vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Beste Allianz doorlopende reisverzekering v.a. €1,90 per maand! 5 sterren van MoneyView

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz doorlopende reisverzekering

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz.

Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Al v.a. slechts €1,90 per maand goed verzekerd in Europa!

Ga je wat vaker per jaar op vakantie? Dan is de Allianz doorlopende reisverzekering het meest voordelig. 

Bij een doorlopende reisverzekering betaal je slechts eenmaal poliskosten en je vergeet niet meer om een reisverzekering af te sluiten. Je kan deze eventueel uit breiden met een doorlopende annuleringsverzekering. Zo heb je geen omkijken meer als je op reis gaat. Handig en voordelig!

Doorlopende reisverzekering vanaf €1,90 per maand!
Doorlopende reisverzekering vanaf €1,90 per maand!

Alleen verzekeren wat echt nodig is. Dat is het uitgangspunt van de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. De basis van je reisverzekering is altijd de dekking ‘SOS hulpverlening’ in combinatie met een dekking voor rechtsbijstand en voor je bagage. Omdat jij het beste de waarde van je bagage kent, bepaal je zelf de hoogte van deze dekking. Daarnaast kun je kiezen voor extra dekkingen die passen bij jouw reisgedrag. Zo stel je zelf eenvoudig de doorlopende reisverzekering samen die past bij jouw manier van reizen

Je kunt hier een uitgebreide doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten v.a. slechts €1,90 per maand (Budget variant). Je bent dan het hele jaar door uitstekend verzekerd voor al je reizen in Europa (SOS hulpverlening, bagage en rechtsbijstand).

Allianz doorlopende reisverzekering

De Allianz doorlopende reisverzekering kent drie pakketten: Budget, Uitgebreid en Compleet. De dekking SOS hulpverlening, Bagage en Rechtsbijstand vormen de basis bij ieder pakket. Met Budget is jouw bagage verzekerd tot max. € 1.500,-, met Uitgebreid tot € 3.500,- en met Compleet zelfs tot € 5.000,- per persoon per reis. Vervolgens kun je afhankelijk van welk pakket je kiest nog verschillende dekkingen toevoegen aan je verzekering. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Dan sluit je makkelijk de wintersportdekking af.

Zo bepaal je helemaal zelf of je wel of niet een bepaalde dekking op je doorlopende reisverzekering afsluit. Op deze manier betaal je nooit teveel en heb je een Allianz doorlopende reisverzekering die helemaal past bij jouw manier van reizen!

Kies je voor de doorlopende reisverzekering van Allianz, dan ben je verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met 21.500 medewerkers wereldwijd en een internationaal netwerk van 900.000 medische dienstverleners. Dat biedt jou zekerheid en betrouwbaarheid voor snelle en deskundige hulpverlening bij calamiteiten.

Heb je nog geen Allianz doorlopende reisverzekering? Je kan de verzekering hier snel en voordelig afsluiten!

Premie doorlopende reisverzekering Allianz

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Dat komt door de extra korting die je ontvangt als je jonger dan 27 jaar bent. Maar ook voor iedereen boven de 27 jaar zijn de premies erg voordelig. Bekijk de onderstaande tabel voor een indicatie:

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€1,90€ 1,95
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€ 3,67€ 4,08
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,45
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,50
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Compleet€ 4,97
€ 5,52
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Uitbreiden met annuleringsverzekering

Je kan de Allianz doorlopende reisverzekering eenvoudig uitbreiden met een annuleringsdekking. Bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan worden de kosten voor de niet gebruikte dagen vergoed. Ook een ‘samengestelde’ reis is standaard gedekt op de doorlopende annuleringsverzekering. De dekking ‘Terreuraanslagen & natuurrampen’ zit standaard bij de annuleringsverzekering. Vertrek je binnen een bepaalde periode na de gebeurtenis naar een gebied waar recent een aanslag of ramp heeft plaatsgevonden, dan hoef je niet te gaan en zal Allianz de kosten van je reis vergoeden.

 • Kosten van annulering vergoed voor vertrek.
 • Dekking bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.
 • Ook mag je de reis afbreken bij overlijden van een vriend(in) of huisgenoot.
 • Vergoeding bij vertraging langer dan 8 uur.

