vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Pechhulp Verzekering inclusief vervangend vervoer: € 2,50 p/m

Pechhulp verzekering, de beste garantie bij pech en andere onvoorziene omstandigheden op de weg! Voor slechts € 2,50 per maand blijf je altijd mobiel bij autopech, mede dankzij vervangend vervoer zonder extra kosten.

Allianz Global Assistance is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld. Ongeveer 2,5 miljoen auto’s en motoren in Nederland rekenen op de hulpverlening van Allianz Global Assistance bij pech of een ongeval. Daar kun jij ook bij horen voor slechts € 2,50 per maand.

Wat is een pechhulp verzekering?

Een pechhulp verzekering is een verzekering die de kosten dekt die zijn gemaakt voor hulp bij pech onderweg. Dit kan bijvoorbeeld hulp zijn bij een lekke band, een lege accu of een elektronische storing van je auto. De pechhulp verzekering zorgt voor directe en adequate hulp ter plekke. Bijvoorbeeld het direct repareren of verwisselen van je band, het opladen van de accu of het sturen van een bergingsvoertuig. Kortom, de pechhulp verzekering is een verzekering die je helpt als je pech hebt met je auto. Deze verzekering biedt professionele hulp van een gekwalificeerd automonteur bij het oplossen van problemen met uw auto, zoals een defecte motor. Er wordt zelfs een vervangende auto ter beschikking gesteld als jouw auto niet spoedig te repareren valt.

Zeer complete pechhulp: tot 30 dagen vervangend vervoer en geen bijkomende kosten

De Pechhulp verzekering is een all-in product, je betaalt geen aparte premie voor vervangend vervoer. Sta je met de auto of motor met pech langs de weg? Dan kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week, bellen met de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance. Ze hebben een groot gecontracteerd netwerk van universele hulpdiensten, verhuurders en autobedrijven. De aanrijtijd is gemiddeld 35 minuten, je wordt dus altijd snel en professioneel geholpen.

Met de Pechhulp Verzekering heb je, in geval van pech met de auto of motor, recht op vervangend vervoer. Binnen Nederland is dit maximaal van de categorie B*. Buiten Nederland zelfs gelijkwaardig, als dat nodig is, bijvoorbeeld om meer personen of bagage te kunnen vervoeren dan met een auto uit categorie B mogelijk is. In het buitenland beschikt Allianz Global Assistance bovendien over een eigen vloot van vervangende auto’s. Deze zijn veelal uitgerust met trekhaak en ’s winters met skibox en winterbanden. En dat is wel zo handig als jij tijdens je vakantie weer snel op weg wilt.

* Het type auto kan per verhuurmaatschappij verschillen.

De Pechhulp Verzekering biedt directe hulp en zorgt dat je altijd veilig thuiskomt

Blijf mobiel met de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance want pech onderweg komt altijd ongelegen. Je staat in de brandende zon, in de regen, de vrieskou of op een donkere landweg en je auto doet niets meer. Wat dan? Je belt de alarmcentrale van Allianz Global Assistance die 24 uur per dag bereikbaar is en zij sturen professionele hulp. Gemiddeld is er binnen 35 minuten een monteur bij je. Deze repareert je auto. Lukt dat niet dan wordt jouw auto naar de plek gebracht waar jij wilt, je garage of dealer. Natuurlijk word jij en eventuele andere inzittenden veilig thuisgebracht. Kortom, afhankelijk van de aard van de pech, mag je van Allianz Global Assistance het volgende verwachten, zowel in Nederland als elders in Europa:

Pechhulp in NederlandPechhulp in het buitenland
Reparatie ter plekkeReparatie ter plekke
Of: versleping naar garage Of: versleping naar adres van keuzeBij reparaties tot 48 uur: hotelovernachting
Vervoer naar huis van inzittendenLanger dan 48 uur: maximaal 30 dagen vervangend vervoer
Vervangend vervoer, maximaal 2 dagenZo nodig: auto of motor naar Nederland gebracht

Pechhulp aanhangwagen

Veel Nederlanders gaan op vakantie met een vouwwagen of caravan, daar wil je onderweg zeker geen problemen mee krijgen. Met de Aanhangwagen module ben je verzekerd van de beste hulp bij pech onderweg, ook wanneer de aanhanger uitvalt. Indien mogelijk wordt de aanhanger ter plaatse gerepareerd. Mocht dit niet lukken, dan verzorgt Allianz Global Assistance het transport naar de dichtstbijzijnde professionele hulpdienst. Kan de aanhanger niet binnen 48 uur gerepareerd worden, dan zorgen zij voor passende vervanging. Wanneer je tijdens de reparatie een vervangende verblijfplaats nodig hebt, dan wordt dat geregeld en vergoedt.

