vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Backpackers verzekering

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Globetrotter Verzekering voor backpacken

Studeren, stage, reizen en werken tot 24 maanden.

✔  Standaard (vrijwilligers)werk is gratis gedekt

Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.

Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service en Reisarts.

Laptop, telefoon en iPad goed verzekerd.

Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.

Premie Globetrotter Verzekering: v.a. €9,45

Backpackers verzekering nodig? Je ontvangt hier 10% korting als je jonger bent dan 27 jaar. Dat is mooi meegenomen. Je hebt hier al een backpackers verzekering vanaf slechts € 9,45 per maand (incl. jongerenkorting).

Je kunt de basisdekking van de backpackers verzekering uitbreiden met dekkingen voor o.a. reisbagage, medische kosten, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.

Wij bieden je de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance, de beste backpackers verzekering. Allianz is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld en je kan altijd in het Nederlandse communiceren waar je ook naar toe reist.

Reizen met je rugzak: avontuur, ontmoeten en cultuur

Klaar met je studie en een tijdje op reis of een jaartje er tussenuit? Reizen met slechts een rugzak. andere jongeren ontmoeten, je onderdompelen in een ander cultuur. Misschien een combinatie van werken en reizen. Natuurlijk wil je goed verzekerd zijn als je rondtrekt in Australië, Thailand of Peru. Als er thuis iets met je familie gebeurt wil je direct terug kunnen vliegen, zonder dat het je extra geld kost. Maar ook als je zelf ziek wordt wil je goed geholpen worden in een betrouwbaar ziekenhuis. Voor al deze zekerheden is er de Globetrotter Verzekering de beste oplossing voor backpackers.

Backpackers verzekering
Backpackers verzekering

Globetrotter Verzekering: de beste Backpackers verzekering v.a. € 9,45 per maand

Je kunt de backpackers verzekering hier afsluiten voor een gunstige prijs. Al vanaf € 9,45 per maand (inclusief jongerenkorting) ben je in heel Europa gedekt voor SOS kosten. Je kunt de verzekering uitbreiden met dekkingen voor o.a. werelddekking, reisbagage, medische kosten, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.

Je mag met de Globetrotter Verzekering 24 maanden onafgebroken in het buitenland verblijven. Kom je een keer terug naar Nederland dan ben je ook verzekerd. Je mag tijdens je verblijf in het buitenland betaalde of onbetaalde werkzaamheden verrichten. Normaal werk is standaard gedekt. Denk aan werken op kantoor of in een bar. Voor gevaarlijke beroepen betaal je een geringe premietoeslag. Medische kosten zijn volledig mee te verzekeren, ook als je in Nederland je basis zorgverzekering opzegt.

Voor jonge backpackers, tot 10% jongerenkorting

Ben je op de ingangsdatum van de verzekering jonger dan 27 jaar? Dan krijg je een korting van 10% op de gehele premie van de Globetrotter Verzekering. Hiermee bespaar je al snel enkele tientallen euro’s op je backpackers verzekering.

Je kan de basisdekking, SOS hulpverlening uitbreiden met dekkingen die jij belangrijk vindt. In de onderstaande tabel staan de premies vermeldt. Wil je weten wat jij moet betalen maak dan een vrijblijvende premieberekening.

ALGEMENE DEKKINGENEUROPA
SOS-Hulpverlening
– Tot 1 jaar
– Langer dan 1 jaar

€ 9,45
€ 9,90
Bagage
– Budget
– Uitgebreid
– Compleet

€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
Medische kosten
– Aanvullend
– Volledig

€ 7,65
€ 26,55
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
ALGEMENE DEKKINGENWERELD
SOS-Hulpverlening
– Tot 1 jaar
– Langer dan 1 jaar

€ 18,-
€ 19,80
Bagage
– Budget
– Uitgebreid
– Compleet

€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
Medische kosten
– Aanvullend
– Volledig

€ 9,-
€ 31,05
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
Minimale premie is twee maanden. Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie.

Backpackers verzekering premie berekenen

Met de online premieberekening kies je de dekkingen die op jouw situatie van toepassing zijn en zie je per dekking wat je kwijt bent. Zo kun je snel bepalen of de Globetrotter Verzekering ook voor jou de beste en meest aantrekkelijke Backpackerverzekering is. Betalen doe je via iDeal of via een éénmalige automatische incasso.

Heb je nog geen Backpackers Verzekering met korting voor jouw reis naar het buitenland? Sluit hem hieronder af:

Wat is de Covid-19 dekking op de reisverzekering?