Ook verzekerd bij een corona besmetting

Allianz Global Assistance heeft een aantal unieke corona dekkingen toegevoegd bij de doorlopende reisverzekering. Zo weet je precies waar je aan toe bent voordat je een vakantie gaat boeken naar het buitenland of als je al op reis bent en te maken krijgt met corona (Covid-19) of quarantaine. In alle gevallen geldt dat corona vastgesteld moet zijn met een positieve PCR-test of antigeen-test.

Dit is verzekerd op doorlopende reisverzekering (met dekking medisch kosten) in groene en gele gebieden:

 • Medische kosten bij diagnose corona: Geldt voor geel, groen en oranje gebieden.
 • Extra reis- en verblijfskosten bij ziekenhuisopname: alle noodzakelijke kosten.
 • Verplichte individuele quarantaine: extra verblijfskosten + latere terugvluchtvergoeding. Extra verblijfskosten maximaal € 100 per dag. Vergoeding latere terugvlucht tegen kostprijs (totale vergoeding extra reis- en verblijfskosten is maximaal € 1.000 per persoon).
 • Denied boarding (alleen corona gerelateerd en alleen terugvlucht): vergoeding extra verblijfskosten: bedrag per persoon per dag maximaal € 100. Vergoeding latere terugvlucht: kostprijs (alleen voor reizen binnen EU en buiten de EU alleen voor pakketreizen).
 • Vergoeding verplichte (PCR- of Antigeen-)test: indien op medisch voorschrift.

Zoals je ziet biedt de Allianz doorlopende reisverzekering ook bij een corona besmetting de juiste dekking.

Quarantainedekking in landen met kleurcode groen en geel

Het is mogelijk dat de overheid op je bestemming je verplicht om in quarantaine te gaan vanwege (de kans op) een coronabesmetting. Daardoor loop je het risico van een langer verblijf, latere terugreis en dergelijke. Dat zorgt voor extra kosten, die in principe niet verzekerd zijn op je reisverzekering.

Allianz heeft besloten om in dat soort gevallen wel de kosten van het langer verblijf te vergoeden. Daaronder vallen ook de extra kosten van de terugreis. Als je bijvoorbeeld opnieuw de terugvlucht moet boeken. Dat heet de ‘Quarantainedekking‘.

De dekking geldt als het reisadvies voor het gebied waar je naartoe gaat op groen of geel staat op het moment van vertrek. De dekking geldt niet voor cruises. Het volledige overzicht van deze dekking vind je hier. De voorwaarden van de reisverzekering worden niet aangepast, maar je kunt dit document downloaden en bij je polis bewaren.

Zoals je kan zien biedt de doorlopende reisverzekering met corona dekking van Allianz jouw meer zekerheid, zonder dat je daarvoor extra premie hoeft te betalen.

Doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger

Een Allianz doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of meer dan 18 dagen weg gaat. Dat is al snel het geval. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de Doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een Kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit.

Ben je alleenstaand, dan ben je al bij 18 reisdagen per jaar voordeliger uit met een Doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Dit scheelt al gauw tientallen euro’s per jaar.

Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk. Je hoeft namelijk niet iedere keer een eenmalige reisverzekering af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd voor al je buitenlandse reizen en vakanties in Nederland. Tevens heb je de mogelijkheid een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Hoogste waardering van MoneyView

Doorlopende Reisverzekering van Allianz krijgt beste score

Elk jaar onderzoekt MoneyView de prijs en kwaliteit van reisverzekeringen. Net als eerdere jaren krijgt de doorlopende reisverzekering van Allianz met *****vijf sterren de hoogste waardering. In totaal onderzocht MoneyView 38 verzekeraars.

Jongerenkorting voor jongeren tot 27 jaar

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 10% korting op de totale premie van de doorlopende reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Allianz doorlopende reisverzekering
Allianz doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekeringen van Allianz Global Assistance

De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kent drie pakketten:

 1. Budget: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kan je niet uitbreiden.
 2. Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport en risicosporten en SOS Autohulp.
 3. Compleet: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport en risicosporten en SOS Autohulp.

Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering Allianz (Uitgebreid)*
SOS HULPVERLENING
Opsporing en reddingsactiesKostprijs
Repatriëring Kostprijs
Extra reiskosten bij ziekte, ongeval, overlijdenKostprijs
Extra verblijfskosten bij ziekte, ongeval, overlijden€ 100,- per dag (max. 5 dagen)
Extra reiskosten bij overlijden/levensgevaar
familie
Kostprijs
Telecommunicatiekosten alarmcentrale Kostprijs
Telecommunicatiekosten overig€ 150,-
BAGAGE
Max. totaal verzekerd bedrag€ 3.500,-
Max. digitale/elektrische apparatuur € 1.750.-
Max. overige bagage€ 500,-
Max. tijdens reis aangeschafte goederen,
per item
€ 350,-
Schade aan logies/verblijf€ 500,-
Eigen risico bagage€ 50,-
MEDISCHE KOSTEN
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Tandheelkundige kosten buitenland€ 750,-
Dokters- en ziekenhuiskosten NederlandMax. € 1.000,-
Telefonische advies van Nederlandse ReisartsGratis
RECHTSBIJSTAND
Binnen EuropaKostprijs
Buiten EuropaMax. € 50.000,- met een maximum van € 5.000,- voor contractuele verschillen.
*Alle bedragen in deze dekking zijn per persoon, per reis.
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De verzekeraar bepaalt of je voor vergoeding in aanmerking komt. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Toelichting op de dekkingen van de Allianz doorlopende reisverzekering

 • SOS-kosten – Deze rubriek is verplicht en betreft o.a. 24-uurs hulpverlening, redding en opsporing, extra verblijfskosten, repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot) maar ook de kosten van een begrafenis of crematie en overkomst van familie.
 • Bagage (Budget € 1.500, Uitgebreid € 3.500 of Compleet € 5.000) – Beschadiging, verlies of diefstal van je reisbagage waaronder je smartphone, laptop, tablet of camera.
 • Rechtsbijstand – Hulp van juristen en advocaten bij geschillen in het buitenland.

Aanvullende dekkingen

 • Medische kosten – O.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen, tandartskosten bij ongeval en medicijnen.
 • Ongevallen – Je ontvangt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval.
 • Wintersport en risicovolle sporten – Voor het beoefenen van bijzondere sporten (bijv. parachutespringen, abseilen en rafting). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken).
 • SOS autohulp – Met SOS autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.
 • Werelddekking – Standaard ben je in Europa verzekerd waaronder wordt verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Tevens is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden. Bij werelddekking: de gehele wereld.
 • 180 dagen dekking – Met deze dekking op de Allianz doorlopende reisverzekering ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland. Standaard is dit 60 dagen. Ga je langer op reis? Dan is de Globetrotter Verzekering het meest geschikt; hiermee kan je maximaal 24 maanden aaneengesloten op reis.

Annuleringsverzekering

 • Doorlopende Annuleringsverzekering – De doorlopende annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen.
 • Terreuraanslagen & Natuurrampen – De dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ is een standaard onderdeel op de doorlopende annuleringsverzekering. Zo ben je verzekerd voor het omboeken of annuleren van je reis, wanneer je niet meer naar de oorspronkelijk geboekte bestemming kan reizen door een situatie. De dekking is geldig als jouw reis binnen 30 dagen plaatsvindt vanaf een gebeurtenis die binnen deze dekking valt.
 • Dekking samengestelde reis geldt tevens standaard bij de doorlopende annuleringsverzekering. Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb  je daarvoor dekking met deze aanvulling op jouw doorlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Met de annuleringsdekking op de Allianz doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor annuleringskosten ten gevolge van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid (1e, 2e en 3e graad);
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Ook verzekerd bij uitvallen van je reisgenoot

Met de annuleringsdekking van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, indien jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de:

 • reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
 • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
 • oorzaak van de annulering verzekerd is.

Deze dekking is per reis beperkt tot drie meereizende gezinnen of zes reisgenoten. Breek je de reis af? Dan is deze dekking beperkt tot één reisgenoot.

Annuleringsverzekering ook met coronadekking

De medische reisverzekering met corona dekking van Allianz, zowel kortlopend als doorlopend, kan je eenvoudig uitbreiden met een annuleringsverzekering. Ook de annuleringsverzekering heeft gratis een extra corona dekking:

 • Annuleringskosten worden vergoed als je vlak voor vertrek corona oploopt.
 • Annuleringskosten worden vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Je ontvangt een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Corona in het ziekenhuis bent opgenomen.

