vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz reisverzekering: premie berekenen en afsluiten

Allianz reisverzekering: premie berekenen en afsluiten

Bereken hier de premie voor een Allianz reisverzekering of annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.  Je kunt daarna eenvoudig de verzekering afsluiten. De polis en de voorwaarden ontvang  je direct per e-mail. Snel, handig en voordelig.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Allianz Global Assistance is daarnaast al twee keer door reisagenten gekozen tot Nederland’s beste Reisverzekeraar tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht.

Allianz reisverzekering: Ook dekking bij Corona en in oranje reisgebieden!

Wie een Allianz een kortlopende of doorlopende reisverzekering hier afsluit krijgt daarbij een gratis Corona dekking. Ook de annuleringsverzekering kent een gratis Corona dekking (Covid-19). Met de Covid-19 dekking voor landen met een groen of geel reisadvies, ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Ga je naar een land met een oranje reisadvies vanwege Corona, dan ben je ook verzekerd tegen de medische kosten (mits je dat hebt meeverzekerd natuurlijk). Deze dekking geldt voor de kortlopende- en doorlopende reisverzekeringen naar gebieden met een kleurcode oranje.

Hieronder in het kort de extra dekking die gratis op de reis- en annuleringsverzekering wordt aangeboden*:

Voor de reisverzekering geldt dat je:

  • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming ook in oranje gebied (uiteraard als medische kosten zijn meeverzekerd).
  • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen**.
  • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je

  • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
  • Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
  • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

*De Covid-19 dekking is alleen geldig voor landen met een groen of geel reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken op de dag van vertrek

**Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfkosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding

Jongerenkorting

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 15% korting op de totale premie van de Doorlopende Reisverzekering voor jongeren en studenten tot 27 jaar. Sluit je de Comfort of Premium variant af? Dan ontvang je 15% korting. Met de Budget variant ontvang je 10% korting. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn.

Ook op de Globetrotter Verzekering krijgen jongeren onder de 27 jaar korting bij Allianz Global Assistance. Dat is standaard 10% korting op de gehele premie. Deze korting wordt zelfs 15% als je bij Bagage de Comfort of Premium dekking afsluit. Dit scheelt je al snel enkele tientjes. Een Allianz reisverzekering: premie berekenen en afsluiten kan hier!

Allianz reisverzekering

Kortlopende Reisverzekering

Uitstekende reisverzekering voor het hele gezin. Ga je af en toe op vakantie? Dan is de Kortlopende Reisverzekering van Allianz ideaal. Of je nu gaat skiën of eilandhoppen: met deze tijdelijke reisverzekering ben je altijd verzekerd op de beste manier. Het is mogelijk om de Kortlopende Reisverzekering aan te vullen met een annuleringsdekking.

Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

√  Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.
√  Uitgebreide vergoeding van medische kosten.
√  Kinderen t/m 4 jaar gratis meeverzekerd.
√  Bijzondere sporten en wintersport mee te verzekeren.
√  Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Premie Kortlopende Reisverzekering: v.a. € 1,40 p/d (Europadekking).

premie berekenen Kortlopende reisverzekering afsluiten Kortlopende reisverzekering

Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering

De Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance is ideaal als je regelmatig op reis gaat. Want met deze permanente reisverzekering verzeker je alleen wat echt nodig is. Zo bepaal je zelf waarvoor je wel en niet verzekerd bent. Precies de goede dekking, voor precies de juiste premie. Dat is het uitgangspunt van de Doorlopende Reisverzekering.

Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

√  Keuzevrijheid: door jou op maat te maken
√  Eigen alarmcentrales: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval
√  Gratis medisch advies en altijd in het Nederlands
√  Schade online melden: vijf werkdagen afgehandeld
√  Ideale aanvulling: Doorlopende Annuleringsverzekering

Premie Doorlopende Reisverzekering: v.a. € 1,31 per maand met jongerenkorting (Europadekking).

premie doorlopende reisverzekering afsluiten doorlopende reisverzekering

Kortlopende Annuleringsverzekering

Verzekerd tegen noodgedwongen annulering of voortijdige beëindiging van je vakantie. Je reis of vakantie annuleren is vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Vergeet daarom niet een Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af te sluiten. Met deze tijdelijke annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Ook geldig voor last-minute reizen!