Pechhulp ook voor de motor

De Pechhulp Verzekering is tevens beschikbaar voor motoren. Met de bekende deskundigheid en professionaliteit wordt ook de pech aan je motor verholpen. Daarnaast krijg je bij de Pechhulp Verzekering indien noodzakelijk een vervangende motor, zelfs in het buitenland.

Hoe sluit ik pechhulp af?

De Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance is hier af te sluiten voor minimaal 1 jaar. Met deze verzekering kan je rekenen op snelle en professionele hulp bij pech met je auto of motor, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Je kunt kiezen voor pechhulp alleen in Nederland (in- of exclusief je woonplaats), maar ook in het buitenland. De verzekering kan niet eerder ingaan dan op de vijfde dag nadat deze is aangevraagd. De Pechhulp Verzekering is alleen af te sluiten voor een auto of motor met een Nederlands kenteken. Het totaal belast gewicht mag niet meer zijn dan 3.500 kg.

Premies Pechhulp verzekering

De goedkoopste pechhulp verzekering is samen te stellen naar eigen wens. Zo kun je kiezen voor Pechhulp in Nederland met of zonder hulp in je woonplaats. Ga je met de auto op vakantie? Kies dan voor Pechhulp Europa. Een toercaravan, vouwwagen, bagagewagen of trailer is ook voordelig mee te verzekeren.

Maandpremies Pechhulp Verzekering - Allianz Global Assistance

Leeftijd voertuigNederland
Zonder woonplaatsMet woonplaats
0 - 3 jaar€ 2,06€ 3,78
4 - 7 jaar€ 2,41€ 4,47
8 - 11 jaar€ 3,10€ 5,50
12 - 15 jaar€ 4,47€ 7,22
Nederland en Europa
0 - 3 jaar€ 4,12€ 5,85
4 - 7 jaar€ 4,47€ 6,53
8 - 11 jaar€ 5,16€ 7,57
12 - 15 jaar€ 6,53€ 9,29
- Extra module voor de auto: Aanhanger € 0,75
- Extra module voor de motor: Vervangende motor € 1,87
De premies zijn exclusief assurantiebelasting.

Veelgestelde vragen Pechhulp verzekering

Hieronder staan een aantal veel voorkomende vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 – 12.00 uur: Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel Reisverzekeringblog in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 08.

Is de Pechhulp Verzekering kenteken- of persoonsgebonden?

De Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance is kentekengebonden. Dat betekent dat de verzekering voor een specifieke auto of motor geldt. Als je meerdere voertuigen hebt, kan er per auto of motor een verzekering afgesloten worden. Het voordeel van kentekengebonden is dat iedereen die in de auto rijdt een beroep kan doen op pechhulp bij problemen onderweg.

Wat te doen als ik pech heb? En hoe lang moet ik wachten op hulp?

Indien je Pech hebt kun je contact opnemen met de alarmcentrale op (020) 8512294. De hulpverleners zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Wanneer je pech krijgt, staat het netwerk van professionele hulpverleners klaar om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen. De aanrijtijd van de pechhulpdienst is gemiddeld 35 minuten.

Waar ben ik verzekerd? En in welke Europese landen?

Op het polisblad staat waar je verzekerd bent. De mogelijke gebieden zijn:

 • Nederland zonder eigen woonplaats;
 • Nederland met eigen woonplaats;
 • Nederland en Europa zonder eigen woonplaats;
 • Nederland en Europa met eigen woonplaats.

Als Europa op de polis staat, ben je verzekerd in de volgende landen: Albanië, Andorra, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Fyrom (Macedonië), Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden en de Balearen), Tsjechië, Turkije (Europese deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, IJsland, Zweden, Zwitserland.

Video Pechhulp Verzekering

In de onderstaande video zie je hoe Pechhulp in de praktijk wordt toegepast:

Welke hulp krijg je met een Pechhulp Verzekering?

Wanneer je een Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance hebt afgesloten en je komt in Nederland of het buitenland met pech te staan, krijg je direct professionele hulp ter plekke. Mocht reparatie ter plekke niet mogelijk zijn dan wordt je auto naar de dichtstbijzijnde garage gebracht of eventueel naar een adres naar keuze. Uiteraard wordt er gezorgd voor vervoer naar huis voor de inzittenden. Mocht reparatie wat langer duren dan kun je tot maximaal twee dagen vervangend vervoer krijgen.

