540 04 08 (tijdens kantooruren op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739