Met de Covid-19 dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz gratis op de reis- en annuleringsverzekering bieden. Voor de Globetrotter backpackers verzekering geldt dat je:

 • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming. Zelfs als, op de dag van vertrek, het reisadvies oranje is. En uiteraard alleen als medische kosten zijn meeverzekerd.
 • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in Europa in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen. Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfskosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.*
 • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

* Deze vergoeding ontvang je alleen als je afreist naar een land dat op de dag van vertrek een groen of geel reisadvies heeft gekregen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Backpacken en werken in het buitenland

Ga je backpacken en wil je ook gaan werken in het buitenland? Dan kan dat niet op een doorlopende reisverzekering. Het maakt niet uit of het om betaald of onbetaald werk gaat (vrijwilligerswerk). Ook moet je in veel gevallen je zorgverzekering opzeggen. De Globetrotter Verzekering is speciaal ontwikkeld voor reizigers die voor langere tijd naar het buitenland gaan om te backpacken. Je bent gewoon verzekerd als je tussentijds een bijbaantje neemt om wat geld bij te verdienen.

Deze backpackers verzekering is voor minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden af te sluiten. Bij het afsluiten kun je kiezen voor Europa- of werelddekking. Besluit je tussentijds nog langer te blijven? Dan verleng je heel eenvoudig online je verzekering. En als je besluit eerder terug te komen dan verwacht, krijg je een deel van je verzekeringspremie terug (mits je geen schade hebt geclaimd).

Standaard werk gratis meeverzekerd

De Globetrotter Verzekering is de ideale verzekering als je gaat werken in het buitenland. Je bent uitstekend gedekt als je ‘standaard’ werk gaat doen tijdens je backpack reis. Met standaard werk kun je denken aan kantoorwerk of een baantje in de horeca. Dat is gratis meeverzekerd. Ga je meer risicovol werk doen, dan is Allianz Global Assistance de enige verzekeraar bij wie je terecht kunt. Hiervoor betaal je dan wel een toeslagpremie. Wil je weten of voor jouw werk ook een toeslagpremie geldt? Kijk dan hier: Beroepsrisico.

Let op: Ga je risicovol werk doen en staat jouw werkzaamheden er niet tussen. Neem dan contact op met ons.

Aansprakelijkheid tijdens werk

Als je betaald werk of een stage gaat doen in het buitenland, is je werkgever verplicht een aansprakelijkheidsverzekering voor je af te sluiten voor tijdens je werkzaamheden. Wil je ook naast je werkzaamheden verzekerd zijn voor aansprakelijkheid, dan kies je voor de dekking ‘Aansprakelijkheid’. Tijdens werkzaamheden geldt deze dekking dus nooit. Enige uitzondering hierop is als je vrijwilligerswerk gaat doen, in dat geval ben je ook tijdens de werkzaamheden gedekt voor aansprakelijkheid als je de dekking ‘Aansprakelijkheid’ meeverzekerd. Dan ben je dus ook tijdens vrijwilligerswerk gedekt voor aansprakelijkheid.

Voordelen Globetrotter Verzekering

De Globetrotter Verzekering biedt veel voordelen voor iedereen die lang op reis gaat en eventueel gaat werken:

 • Uitstekende en betaalbare backpackers verzekering.
 • Kan voor maximaal 24 maanden worden afgesloten.
 • Bepaal zelf je dekking en betaal nooit teveel.
 • Laptop en iPad goed verzekerd.
 • Keuze uit Europa- of Werelddekking.
 • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Extra services, zoals de Allianz Global Assistance Reisarts, inentingsadvies, geldservice en Persoonlijke Reisassistent.
 • Risicovolle sporten zijn optioneel mee te verzekeren.
 • Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
 • Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
 • Tot 10% jongerenkorting.

Backpackers verzekering zelf samenstellen

Het bijzondere van de Globetrotter Verzekering voor backpackers is, dat je deze helemaal op maat kunt samenstellen. Jij kiest gewoon zelf waar je voor verzekerd wilt zijn. Zo voorkom je dubbele dekkingen en bespaar je op de premie. Standaard geldt voor deze verzekering Europdekking en dekking voor SOS-kosten (Hulpverlening van de alarmcentrale, repatriëring, extra verblijfskosten, etc.). Dit kan je uitbreiden met de volgende dekkingen:

