vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering stage buitenland, vanaf € 9,45 per maand verzekerd bij Allianz!

Reisverzekering stage buitenland nodig? Hier vanaf € 9,45 per maand goed verzekerd bij Allianz.

Ga je tijdens je studie stage lopen in het buitenland dan heeft dat gevolgen voor je verzekeringen. Een Nederlandse zorgverzekering is in het buitenland niet altijd geldig tijdens een stageperiode. Gelukkig hebben wij de oplossing: De Globetrotter Verzekering. Speciaal voor studie, werk en stage in het buitenland. Je bent dan goed verzekerd tegen o.a. medische kosten.

Een doorlopende reisverzekering geeft vaak geen dekking als je voor langere tijd naar het buitenland gaat. De Globetrotter Verzekering biedt een unieke en voordelige oplossing voor stagiaires waarbij je kunt werken of stage lopen en alle medisch noodzakelijke kosten in het buitenland kan meeverzekeren.

Met de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance, de beste reisverzekering voor stage in het buitenland, ben je al vanaf € 9,45 per maand verzekerd in heel Europa, ook tijdens het stage lopen.

Reisverzekering en stage in het buitenland

Helaas is het geen vanzelfsprekendheid dat je goed verzekerd bent tijdens een stageperiode in het buitenland. Zeker wanneer de stage als werk wordt gezien, moet jij je apart bijverzekeren omdat de Nederlandse zorgverzekering dan niet geldt. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) kan duidelijkheid verschaffen. Neem ruim voor vertrek contact met hen op.

Zorgverzekering en aanvullende medische reisverzekering

Reisverzekering stage buitenland
Reisverzekering stage buitenland

Blijft de zorgverzekering wel geldig tijdens de stage? Dan kan het toch zijn dat jij je voor de stageperiode moet bijverzekeren. De basis zorgverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland alleen tegen het in Nederland gangbare tarief. In sommige landen, ook in Europa, liggen de tarieven veel hoger en moet er flink bijbetaald worden bij een behandeling of ziekenhuisopname. Een aanvullende reisverzekering zoals de Globetrotter Verzekering biedt dan uitkomst. De reisverzekering is daarnaast handig om de bagage die je meeneemt te verzekeren.

Hierbij wat aandachtspunten mocht je een reisverzekering willen afsluiten voor je stage:

  • Hoelang ga je op stage? De Globetrotter Verzekering dekt maximaal 24 maanden stage in het buitenland.
  • Ga je stage lopen in Europa? Kies dan voor Europadekking. Buiten Europa? Kies voor werelddekking.
  • Denk ook aan een annuleringsverzekering. Misschien moet je een duur vliegticket kopen voor je reis. Maar wat als je geen visum krijgt? Met een annuleringsverzekering loop je geen financieel risico.
  • Aansprakelijkheidsverzekering. De Globetrotter Verzekering kan je uitbreiden met een aansprakelijkheidsverzekering.
  • Tussentijds of eerder naar huis? Als je door omstandigheden terug moet naar Nederland, dan ben je daarvoor verzekerd met de Globetrotter Verzekering. Allianz Global Assistance regelt dan een vliegticket voor je. En als je langer dan een maand voor de einddatum van je trip zit, dan regelen ze ook kosteloos een ticket terug naar je bestemming.

Globetrotter Verzekering = reisverzekering voor stage buitenland

De Globetrotter Verzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen die voor werk of stage naar het buitenland gaan en daarmee de beste reisverzekering voor stage in het buitenland. De verzekering is voor minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden af te sluiten. Bij het afsluiten kun je kiezen voor Europa- of werelddekking. Besluit je tussentijds nog langer te blijven? Dan verleng je heel eenvoudig online je verzekering. En als je besluit eerder terug te komen dan verwacht, krijg je een deel van je verzekeringspremie terug, indien je geen schade hebt gehad.

