vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Schengen verzekering voor een visum – Sluit hier hier af! – nu € 2,- per dag

Medische reisverzekering voor Schengenvisum

Medische reisverzekering voor Schengenvisum

Schengenreisverzekering voor een visum, direct geregeld

Een Schengen verzekering is een medische reisverzekering die voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum.

Deze polis moet worden afgesloten voor buitenlandse gasten en overlegd worden op de Nederlandse Ambassade bij het aanvragen van een visum voor Nederland.

Verplichte reisverzekering voor Schengenvisum

De Europese Raad heeft besloten dat per 1 juni 2004 bij iedere visumaanvraag een reisverzekering dient te worden overlegd. Dit dient als dekking van eventuele uitgaven in geval van repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg of spoedbehandeling in een ziekenhuis. De verzekering moet geldig zijn op het hele grondgebied van de Schengen lidstaten en moet de gehele duur van het verblijf geldig zijn. De minimum dekking bedraagt € 30.000,–

Sluit hier een Schengenvisum reisverzekering af

Wanneer je familie, vrienden of een partner uit het buitenland laat overkomen, dan dient er een Schengenvisa worden aangevraagd op de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. De visumaanvrager moet kunnen aantonen dat er ook een medische reisverzekering is afgesloten die voldoet aan de Schengenvoorwaarden. Het bewijs hiervan – de polis – moet men tonen op de ambassade tijdens de visumaanvraag of wanneer het visum wordt opgehaald.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een Schengen visum verzekering afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag. Een medische reisverzekering die voldoet aan alle Schengenvoorwaarden heb je al vanaf € 2,00 per persoon per dag. De medische reisverzekering is ook ter bescherming van de garantsteller. Wil je deze verzekering afsluiten? Klik dan hier: Sluit hier een reisverzekering voor een Schengenvisum af

Visum voor Nederland (Schengenvisum)

Wanneer een buitenlander met een visumplichtige nationaliteit van buiten het Schengengebied van plan is om voor een kort verblijf naar Nederland te reizen, moet hij of zij mogelijk een visum aanvragen. Sinds 1995 vindt er binnen het Schengengebied, bestaande uit een aantal Europese landen, geen controle meer plaats aan de binnengrenzen. Deze landen geven een “gemeenschappelijk” visum af: het Schengenvisum. Formeel heet dit een Visum Kort Verblijf.

Visum Kort Verblijf

Een visum is één van de voorwaarden voor het verkrijgen van toegang tot Nederland en de andere Schengenlanden. Een Schengenvisum is een sticker die in het reisdocument (bijvoorbeeld een paspoort) wordt geplakt. Een visum geeft aan dat er op het moment van afgifte geen bezwaar bestaat tegen de komst van de buitenlander voor een kort verblijf. De Nederlandse overheid toetst vooraf of iemand in aanmerking komt voor een Schengenvisum. Het visum is geldig voor een beperkte periode (maximaal 90 dagen).

Visumverlening Caribische Koninkrijksdelen

Per 10 oktober 2010 kan je met één visum meerdere Caribische delen van het Koninkrijk der Nederlanden bezoeken. Het toeristisch visum of visum voor kort verblijf is geldig voor alle Koninkrijksdelen in het Caribisch gebied. Het Caribisch gebied bestaat uit de landen Aruba, Curacao, Sint Maarten en uit de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Moet ik een Schengenvisum aanvragen?

Of jouw buitenlandse gast een Schengenvisum nodig heeft hangt af van de nationaliteit. Zie de lijst met visumplichtige nationaliteiten voor een verblijf van maximaal 3 maanden.

Meer informatie over een Schengenvisum

Ben je op zoek naar specifieke informatie over een een Schengenvisum of de procedure daarvoor? Kijk dan bij de volgende onderwerpen:

Reisverzekering voor Schengenvisum afsluiten

Je kunt hier eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering afsluiten voor een visum. Wij bieden je zelfs de keuze uit twee mogelijkheden:

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Meest gestelde vragen over een visum reisverzekering

Vraag: Kan ik in Nederland een reisverzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland?

Antwoord: Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Vraag: Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?

Antwoord: Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen, betalen wij de volledige premie terug.

Vraag: Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan overleggen op de Nederlandse ambassade?

Antwoord: Ja. Wij sturen de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast.

Vraag: Kan ik een Engelstalige verklaring krijgen dat ik deze verzekering heb afgesloten?

