vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Allianz

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Waarom zou ik een reisverzekering moeten afsluiten?

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Waarom een reisverzekering afsluiten?

De zomervakantie staat voor de deur en dan vraag jij je misschien af waarom je een reisverzekering zou moeten afsluiten? Een terechte vraag natuurlijk. 

Tijdens een vakantie ben je in een vreemde omgeving, met andere gebruiken, verkeersdrukte en zo raak je mogelijk sneller betrokken bij een ongeval. Je kan ook ziek worden door vreemd voedsel of een virus/bacterie. Wist je dat 23% van de Nederlandse reizigers een bestemming bezoeken waar gezondheidsrisico’s voorkomen, maar zich niet laten vaccineren?

Als je in de problemen komt, wil je adequate hulp en een vergoeding van je kosten. Een aantal van deze schades worden alleen vergoed door een reisverzekering. Denk hierbij aan persoonlijke hulpverlening en onvoorziene kosten, zoals repatriëring na een ongeval of als je eerder terug naar huis moet vanwege het overlijden van een naast familielid. Maar ook de kosten voor opsporing en redding vallen hieronder. Net zoals extra verblijfskosten omdat je niet naar huis kunt door een staking of natuurramp.

Misschien denk je dat je dubbel verzekerd bent omdat je ook een verplichte zorgverzekering hebt die geldig is in het buitenland, maar de vergoeding daarvan is beperkt tot maximaal het Nederlandse tarief. In veel landen kunnen zorgkosten hoger uitvallen en de extra kosten zijn dan voor eigen rekening, tenzij medische kosten zijn meeverzekerd op je reisverzekering.

Medische kosten meeverzekeren op een reisverzekering kan ook zinvol zijn vanwege het eigen risico op je zorgverzekering. Het verplichte eigen risico van € 385 (2018), wordt bij Allianz Global Assistance namelijk ook vergoed!

Vragen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren)

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *