vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Allianz: hier direct je kortlopende reisverzekering – snel en goed geregeld!

Direct een Allianz kortlopende reisverzekering nodig? Dat kan hier. Sluit de Allianz kortlopende reisverzekering online af en ontvang direct de polis per e-mail. Snel en goed geregeld.

Je hebt al een Allianz kortlopende reisverzekering voor Nederland vanaf € 0,90 per dag. Je kan kan de polis zelf samenstellen met de dekkingen die jij belangrijk vind. Wat je niet wilt verzekeren kan je eenvoudig weglaten.

Allianz kortlopende reisverzekering

Uitstekende reisverzekering voor het hele gezin. Ga je af en toe op vakantie? Dan is de Kortlopende Reisverzekering van Allianz ideaal. Of je nu gaat skiën of eilandhoppen: met deze tijdelijke reisverzekering ben je altijd verzekerd op de beste manier. Het is mogelijk om de polis van de kortlopende Reisverzekering aan te vullen met een annuleringsdekking.

√  Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.
√  Uitgebreide vergoeding van medische kosten.
√  Kinderen t/m 4 jaar gratis meeverzekerd.
√  Bijzondere sporten en wintersport mee te verzekeren.
√  Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Allianz kortlopende reisverzekering premie berekenen en afsluiten

Ga je op vakantie en wil je direct een Allianz kortlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is snel geregeld. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Allianz direct een kortlopende reisverzekering

Bij Allianz kan je direct een kortlopende reisverzekering afsluiten. Dat is een eenmalige reisverzekering voor je vakantie of reis. Een kortlopende reisverzekering is een tijdelijke verzekering met een vaste ingangsdatum en einddatum. Je verzekert hiermee een reis vanaf het vertrek van huis totdat je weer terug bent. Je kan een losse reisverzekering voor 1 dag maar ook voor meerdere dagen of een week afsluiten. Een korte reisverzekering kan je natuurlijk ook voor meerdere weken afsluiten. Als je wilt weten wat een reisverzekering kortlopend voor bijvoorbeeld 2 weken kost, maak je eenvoudig een premieberekening.

Maak direct een premieberekening voor de Allianz kortlopende reisverzekering

Misschien wil je direct weten wat een Allianz kortlopende reisverzekering kost voor bijvoorbeeld een week? Maak daarvoor een premieberekening, je kan de Allianz kortlopende reisverzekering daarna direct afsluiten. Het is wel goed om vooraf te bepalen wat je precies wilt verzekeren. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Hoe ben ik nu verzekerd? Ben je via je zorgverzekering verzekerd tegen medische kosten in het buitenland?
 • Waar ga je naar toe? Kies je voor Nederland, Europa- of werelddekking?
 • Hoe lang ga ik op vakantie? Blijf je lang weg, dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.
 • Wat voor soort vakantie is het? Ga je werken of gevaarlijke sporten beoefenen?
 • Wat neem ik mee? Veel of weinig bagage? Kostbare spullen?
Allianz direct kortlopende reisverzekering
Allianz: hier direct een kortlopende reisverzekering voor je vakantie

Wat is een Allianz kortlopende reisverzekering?

Met een Allianz kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor materiële schade zoals je bagage, maar ook voor persoonlijke schade zoals ziekte en/of ongeval (letselschade) die je in je vakantie of tijdens je reis kan oplopen. De Allianz kortlopende reisverzekering biedt direct hulp in het land waar je op vakantie bent en zorgt ervoor dat je, indien nodig, wordt teruggebracht naar Nederland. De Allianz kortlopende reisverzekering kan worden gecombineerd met een annuleringsverzekering.

Een Allianz kortlopende reisverzekering is een verzekeringsvorm die speciaal is toegesneden op vakanties en reizen. De reisverzekering bestaat uit verschillende combinaties. Zoals reisbagage- en ongevallenverzekering, aangevuld met dekking voor medische kosten bij plotselinge optredende ziekte. Er is ook dekking voor extra reiskosten en kosten van langer verblijf ten gevolge van ongeval of ziekte, kosten van vervoer van het stoffelijk overschot van de verzekerde bij overlijden door ongeval of ziekte.

