vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering voor vliegtickets: slechts € 24,95 (verzekerd voor € 2.000,-)

Attentie: De Ticket Annuleringsverzekering is niet meer beschikbaar!

De ticket annuleringsverzekering verdwijnt per 1 januari 2024 uit het productassortiment van Allianz, je kunt in plaats hiervan de reguliere kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.


Een annuleringsverzekering voor vliegtickets is belangrijk als je onverwachts niet op reis kunt waardoor jij je al betaalde vliegticket moet annuleren. Dan vergoedt de Ticket Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance de kosten. De dekking is niet alleen geldig voor vliegtickets, maar ook voor trein-, bus- of boottickets.

Deze verzekering biedt ook dekking als één van de reizigers op het boekingsformulier of ticket de reis moet annuleren, mits deze reiziger een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is.

Annuleringsverzekering vliegtickets

Annuleringsverzekering voor vliegtickets
Annuleringsverzekering voor vliegtickets

De annuleringsverzekering is een eenmalig verzekering voor vliegtickets kent twee varianten:

Europadekking – speciaal voor tickets van geboekte vlieg-, trein-, bus- of bootreizen, slechts € 24,95 per ticket (inclusief 21% assurantiebelasting en poliskosten). Je ontvangt een vergoeding van het bedrag voor de tickets dat op het boekingsformulier staat. Hierbij geldt een maximum van: € 2.000,- per persoon, per reis en € 10.000,- per verzekeringsbewijs voor alle verzekerden samen.

Werelddekking– speciaal voor tickets van geboekte vlieg-, trein-, bus- of bootreizen, slechts € 39,95 per ticket (inclusief 21% assurantiebelasting en poliskosten). Je ontvangt een vergoeding van het bedrag voor de tickets dat op het boekingsformulier staat. Hierbij geldt een maximum van: € 2.000,- per persoon, per reis en € 10.000,- per verzekeringsbewijs voor alle verzekerden samen.

Verzekerd is onder andere:

 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad. Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad.
  • Familieleden 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
  • Familieleden 2e graad:Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • Huurwoning toegewezen – Als je onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt waarvan de huur ingaat óf tijdens de reis óf in de periode van 30 dagen vóór aanvang van de reis.
 • Onvrijwillige werkloosheid bij contract voor onbepaalde tijd – Als je onvrijwillig werkloos bent geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd. Je kunt een ontslagvergunning, afgegeven in verband met bedrijfseconomische redenen, overleggen.
 • Beëindiging relatie – Je moet dit wel kunnen aantonen. Bijvoorbeeld door de echtscheidingspapieren, ontbinding van het geregistreerd partnerschap, of een uitschrijving uit het basisregister van de gemeente waaruit blijkt dat jullie niet meer op hetzelfde adres wonen

Bekijk voor alle overige verzekerde gebeurtenissen de voorwaarden »

Of je nou met het vliegtuig, de trein of de boot gaat. Met de Ticket Annuleringsverzekering ben je verzekerd tegen de annuleringskosten van je ticket, mocht je de reis noodgedwongen moeten annuleren.

Annuleringsverzekering vliegticket met corona dekking

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vliegticket gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn als jij, je reisgenoot of iemand van je gezin, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kunt jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Sluit in 3 simpele stappen de Ticket Annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Vliegticketverzekering tegen annuleringskosten

Reizigers boeken steeds vaker een los ticket in plaats van een complete pakketreis. Speciaal voor deze groep reizigers heeft Allianz Global Assistance de Ticket Annuleringsverzekering geïntroduceerd. Deze verzekering is speciaal voor reizigers die geen pakketreis boeken, maar alleen voor vervoer per vliegtuig, bus, trein of ferry kiezen. De verzekering dekt de annuleringskosten die in rekening worden gebracht als je onverwacht noodgedwongen toch je reis moet annuleren.

De annuleringsverzekering voor vliegtickets is geldig voor alle soorten tickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kunt de annuleringsverzekering afsluiten voor zowel vliegtickets binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen.

Let op: je moet de vliegticket annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je ticket afsluiten.

Voordelen van deze verzekering

De Allianz Global Assistance Vliegticket Annuleringsverzekering kent de volgende voordelen:

 • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
 • Vliegtickets tot € 2.000,- per persoon verzekerd.
 • Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
 • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.

Sluit hier de Ticket Annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden

Dekkingsgebied Ticket Annuleringsverzekering

Europa: Europese landen evenals de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: Overig.

Vliegticket annuleren

Heb je een vliegticket geboekt, maar kun je door onvoorziene omstandigheden niet vertrekken? Dan moet je rekening houden met annuleringskosten. In veel gevallen zal dit neerkomen op 100 procent, wat betekent dat je je geld kwijt bent. Soms is het mogelijk de reis te annuleren tegen betaling van een toeslag.

Koop je een los vliegticket, dan kun je daar, binnen 7 dagen, een annuleringsverzekering bij afsluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die in rekening gebracht worden als je de reis onverwacht moet annuleren. De verzekering biedt geen dekking bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij.

Vragen?

Heb je een vraag over de annuleringsverzekering voor vliegtickets of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739