√  Verzekerd bij annulering en vertraging.
√  Met Dubbel-Zeker variant volledige verzekerde reissom vergoed.
√  Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.
√  Handig: bespaar geld en sluit ook direct een reisverzekering af.

Premie Kortlopende Annuleringsverzekering: 5,6% van de reissom.

 

Globetrotter Verzekering

Speciale reisverzekering voor backpacken, studie, stage of werken in het buitenland. De vernieuwde Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance is ideaal als je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Je mag ook werken tijdens je reis met deze verzekering. Voor gevaarlijk werk geldt een premie-toeslag. Je kunt deze verzekering afsluiten met een volledige dekking voor ziektekosten in het buitenland, bijvoorbeeld omdat je jouw basis zorgverzekering in Nederland opzegt. Met de Globetrotter Verzekering ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd. 

Wat is de Covid-19 dekking op de Globetrotter Verzekering?

Met de Covid-19 dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Voor de reisverzekering geldt dat je:

  • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming. Zelfs als, op de dag van vertrek, het reisadvies oranje is. En uiteraard alleen als medische kosten zijn meeverzekerd.
  • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen. Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfskosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.*
  • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

* Deze vergoeding ontvang je alleen als je afreist naar een land dat op de dag van vertrek een groen of geel reisadvies heeft gekregen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

√  Studeren, reizen en werken; kies zelf je dekking.
√  Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.
√  Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service, Reisarts en Inentingsadvies.
√  Laptop en iPad goed verzekerd.
√  Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
√  Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).

Premie Globetrotter Verzekering: v.a. € 9,45 per maand.

 

Adventure & Survival Verzekering

Alle risico’s van survival en extreme sporten zijn standaard verzekerd, evenals reisongevallen en aansprakelijkheid. Je gaat een avontuurlijke reis maken? De Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance is de ideale outdoor verzekering voor de avontuurlijke vakantieganger. De Adventure & Survival Verzekering kan zowel individueel als voor groepen worden afgesloten.

√  De ideale reisverzekering voor de outdoor vakantieganger.
√  Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
√  Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
√  Aansprakelijkheidsdekking is meeverzekerd.

Premie Adventure & Survival Verzekering: v.a. € 1,80 p/d (Europadekking).

 

Pechhulp Verzekering

Pech krijgen kan altijd, daarom is Pechhulp van Allianz Global Assistance de ideale aanvulling op je autoverzekering. Met de Pechhulp Verzekering kan je rekenen op snelle en professionele hulp bij pech, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. De verzekering is af te sluiten voor pechhulp in Nederland, maar ook voor in het buitenland. Wanneer je pech krijgt, staat het netwerk van professionele hulpverleners klaar om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Daarnaast is onze Pechhulp kentekengebonden. Dat wil zeggen dat je auto of motor voor pechhulp is verzekerd. Profiteer van de scherpe premie en kies ook voor de pechhulp van Allianz Global Assistance!

√  Betrouwbaar, ruim 2,5 miljoen auto’s en motoren vertrouwen op Allianz Global Assistance.
√  Premie al vanaf € 2,06 per maand.
√  Wereldwijd netwerk, dus altijd en overal snelle hulp.
√  Inclusief vervangend vervoer.
√ All-in hulpverlening, dus geen aanvullende kosten.

Premie Pechhulp Verzekering inclusief vervangend vervoer v.a. € 2,06 p/m.

 

Eigen Risico Verzekering Autohuur

De Eigen Risico Verzekering is de ideale verzekering als je een auto, motor of camper huurt. Als je onderweg schade aan het voertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Zo voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan en geniet je dus altijd van een onbezorgde (auto)reis, zowel in het binnen- als buitenland.

√  Verzekerd in Nederland en het buitenland.
√  Eigen risico én borg zijn verzekerd.
√  Scherpe premie.
√  Snelle en eerlijke schadebehandeling.

Premie Eigen Risico Verzekering Autohuur v.a. € 4,55 per dag.

