vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

OOM Schengen Visitor-verzekering voor een Schengen visum

De OOM Schengen Visitor Verzekering voor Nederlanders of buitenlanders die naar Nederland komen hebben is dat de perfecte oplossing. Deze medische verzekering dien je af te sluiten voor het aanvragen van een Schengenvisum voor Nederland. Voor slechts € 1,60 per dag is jouw buitenlandse partner, familielid of vriend uitstekend verzekerd voor o.a. medische kosten en repatriëring.

Je ontvangt de polis supersnel. Betaal je met iDEAL, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal? Dan ontvang je de polis binnen een uur per e-mail. Betaal je op een andere manier, dan ontvangt je de polis maximaal tien werkdagen nadat de premie op de bankrekening van de verzekeraar is bijgeschreven.

OOM Schengen Visitor-verzekering
OOM Schengen Visitor-verzekering

OOM Schengen Visitor-verzekering voor iedereen die naar Nederland komt

De Schengen Visitor-verzekering is bestemd voor buitenlanders die voor een korte periode naar Nederland komen. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor familie- of partnerbezoek of een toeristisch verblijf. Deze verzekering is ook geschikt voor de aanvraag van een Schengenvisum. De buitenlandse gast moet dan bij zijn/haar visumaanvraag aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten.

De OOM Schengen Visitor-verzekering is geschikt voor:

 • voor buitenlandse personen die op (familie) bezoek naar Nederland komen;
 • ook voor personen ouder dan 70 jaar;
 • als je op vakantie of doorreis naar Nederland komt;
 • als je werkbezoek van buitenlandse relaties krijgt en deze mensen wil verzekeren tegen ziektekosten;
 • voor iedereen die een medische reisverzekering nodig heeft voor een aanvraag van een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).

De kenmerken van de OOM Schengen Visitor-verzekering zijn:

 • Premie ziektekostenverzekering vanaf € 1,60 per dag.
 • Dekking in geheel Europa (inclusief alle Schengenlanden).
 • Kostprijsdekking voor medische kosten tot maximaal € 500.000,-
 • Dekt ook de medische kosten voor COVID-19.
 • Dekking voor repatriëring naar het land van herkomst.
 • Geen leeftijdsgrens, geen medische acceptatie.
 • Voldoet aan de eisen voor aanvraag van een Schengenvisum.
 • Bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je de polis binnen 1 uur via e-mail.
 • Is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten.
 • Is ook af te sluiten als je al in Nederland bent.
 • Een aansprakelijkheidsverzekering voor in Nederland is mee te verzekeren.
 • Verzekerde periode maximaal 6 maanden aaneengesloten.

Belangrijk: Alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van dekking.

Medische reisverzekering: premies en afsluiten

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Wat vergoedt de verzekering?

De OOM Schengen Visitor-verzekering vergoedt onvoorziene medische kosten. Bijvoorbeeld door een acute blindedarmontsteking of een gebroken been. De verzekering vergoedt onder andere:

 • de huisarts;
 • geneesmiddelen;
 • specialistische zorg; ziekenhuisopname;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 350,-.

Vallen jouw medische kosten onder de dekking van de Schengen Visitor-verzekering? Dan krijg je deze vergoed tot € 500.000,-. Voor sommige behandelingen krijg je geen vergoeding. De belangrijkste uitsluitingen zijn:

 • zwangerschap en bevalling (inclusief kraamzorg);
 • diabetes mellitus, gal- en nierstenen;
 • tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval.

Wil je een ruimere dekking? Dan past de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering misschien beter bij jou. Het eigen risico per verzekerde periode is:

 • € 50,- als je jonger bent dan 70 jaar;
 • € 100,- als je tussen de 70 en 79 jaar bent;
 • € 200,- als je 80 jaar of ouder bent.

Soms geldt een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen.

Wat dekt de verzekering niet?

Voor de OOM Schengen Visitor-verzekering geldt geen medische acceptatie. De verzekeraar vraagt jouw vooraf alleen of je een ziekenhuisopname verwacht. Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je de OOM Schengen Visitor-verzekering afsloot? Dan wordt er geen vergoeding gegeven. Dat geldt ook als je op het moment van afsluiten (nog) niet wist dat je de kwaal of klacht had.

Medische reisverzekering voor visumaanvraag

De OOM Schengen Visitor-verzekering voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum. Deze eisen zijn:

 • Geldig voor het hele Schengengebied.
 • Geldig voor de gehele duur van het verblijf.
 • Dekking voor spoedeisende medische zorg en repatriëring voor minimaal € 30.000,-.

Belangrijk: Mocht een visum geweigerd worden en de OOM Schengen Visitor-verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug.

