vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Samengestelde reis geboekt? Controleer je annuleringsverzekering!

Ga je zelf een reis samenstellen door bijvoorbeeld apart een vliegticket en hotel te boeken? Vergeet dan niet om te checken of een ‘samengestelde reis‘ ook onder de dekking van jouw annuleringsverzekering valt. Anders ben je namelijk niet verzekerd tegen annuleringskosten van de totale reis of als een onderdeel van je reis uitvalt.

Zelf een reis samenstellen

Annuleringsverzekering en zelf een reis samenstellen
Annuleringsverzekering en zelf een reis samenstellen

Steeds meer reizigers boeken een vakantie in onderdelen op internet. Het zelf online samenstellen van een reis is erg populair. Een samengestelde reis houdt in dat een vliegticket, accommodatie en bijvoorbeeld een huurauto als losse onderdelen geboekt worden. Bijvoorbeeld bij verschillende online aanbieders.

Wat niet gedekt is op een normale annuleringsverzekering is het uitvallen van een onderdeel van de reis. Als bij een reisorganisator een onderdeel van de reis uitvalt, zijn zij verplicht hier een oplossing voor te vinden. Dit is meestal in de vorm van een alternatief voor het uitgevallen reisonderdeel.

Extra dekking ‘samengestelde reis’

Als je echter zelf een reis samenstelt (bijvoorbeeld bij een reisbureau of via het internet), dan is het risico van het uitvallen van een onderdeel van de reis voor de reiziger zelf. Omdat de reis zelf is samengesteld, is er geen reisorganisator om op terug te vallen. Dat betekent echter ook dat jij betalingsverplichtingen hebt bij verschillende partijen en je reis niet in zijn geheel kan annuleren. Het kan ook zijn, bijvoorbeeld bij een rondreis, dat een onderdeel van de reis uitvalt maar je wel de andere onderdelen wilt afnemen. Wij geven een voorbeeld.

Onderdeel van een rondreis valt uit

Stel je boekt op internet een rondreis door Zuid-Oost Azië. Je hebt in Thailand, Vietnam en Cambodja hotels geboekt. Je gaat op reis maar halverwege wordt je ziek in Thailand en besluit om daar langer te blijven. Je reis naar Cambodja komt daardoor te vervallen. Je past alleen je reisschema aan en gaat wel door met het volgende onderdeel, een bezoek aan Vietnam. In dat geval valt er een onderdeel uit en ben je het geld voor je hotelboeking in Cambodja kwijt.

Dit soort problemen zijn te voorkomen met de dekking samengestelde reis op een annuleringsverzekering. Als dan een reisonderdeel uitvalt, mag je soms zelfs kiezen of je de hele reis wenst te annuleren of slechts een onderdeel.

Controleer jouw annuleringsverzekering

Je moet daarvoor wel eerst goed jouw annuleringsverzekering checken want een standaard annuleringsverzekering dekt alleen de annuleringskosten van pakketreizen uitgevoerd door een reisorganisatie en geen doe het zelf reis (zelf samentelde reis).

Reizigers met een doorlopende reis- en annuleringsverzekering doen er verstandig aan de voorwaarden van hun polis te controleren voor je op reis gaat. Zorg dat je er zeker van bent dat een samengestelde reis ook onder de annuleringsdekking valt.

Annuleringsverzekering met dekking samengestelde reis afsluiten

Wil je een kortlopende annuleringsverzekering met dekking voor samengesteld reizen afsluiten dat kan hier bij Reisverzekeringblog bij:

Je ontvangt de polis direct per e-mail. Handig, snel en voordelig!

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739