Bijzonderheden van de Globetrotter Verzekering:

  • Speciale reisverzekering stage buitenland.
  • Kan voor maximaal 24 maanden worden afgesloten.
  • Bepaal zelf je dekking en betaal nooit teveel.
  • Laptop en iPad goed verzekerd.
  • Keuze uit Europa- of werelddekking.
  • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag bereikbaar.
  • Extra services, zoals de Allianz Global Assistance Reisarts, inentingsadvies, geldservice en Persoonlijke Reisassistent.
  • Risicovolle sporten zijn optioneel mee te verzekeren.
  • Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
  • Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
  • Tot 10% jongerenkorting.

Ontvang tot 10% premiekorting op de reisverzekering stage buitenland

Ben je op de ingangsdatum van de verzekering jonger dan 27 jaar, dan krijg je een korting van 10% op de gehele premie van de Globetrotter Verzekering, de reisverzekering voor stage in het buitenland.

Medische kosten volledig meeverzekeren

Als je langere tijd voor werk of stage naar het buitenland gaat, moet je, afhankelijk van jouw situatie, in veel gevallen je zorgverzekering in Nederland opzeggen. Daarom kun je bij de Globetrotter Verzekering een volledige medische kostendekking afsluiten. Zo kom je niet voor onverwachtse grote uitgaven te staan als je naar de dokter moet of in het ziekenhuis wordt opgenomen. Vraag ook advies aan je zorgverzekeraar. Het kan per zorgverzekeraar verschillen of het toegestaan is om je zorgverzekering op te zeggen.

Medische kosten aanvullend meeverzekeren

Deze dekking adviseren we af te sluiten als je de zorgverzekering in Nederland aanhoudt. Je bent dan gedekt voor de kosten die je zorgverzekeraar niet vergoedt. Als de medische kosten in het land waar je naartoe gaat bijvoorbeeld hoger zijn dan in Nederland, vergoedt een zorgverzekeraar vaak maar alleen dat deel wat ze in Nederland aan eenzelfde behandeling kwijt zouden zijn (Nederlands tarief).

Tip: check goed of je de basisverzekering in Nederland mag aanhouden. Neem hiervoor altijd contact op met je zorgverzekeraar. Moet je de basisverzekering opzeggen? Sluit dan de dekking ‘Medische kosten volledig’ af.

Wil je meer weten over het verzekeren van medische kosten? Lees dan: Adviesschema, Medische kosten bij een Globetrotter Verzekering.

Premie Globetrotter verzekering

Je kan de Globetrotter Verzekering  uitbreiden met dekkingen die jij belangrijk vindt. In de onderstaande tabel staan de premies vermeldt. Wil je weten wat jij moet betalen maak dan een vrijblijvende premieberekening.

Maandpremies Globetrotter Verzekering Allianz
Maandpremies Globetrotter Verzekering
ALGEMENE DEKKINGENEUROPA
SOS-Hulpverlening
- Tot 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 9,45
€ 9,90
Bagage
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
Medische kosten
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 7,65
€ 26,55
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
ALGEMENE DEKKINGENWERELD
SOS-Hulpverlening
- Tot 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 18,-
€ 19,80
Bagage
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
Medische kosten
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 9,-
€ 31,05
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
Bovenstaande premies gelden per 1 oktober 2018. Minimale premie is twee maanden. Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie. Je betaalt de premie in 1 keer omdat het een eenmalige verzekering is.

Je kunt de Globetrotter Verzekering ook uitbreiden met de onderstaande services, deze bieden nog meer zekerheid en beschermen de bagage èn jou persoonlijk. Allianz Global Assistance is de enige reisverzekeraar in Nederland die deze unieke services aanbiedt.