Bagagedekking doorlopende reisverzekering Allianz

Bij Allianz Global Assistance kan je voor de bagagedekking kiezen uit drie verschillende varianten:

 • Budget: basisdekking – goed en goedkoop
 • Uitgebreid: normale dekking – gunstige premie
 • Compleet: uitgebreide dekking – voor alle zekerheid

Hieronder staan de verzekerde bedragen van de bagagedekking van Allianz doorlopende reisverzekering:

Kortlopende reisverzekering Allianz
Bagagedekking Doorlopende Reisverzekering
Max. verzekerd p.p
BudgetVerzekerd bedrag:€ 1.000,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel) computer-
apparatuur, mobiele telefoons, PDA’s en
andere digitale/elektrische apparatuur:
€ 500,-
Vergoeding overige items excl. electronica (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, opblaasboten, zonnebrillen, etc.) per item:€ 350,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item€ 200,-
Vergoeding schade aan logies/verblijf per gebeurtenis:€ 350,-
Eigen risico:€ 75,-
UitgebreidVerzekerd bedrag:€ 3.500,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel) computer-
apparatuur, mobiele telefoons, PDA’s en
andere digitale/elektrische apparatuur:
€ 1.750,-
Vergoeding overige items excl. electronica (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, opblaasboten, zonnebrillen, etc.) per item:€ 500,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item:€ 350,-
Vergoeding schade aan logies/verblijf per gebeurtenis:€ 500,-
Eigen risico:€ 50,-
CompleetVerzekerd bedrag:€ 5.000,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel) computer-
apparatuur, mobiele telefoons, PDA’s en
andere digitale/elektrische apparatuur:
€ 3.500,-
Vergoeding overige items excl. electronica (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, opblaasboten, zonnebrillen, etc.) per item:€ 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item:€ 500,-
Vergoeding schade aan logies/verblijf per gebeurtenis:€ 1.000,-
Eigen risico:Geen

Belangrijkste voordelen Allianz doorlopende reisverzekering

 • Gunstige lage premie al vanaf €1,90 per maand.
 • Keuzevrijheid; door jou op maat te maken en keuze uit drie pakketten.
 • Jongerenkorting; voor jongeren tot 27 jaar.
 • Slechts premie voor 1 kind, meerdere kinderen gratis meeverzekerd.
 • Uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar ook meeverzekerd.
 • Ideale aanvulling; de Allianz doorlopende annuleringsverzekering

Waarom Allianz Global Assistance

Dit zijn de voordelen:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar en beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 36 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Doorlopende reisverzekering Allianz Global Assistance: geheel naar wens samen te stellen

Jij bepaald zelf wat je wel en niet wilt verzekeren tijdens je reis of vakantie. Je kunt daarom de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zelf samenstellen. Je hebt allereerst de keuze uit drie standaarddekkingen:

 • Budget: basisdekking – goed en goedkoop
 • Uitgebreid: normale dekking – gunstige premie
 • Compleet: uitgebreide dekking – voor alle zekerheid

Bij de laatste twee varianten bepaal je zelf wat je extra wilt meeverzekeren. S.O.S. hulpverlening, bagage en rechtsbijstand zit standaard in je doorlopende reisverzekering zit. S.O.S. hulpverlening geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Met Budget is bagage bijvoorbeeld verzekerd tot max. € 1.000,-, met Uitgebreid tot € 3.500,- en met Compleet zelfs tot € 5.000,- per persoon per reis. Vervolgens kun je daar nog verschillende dekkingen en unieke services aan toevoegen. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Dan sluit je makkelijk de wintersportdekking af. De hoogte van de dekking bij ‘Bagage’ en ‘Medische kosten’ bepaalt welke variant je kiest.

Algemene dekkingen

De basis van de doorlopende reisverzekering is de dekking SOS hulpverlening, aangevuld met een rechtsbijstand- en bagage- dekking. Je bepaalt zelf de hoogte van de bagagedekking door te kiezen voor € 1.500, € 3.500 of € 5.000,-. Daarnaast kun je kiezen voor een aantal aanvullende dekkingen om je verzekering compleet te maken.

SOS-hulpverlening, inclusief rechtsbijstand (standaard), dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten door een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of naaste familie. Je belt de alarmcentrale en zij regelen alles voor je.

Ook ben je standaard verzekerd voor rechtsbijstand in het buitenland. Binnen Europa wordt juridische hulp volledig vergoed. Reis je buiten Europa? Dan wordt deze tot maximaal € 50.000 vergoed.

Bagage (standaard, keuze uit € 1.500, € 3.500 en € 5.000)

Hiermee is verlies, diefstal of schade van persoonlijke bezittingen of bagage gedekt. Je bepaalt zelf voor welk bedrag je jouw bagage verzekert.

Medische kosten

Deze dekking behoedt je voor torenhoge kosten in het buitenland. Alle medische kosten in het buitenland worden volledig vergoed. Ook heb je recht op gratis telefonisch medisch advies van onze Reisarts. En voor de reis helpen we je met inentingsadvies.

Aanvullende dekkingen

Behalve de algemene dekkingen bieden we aanvullingen. Afhankelijk van je reisgedrag kun je deze aan je verzekering toevoegen. Zo ga je goed verzekerd op reis en kun je onbezorgd genieten van je vakantie.

Ongevallen

Deze dekking biedt een éénmalige uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval tijdens je reis in het buitenland.

Wintersport en Risicosporten

Als je op wintersportvakantie gaat of een andere risicovolle sport gaat beoefenen tijdens je reis, is het noodzakelijk de dekking Wintersport en Risicosporten toe te voegen aan je verzekering. Daarbij is ook je (winter) sportuitrusting verzekerd.

Werelddekking

Standaard ben je verzekerd in Europa en het Middellandse Zeegebied. Ga je verder weg? Dan kun je de verzekering uitbreiden met werelddekking.

SOS autohulp

Wanneer je de dekking SOS autohulp toevoegt aan je verzekering, kun je rekenen op hulp bij pech onderweg.

Uitbreiding naar 180 dagen

Standaard ben je 60 dagen aaneengesloten verzekerd. Tegen een toeslag kun je dit uitbreiden naar 180 dagen.

Doorlopende Annuleringsverzekering

Je reis moeten annuleren, dat is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Daarom kun je de Doorlopende Annuleringsverzekering aan je Doorlopende Reisverzekering toevoegen*. Je krijgt dan bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Een geruststellende gedachte. En moet je de reis onverwachts afbreken? Dan worden de niet gebruikte dagen vergoed. Vertrek je binnen een bepaalde periode naar een gebied waar recent een aanslag of ramp heeft plaatsgevonden? Ook dan zal Allianz de kosten van annulering van je reis vergoeden.

Quarantainedekking

Als je voor vlak voor vertrek besmet raakt met Covid-19 en hierdoor niet op reis kan, dan worden de annuleringskosten vergoed. En als je door een besmetting met Covid-19 in quarantaine moet in het buitenland, dan heb je dankzij de quarantainedekking, die standaard op je verzekering zit, nergens omkijken naar. We vergoeden je langere verblijf tot 5 dagen. En dat nieuwe vliegticket regelen we ook voor je.

*Je kunt alleen een annuleringsverzekering aan je reisverzekering toevoegen, als je de dekking Medische kosten hebt afgesloten.

Woonachtig in Belgie of Duitsland?

Woon je niet in Nederland, maar wil je toch een doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan! De volgende groepen kunnen bij ons ook een doorlopende reisverzekering afsluiten:

 • Nederlanders/Belgen die in België wonen.
 • Nederlanders/Duitsers die in Duitsland wonen (tot maximaal 100 km over de grens).

Meer informatie hierover? Stuur ons een e-mailtje.

Beste allianz doorlopende reisverzekering v.a. €1,90 per maand! 5 sterren van moneyview

Meest gestelde vragen en antwoorden over de Allianz doorlopende reisverzekering (FAQ)

Hieronder staan de meest gestelde vragen over de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Wat voor doorlopende reisverzekering heeft Allianz?

De reisverzekering bestaat uit twee vaste dekkingen: SOS-hulpverlening (inclusief Rechtsbijstand) en Bagage. Je hebt de keuze uit 3 pakketten:
Budget: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kan je niet uitbreiden.
Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.
Compleet: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.

Waarom heeft Allianz een aantal standaard dekkingen op de doorlopende reisverzekering?

Allianz, heeft als grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, gekozen voor een aantal vaste dekkingen, zodat klanten makkelijker en sneller de juiste keuze kunnen maken.