Allianz en direct een kortlopende annuleringsverzekering

Je kan samen met de reisverzekering ook direct een Allianz annuleringsverzekering afsluiten. Met de annuleringsdekking op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten, wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Allianz Global Assistance: kies zelf online je dekkingen

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt de keuze uit:

 • Nederland, Europa of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Europa of werelddekking?

Kies eerst je dekkingsgebied. Je heb de keuze uit:

 • Europadekking (inclusief landen om de Middellandse zee)*
 • Werelddekking exclusief de Verenigde Staten en Canada
 • Werelddekking inclusief de Verenigde Staten en Canada

*Europadekking geldt voor de volgende landen: Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Tip: Reis je naar Cuba of Rusland dan kan je bij ons gratis een Engelstalige verzekeringsverklaring voor medische kosten aanvragen (mits meeverzekerd op je polis).

Meest gestelde vragen en antwoorden over de Allianz kortlopende reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden over Allianz en direct een kortlopende reisverzekering afsluiten.

Wat dekt een Allianz kortlopende reisverzekering?

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor materiële schade zoals je bagage, maar ook voor persoonlijke schade zoals ziekte en/of ongeval (letselschade) die je in je vakantie of tijdens je reis kan oplopen. De reisverzekeraar biedt ook hulp in het land waar je op vakantie bent en zorgt ervoor dat je, indien nodig, wordt teruggebracht naar Nederland. Een reisverzekering wordt vaak gecombineerd met een annuleringsverzekering.

Is een reisverzekering wel nodig?

Er zijn kosten die door geen enkele andere verzekering worden gedekt. Dat zijn bijvoorbeeld onvoorziene kosten die ook wel SOS kosten worden genoemd. Je moet dan denken aan extra reis- en verblijfskosten door stakingen, natuurrampen of andere onvoorziene zaken. Ook dekt je reisverzekering de kosten wanneer je eerder naar huis moet terugkeren omdat iemand in de familie een ongeval heeft gehad of ernstig ziek is geworden. Wanneer je gered moet worden op zee of vanaf een berghelling, betaald je reisverzekeraar de rekening.

Wat kost een Allianz kortlopende reisverzekering?

Je bepaalt zelf voor een belangrijk deel de hoogte van de premie. Een reisverzekering kan je volledig naar jou eigen wensen samenstellen. De goedkoopste kortlopende reisverzekering met bagagedekking voor Nederland heb je al v.a. € 0,90 per dag. Een reisverzekering met Europadekking heb je bij ons vanaf: €1,50 per dag.

Wanneer moet ik een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering kun je tot een dag voor vertrek nog afsluiten. Een annuleringsverzekering afsluiten moet je zo snel mogelijk doen. Altijd binnen 7 dagen na het boeken van de reis.

Wat is het verschil tussen een reisverzekering en annuleringsverzekering?

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. Een annuleringsverzekering is vooral bedoeld voordat je op reis gaat of als je een reis/vakantie moet afbreken. Een annuleringsverzekering beschermd je dan tegen de financiële schade.

Wat voor overlap is er met andere verzekeringen?

Een reisverzekering is een combinatie van een aantal verzekeringsvormen in één pakket. Je kan zelf kiezen welke rubriek je wel of niet wilt verzekeren. Hierdoor kan je overlappingen met bestaande verzekeringen voorkomen. SOS- hulpverlening, extra verblijfskosten, reddings- en opsporingskosten en repatriëringskosten zijn alleen op een reisverzekering gedekt. Daarvoor geldt nooit enige overlap.

Kan ik ook bijzondere sporten meeverzekeren?

Ja, als je aan bijzondere sporten gaat doen tijdens je vakantie of reis kan je dit meeverzekeren. Voorbeelden van bijzondere sporten zijn bergbeklimmen, skiën, diepzeeduiken, parachutespringen, waterskiën en kitesurfen.

Vragen?

Heb je een vraag over een Allianz kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739