 • Ongevallen
 • Bagage
 • Medische Kosten (volledig of aanvullend)
 • Rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid
 • Werelddekking
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • S.O.S. Autohulp
 • Assistant Services ( SMS Assistant, Luggage Assistant, Kid Assistant, Life Assistant)
Dekkingsoverzicht Backpackers verzekering
A. SOS HULPVERLENING
Opsporing- en reddingsacties:Max. € 50.000,- per persoon per gebeurtenis
Repatriëring verzekerde + een reisgenoot:Kostprijs
Reiskosten als gevolg van een ongeval:Kostprijs
Verblijfskosten als gevolg van een ongeval:Max. € 75,- per persoon per dag
Onvoorziene reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking:Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten max. € 75,- per dag.
Telecommunicatiekosten:Max. € 100,- per persoon per polis
B. ONGEVALLEN
Vergoeding bij overlijden:Standaard € 25.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-
Vergoeding bij blijvende invaliditeit:Standaard € 75.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-
C. BAGAGE
Verzekerd bedrag reisbagage
– Budget:
– Uitgebreid:
– Compleet:

Max. € 1.500,-
Max. € 3.500,-
Max. € 5.000,-
Eigen risico reisbagage schade
– Budget:
– Uitgebreid:
– Compleet:

€ 75,-
€ 50,-
€ 0,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel)computers, mobiele telefoons en andere digitale/elektrische apparatuur
– Budget:
– Uitgebreid:
– Compleet:Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 750,-
Vergoeding overige items (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, zonnebrillen, etc.) per item
– Budget:
– Uitgebreid:
– Compleet:Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item
– Budget:
– Uitgebreid:
– Compleet:


Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Vergoeding van schade aan logies/verblijf
– Budget:
– Uitgebreid:
– Compleet:

Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Contant geld
– Budget:
– Uitgebreid:
– Compleet:

Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
D. MEDISCHE KOSTEN (bedragen per persoon per polis)Aanvullend en Volledig
Telefonisch advies van Nederlandse reisarts van Allianz Global Assistance:Gratis
Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland:Kostprijs
Vergoeding tandheelkundige kosten bij spoedeisende hulp:Max. € 250,-
Vergoeding aangeschafte /gehuurde krukken of rolstoel:Max. € 250,-
Eventuele nabehandeling in Nederland:Max. € 1.000,-
Dokters- en ziekenhuiskosten in Nederland tijdens tussentijds bezoek van max. 21 dagen:Max. € 25.000,-
Eigen risico:Max. € 100,-
E. RECHTSBIJSTAND
Europa;Kostprijs
Buiten Europa:Max. € 5.000 bij contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen
F. AANSPRAKELIJKHEID
Uitkering voor aansprakelijkheid:
In Australie:
Max. € 1.000.000,-
Max. € 1.500.000,-
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Medische kosten volledig meeverzekeren

Als je voor een langere tijd naar het buitenland gaat om te backpacken en te werken, moet je, afhankelijk van jouw situatie, in veel gevallen je zorgverzekering in Nederland opzeggen. Daarom kun je bij de Globetrotter Verzekering een volledige medische kostendekking afsluiten. Zo kom je met deze backpackers verzekering niet voor onverwachtse grote uitgaven te staan als je naar de dokter moet of in het ziekenhuis wordt opgenomen. Vraag ook advies aan je zorgverzekeraar. Het kan per zorgverzekeraar verschillen of het toegestaan is om je zorgverzekering op te zeggen.

Medische kosten aanvullend meeverzekeren

Deze dekking adviseren we af te sluiten als je de zorgverzekering in Nederland aanhoudt. Je bent dan gedekt voor de kosten die je zorgverzekeraar niet vergoedt. Als de medische kosten in het land waar je naartoe gaat bijvoorbeeld hoger zijn dan in Nederland, vergoedt een zorgverzekeraar vaak maar alleen dat deel wat ze in Nederland aan eenzelfde behandeling kwijt zouden zijn (Nederlands tarief).

Tip: check goed of je de basisverzekering in Nederland mag aanhouden. Neem hiervoor altijd contact op met je zorgverzekeraar. Moet je de basisverzekering opzeggen? Sluit dan de dekking ‘Medische kosten volledig’ af.

Gratis service: Persoonlijke Reisassistent en Geld Service

Bij een Gobetrotter Verzekering ontvang je gratis twee diensten die handig zijn voor iedere backpacker:

 • Persoonlijke Reisassistent
 • Geld Service

Persoonlijke Reisassistent
Met deze gratis service ga je als backpacker nooit alleen op reis. Belde je vroeger je reisverzekeraar alleen in geval van nood, de Personal Assistant van Allianz Global Assistance helpt je antwoord te vinden op alledaagse reisvragen. Waar is hier het dichtstbijzijnde vliegveld? Waar vind ik de Nederlandse ambassade? Welk nummer moet ik bellen om mijn bankpas te blokkeren? Mag ik de verzekering tijdens de reis wijzigen? De Persoonlijke Reisassistent maakt onderdeel uit van de alarmcentrale van Allianz Global Assistance en helpt 24/7 antwoord te vinden op dit soort vragen.