Verzekeringsperiode OOM Schengen Visitor-verzekering

Indien je jonger bent dan 70 jaar, kan je de verzekering voor maximaal 6 maanden afsluiten. Ben je tussen de 70 en 79 jaar, dan is de maximale looptijd van de verzekering 6 maanden. Ben je 80 jaar of ouder, dan is de maximale looptijd van de verzekering 3 maanden. Loopt de verzekering af? Je kan de verzekering niet verlengen, maar wel opnieuw afsluiten. Ook dan geldt dat de verzekeraar geen kosten zal vergoeden voor kwalen of klachten die je al had op het moment dat de verzekering afsloot. Het kan dus zijn dat je op de nieuwe verzekering geen vergoeding krijgt voor klachten of kwalen die op de oude verzekering wel waren gedekt. Als je nog niet weet hoe lang u de verzekering nodig heeft, dan kan je beter kiezen voor een langere periode dan voor een periode die misschien te kort is.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de OOM Schengen Visitor-verzekering (FAQ)

Lees hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden over de OOM Schengen Visitor-verzekering.

Waarom moet ik een verzekering voor een Schengen visum afsluiten?

Bij de aanvraag of bij het ophalen van het visum moet de visumaanvrager kunnen aantonen dat er een medische verzekering is afgesloten gelijk aan de periode van verblijf in Nederland. De reden hiervoor is dat de Schengenlanden niet willen opdraaien voor eventuele kosten van een buitenlandse gast, zoals ziekenhuiskosten. Een medische verzekering is tevens een (financiële) bescherming voor iemand die garant staat voor de buitenlandse gast.

Wat is een OOM Schengen visitor-verzekering?

De OOM Schengen visitor-verzekering is een medische verzekering die voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum kort verblijf. Medische kosten voor onverwachte spoedeisende hulp (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, specialist en medicijnen) zijn met de Schengen visitor-verzekering zelfs voor € 500.000,- verzekerd.

Wat kost de OOM Schengen visitor-verzekering?

De OOM Schengen visitor-verzekering kost € 1,60 per dag (tot 70 jaar) en je bent dan verzekerd voor onvoorziene medische kosten.

Voldoet deze verzekering aan de eisen voor een Schengenvisum?

Ja, de OOM Schengen Visitor-verzekering voldoet aan de eisen van het Schengenvisum. Deze eisen zijn:
– Geldig voor de gehele duur van het verblijf.
– Dekking voor dringende medische zorg.
– Dekking voor repatriëring om medische redenen.
– Minimale dekking van € 30.000,-
De OOM Schengen Visitor-verzekering heeft zelfs een dekking van € 500.000,- voor de verzekerde periode.

Wat dekt de reisverzekering voor buitenlandse gasten?

Met de OOM Schengen-visitor-verzekering is de buitenlandse reiziger  voor € 500.000,- verzekerd voor onvoorziene spoedeisende medische kosten. Het eigen risico bedraagt slechts € 50,- voor de gehele verzekerde periode. Deze reisverzekering kan je ook afsluiten voor personen van 70 jaar of ouder die al in Nederland zijn aangekomen. De buitenlander die in Nederland verblijft is onder andere verzekerd voor:
– huisarts;
– geneesmiddelen;
– ambulancevervoer;
– specialistische zorg;
– ziekenhuisopname;
– tandheelkundige kosten na een ongeval.
 Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je verzekering afsloot? Dan worden deze kosten niet vergoedt.

Waar is de buitenlandse reiziger nog meer voor verzekerd?

Naast de verzekering voor onvoorziene kosten is jouw gast ook verzekerd voor de zogenaamde SOS-kosten (hulpverlening en repatriëring), zoals repatriëring/evacuatie, opsporing/redding en vervoer stoffelijk overschot naar het land van herkomst. Verder heb je de mogelijkheid om aansprakelijkheid mee te verzekeren.

Ik heb de polis direct nodig. Kan dat?

Als je betaalt met iDEAL, PayPal of MasterCard/VISA dan ontvangt je de polis binnen een uur per e-mail. Je kan de OOM Schengen visitor insurance direct online aanvragen.

Is mijn buitenlandse gast ook verzekerd voor Corona (Covid-19)?

Ja, je hebt een ziektekostenverzekering en daar vallen medische kosten onder. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de OOM alarmcentrale via de 24/7 noodnummers.

Geven jullie ook een Corona (Covid-19) verzekeringsverklaring af?

Ja, wij kunnen ervoor zorgen dat je officiële Engelstalige verzekeringsverklaring krijgt waaruit blijkt dat Covid-19 en andere ziektekosten of repatriëringskosten die voortvloeien uit de pandemie onder de dekking van de OOM Schengen Visitor-verzekering vallen.

Hoe lang is de verzekering geldig?

Je kan de OOM Schengen Visitor-verzekering afsluiten voor maximaal zes maanden. Ben je 80 jaar of ouder, dan is de verzekering maximaal drie maanden geldig.

Kan ik de OOM Schengen visitor-verzekering verlengen?

Nee, je kan de reisverzekering niet verlengen. Na afloop van de verzekerde periode kan je wel de verzekering opnieuw afsluiten. Ook dan geldt dat je geen kosten vergoed krijgt voor kwalen of klachten die je al hebt op het moment dat je de verzekering afsluit. Het kan dus zijn dat je geen vergoeding meer krijgt voor klachten of kwalen die op de vorige verzekering wel waren gedekt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739