vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Allianz reisverzekering – Direct je polis v.a. € 0,90 per dag

Allianz reisverzekering
Allianz reisverzekering

Allianz reisverzekering nodig? Hier direct je polis v.a. € 0,90 per dag. Snel en goed geregeld. Ook met corona dekking (medische kosten).

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met 21.500 medewerkers wereldwijd en een internationaal netwerk van 900.000 medische dienstverleners. Dat biedt jou zekerheid en betrouwbaarheid voor snelle en deskundige hulpverlening bij calamiteiten.

Allianz heeft eigen vestigingen in 41 landen en ook als je in het buitenland bent, word je altijd in je eigen taal te woord gestaan.

Allianz reisverzekering – Direct je polis!

Regel je nu jouw Allianz reisverzekering hier. Je ontvangt direct de polis per e-mail. Je hebt de keuze uit Nederland-, Europa- of werelddekking. Sluit ook de dekking medisch kosten af dan ben je tevens verzekerd voor de kosten ivm met een corona besmetting, zelfs in oranje gebieden!

Corona dekking op de Allianz reisverzekering

De coronadekking op de Allianz reisverzekering biedt je nog meer voordelen, zo krijg je bij de reisverzekering ook dekking voor extra reis- en verblijfskosten bij ziekenhuisopname door corona. Je ontvangt een vergoeding bij verplichte individuele quarantaine. Ook een vergoeding bij latere terugvlucht en een vergoeding van verblijfskosten bij ‘Denied boarding’. Daarnaast nog een vergoeding bij een latere terugvlucht en een vergoeding voor de verplichte (PCR- of Antigeen-)test.

Allianz reisverzekering: SOS-, extra- of bijzondere kosten

De reisverzekering dekt standaard SOS-, extra- of bijzondere kosten. Tijdens een buitenlandse vakantie kunnen zich extra kosten aandienen, die door de reisverzekering gedekt zijn. Het gaat om de volgende bijzondere kosten:

 • Extra reis- of verblijfskosten in verband met ongeval of ziekte, inclusief medische begeleiding en vervoer naar Nederland.
 • Reis- en verblijfskosten van een familielid, voor zover noodzakelijk ter ondersteuning van een verzekerde.
 • Vervoer stoffelijk overschot naar Nederland (of het woonland), dan wel de kosten van de begrafenis of crematie ter plaatse, inclusief de reis- en verblijfskosten van overgekomen familieleden.
 • Opsporing, redding- en bergingskosten door de bevoegde instantie.
 • Extra kosten langer verblijf, bijvoorbeeld door staking of natuurrampen.
 • Extra kosten voor verblijf en extra reiskosten.
 • Bij terugroeping de extra reiskosten naar Nederland, alsmede de terugreiskosten naar de oorspronkelijke bestemming.
 • De telecommunicatiekosten, vaak tot een maximum.
 • Verzendkosten van medicijnen en hulpmiddelen.
 • Schade aan logiesbedrijven en inventaris. In veel landen legt bij schade de wetgever de aansprakelijkheid hiervoor bij de huurder (bijvoorbeeld in België).

Reisbagage standaard gedekt

Jou reisbagage is tot maximaal € 4.000,- verzekerd bij verlies, diefstal, vermissing of beschadiging. Onder bagage wordt verstaan:

 • kleding, koffers, persoonlijke eigendommen;
 • reisdocumenten (waaronder paspoort, rijbewijs, kentekenbewijs);
 • rijwielen, kinder- en invalidenwagens;
 • surfmateriaal, opblaasbare en opvouwbare boten;
 • ski’s en toebehoren, imperiaal, skiboxen, sneeuwkettingen;
 • foto-, film en videoapparatuur;
 • hobby- en sportuitrusting;
 • sieraden, kostbaarheden, horloges, bont;
 • muziekinstrumenten en optische instrumenten, zoals verrekijkers en microscopen;
 • geluids-, beeld-, fax- en computerapparatuur.

Reisverzekering met corona dekking van Allianz

Allianz Global Assistance heeft een aantal unieke corona dekkingen toegevoegd bij de reisverzekering. Zo weet je precies waar je aan toe bent voordat je een vakantie gaat boeken naar het buitenland of als je al op reis bent en te maken krijgt met corona (Covid-19) of quarantaine. In alle gevallen geldt dat corona vastgesteld moet zijn met een positieve PCR-test of antigeen-test.