Pechhulp verzekering Allianz Global AssistanceNL excl. woonplaatsNL incl.woonplaatsNL + Europa excl. woonpl.NL + Europa incl. woonpl.
     
Aantal keer recht op service7x7x (max. 5 in woonplaats)7x7x (max. 5 in woonplaats)
Uitsluiting ivm leeftijd auto of zakelijke gebruikNeeNeeNeeNee
Incl. immobilisatie door eigen toedoenJaJaJaJa
Vervangend vervoerJaJaJaJa
TransportJaJaJaJa
Pers.gebonden/kentekengebondenKentekenKentekenKentekenKenteken

Pechhulp binnenland

Hulp in woonplaatsNeeJaNeeJa
Hulp ter plaatseJaJaJaJa
Reparatie aan aangekoppelde aanhangerN.v.t.N.v.t.N.v.t.Ja, mits meeverzekerd
Transport dichtstbijzijnde garage/hulpdienstJaJaJaJa
Transport naar een adres in NederlandJaJaJaJa
Transport incl. aangekoppelde aanhangerJaJaJaJa
Vervoer inzittendenJaJaJaJa
Vervangend chauffeurJaJaJaJa
Vervangend vervoerJaJaJaJa
Duur inzet vervangend vervoerMax. 2 werkdagenMax. 2 werkdagenMax. 2 werkdagenMax. 2 werkdagen
HotelovernachtingJaJaJaJa

Pechhulp buitenland

Hulp ter plaatse JaJa
Reparatie aan aangekoppelde aanhangerN.v.t.Ja, mits meeverzekerd
Transport dichtstbijzijnde garage/hulpdienstJaJa
Transport incl. aangekoppelde aanhangerJaJa
Transport naar een adres in NederlandJaJa
Toezenden van onderdelenJaJa
Kosten onderdelenNeeNee
Vervoer inzittendenJaJa
Vervangend chauffeurJaJa
Vervangend vervoerJaJa
Duur inzet vervangend vervoerMax. 30 dagenMax. 30 dagen
StallingskostenJaJa
HotelovernachtingJaJa

Toelichting tabel Pechhulp verzekering Allianz Global Assistance

 • Onder immobilisatie door eigen toedoen vallen bijvoorbeeld een lege accu, verkeerd getankte brandstof of een lekke band.
 • Deze tabel geeft een overzicht van een aantal dekkingen en is indicatief en niet volledig. De voorwaarden van de verzekering zijn dat wel, lees deze voor het afsluiten van de verzekering.
 • Maak voor de meest actuele premies altijd een premieberekening.
 • Er kunnen aan dit overzicht geen rechten worden ontleend.

Nederlandse monteurs

Allianz Global Assistance Pechhulp heeft servicepunten op populaire buitenlandse vakantiebestemmingen. Op de servicepunten zijn Nederlandse monteurs beschikbaar om gestrande reizigers ter plekke te helpen. Het blijkt dat circa 80% van de pechhulpen ter plaatse verholpen kan worden door de eigen monteurs. Verzekerden kunnen het probleem in het Nederlands vertellen en andersom kan een monteur in het Nederlands uitleggen wat het probleem is en of het gemakkelijk opgelost kan worden. Tevens beschikt Allianz Global Assistance over een vloot eigen huurauto’s (met trekhaak) en/of skibox in het buitenland.

Eigen vloot huurauto’s

De eigen vloot huurauto’s van Allianz Global Assistance heeft zijn waarde al bewezen. Veel Nederlanders reizen met een caravan of vouwwagen achter de auto naar het buitenland. Bij pech en indien de auto niet op korte termijn gerepareerd kan worden, is een vervangende auto met een trekhaak nodig. Echter, een huurauto met een trekhaak is vrijwel nergens bij de grote verhuurbedrijven in Europa te krijgen. Allianz Global Assistance Pechhulp heeft de beschikking over honderden eigen huurauto’s in het buitenland, vrijwel allemaal uitgerust met een trekhaak. Hiervan maken gestrande Nederlanders volop gebruik. De huurauto’s zijn verdeeld over meer dan twintig depots in Europa.

Waarom Allianz Global Assistance?

Pechhulp bij Allianz Global Assistance is een prima keuze. De belangrijkste redenen:

 • Wereldwijd marktleider in hulpverlening.
 • Eigen Alarmcentrale, 24/7 bereikbaar.
 • Ruim 2,5 miljoen auto’s in Nederland al verzekerd van hulp bij pech of ongeval.

Vragen?

Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: Telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739