vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Visum reisverzekering

Sluit hier een reisverzekering voor een Schengenvisum af

Heb je een reisverzekering nodig voor een Schengenvisum? Bijvoorbeeld voor bezoek van familie, vrienden of een partner uit het buitenland? Dan kun je die hier zelf eenvoudig afsluiten.

Een medische reisverzekering voor een Schengenvisum heb je al vanaf €2,- per persoon per dag.

Visum reisverzekering

Reisverzekering voor visumaanvraag

De Europese Raad heeft besloten dat iedere visumaanvrager met ingang van 1 juni 2004 een reisverzekering dient te overleggen ter dekking van eventuele uitgaven in geval van repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg of spoedbehandeling in een ziekenhuis. De verzekering moet geldig zijn op het hele grondgebied van de Schengen lidstaten en moet de gehele duur van het verblijf geldig zijn. De minimumdekking bedraagt € 30.000,– Bij de visumaanvraag moet de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten. De geldigheid van deze reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale reisduur. Ook moet de reisverzekering geldig zijn in alle Schengenlanden.

Wil je meer weten over het aanvragen van een Schengenvisum? Lees dan het ‘Dossier Schengenvisum

Allianz
Voordelen van de Travel Risk Insurance voor een Schengenvisum
√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√ Wordt geaccepteerd op alle ambassades, consulaten en VFS Global.
√ Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√ VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√ Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat vraagt.
√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Medische reisverzekering voor visum

Deze reisverzekering is bedoeld voor buitenlanders die in Nederland familie of vrienden willen bezoeken. Men is dan verzekerd op de heen en terugreis, tijdens het verblijf en eventueel bij een reis door Europa/Wereld. Ze zijn onder andere gedekt tegen:

  • S.O.S. kosten bij ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
  • overlijden van verzekerde;
  • ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
  • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
  • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
  • gedwongen oponthoud;
  • medische kosten tijdens de reis en het verblijf in Nederland;
  • beschadiging en vermissing van reisdocumenten;
  • de kosten voor aanschaf van vervangende kleding en/of toiletartikelen;
  • schade aan logiesverblijven.

Er is geen dekking in het land van herkomst. Lees voor de volledigheid altijd de voorwaarden.

Premies voor een visum reisverzekering

De premies voor deze reisverzekeringen zijn gunstig. Je kunt betalen een machtiging voor automatische incasso.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Reisverzekering voor Schengenvisum afsluiten

Je kunt hier, op de website van Reisverzekeringblog.nl, eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering afsluiten voor een visum.

Meest gestelde vragen over een visum reisverzekering

Vraag: Kan ik in Nederland een reisverzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland?

Antwoord: Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringnemer (betaalt de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Vraag: Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?

Antwoord: Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen betalen wij, indien de verzekering nog niet is ingegaan, de volledige premie terug.

Vraag: Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan overleggen op de Nederlandse ambassade?

Antwoord: Ja. Wij sturen de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast. Wij verzenden de polis tevens per post.

Vraag: Kan ik Engelstalige polisvoorwaarden krijgen?

Antwoord: Ja, dat is mogelijk.

Vraag: Hoelang duurt het voordat ik de polis ontvang?

Antwoord: In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die wij in het weekend ontvangen worden op maandag door ons verwerkt.

Vraag: Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?

Antwoord: Voordat de polis is ingegaan kunnen wij de ingangsdatum en/of einddatum van de polis kosteloos aanpassen, geen enkel probleem.

Vraag: Waarom is het verstandig om een reisverzekering voor een visumaanvraag in Nederland af te sluiten?

Antwoord: Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse reisverzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Vraag: Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de reisverzekering?

Antwoord: Nee, daar is deze reisverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Vraag: Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?

Antwoord: Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een visum reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat is een visum reisverzekering?

De Travel Risk Insurance is een goedgekeurde reisverzekering voor de aanvraag van een Schengenvisum en wordt geaccepteerd door de Nederlandse ambassade en VFS Global. Deze reisverzekering is speciaal bedoeld voor buitenlandse gasten (vrienden, familie of partner) die naar Nederland komen. Komt jouw gast van buiten het Schengengebied en is hij of zij visumplichtig? Dan is een medische reisverzekering voor een bezoek aan Nederland zelfs verplicht bij de aanvraag van een Schengenvisum!

Wat kost een reisverzekering voor een Schengenvisum?

Komt een Schengen bezoeker uit Turkije, Syrië, Libanon, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije of Marokko of uit Europa? Dan betaal je slechts € 2,- per dag per persoon voor deze verzekering. Kom je uit andere landen dan genoemd of van buiten Europa, dan betaal je € 3,- per persoon per dag.

Wat zijn de eisen aan de visum reisverzekering?

– De verzekering moet ingaan op de dag dat de vreemdeling in Nederland aankomt en gelden tot en met de dag dat hij/zij het Schengengebied verlaat.
– De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden.
– De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten, spoedeisende medische kosten.
– De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Mag de visum reisverzekering in Nederland worden afgesloten?

Jazeker, dat adviseren wij ook. Buitenlandse verzekeraars, kunnen minder betrouwbaar zijn. De medische reisverzekering mag door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringnemer en de visumaanvrager is de verzekerde.

Wat zijn de voordelen van de medische reisverzekering voor Schengen?

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√  Wordt geaccepteerd op alle ambassades, consulaten en VFS Global.
√  Voor de ingangsdatum kun je de polis kosteloos wijzigen.
√  VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√  Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat vraagt.
√  De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Voor wie is de reisverzekering voor een Schengenvisum bedoeld?

Voor iedereen die benden de 70 jaar, die buiten het Schengengebied woont en een reis wil ondernemen naar een van de volgende landen: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland.

Kan ik een reisverzekering voor een Schengenvisum wijzigen of annuleren?

Wanneer de Schengen verzekering nog niet is ingegaan, kun je polis wijzigen, bijvoorbeeld de ingangsdatum of einddatum. Denk aan de ingangsdatum. Wanneer de polis is ingegaan, kun je deze niet meer wijzigen.

Wat als de aanvraag voor een Schengenvisum wordt afgewezen?

Indien een visum wordt geweigerd, dan is een kopie van de afwijzing voldoende om de medische reisverzekering te annuleren. In dat geval ontvang je de premie terug.

Ik wil met mijn buitenlandse gast ook andere landen in Europa bezoeken, is hij/zij daar ook verzekerd?

Ja, de reisverzekering voor buitenlanders is geldig in heel Europa. Je bent echter niet verzekerd in het land van herkomst (het land waar je voor vertrek naar Nederland woonachtig was en/of het land waarvan je de nationaliteit hebt).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739