vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse wintersporters steeds vaker in de problemen volgens ANWB

In de wintermaanden van 2023 tot 2024 zagen Nederlandse wintersportenthousiasten zich geconfronteerd met een reeks uitdagingen, resulterend in meer dan 11.000 hulpverzoeken aan de ANWB Alarmcentrale. Een stijging van 10% ten opzichte van het voorgaande seizoen toont aan dat zowel voertuigpech als persoonlijk letsel prominente problemen waren, met een opvallende toename in het aantal repatriëringen.

lees verder

Vakantievoorkeuren van Nederlanders: tradities, trends en duurzaamheid in 2024

Uit recent onderzoek van de ANWB blijkt dat vakantie voor Nederlanders onverminderd belangrijk blijft, ondanks economische uitdagingen. Dit jaar kiest een overgrote meerderheid wederom voor een uitstapje, met een lichte voorkeur voor kortere of voordeligere opties. Europa blijft de favoriete bestemming, terwijl duurzaam reizen steeds meer aandacht krijgt onder de vakantiegangers.

lees verder

Recorduitgaven door Duitse bezoekers in Nederland: groei in toeristische sector

In het derde kwartaal van 2023 registreerde Nederland een aanzienlijke stijging in de uitgaven van Duitse toeristen, met een recordbedrag van 2,9 miljard euro. Deze stijging, 15% meer dan vorig jaar, markeert een belangrijke heropleving in de toeristische sector na de pandemie. Tegelijkertijd besteedden Nederlanders 1,2 miljard euro in Duitsland, wat de wederzijdse economische banden tussen de twee landen benadrukt.

lees verder

Droom van grenzeloos leven: Nederlanders verlangen naar buitenlandse avonturen

Uit recent onderzoek van bunq blijkt dat een overweldigende meerderheid van de Nederlanders, vooral jongeren, verlangt naar een leven in het buitenland. Deze trend reflecteert een groeiende interesse in het verkennen van nieuwe culturen en levensstijlen. Het onderzoek biedt inzicht in de kosten van levensonderhoud in diverse Europese steden, variërend van betaalbaar tot luxe.

lees verder

Senioren spenderen miljarden aan reizen: nieuwe kansen voor de toerismesector

De reisbranche beleeft een bloeiperiode dankzij de 55-plus generatie. Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat senioren meer dan ooit tevoren investeren in vakanties. Met een stijging van vakantiebestedingen naar 10,68 miljard euro in 2027, ontstaan er unieke kansen voor hotels en vakantieparken. Deze groei wordt aangedreven door toegenomen welvaart en een verlangen naar nieuwe ervaringen.

lees verder

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739