Geld Service
Creditcard of pinpas kwijt? Allianz Global Assistance helpt en stelt contant geld beschikbaar bij één van de 400.000 kantoren van Western Union. Zo heb je direct de beschikking over cash geld. Wel zo handig. Deze service is onderdeel van de dekking Bagage en uniek in Nederland. Een ideale aanvulling op de backpackers verzekering.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de backpackers verzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden over de backpackers verzekering.

Wat is een Backpackers Verzekering?

De Globetrotter Verzekering voor backpackers is een speciale reisverzekering voor werken, reizen en backpacken. Je kan deze verzekering afsluiten met een volledige dekking voor ziektekosten in het buitenland, bijvoorbeeld omdat je jouw basis zorgverzekering in Nederland opzegt. Met de Globetrotter Verzekering ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd voor jouw vakantie.

Wat kost een backpackers verzekering?

Bij ons al v.a. € 9,45 per maand (SOS-dekking met jongerenkorting).Je bent dan verzekerd in geheel Europa! De premie wordt hoger als je kiest om de basisdekking uit te breiden. Daarom kan je het beste zelf even een premieberekening maken.

Wat zijn de voordelen van de Globetrotter Verzekering?

Je profiteert direct van de volgende voordelen:
– Speciale verzekering voor backpackers en lange reizen.
– Backpacken, studeren, reizen en werken; kies zelf je dekking.
– Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.
– Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service, Reisarts en Inentingsadvies.
– Laptop en iPad goed verzekerd.
– Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
– Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
– Gratis medisch advies, ook over inentingen.
– Creditcard of pinpas kwijt? Allianz Global Assistance helpt en regelt een voorschot bij een Western Union wisselkantoor.
Gratis extra services voor Backpackers:
– Personal Assistant: zoekt samen met jou antwoord op al je vragen! Ook als de nood minder hoog is.
– SMS Assistant: gratis sms of e-mail die je waarschuwt bij nood in jouw reisgebied.
– Online schade melden: Binnen 5 werkdagen afgehandeld.
Eenvoudig verlengen van de Backpackers verzekering tijdens de reis.

Mag ik werken met deze verzekering?

Bij de Globetrotter Verzekering ben je standaard verzekerd voor regulier werk op bijvoorbeeld een kantoor of in de horeca. Als je in het buitenland werkzaamheden gaat verrichten met een hoger risico, bijvoorbeeld in de bouw of als kok, dan ben je tegen betaling van een toeslag ook goed verzekerd. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe kan ik medische kosten meeverzekeren tijdens mijn reis?

Met de Globetrotter backpackers verzekering kun je medische kosten op twee manieren meeverzekeren: Aanvullend op je huidige zorgverzekering of volledig.
1. Medische Kosten Aanvullend
Houd je gedurende je reis een Nederlandse ziektekostenverzekering aan? Dan vul je deze aan met Medische Kosten Aanvullend. Mocht er dan sprake zijn van medische kosten in het buitenland, dan vergoedt de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance, datgene wat je zorgverzekeraar niet vergoedt. Met als voordeel dat je zo nooit voor vervelende verrassingen komt te staan.
2. Medische Kosten Volledig
Houd je gedurende je verblijf in het buitenland geen Nederlandse ziektekostenverzekering aan? Kies dan voor Medische Kosten Volledig. Want dan ben je echt volledig verzekerd voor alle medische kosten die je maakt in het buitenland. Mocht je tussentijds een bezoekje aan Nederland brengen, dan loopt je verzekering gewoon door (maximaal 21 dagen).
Raadpleeg ons adviesschema om te bepalen wat het beste bij jouw situatie aansluit: Adviesschema Backpacker reisverzekering (PDF)

Kan ik de verzekering verlengen als ik langer weg blijf?

Je kan tijdens je reis eenvoudig je Globetrotter Verzekering online verlengen tot een totale duur van maximaal 24 maanden. Als je de aanvraag hebt gedaan, ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail.

Krijg ik premie terug als ik eerder terugkom?

Als je eerder terug komt van je reis dan verwacht, heb je recht op premierestitutie. Je krijg dan de premie van de volledig niet verzekerde maanden teruggestort op je rekening. Je hebt recht op premierestitutie:
– Als je minimaal een maand eerder terugkomt voor de einddatum van je verzekering.
– Je geen schadeclaim bij Allianz Global Assistance hebt ingediend.

Vragen over de Globetrotter verzekering voor backpackers?

Heb je nog vragen over een backpackers verzekering? Neem dan contact met ons op per e-mail info@reisverzekeringblog.nl. Je kunt ons ook bellen van 09.00 – 12.00 uur: 055-5400408

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739