vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering voor kinderen van Allianz – v.a. € 0,90 per dag

Reisverzekering voor kinderen
Reisverzekering voor kinderen

Zoek je een reisverzekering voor kinderen? Wanneer je kind zelfstandig op vakantie gaat, kan een ouder, familielid of verzorger hier een kortlopende reisverzekering voor het kind afsluiten.

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor kinderen die zelfstandig op reis gaat, heb je al vanaf € 0,90 per dag. Je kan ook kiezen voor Europadekking en zelfs werelddekking. Je kunt als ouder zelf de reisverzekering samenstellen met de dekkingen die jij belangrijk vindt.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Dat is een prettig idee wanneer jou kind hulp nodig heeft in Nederland of het het buitenland.

Reisverzekering voor kinderen: Kind apart op vakantie

Je kind gaat zonder ouder(s) op reis en je wilt dat jouw dochter of zoon goed verzekerd is. Dat is bij Allianz geen enkel probleem. Een ouder kan ongeacht de leeftijd van het kind altijd een reisverzekering afsluiten. De ouder is dan de verzekeringsnemer, dat is degene die de premie betaalt, en het kind is de verzekerde.

Kinderen boven de 16 jaar

Vanaf 16 jaar kunnen kinderen hier eventueel ook zelfstandig een reisverzekering afsluiten. Dat kan een kortlopende reisverzekering zijn of een doorlopende reisverzekering. Naast verzekerde kunnen zij ook verzekeringsnemer (premiebetaler) zijn.

Heb je al een doorlopende reisverzekering?

Heb je als ouder/verzorger reeds een doorlopende reisverzekering? Dan is het goed om eerst even de voorwaarden te lezen. Meestal is je kind dan verzekerd op de doorlopende reisverzekering en hoef je hem/haar niet apart te verzekeren. Je kind moet wel als medeverzekerde vermeld staan op de polis en hij/zij moet op hetzelfde adres wonen als de hoofdverzekerde.

Waarom een kortlopende reisverzekering?

Sluit nu online een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor je kind af, dan kan je kind onbezorgd op vakantie. Je kind krijgt hulp bij onverwachte gebeurtenissen en je voorkomt hoge kosten. Onder andere de volgende situaties vallen onder de dekking (mits meeverzekerd):

 • Je kind moet de reis afbreken in verband met ziekte van het kind zelf, een reisgenoot of een familielid.
 • De bagage van je kind is zoekgeraakt tijdens de reis.
 • Je kind is verdwaald tijdens een wandeling en moet gered worden.
 • Je kind wordt in een ziekenhuis opgenomen in het buitenland.
 • Je kind is betrokken bij een ongeval in het buitenland en heeft juridische bijstand nodig.
 • Je kind kan niet naar huis vanwege stakingen op je bestemming en moet daarom extra kosten maken.

Hoeveel bedraagt de premie?

De premie voor een kortlopende reisverzekering van Allianz voor kinderen is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering vanaf € 0,90 per dag! Je kind is dan in Nederland. Voor meer informatie over de premie maak online een premieberekening of bekijk de onderstaande tabel:

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,50
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Regel het nu en sluit hier een reisverzekering af!

Zorg er voor dat jouw kind veilig en goed verzekerd op reis gaat. Sluit nu hier een reisverzekering voor hem/haar af. Het is snel geregeld. Vul als ouder/verzorger je eigen gegevens in bij verzekeringsnemer en de gegevens van je kind bij verzekerde. Je kan de reisverzekering direct online afsluiten 24 uur per dag en zeven dagen per week.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering voor je kind? Sluit hem hieronder af!

Meer informatie over de kortlopende reisverzekering voor kinderen

Een kortlopende reisverzekering voor je kind van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt de keuze uit:

 • Nederland, Europa of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Nederland, Europa of werelddekking

Kies eerst je dekkingsgebied. Je heb de keuze uit:

 • Nederland
 • Europadekking (inclusief landen om de Middellandse zee)*
 • Werelddekking exclusief de Verenigde Staten en Canada
 • Werelddekking inclusief de Verenigde Staten en Canada

*Europadekking geldt voor de volgende landen: Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Basisdekking kortlopende reisverzekering voor kinderen

De basisdekking bestaat o.a. uit de volgende dekkingen:

 • Reisbagage: verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal voor maximaal € 4.000,-).
 • S.O.S. hulpverlening: geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Ongevallendekking Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Verzekerd is:

 • Overlijden: € 25.000,-
 • Blijvende invaliditeit maximaal: € 75.000,-

Dekking medische kosten Wil je dat je kinderen in het buitenland verzekerd zijn voor de kosten van dokters, ziekenhuizen en privéklinieken? Kies dan deze dekking. Verzekerd is:

 • Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland: vergoeding van kostprijs.
 • Eigen risico per persoon: Geen
 • Nabehandelingkosten in Nederland € 1.000,-

Tip: Wij adviseren de dekking Medische kosten altijd mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten van je kind in het buitenland. Gaat je kind op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Geld en reischeques

Geld en reischeques zijn verzekerd tegen verlies en diefstal. Het verzekerd bedrag per polis is € 750,-

Bijzondere (winter)sporten

Ga je op wintersport of ga je tijdens je zomervakantie bijzondere sporten beoefenen? Kies dan voor deze dekking. Wintersport en bijzondere (winter)sporten zijn dan verzekerd. Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Annuleringsverzekering

Bij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering worden bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Bij eerdere terugkeer naar huis, wordt de volledige verzekerde reissom vergoed. Bij de standaard Annuleringsverzekering is de dekking vóór de reis gelijk aan de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering, bij voortijdige terugkeer worden echter alleen de niet-gebruikte dagen vergoed.

Tip: Wil je alleen een annuleringsverzekering (zonder reisverzekering) afsluiten, of afwijkend aantal verzekerden? Sluit dan de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af.

Veel gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor kinderen (FAQ)

Lees hier de vaak gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor kinderen.

Hebben jullie een reisverzekering voor kinderen?

Jazeker, als je kind zelfstandig of zonder ouder(s) of verzorger op reis gaat kan je voor dat kind een reisverzekering afsluiten. Jij bent dan verzekeringsnemer (premiebetaler) en het kind is dan de verzekerde.

Wat is een kortlopende reisverzekering voor kinderen?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

Is bagage ook meeverzekerd op de reisverzekering voor kinderen?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Tot wanneer kan ik de reisverzekering voor mijn kind afsluiten?

Dat kan zelfs nog 5 minuten voordat je kind vertrekt. Maar als hij/zij eenmaal op weg is naar de vakantiebestemming kan het niet meer.

Hoe zit het met Nederland, Europa- en werelddekking

De Nederlanddekking is natuurlijk alleen voor Nederland. De Europadekking is erg uitgebreid en beslaat meer landen dan aleen Europese landen. Ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus) vallen onder de Europadekking. De rest valt onder werelddekking.

Kan ik de reisverzekering voor mijn kind uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering voor kinderen?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van het kind of familie. Verlies of diefstal van of schade aan de bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, rechtsbijstand of medische kosten.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten van je kind in het buitenland en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Vragen?

Heb je vragen over een reisverzekering voor kinderen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739