 

Au Pair Insurance

Speciale reisverzekering voor buitenlandse Au Pairs die naar Nederland komen. Naast je gezin heb je een druk sociaal leven en een carrière die veel van je vraagt. Eigenlijk kom je telkens tijd tekort. Een buitenlandse Au Pair kan in die situatie uitkomst bieden. Bovendien is een Au Pair goed voor de ontwikkeling van je kinderen; ze maken kennis met een andere cultuur. Een Au Pair neemt een stukje zorg voor je dierbaarste bezit uit handen, daarom zorg je natuurlijk ook goed voor haar. Met de Au Pair Verzekering van Allianz Global Assistance bied je haar de ideale verzekering voor haar verblijf in Nederland.

“Ga je zelf als Au Pair in het buitenland werken? Neem dan de Globetrotter Reisverzekering”

√  Perfecte reisverzekering voor Au Pairs in Nederland.
√  Ook vakanties en tussentijds bezoek naar land van herkomst verzekerd.
√  Extra service: de Reisarts van Allianz Global Assistance.
√  Complete dekking tegen aantrekkelijke premie.

Premie Au Pair Verzekering: v.a. € 36,76 per maand.

 

Ticket Annuleringsverzekering

Reizigers boeken steeds vaker een los ticket in plaats van een complete pakketreis. Speciaal voor deze groep reizigers heeft Allianz Global Assistance de Ticket Annuleringsverzekering geïntroduceerd. Deze verzekering is speciaal voor reizigers die geen pakketreis boeken, maar alleen voor vervoer per vliegtuig, bus, trein of ferry kiezen. De verzekering dekt de annuleringskosten die in rekening worden gebracht als je onverwacht noodgedwongen toch je reis moet annuleren.

√  Uitstekende annuleringsverzekering voor geboekte tickets (vliegtuig, boot, bus, trein, etc.).
√  De maximale reissom is € 2.000,- per persoon en € 10.000,- per boeking.
√  Vergoedt ook de annuleringskosten van meereizende gezinsleden.
√  Lage vaste premie.

Premie Ticket Annuleringsverzekering: € 24,95 voor Europadekking en € 39,95 voor werelddekking per persoon (inclusief poliskosten en assurantiebelasting).

 

Doorlopende Annuleringsverzekering

Met de doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je voordelig het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Je ontvangt met deze verzekering een vergoeding die de reisorganisatie jou in rekening brengt bij een annulering. Ook als je een reis moet afbreken of bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur, ontvang je een vergoeding.

√  Verzekerd bij annulering en vertraging en reisonderbreking.
√  Met Dubbel-Zeker variant volledige verzekerde reissom vergoed.
√  Inclusief dekking voor samengestelde reizen.
√  Optioneel: Dekking voor terreuraanslagen en natuurrampen.

Premie doorlopende annuleringsverzekering v.a. € 5,70 per maand.


Travel Risk Insurance

Complete reis- en annuleringsverzekering voor familie, vrienden of partners, die voor hun vakantie naar Nederland komen. Ook geschikt voor een visumaanvraag (Schengen- of toeristenvisum). Deze verzekering is alleen af te sluiten voor personen jonger dan 70 jaar. De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking zoals: SOS-kosten, medische kosten en repatriëring. Er is een Europadekking voor personen uit Europa die ook reizen binnen Europa. En een Werelddekking voor personen van buiten Europa of die reizen buiten Europa. De maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen. Eigen risico geneeskundige kosten € 45,-

√  Uitstekende reisverzekering voor buitenlanders of Nederlanders in het buitenland.
√  Geschikt voor het aanvragen van een Schengenvisum.
√  Medische kosten gedekt tot € 30.000,-
√  Uit te breiden met dekking voor wintersport en bijzondere sporten.
√  Annuleringsverzekering als optie (mits de reis bij een Nederlandse touroperator is geboekt),

Premie Travel Risk Insurance: v.a. € 2,00 p/d voor Europadekking en € 3,00 p/d voor werelddekking.

 

Groepsreisverzekering

De groepsreisverzekering biedt dekking in heel Europa en is ideaal voor het verzekeren van bijvoorbeeld schoolreisjes, bedrijfuitjes, busreis of familie-uitstapje. De deelnemers aan de groepsreis zijn dan verzekerd voor SOS-hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten, Rechtsbijstand en Aansprakelijkheid.