Dit is verzekerd op de Allianz reisverzekering (met dekking medisch kosten) in groene en gele gebieden:

 • Medische kosten bij diagnose corona: Geldt voor geel, groen en oranje gebieden.
 • Extra reis- en verblijfskosten bij ziekenhuisopname: alle noodzakelijke kosten.
 • Verplichte individuele quarantaine: extra verblijfskosten + latere terugvluchtvergoeding. Extra verblijfskosten maximaal € 100 per dag. Vergoeding latere terugvlucht tegen kostprijs (totale vergoeding extra reis- en verblijfskosten is maximaal € 1.000 per persoon).
 • Denied boarding (alleen corona gerelateerd en alleen terugvlucht): vergoeding extra verblijfskosten: bedrag per persoon per dag maximaal € 100. Vergoeding latere terugvlucht: kostprijs (alleen voor reizen binnen EU en buiten de EU alleen voor pakketreizen).
 • Vergoeding verplichte (PCR- of Antigeen-)test: indien op medisch voorschrift.

Zoals je kan zien biedt de medische reisverzekering met corona dekking van Allianz jouw meer zekerheid, zonder dat je daarvoor extra premie hoeft te betalen.

Premie Allianz reisverzekering

Kortlopende reisverzekering Allianz
Premie Kortlopende Reisverzekering*
Nederlanddekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 0,90
----------
Europadekking
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€1,50
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Automobilistenhulpverlening€ 13,75
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
----------
Werelddekking excl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,30
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
---------
Werelddekking incl. VS en Canada
Basisdekking (SOS-kosten en bagage)€ 2,95
Reisongevallen€ 0,10
Medische kosten€ 0,35
Geld en reischeques€ 0,55
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,10
Annuleringsverzekering (standaard)5,9% v/d reissom
*Premies per dag (exclusief assurantiebelasting).

Allianz reisverzekering afsluiten

Ga je op vakantie en wil je een Allianz Global Assistance reisverzekering met Europadekking afsluiten? Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Je ontvangt de polis van de reisverzekering Europa direct per e-mail, maak hier je keuze. De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking.

Waar in Europa ben je verzekerd?

Bij Allianz Direct je reisverzekering met Europadekking? Lees hier welke landen bij de Allianz Global Assistance onder Europadekking vallen. Landen in Europa, de niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse Zee en op de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden vallen onder Europadekking.

Medische kosten: voorkom onderverzekering

Sommige reizigers denken dat ze geen reisverzekering hoeven af te sluiten, “omdat ze al een zorgverzekering hebben”. Dat klopt niet. Hoewel medische kosten die je in je vakantie maakt, gedekt zijn op je zorgverzekering kan je toch onderverzekerd zijn. De Nederlandse polis vergoedt de kosten volgens Nederlandse normen. Als je bijvoorbeeld naar Amerika reist, waar een ziekenhuisopname zeker vier keer duurder kan zijn dan bij ons, moet je zelf veel bijbetalen. Kijk dus voor vertrek of je medische kosten hebt aangevinkt op je reisverzekering.

Repatriëring is een belangrijke dekking op je reisverzekering

En wat te denken van een ernstig ongeval, waardoor je niet meer zelfstandig naar huis kunt en gerepatrieerd (terug naar Nederland gebracht) moet worden. Als je geen reisverzekering hebt, draai je zelf volledig voor de kosten van repatriëring op. Er zijn gevallen bekend waarbij reizigers zelf tienduizenden euro’s moesten betalen om medisch naar huis vervoerd te worden.

Profiteer direct van de voordelen van een Allianz reisverzekering

 • Al vanaf € 0,90 per dag een Allianz reisverzekering voor Nederland (inclusief bagagedekking)
 • Direct een Allianz reisverzekering polis per e-mail.
 • Wereldwijd eigen alarmcentrales: professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Vergoeding van medische kosten ook bij corona besmetting (reisadvies groen, geel en oranje).
 • Handig en voordelig: annuleringsdekking meeverzekeren.

Quarantainedekking in landen met kleurcode groen en geel 

Het is mogelijk dat de overheid op je bestemming je verplicht om in quarantaine te gaan vanwege (de kans op) een coronabesmetting. Daardoor loop je het risico van een langer verblijf, latere terugreis en dergelijke. Dat zorgt voor extra kosten, die in principe niet verzekerd zijn op je reisverzekering.

Allianz heeft besloten om in dat soort gevallen wel de kosten van het langer verblijf te vergoeden. Daaronder vallen ook de extra kosten van de terugreis. Als je bijvoorbeeld opnieuw de terugvlucht moet boeken. Dat heet de ‘Quarantainedekking‘. 