Antwoord: Ja. Vermeld het op de aanvraag of stuur ons een e-mail met het polisnummer en je gegevens. Wij zorgen dan voor een Engelstalige verklaring.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?

Antwoord: In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die wij in het weekend ontvangen worden op maandag door ons verwerkt.

Vraag: Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?

Antwoord: Voordat de polis is ingegaan kunnen wij de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aanpassen, geen enkel probleem.

Vraag: Waarom is het verstandig om een reisverzekering voor een visumaanvraag in Nederland af te sluiten?

Antwoord: Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse reisverzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Vraag: Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de reisverzekering?

Antwoord: Nee, daar is deze reisverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Vraag: Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?

Antwoord: Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een Schengenreisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat is een Schengenreisverzekering?

Heb je een reisverzekering nodig voor een buitenlands bezoek aan Nederland of een voor de aanvraag van een Schengenvisum? Dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze. Deze reisverzekering is speciaal bedoeld voor buitenlandse gasten (vrienden, familie of partner) die naar Nederland komen. Komt jouw gast van buiten het Schengengebied en is hij of zij visumplichtig? Dan is een medische reisverzekering voor een bezoek aan Nederland zelfs verplicht bij de aanvraag van een Schengenvisum!

Wat kost een reisverzekering voor een Schengenvisum?

Komt een Schengen bezoeker uit Turkije, Syrië, Libanon, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije of Marokko of uit Europa? Dan betaal je slechts € 2,- per dag per persoon voor deze verzekering. Kom je uit andere landen dan genoemd of van buiten Europa, dan betaal je € 3,- per persoon per dag.

Wat zijn de eisen aan een Schengenreisverzekering?

– De verzekering moet ingaan op de dag dat de vreemdeling in Nederland aankomt en gelden tot en met de dag dat hij/zij het Schengengebied verlaat. Voor de Travel Risk Insurance geldt dat deze moet ingaan op de dag dat de persoon vertrekt en eindigen wanneer de persoon weer terug is in zijn land.

– De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden.

– De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten, spoedeisende medische kosten.

– De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Mag de reisverzekering in Nederland worden afgesloten?

Jazeker, dat adviseren wij ook. Buitenlandse verzekeraars, kunnen minder betrouwbaar zijn. De medische reisverzekering mag door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringsnemer en de visumaanvrager is de verzekerde.

Wat zijn de voordelen van de medische Schengenreisverzekering?

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

√  Wordt geaccepteerd op alle ambassades, consulaten en VFS Global.

√  Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen. √  VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.

√  Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat vraagt.

√  De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Voor wie is de reisverzekering voor een Schengenvisum bedoeld?

Voor iedereen die benden de 70 jaar, die buiten het Schengengebied woont en een reis wil ondernemen naar een van de volgende landen: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland.

Kan ik een reisverzekering voor een Schengenvisum wijzigen of annuleren?

Wanneer de Schengen verzekering nog niet is ingegaan, kan je polis wijzigen, bijvoorbeeld de ingangsdatum of einddatum. Denk aan de ingangsdatum. Wanneer de polis is ingegaan kan je deze niet meer wijzigen.

Wat als de aanvraag voor een Schengenvisum wordt afgewezen?

Indien een visum wordt geweigerd, dan is een kopie van de afwijzing voldoende om de medische reisverzekering te annuleren. In dat geval ontvang je de premie terug.

Ik wil met mijn buitenlandse gast ook andere landen in Europa bezoeken, is hij/zij daar ook verzekerd?

Ja, de reisverzekering voor buitenlanders is geldig in heel Europa. 

Vragen?

Heb je andere vragen over een visum reisverzekering of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl Meer info per land: Schengenvisum van Nederland naar Tunesië

Turkije: Schengenvisum Nederland en reisverzekering

Bezoek uit Rusland: Schengenvisum voor Nederland aanvragen Marokko: Medische reisverzekering en Schengenvisum Nederland

Van Algerije naar Nederland: Schengenvisum en medische reisverzekering

Pakistan: Schengenvisum Nederland en een medische reisverzekering

Schengenvisum van Tunesië naar Nederland

Schengenvisum van Ethiopië naar Nederland

Schengenvisum: Kenia – Nederland en verplichte reisverzekering

Schengenvisum van Vietnam naar Nederland en reisverzekering

Schengenvisa voor Nederland in Oman aanvragen en een reisverzekering

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.