vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering voor je vakantie

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering voor je vakantie
Bij Allianz direct een annuleringsverzekering voor je vakantie

Bij Allianz direct een annuleringsverzekering voor je vakantie (inclusief Corona dekking) afsluiten? Dat kan hier, snel en voordelig! De annuleringsverzekering van Allianz biedt een vergoeding voor de financiële schade wanneer je niet op reis kunt gaan door bijvoorbeeld ziekte van jezelf of overlijden van familieleden in de eerste-, tweede- en derde graad). Maar ook als jij je vakantie vroegtijdig moet afbreken omdat je onmiddellijk terug naar Nederland moet. De annuleringspolis van Allianz Global Assistance ontvang je direct per e-mail, snel en voordelig.

Na het afsluiten van de annuleringsverzekering voor je vakantie, ontvang je de polis van Allianz per e-mail. Supersnel en goed geregeld! Sluit ook direct een reisverzekering van Allianz af. Allianz is niet voor niets de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, dus als je ergens in de probleem komt ontvang je direct adequate hulp door de professionals van de eigen alarmcentrale. Dat is fijne gedachte als je echt in nood komt.

Sluit bij Allianz direct een annuleringsverzekering voor je vakantie af en profiteer van de voordelen

Een annuleringsverzekering voor je vakantie van Allianz Global Assistance biedt direct de volgende voordelen voor jou:

 • Bij Allianz direct een annuleringsverzekering voor je vakantie per e-mail, 24 uur per dag.
 • Keuze uit twee dekkingsvormen: Basis en Dubbel-Zeker.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij ziekenhuisopname in het buitenland.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij afbreken van de vakantie.
 • Direct verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant: volledige verzekerde reissom vergoed.

Hoe sluit ik een annuleringsverzekering af?

Hier kan je zelf eenvoudig een kortlopende annuleringsverzekering voor je vakantie afsluiten van Allianz Global Assistance Klik op één van de onderstaande buttons.

Ziekte of overlijden belangrijkste annuleringsreden

Vaak is een ernstige ziekte of overlijden van de reiziger zelf, een reisgenoot of een familielid de belangrijkste reden om een vakantie vooraf te annuleren. Dat geldt ook voor het voortijdig afbreken van een vakantie. Andere veelvoorkomende redenen voor het aanspreken van de annuleringsverzekering zijn echtscheiding en werkeloosheid.

Tegen dit risico kan een annuleringsverzekering uitkomst bieden. Je krijgt dan de annuleringskosten vergoed als je de vakantie afzegt. Het moet natuurlijk wel gaan om een reden die in de polis genoemd staat.

Wat zijn annuleringsredenen vanwege onvoorziene omstandigheden?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor onvoorziene omstandigheden waardoor een vakantie niet door kan gaan. Denk daarbij aan:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid (eerste, tweede en derde graad);
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Deze opsomming is slechts een indicatie. Lees altijd eerst de voorwaarden om te zien welke annuleringsredenen nog meer gedekt zijn.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Vergoeding voor eerder afbreken vakantie

Het kan gebeuren dat je door onvoorziene omstandigheden je vakantie eerder moet afbreken. Voor die resterende dagen kun je een zogenoemde ‘afbrekingsvergoeding’ krijgen. Deze vergoeding is gedekt op een annuleringsverzekering. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de totale verzekerde reissom terug te krijgen als je voor de meest uitgebreide annuleringsverzekering kiest.

Veel gestelde vragen en antwoorden over direct een annuleringsverzekering voor je vakantie bij Allianz (FAQ)

Kan ik bij Allianz direct een annuleringsverzekering voor mijn vakantie afsluiten?

Ja, deze kan je hier online afsluiten en je ontvangt direct de Allianz annuleringsverzekering per e-mail.

Wat kan ik verwachten van een annuleringsverzekering van Allianz?

Een annuleringsverzekering is een verzekering die je zo snel mogelijk na het boeken van je reis moet afsluiten (binnen 7 dagen). Deze verzekering vergoed de kosten die je hebt gemaakt, wanneer je door onvoorziene omstandigheden niet op reis kunt gaan. Ook bij vertrekvertraging en het onverwachts afbreken van je reis door een verzekerde gebeurtenis worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Bij het afbreken van de reis krijg je dankzij de annuleringsverzekering de niet genoten vakantiedagen vergoed. Tegen een geringe premietoeslag is het bij Allianz Global Assistance zelfs mogelijk om de gehele verzekerde reissom terug te krijgen, wanneer je een reis vroegtijdig moet afbreken.

Is een corona besmetting ook verzekerd op de Allianz annuleringsverzekering?

Indien jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt, dan valt dat bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Waarom is een annuleringsverzekering zinvol bij een vakantie?

Om een financiële teleurstelling te voorkomen is het aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten. Wellicht heb je een jaar lang gespaard voor die droomreis naar Indonesië. Je moet er niet aan denken dat je deze reis moet annuleren of afbreken en dat je daardoor je geld kwijt bent. Dus zorg ervoor dat je direct een annuleringsverzekering afsluit, wanneer je een vakantie geboekt hebt.

Wie zijn er verzekerd op een Allianz annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn.

Hoe hoog zijn de annuleringskosten van een vakantie?

Dat is afhankelijk van de algemene voorwaarden van de reisorganisatie. Maar het mag nooit meer zijn dan de totale reissom. Vaak hangt de hoogte van de annuleringskosten af van het moment dat je annuleert. Wil je weten hoe hoog de annuleringskosten zijn in jouw geval? Kijk dan in de algemene voorwaarden die je hebt gekregen bij de boeking van je reis.

Zijn samengestelde reizen ook gedekt?

Een samengestelde reis is een vakantie waarbij je alle onderdelen zelf, los van elkaar, boekt. Dit in tegenstelling tot een pakketreis, waar vlucht, hotel en andere onderdelen als een geheel geboekt worden. Samengestelde reizen kan je als optie meeverzekeren. Als samengestelde reizen gedekt zijn, ontvang je alle kosten van een zelf geboekte reis terug. Dus ook van je accommodatie, vlucht en bijvoorbeeld de gehuurde auto indien je deze afzonderlijk hebt geboekt.

Vragen?

Vragen over direct een annuleringsverzekering voor je vakantie afsluiten? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (kantooruren op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739