De dekking geldt als het reisadvies voor het gebied waar je naartoe gaat op groen of geel staat op het moment van vertrek. De dekking geldt niet voor cruises. Het volledige overzicht van deze dekking vind je hier. De voorwaarden van de reisverzekering worden niet aangepast, maar je kunt dit document downloaden en bij je polis bewaren. 

Allianz annuleringsverzekering ook met coronadekking

De Allianz reisverzekering met corona dekking, kan je eenvoudig uitbreiden met een annuleringsverzekering. Ook de annuleringsverzekering heeft gratis een extra corona dekking:

 • Annuleringskosten worden vergoed als je vlak voor vertrek corona oploopt.
 • Annuleringskosten worden vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Je ontvangt een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Corona in het ziekenhuis bent opgenomen.
Kortlopende reisverzekering Allianz
Dekkingsoverzicht kortlopende reis- en annuleringsverzekering
S.O.S. hulpverlening
Hulp en ondersteuning bij ziekte ongeval en overlijdenKostprijs
Reis- en verblijfskosten bij ziekte ongeval en overlijdenReiskosten: Kostprijs
Reiskosten bij overlijden/levensgevaar familieKostprijs
Repatriëring (o.a. ambulancevlucht)Kostprijs
Huurkosten vervangend vervoer per dag€ 125,-
Huurkosten vervangend vervoer, max. per verzekeringsbewijs € 1.250,-
Opsporings- en reddingkosten€ 50.000,-
Reisongevallen
Bij overlijdenMax. € 25.000,-
Bij algemene invaliditeitMax. € 75.000,-
Reisbagage
Reisbagage totaal€ 4.000,-
Foto-, film-, video- en computerapparatuur€ 2.000,-
Telecommunicatieapparatuur (o.a. mobiele telefoon) € 175,-
Contactlenzen en brillen€ 500,-
Reisdocumenten (o.a. paspoort, rijbewijs, tickets) Kostprijs
Eigen risico per persoon per gebeurtenis€ 50,-
Extra dekking
Vervangende kleding en/of toiletartikelen€ 350,-
Schade logiesverblijven€ 350,-
Medische kosten
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Dokters- en ziekenhuiskosten Nederland€ 500,-
Nabehandelingskosten in Nederland € 1.000,-
Dit is slechts een beknopt overzicht. Raadpleeg voor een uitgebreid overzicht de verzekeringsvoorwaarden.

Vragen en antwoorden over de Allianz reisverzekering

Nog vragen over het direct afsluiten van een Allianz reisverzekering? Lees hier de antwoorden.

Kan ik hier een Allianz reisverzekering afsluiten?

Ja, dat kan. Je ontvangt, na betaling, direct de polis per e-mail. Dus je hoeft niet op je reisverzekeringspolis te wachten.

Wat is een Allianz reisverzekering?

Met een Allianz Global Assistance reisverzekering ben je verzekerd voor schade of kosten door onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie. Denk aan schade aan bagage, kosten voor vervangend vervoer of de kosten van een langer verblijf. Met een reisverzekering van Allianz ben je direct standaard verzekerd voor hulp in noodsituaties (SOS hulpverlening). Daarnaast kan je zelf de dekkingen selecteren die je belangrijk vindt, zoals ongevallen, bagage en medische kosten. 

Heb ik bij Allianz een reisverzekering voor € 0.90 per dag?

Jazeker, je hebt al een Allianz reisverzekering voor Nederland vanaf € 0,90 per dag. Europadekking heb je vanaf €1,50 per dag. De reisverzekering kan je uitbreiden met een annuleringsdekking. Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis en eventuele uitbreidingen. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering. Je kan direct vrijblijvend een premieberekening maken.

Is de reisbagage ook meeverzekerd op de Allianz reisverzekering?

Ja, je reisbagage is direct verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

In welke landen ben ik verzekerd met Europadekking?

De Europadekking van de reisverzekering is in de volgende landen/gebieden geldig:
Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de reisverzekering van Allianz ben je direct voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in een prive-kliniek terecht komt. Het verplicht eigen risico op je zorgverzekering van € 385,- valt ook onder dekking , als je kiest voor het meeverzekeren van dekking medische kosten. Daarnaast ben je ook verzekerd bij een corona besmetting.

Kan ik ook een Allianz annuleringsdekking meeverzekeren?

Jazeker. Met de annuleringsdekking op de reisverzekering van Allianz ben je direct verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld omdat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Vragen?

Heb je een vraag over het direct afsluiten van een Allianz reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739