vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance vernieuwd

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag

Met ingang van 6 maart 2012 kunnen consumenten de vernieuwde Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance afsluiten.

“Met de vernieuwde Globetrotter Verzekering is het mogelijk om een verzekering volledig op maat te maken voor ieder lang verblijf in het buitenland. Het verschilt nogal of je een jaar gaat studeren in Barcelona, gaat werken in Afrika of een rondreis gaat maken door Amerika“, laat de reisverzekeraar weten.

Globetrotter Verzekering

Niet alleen het product is gewijzigd, maar ook de naam: Globetrotter Verzekering (voorheen: Globetrotter Reisverzekering). De nieuwe naam moet benadrukken, dat het niet alleen om reizen gaat. Naast het reizen is namelijk ook (vrijwilligers)werk en studeren in het buitenland standaard meeverzekerd. Door de flexibele opbouw is het mogelijk de verzekering precies op maat samen te stellen. Tot slot biedt Allianz Global Assistance hierbij innovatieve diensten zoals Geld Service en Persoonlijke Reisassistent.

Geld Service en Persoonlijke Reisassistent

Geld Service is een gratis dienst, die onderdeel uitmaakt van de Bagagedekking. Het is bedoeld voor reizigers in het buitenland die, door bijvoorbeeld verlies of beschadiging van hun bankpas, geen toegang hebben tot hun geld. In dat geval kan Allianz Global Assistance tijdelijk een bedrag beschikbaar stellen via één van de 400.000 kantoren van Western Union wereldwijd.

De Persoonlijke Reisassistent kan worden ingeschakeld voor advies over bijvoorbeeld blokkering van de pinpas, medische zaken of het omboeken van vliegtickets. Iedereen met een Globetrotter Verzekering kan tijdens de reis gratis gebruik maken van deze dienst.

Overige bijzonderheden

Naast de bovenstaande nieuwe diensten kent de Allianz Globetrotter Verzekering de volgende bijzonderheden:

  • Flexibele bagagedekking van € 1.000 tot wel € 5.000,-
  • Werken in het buitenland met verhoogd risico is tegen een toeslag mee te verzekeren.
  • Medische kosten kunnen ‘Aanvullend’ op de huidige zorgverzekering worden afgesloten, maar ook ‘Volledig’ als vervanging van de Nederlandse zorgverzekering.
  • Online schademeldingen worden door Allianz Global Assistance binnen vijf dagen verwerkt.
  • Verlengen van de Globetrotter Verzekering kan eenvoudig vanuit het buitenland.

Globetrotter Verzekering afsluiten

Klik op de link voor premie berekenen: Globetrotter Verzekering – Speciale reisverzekering voor backpacken, studie, stage of werk in het buitenland. Lees hier de voorwaarden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739