√ Uitstekende verzekering voor groepsreizen, schoolreisjes, etc.
√  Wereldwijde hulp, 24 uur per dag.
√  Aansprakelijkheid van deelnemers is meeverzekerd.
√  Uit te breiden met reisbagage, wintersport/bijzondere sporten.

Premie groepsreisverzekering v.a. € 0,34 per persoon per dag voor Europadekking.

premie berekenen Groepsreisverzekering afsluiten Groepsreisverzekering

Groepsannuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering voor groepen is nuttig als je met een gezelschap op reis gaat. Dat kan een groep vrienden zijn maar ook familie, collega’s of een vakantie met de club of sportvereniging. De belangrijkste eigenschap van een groepsannuleringsverzekering is dat je de hele reis kan annuleren als één van de groepsleden uit het reisgezelschap ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden.

√  Uitstekende annuleringsverzekering voor groepen en reisgezelschappen.
√  De hele groep kan annuleren als één verzekerde iets overkomt.
√  Verzekerd bij overlijden, ziekte of ongevalsletsel van één van de groepsleden.
√  Annuleren om schade aan groepsaccommodatie is optioneel mee te verzekeren.

Premie groepsannuleringsverzekering is op aanvraag.


Fietsverzekering – diefstal, schade en pech onderweg (looptijd 3 jaar)

De Fietsverzekering van Allianz Global Assistance is ideaal als je regelmatig met de fiets onderweg bent. Met het standaard pakket is je fiets verzekerd voor diefstal en juridische hulp. Kies je voor het complete pakket, dan is je fiets ook verzekerd voor schade en pechhulp. De Fietsverzekering is af te sluiten voor elke soort fiets, of je nu een e-bike hebt of een stadsfiets. Nieuw of gebruikt. En heb je accessoires bij je fiets? Dan kun je deze gewoon meeverzekeren.

√  Aankoopwaarde vergoed en snelle uitkering bij diefstal.
√  Altijd verzekerd van juridische hulp.
√  Vergoeding voor een leenfiets in geval van schade.
√  Professionele hulp bij pech.

Premie Fietsverzekering voor 3 jaar v.a. € 18,67 per jaar.

Premie Fietsverzekering 3 jaar Afsluiten Fietsverzekering voor 3 jaar

Doorlopende Fietsverzekering – diefstal, schade en pech onderweg

De Doorlopende Fietsverzekering van Allianz Global Assistance is ideaal als je regelmatig met de fiets onderweg bent. Met het standaard pakket is je fiets verzekerd voor diefstal en juridische hulp. Kies je voor het complete pakket, dan is je fiets ook verzekerd voor schade en pechhulp. De Fietsverzekering is af te sluiten voor elke soort fiets, of je nu een e-bike hebt of een stadsfiets. Nieuw of gebruikt. En heb je accessoires bij je fiets? Dan kun je deze gewoon meeverzekeren.

√  Aankoopwaarde vergoed en snelle uitkering bij diefstal.
√  Altijd verzekerd van juridische hulp.
√  Vergoeding voor een leenfiets in geval van schade.
√  Professionele hulp bij pech.

Premie Doorlopende Fietsverzekering v.a. € 2,35 per maand.

Premie Doorlopende Fietsverzekering Afsluiten Doorlopende Fietsverzekering

 Wie is Allianz Global Assistance?

Allianz Global Assistance behoort tot de internationale Allianz Group, wereldwijd de grootste hulpverlener en reisverzekeraar. Bij de Allianz Global Assistance Group werken bijna 10.000 medewerkers op vijf continenten, in meer dan 36 landen.

Allianz Global Assistance staat voor professionele wereldwijde hulpverlening, 24 uur per dag en 7 dagen per week. In Nederland verzorgt Allianz de medische hulpverlening voor meer dan 3,5 miljoen Nederlanders en de voertuighulpverlening voor ruim 1,9 miljoen auto’s.

Reisverzekeringen van Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is een specialist in reisverzekeringen. De verschillende typen verzekeringen kunnen daardoor altijd perfect afgestemd worden op de wensen van de reiziger. Ook kunnen doorlopende reis- en annuleringsverzekeringen voordelig gecombineerd worden. Kies bijvoorbeeld voor de voordelige annuleringsverzekering voor vliegtickets.

Voordelen van een Allianz Global Assistance reisverzekering

• Uitstekende voorwaarden en ruime dekking.
• De grootste reisverzekeraar ter wereld met ruim 50 jaar ervaring.
• Een reisverzekering voor iedere situatie en ieder individu of groep.
• Eigen alarmcentrales in 36 landen en 10.000 medewerkers wereldwijd.
• Snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen).
• Binnen vijf minuten verzekerd: online je premie berekenen, polis afsluiten en printen.

De reisverzekeringen van Allianz Global Assistance kun je afsluiten via ReisverzekeringBlog.nl

Veelgestelde vragen en antwoorden over een Allianz reisverzekering (FAQ)

Hieronder lees je een selectie van veel gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering.

Wat houdt een Allianz reisverzekering in?

Met een Allianz reisverzekering ben je verzekerd voor schade of kosten door onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie. Denk aan schade aan bagage, kosten voor vervangend vervoer of de kosten van een langer verblijf. Een kortlopende reisverzekering dekt één vakantiereis. Met een
doorlopende reisverzekering ben je een jaar lang voor alle vakantiereizen verzekerd en deze verzekering wordt jaarlijks verlengd. Met een reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je standaard verzekerd voor hulp in noodsituaties (SOS hulpverlening). Daarnaast kan je zelf de dekkingen selecteren die je belangrijk vindt, zoals ongevallen, bagage en medische kosten. Kinderen die op de ingangsdatum van de verzekering jonger zijn dan vijf jaar, zijn gratis meeverzekerd.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Om te kunnen beoordelen welke reisverzekering het beste aansluit bij jouw situatie, is het goed om de voorwaarden, uitsluitingen, hoogte van de vergoedingen en premies te bekijken. Check ook de voorwaarden van je zorgverzekering. Stel dat je een cruise gaat maken. Hoe is het dan geregeld met je dekking tijdens het verblijf op internationale wateren? Biedt je zorgverzekering wel dekking tegen medische repatriëring uit het buitenland? Wist je dat een zorgverzekering de kosten van opsporing en redding niet vergoed en een reisverzekering wel?

Moet ik medische kosten meeverzekeren? Ik heb toch al een zorgverzekering.

Medische kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door je zorgverzekeraar. Een reisverzekering met dekking voor medische kosten geeft wel 100% zekerheid. Jouw kosten worden dan altijd betaald door de reisverzekeraar. Sluit je op deze website een Allianz reisverzekering af met dekking voor medische kosten dat valt zelfs het eigen risico van je zorgverzekering onder de vergoeding. De belangrijkste voordelen op een rijtje:
– Spoedeisende medische kosten in het buitenland worden altijd vergoed, ongeacht je zorgverzekering. Dus ook als je in een privekliniek terecht komt.
– Je hoeft geen medische kosten voor te schieten en je ontvangt geen aanvullende nota’s achteraf.
– Je bent tevens verzekerd voor medische repatriëring (het terugbrengen naar Nederland met een vliegtuig of ambulance).
– Veel zorgverzekeraars vergoeden het verplicht eigen risico van € 385,- niet. Met de reisverzekering die je hier kunt afsluiten wordt dat wel vergoed.
– Wordt je ernstig ziek en wil je een familielid laten overkomen? Dan worden de kosten van de vlucht niet vergoed door jouw zorgverzekering. Een reisverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt deze kosten wel.
– Met een reisverzekering ben je ook verzekerd voor opsporings- en reddingskosten (SOS-kosten).

Wanneer moet ik kiezen voor Europadekking of werelddekking?

De naam ‘werelddekking’ doet vermoeden dat je deze dekking nodig hebt zodra je buiten Europa op vakantie gaat. Toch zijn er flink wat landen buiten Europa waar geen werelddekking voor nodig is. Voorbeelden zijn de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus).

Ben ik verzekerd voor het rijden op een huurscooter of als ik in het buitenland een auto huur?

Als je tijdens je vakantie een auto of scooter huurt en je veroorzaakt schade aan het voertuig, dan valt dit nooit onder de reisverzekering. Je kan je eigen risico en borg van een huurauto wel apart verzekeren, zie hier: https://www.reisverzekeringblog.nl/huurauto-verzekering-eigen-risico-en-borg/

Welke sporten zijn meestal niet gedekt op een standaard reisverzekering?

