vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche verzekeringen
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisverzekering stage buitenland, vanaf € 0,28 per dag verzekerd!

Stage-buitenland-verzekeringGa je tijdens je studie stage lopen in het buitenland dan heeft dat gevolgen voor je verzekeringen. Een Nederlandse zorgverzekering is in het buitenland niet altijd geldig tijdens een stageperiode. Gelukkig hebben wij de oplossing: De Globetrotter Verzekering. Speciaal voor studie, werk en stage in het buitenland. Je bent dan goed verzekerd tegen o.a. medische kosten.

Een doorlopende reisverzekering geeft vaak geen dekking als je voor langere tijd naar het buitenland gaat. De Globetrotter Verzekering biedt een unieke en voordelige oplossing voor stagiaires waarbij je kunt werken of stage lopen en alle medisch noodzakelijke kosten in het buitenland kan meeverzekeren.

Met de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance ben je al vanaf € 0,28 per dag verzekerd in heel Europa, ook tijdens het stage lopen.

Verzekeringen en stage in het buitenland

Helaas is het geen vanzelfsprekendheid dat je goed verzekerd bent tijdens een stageperiode in het buitenland. Zeker wanneer de stage als werk wordt gezien, moet jij je apart bijverzekeren omdat de Nederlandse zorgverzekering dan niet geldt. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) kan duidelijkheid verschaffen. Neem ruim voor vertrek contact met hen op.

Zorgverzekering en aanvullende medische reisverzekering

Blijft de zorgverzekering wel geldig tijdens de stage? Dan kan het toch zijn dat jij je voor de stageperiode moet bijverzekeren. De basis zorgverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland alleen tegen het in Nederland gangbare tarief. In sommige landen, ook in Europa, liggen de tarieven veel hoger en moet er flink bijbetaald worden bij een behandeling of ziekenhuisopname. Een aanvullende reisverzekering zoals de Globetrotter Verzekering biedt dan uitkomst. De reisverzekering is daarnaast handig om de bagage die je meeneemt te verzekeren.

Hierbij wat aandachtspunten mocht je een reisverzekering willen afsluiten voor je stage:

 • Hoelang ga je op stage? De Globetrotter Verzekering dekt maximaal 24 maanden stage in het buitenland.
 • Ga je stage lopen in Europa? Kies dan voor Europadekking. Buiten Europa? Kies voor werelddekking.
 • Denk ook aan een annuleringsverzekering. Misschien moet je een duur vliegticket kopen voor je reis. Maar wat als je geen visum krijgt? Met een annuleringsverzekering loop je geen financieel risico.
 • Aansprakelijkheidsverzekering. De Globetrotter Verzekering kan je uitbreiden met een aansprakelijkheidsverzekering.
 • Tussentijds of eerder naar huis? Als je door omstandigheden terug moet naar Nederland, dan ben je daarvoor verzekerd met de Globetrotter Verzekering. Allianz Global Assistance regelt dan een vliegticket voor je. En als je langer dan een maand voor de einddatum van je trip zit, dan regelen ze ook kosteloos een ticket terug naar je bestemming.

Globetrotter Verzekering

De Globetrotter Verzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen die voor werk of stage naar het buitenland gaan. De verzekering is voor minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden af te sluiten. Bij het afsluiten kun je kiezen voor Europa- of werelddekking. Besluit je tussentijds nog langer te blijven? Dan verleng je heel eenvoudig online je verzekering. En als je besluit eerder terug te komen dan verwacht, krijg je een deel van je verzekeringspremie terug, indien je geen schade hebt gehad.

Bijzonderheden van de Globetrotter Verzekering:

 • Kan voor maximaal 24 maanden worden afgesloten.
 • Bepaal zelf je dekking en betaal nooit teveel.
 • Laptop en iPad goed verzekerd.
 • Keuze uit Europa- of werelddekking.
 • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Extra services, zoals de Allianz Global Assistance Reisarts, inentingsadvies, geldservice en Persoonlijke Reisassistent.
 • Risicovolle sporten zijn optioneel mee te verzekeren.
 • Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
 • Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
 • Tot 15% jongerenkorting.
 • Gunstige premie vanaf € 17,00 per reis (€ 0,28 per dag).

Ontvang tot 15% premiekorting op deze verzekering

Ben je op de ingangsdatum van de verzekering jonger dan 27 jaar, dan krijg je een korting van 10% op de gehele premie van de Globetrotter Verzekering. Kies je bij Bagage voor de Comfort of Premium variant, dan krijg je 15% korting op de gehele premie.

logo-Allianz-Global-Assista

Sluit hier een reisverzekering voor stage in het buitenland af

Met de online premieberekening kies je de dekkingen die op jouw situatie van toepassing zijn en zie je per dekking wat je kwijt bent. Zo kun je snel bepalen of de Globetrotter Verzekering ook voor jou de beste en meest aantrekkelijke reisverzekering is als je stage gaat lopen in het buitenland. Betalen doe je via iDeal of via een éénmalige automatische incasso. Als je besluit je reis af te breken en eerder terug te keren naar Nederland. Dan krijg je de premie van de volledige maanden die je niet hebt gebruikt teruggestort op je rekening (mits je geen schade hebt geclaimd).

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een Globetrotter Verzekering afsluiten voor stage in het in het buitenland. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen.