Waarom is de rechtsbijstandverzekering een verplicht onderdeel bij Allianz?

Veel rechtsbijstandsverzekeringen bieden in het buitenland geen of slechts een beperkte dekking. Gebeurt er iets tijdens je reis? Ontstaat er bijvoorbeeld een geschil over een huurappartement of huisje? Dan staat Allianz je bij en worden ook de kosten door hun vergoed. Deze hulp past bij Allianz als reisverzekeraar en hulpverlener.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?

Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering voordeliger is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger. 

Wat kost een doorlopende reisverzekering bij Allianz?

Je hebt bij ons al een doorlopende reisverzekering Europa vanaf €1,90 per maand. Dat is inclusief 10% korting indien jij jonger bent dan 27 jaar. De premie is natuurlijk afhankelijk van de dekkingen die je zelf kiest daarom kan je altijd vrijblijvend een premieberekening maken.

Geven jullie jongerenkorting op de doorlopende reisverzekering?

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 10% korting op de totale premie van de doorlopende reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Wie is er verzekerd op de doorlopende reisverzekering?

De doorlopende reisverzekering van Allianz is geschikt voor alleenstaanden, gezinnen met of zonder kinderen en eenoudergezinnen. Heb je een gezin met meer kinderen, dan hoef je maar voor 1 kind premie te betalen.

Zijn mijn uitwonende kinderen meeverzekerd?

Bij de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zijn uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar gewoon meeverzekerd op de polis van de ouders. Misschien zelfs wel gratis omdat je maar voor één kind premie hoeft te betalen.

Wanneer gaat de dekking van de doorlopende reisverzekering in?

De dekking van de doorlopende reisverzekering gaat in zodra je de woning verlaat voor een vakantie en eindigt bij terugkeer op je huisadres.

Waar ben ik verzekerd?

Tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking. De Europadekking van de reisverzekering is in de volgende landen/gebieden geldig:
Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Ben ik ook in Nederland verzekerd?

Ja, maar er moet wel sprake zijn van een betaalde overnachting.

Wat is de maximale aaneengesloten reisduur?

De doorlopende reisverzekering heeft standaard een reisduur van maximaal 60 aaneengesloten dagen en dit kan je tegen een toeslag uitbreiden naar 180 aaneengesloten dagen. Ga je langer op reis? Dan is de Globetrotter Verzekering het meest geschikt; hiermee kan je maximaal 24 maanden aaneengesloten op reis.

Moet ik medische kosten meeverzekeren ik heb toch al een zorgverzekering met werelddekking?

Als je alleen een zorgverzekering hebt, adviseren wij je om medische kosten wel mee te verzekeren als je naar het buitenland gaat. Anders zijn medische kosten wellicht niet volledig gedekt. Kies je voor werelddekking? Dan adviseren wij altijd om de dekking ‘medische kosten’ mee te verzekeren. Je zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Zo zijn bijvoorbeeld repatriëringskosten niet verzekerd op een zorgverzekering. Ook zijn medische kosten buiten Europa vaak hoger dan in Nederland, het verschil moet je dan zelf bijbetalen. wil je dat niet, kies dan voor de dekking ‘medische kosten’.

Is een corona besmetting meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Ja, mits je ‘medische kosten’ hebt meeverzekerd. Als je verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt ben je verzekerd voor medische kosten (mits meeverzekerd). Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een corona besmetting zijn alleen gedekt in kleurcode geel of groen of als je in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Wat houdt Reisarts van Allianz in?

Verzekerden met een doorlopende reisverzekering van Allianz kunnen tijdens hun reis of vakantie bellen met een verpleegkundige of arts van de alarmcentrale, met vragen over hun gezondheid. De artsen van de alarmcentrale geven op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur, advies volgens de richtlijnen Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG).

Kan ik ook een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?

Jazeker, aanvullend op de doorlopende reisverzekering kun je een annuleringsdekking afsluiten. Hiermee krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Een samengestelde reis is standaard gedekt. Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk geboekte onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Ja, dat kan als je in België woont of in Duitsland binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens.

Wat is de opzegtermijn van de doorlopende reisverzekering?

De doorlopende verzekering is na de eerste termijn van 12 maanden, dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Vragen?

Heb je een vraag over de doorlopende reisverzekering van Allianz of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739