Sporten die een extra risico meebrengen zijn niet standaard meeverzekerd op een (doorlopende) reisverzekering. Denk daarbij aan de meer extreme outdoor sporten, zoals:
– wintersport, zoals ijsklimmen, bobsleeën, ijshockey, skispringen, ski-alpinisme en heliskiën.
– bergsport zoals bergbeklimmen;
– luchtsport, zoals parachutespringen, ballonvaren, zweefvliegen en parapente;
– watersport, zoals rafting, canyoning flottage, hydrospeed, skyboot, wildwaterkanoën en wedstrijdzeilen op zee;
– overige sporten, zoals vechtsporten en rugby:
– wedstrijdsport: dat is soms wel apart te verzekeren, informeer bij ons.

Een ander voorbeeld is duiken. Wanneer het gaat om recreatief duiken, is dit op de meeste reisverzekeringen meeverzekerd. Ga je echter dieper dan 40 meter of grot- en wrakduiken? Dan wordt het door sommige reisverzekeraars als gevaarlijke sport gezien. Check daarom altijd eerst de polisvoorwaarden.

Is mijn kind verzekerd als hij zelfstandig op reis gaat?

Een ouder kan ongeacht de leeftijd van het kind altijd als verzekeringsnemer fungeren (degene die de premie betaalt). Kinderen onder de 16 jaar kunnen niet zelfstandig een reisverzekering afsluiten. In dat geval dient de ouder of verzorger daar voor te zorgen. De ouder is dan verzekeringsnemer en aanvrager van de reisverzekering (degene die de premie betaalt) het kind is dan de verzekerde. De volwassene vult zijn gegevens in bij verzekeringnemer en bij verzekerde worden de gegevens ingevuld van het kind.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering kan tot de dag voor vertrek nog afgesloten worden. Ga je vaker dan twee keer per jaar op reis of langer dan twee weken? In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer voordat je op vakantie gaat opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten, zo bespaar je ook poliskosten.

Mijn reisgenoot heeft haar been gebroken en kan niet op vakantie, kan ik mijn annuleringsverzekering aanspreken?

Met de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance zijn ook reisgenoten meeverzekerd, dat is van belang als je samen met een kennis, vriend of vriendin op reis gaat. Wordt jouw reisgenoot en medereiziger bijvoorbeeld ziek en kan die persoon niet op reis, dan mag jij de reis ook kosteloos annuleren.

Hoe zit het met een Corona besmetting en een reisverzekering bij Allianz?

Je hebt bij Allianz een gratis extra Covid-19 dekking bij groen en geel reisadvies. Voor de reisverzekering geldt dat je:
– Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming (uiteraard als medische kosten zijn meeverzekerd).
– Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen.
Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je:
– Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
– Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
– Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

Biedt een Allianz reisverzekering ook dekking als ik naar een oranje gebied reis?

Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

Wat dekt de Allianz reis- en annuleringsverzekering bij een negatief reisadvies?

Als je reist naar een land waarvoor alleen veiligheidsrisico’s gelden (code geel), dan ben je gedekt via de reis- en annuleringsverzekering van Allianz. Is er sprake van gedwongen oponthoud door natuurgeweld of staking en moet je daardoor langer blijven dan gepland? Dan dekt de reisverzekering de extra reis- en verblijfskosten. Dit geldt ook voor schade aan de bagage. De reisverzekering blijft geldig tot terugkeer in Nederland. 
Landen waarvoor code rood of oranje geldt zijn niet veilig om te bezoeken. Je kunt contact opnemen met je reisorganisatie of touroperator om de reis om te boeken. Besluit je om toch naar een land af te reizen waarvoor een negatief reisadvies geldt, dan wordt normale reisschade zoals verloren bagage wel vergoed. Je moet hiervoor wel de dekking ‘Bagage’ hebben afgesloten op je reisverzekering. Schade die ontstaat door de onveilige situatie wordt niet vergoed. Dit zijn bijvoorbeeld onkosten door het vroegtijdig beëindigen van de reis of de kosten van repatriëring.

Vragen?

Heb je een vraag over de Allianz reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen, tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739