√ Stage of werken in het buitenland; kies zelf je dekking.
√ Tot 15% korting voor jongeren onder 27 jaar.
√ Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service, Reisarts en Inentingsadvies.
√ Laptop en iPad goed verzekerd.
√ Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
√ Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).

Premie Globetrotter Verzekering voor stage: v.a. € 0,28 per dag.

 Premie Reisverzekering stage in het buitenland  Afsluiten Reisverzekering stage in het buitenland

Dekkingsoverzicht en voorwaarden Globetrotter Verzekering voor stage in het buitenland

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor een verzekering als je gaat stage lopen in het buitenland!

Medische kosten volledig meeverzekeren

Als je langere tijd voor werk of stage naar het buitenland gaat, moet je, afhankelijk van jouw situatie, in veel gevallen je zorgverzekering in Nederland opzeggen. Daarom kun je bij de Globetrotter Verzekering een volledige medische kostendekking afsluiten. Zo kom je niet voor onverwachtse grote uitgaven te staan als je naar de dokter moet of in het ziekenhuis wordt opgenomen. Vraag ook advies aan je zorgverzekeraar. Het kan per zorgverzekeraar verschillen of het toegestaan is om je zorgverzekering op te zeggen.

Medische kosten aanvullend meeverzekeren

Deze dekking adviseren we af te sluiten als je de zorgverzekering in Nederland aanhoudt. Je bent dan gedekt voor de kosten die je zorgverzekeraar niet vergoedt. Als de medische kosten in het land waar je naartoe gaat bijvoorbeeld hoger zijn dan in Nederland, vergoedt een zorgverzekeraar vaak maar alleen dat deel wat ze in Nederland aan eenzelfde behandeling kwijt zouden zijn (Nederlands tarief).

Tip: check goed of je de basisverzekering in Nederland mag aanhouden. Neem hiervoor altijd contact op met je zorgverzekeraar. Moet je de basisverzekering opzeggen? Sluit dan de dekking ‘Medische kosten volledig’ af.

Wil je meer weten over het verzekeren van medische kosten? Lees dan: Adviesschema, Medische kosten bij een Globetrotter Verzekering.

Premie Globetrotter verzekering

Je kan de Globetrotter Verzekering  uitbreiden met dekkingen die jij belangrijk vindt. In de onderstaande tabel staan de premies vermeldt. Wil je weten wat jij moet betalen maak dan een vrijblijvende premieberekening.

Maandpremies Globetrotter Verzekering

Dekking

Met jongerenkorting < 27

Zonder jongerenkorting >27

SOS Hulpverlening

€ 8,50

€ 10,00

Ongevallen

€ 2,13

€ 2,50

Bagage Budget

€ 2,13

€ 2,50

Bagage Comfort

€ 4,25

€ 5,00

Bagage Premium

€ 6,38

€ 7,50

Medische kosten aanvullend

€ 6,38

€ 7,50

Medische kosten volledig

€ 10,20

€ 12,00

Rechtsbijstand

€ 2,13

€ 2,50

Aansprakelijkheid

€ 2,55

€ 3,00

Werelddekking

€ 6,80

€ 8,00

Wintersport/bijzondere sporten

€ 2,13

€ 2,50

SOS Autohulp (alleen Europa)

€ 6,38

€ 7,50

Minimale premie is twee maanden. Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie.

Je kunt de Globetrotter Verzekering ook uitbreiden met de onderstaande services, deze bieden nog meer zekerheid en beschermen de bagage èn jou persoonlijk. Allianz Global Assistance is de enige reisverzekeraar in Nederland die deze unieke services aanbiedt.

 • SMS Assistant (gratis): Bij dreigend gevaar in het reisgebied word je razendsnel per SMS gewaarschuwd.
 • Luggage Assistant (€ 12,95 per persoon): Koffer kwijt? Sleutels weg? Tas verloren? Met Luggage Assistant krijg je het snel weer in handen. Vinders van verloren voorwerpen bellen het alarmnummer op het label of de sticker. Op een veilige manier word je weer herenigd met je bagage
 • Life Assistant (€ 9,95 per persoon): Het kan overal en altijd gebeuren: je krijgt een ongeval en bent niet meer aanspreekbaar. Dankzij Life Assistant weten hulpverleners wie je bent en welke hulp ze moeten of mogen geven.

 Kies zelf de dekking

De Globetrotter Verzekering voor lange reizen, kan je helemaal afstemmen op jouw specifieke reissituatie. Of je nu vrijwilligerswerk gaat doen, gaat studeren, stage lopen, rondreizen, backpacken, werken of als au pair naar het buitenland gaat, de Globetrotter Verzekering is altijd de beste keuze.

Je stelt de Globetrotter Verzekering op maat samen. Je bepaalt zelf waarvoor je wel of niet gedekt wilt zijn, alleen de SOS dekking is verplicht. Zo betaal je nooit teveel premie. En met de Assistant Services ben je helemaal verzekerd van extra zekerheid op reis. De dekkingen waaruit je kunt kiezen zijn:

 • Ongevallen
 • Bagage Budget, Comfort of Premium
 • Medische Kosten Aanvullend/Volledig (optioneel)
 • Rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid

Aanvullende dekkingen:

 • S.O.S. Autohulp
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • Werelddekking

Zoals gezegd is alleen S.O.S. Hulpverlening verplicht. Dit zijn onder andere: extra verblijfskosten, repatriëring, opsporing- en reddingskosten.

Vragen?

Heb je een vraag over stage en reisverzekeringen of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *