vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Waarom zou ik een reisverzekering moeten afsluiten?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al vanaf €1,50 per dag, inclusief dekking reisbagage tot € 4.000,- in heel Europa verzekerd.

De zomervakantie staat voor de deur en dan vraag jij je misschien af waarom je een reisverzekering zou moeten afsluiten? Een terechte vraag natuurlijk. 

Tijdens een vakantie ben je in een vreemde omgeving, met andere gebruiken, verkeersdrukte en zo raak je mogelijk sneller betrokken bij een ongeval. Je kan ook ziek worden door vreemd voedsel of een virus/bacterie. Wist je dat 23% van de Nederlandse reizigers een bestemming bezoeken waar gezondheidsrisico’s voorkomen, maar zich niet laten vaccineren?

Waarom een reisverzekering afsluiten?
Waarom een reisverzekering afsluiten?

Als je in de problemen komt, wil je adequate hulp en een vergoeding van je kosten. Een aantal van deze schades worden alleen vergoed door een reisverzekering. Denk hierbij aan persoonlijke hulpverlening en onvoorziene kosten, zoals repatriëring na een ongeval of als je eerder terug naar huis moet vanwege het overlijden van een naast familielid. Maar ook de kosten voor opsporing en redding vallen hieronder. Net zoals extra verblijfskosten omdat je niet naar huis kunt door een staking of natuurramp.

Misschien denk je dat je met een reisverzekering dubbel verzekerd bent omdat je ook een verplichte zorgverzekering hebt die geldig is in het buitenland, maar de vergoeding daarvan is beperkt tot maximaal het Nederlandse tarief. In veel landen kunnen zorgkosten hoger uitvallen en de extra kosten zijn dan voor eigen rekening, tenzij medische kosten zijn meeverzekerd op je reisverzekering.

Medische kosten meeverzekeren op een reisverzekering kan ook zinvol zijn vanwege het eigen risico op je zorgverzekering. Het verplichte eigen risico van € 385 (2018), wordt bij Allianz Global Assistance namelijk ook vergoed!

Andere informatie

Wil je meer informatie lezen over reisverzekeringen? Klik hier: Reisverzekeringen informatie

Wil je een kortlopende reisverzekering afsluiten? Klik hier: Kortlopende reisverzekering

Ga je vaker op reis?

Ga je vaker op reis dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Ga je vaker dan eenmaal per jaar op vakantie? In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, maar de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten. Als je vaker per jaar op reis gaat is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd voordeliger. In het algemeen geldt dat een doorlopende verzekering voor een gezin met kinderen al na twee vakantieweken per jaar voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Bij een stel ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken per jaar en bij een alleenstaande op 3 à 4 weken. Wil je een doorlopende reisverz

Vragen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen)

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739