  • SMS Assistant (gratis): Bij dreigend gevaar in het reisgebied word je razendsnel per SMS gewaarschuwd.
  • Luggage Assistant (€ 12,95 per persoon): Koffer kwijt? Sleutels weg? Tas verloren? Met Luggage Assistant krijg je het snel weer in handen. Vinders van verloren voorwerpen bellen het alarmnummer op het label of de sticker. Op een veilige manier word je weer herenigd met je bagage
  • Life Assistant (€ 9,95 per persoon): Het kan overal en altijd gebeuren: je krijgt een ongeval en bent niet meer aanspreekbaar. Dankzij Life Assistant weten hulpverleners wie je bent en welke hulp ze moeten of mogen geven.

 Kies zelf de dekking

De Globetrotter Verzekering voor lange reizen, kan je helemaal afstemmen op jouw specifieke reissituatie. Of je nu vrijwilligerswerk gaat doen, gaat studeren, stage lopen, rondreizen, backpacken, werken of als au pair naar het buitenland gaat, de Globetrotter Verzekering is altijd de beste keuze.

Je stelt de Globetrotter Verzekering op maat samen. Je bepaalt zelf waarvoor je wel of niet gedekt wilt zijn, alleen de SOS dekking is verplicht. Zo betaal je nooit teveel premie. En met de Assistant Services ben je helemaal verzekerd van extra zekerheid op reis. De dekkingen waaruit je kunt kiezen zijn:

  • Ongevallen
  • Bagage Budget, Uitgebreid of Compleet
  • Medische Kosten Aanvullend/Volledig (optioneel)
  • Rechtsbijstand
  • Aansprakelijkheid

Aanvullende dekkingen:

  • S.O.S. Autohulp
  • Wintersport en bijzondere sporten
  • Werelddekking

Zoals gezegd is alleen S.O.S. Hulpverlening verplicht. Dit zijn onder andere: extra verblijfskosten, repatriëring, opsporing- en reddingskosten.

Globetrotter verzekering Allianz

Dekkingsoverzicht Globetrotter Verzekering
A. SOS HULPVERLENING
Opsporing- en reddingsacties:Max. € 50.000,- per persoon per gebeurtenis
Repatriëring verzekerde + een reisgenoot:Kostprijs
Reiskosten als gevolg van een ongeval:Kostprijs
Verblijfskosten als gevolg van een ongeval:Max. € 75,- per persoon per dag
Onvoorziene reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking:Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten max. € 75,- per dag.
Telecommunicatiekosten:Max. € 100,- per persoon per polis
B. ONGEVALLEN
Vergoeding bij overlijden:Standaard € 25.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-
Vergoeding bij blijvende invaliditeit:Standaard € 75.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-
C. BAGAGE
Verzekerd bedrag reisbagage
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 1.500,-
Max. € 3.500,-
Max. € 5.000,-
Eigen risico reisbagage per gebeurtenis
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
€ 75,-
€ 50,-
€ 0,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel)computers, mobiele telefoons en andere digitale/elektrische apparatuur
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 750,-
Vergoeding overige items (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, zonnebrillen, etc.) per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Vergoeding van schade aan logies/verblijf
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Contant geld
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
D. MEDISCHE KOSTEN (bedragen per persoon per polis)Aanvullend en Volledig
Telefonisch advies van Nederlandse reisarts van Allianz Global Assistance:Gratis
Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland:Kostprijs
Vergoeding tandheelkundige kosten bij spoedeisende hulp:Max. € 250,-
Vergoeding aangeschafte /gehuurde krukken of rolstoel:Max. € 250,-
Eventuele nabehandeling in Nederland:Max. € 1.000,-
Dokters- en ziekenhuiskosten in Nederland tijdens tussentijds bezoek van max. 21 dagen:Max. € 25.000,-
Eigen risico:Max. € 100,-
E. RECHTSBIJSTAND
Europa;Kostprijs
Buiten Europa:Max. € 5.000 bij contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen
F. AANSPRAKELIJKHEID
Uitkering voor aansprakelijkheid:
In Australie:
Max. € 1.000.000,-
Max. € 1.500.000,-
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.
Overzicht geldt per 1 oktober 2018

Vragen?

Heb je een vraag over de reisverzekering voor stage in het buitenland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739