vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Welke Allianz reisverzekering is uitermate geschikt voor Backpackers?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Globetrotter Verzekering

Studeren, stage, reizen en werken tot 24 maanden.

✔  Standaard (vrijwilligers)werk is gratis gedekt

Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.

Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service en Reisarts.

Laptop, telefoon en iPad goed verzekerd.

Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.

Premie Globetrotter Verzekering: v.a. €9,45

Een backpackvakantie is vaak niet tot in de details georganiseerd, maar voordat je weg gaat, dien je wel voorbereid te zijn. Wat moet je weten voordat je besluit met je rugzak op reis te gaan? Welke reisverzekering kun je het beste afsluiten als je gaat backpacken?

Lees er alles over in dit artikel.

Backpackers reisverzekering afgestemd op je reisgedrag

Mocht je ziek worden of een ongeval krijgen, dan kun je backpackreis een financiële ramp worden. Medische kosten kunnen hoog oplopen. Of deze kosten vergoed worden, is afhankelijk van je zorgverzekering. Je zorgverzekering biedt dekking tot een bepaald maximumbedrag in het buitenland. Daarom is het zeker voor backpackers verstandig om medische kosten mee te verzekeren op je reisverzekering.

Welke reisverzekering is geschikt voor Backpackers?
Welke reisverzekering is geschikt voor Backpackers?

Doorlopende reisverzekering voor Backpackers

Backpackers die slechts één tot twee maanden op reis gaan en in Nederland een ziektekostenverzekering aanhouden, kunnen een doorlopende reisverzekering afsluiten. Echter, deze biedt niet langer dekking dan 30 tot 60 aaneengesloten dagen. Soms is het mogelijk deze periode uit te breiden (informeer bij je reisverzekeraar). In de volgende situaties is een doorlopende reisverzekering niet de juiste keuze:

 • Je gaat langer aaneengesloten op reis dan is toegestaan op een doorlopende reisverzekering.
 • Je hebt je ziektekostenverzekering in Nederland opgezegd om kosten te besparen.
 • Je bent van plan om tijdens je backpackreis te gaan werken.

Reisverzekeringen voor backpackers

Verzekeraars bieden speciale reisverzekering aan voor backpackers. Deze reisverzekering kun je voor een langere periode afsluiten. Tot maximaal twee jaar. Maar er zijn nog meer verschillen ten opzichte van een standaard reisverzekering. Zo is het toegestaan om tijdens je reis te werken. Niet iedere backpacker zal een avontuurlijke reis gaan maken. Maar omdat je ver van huis bent is het plezierig om een goede reisverzekering te hebben.

Tips voor het afsluiten van een backpacker reisverzekering

 • Ga je bijzondere sporten uitoefenen, dan is dit meestal mee te verzekeren tegen een premietoeslag.
 • Wanneer je in Nederland je zorgverzekering beëindigt, dan moet je vervolgens een backpacker reisverzekering afsluiten met een volledige dekking voor medische kosten in het buitenland.
 • Indien je in Nederland wel verzekerd blijft voor ziektekosten, check dan de dekking en voorwaarden van je zorgverzekeraar. Let er hierbij op of je een onbeperkte werelddekking hebt. Is dat niet het geval, dan kan je dit aanvullend meeverzekeren op je backpackerreisverzekering.
 • Je huidige zorgverzekering in Nederland opzeggen kan niet zomaar. Zorg ervoor dat je toestemming hebt van je zorgverzekeraar en dat je daar schriftelijk een bevestiging van krijgt.
 • Ga je samen met iemand reizen dan is het belangrijk om te weten of de ander ook voldoende verzekerd is. Anders kunnen er problemen ontstaan bij bijvoorbeeld repatriëring.
 • Wanneer je van plan bent om te gaan werken tijdens je reis moet je dit melden bij het afsluiten van een reisverzekering voor backpackers. Afhankelijk van het soort werk, kan er sprake zijn van een premietoeslag.
 • Mocht je vooraf niet exact weten hoe lang je reis gaat duren, dan kun je meestal de polis tussentijds verlengen. Vraag altijd naar de maximale duur van de reisverzekering, omdat die termijn niet overschreden mag worden.
 • Vraag tevens of je premierestitutie krijgt indien je eerder naar huis gaat.
 • Veel backpackers zeggen de zorgverzekering in Nederland op als ze voor langere tijd naar het buitenland gaan, want dat scheelt je geld. Maar wanneer je een reis onderbreekt om tussentijds naar Nederland te gaan, moet je wel verzekerd zijn tegen ziektekosten. De meeste backpackersreisverzekeringen voorzien hier in, maar check het voor de zekerheid.
 • Zorg voor de juiste dekking. Blijf je in Europa dan volstaat een Europadekking. Buiten Europa moet je Werelddekking afsluiten.
 • De reisverzekeringen voor backpackers van de verschillende reisverzekeraars lijken op elkaar. Toch kunnen er wel verschillen in voorwaarden en dekkingen zijn. Controleer altijd of de backpackersreisverzekering voldoet aan jouw wensen.

Speciaal voor Backpackers: Globetrotter verzekering, nu tot 10% korting!

Ben jij op zoek naar een voordelige backpacker reisverzekering met een ruime dekking? Regel het hier snel en voordelig online. De Globetrotter Verzekering is helemaal afgestemd op de moderne rugzakreiziger. De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance de ideale reisverzekering voor backpackers. Altijd verzekerd op de beste manier, zonder dat je er omkijken naar hebt. Of je nu gaat backpacken, studeren of werken in het buitenland. Met de Globetrotter reisverzekering ben je tot maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd tegen veel problemen die je als backpacker kunt tegenkomen.

En ook niet onbelangrijk, de Globetrotter Verzekering is extra voordelig dankzij de extra jongerenkorting. Ben je jonger dan 27 jaar, dan heb je al een Backpackers reisverzekering v.a. € 9,45 per maand (inclusief 10% korting). Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een Backpackers reisverzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen.

Globetrotter Verzekering voor backpackers

Wellicht heb je een studie er op zitten en wil je even wat anders voordat je begint aan een carrière. Wat is er dan avontuurlijker om met je rugzak een continent te ontdekken? Je ontmoet andere backpackers en maakt contact met de locals. Misschien besluit je om ergens te blijven hangen en ga je er een maandje werken om je reisbudget wat aan te vullen. Je reist bijvoorbeeld door Azië, bezoekt het land van de eeuwige glimlach: Thailand. Na wat eilandhoppen besluit je om verder te reizen naar je eindbestemming Nieuw-Zeeland en Australië. Down Under bij de Ozzies is het ultieme paradijs voor iedere rugzaktoerist. Kortom een backpackers bestemming bij uitstek. Hoewel je alles goed hebt voorbereid en je Lonely Planet als een soort reisbijbel altijd paraat hebt, kan er toch iets onverwachts gebeuren.

Je kan ziek worden en niet alleen van iets teveel alcohol, maar ook van verkeerd eten of een steek van een insect. Ook kan het zijn dat je reisbagage wordt gestolen met je paspoort en al je geld. Dat is nooit leuk. En al helemaal niet op een backpack reis in het verre buitenland. Want daar sta je dan met of zonder rugzak in een wildvreemd land. Met andere gewoontes, een andere taal en autoriteiten die geen zin hebben om de zoveelste backpacker uit de brand te helpen. Wat doe je dan? Waar moet je heen? Wie moet je benaderen? Ineens is dat backpacken helemaal niet zo leuk meer en voel je jezelf vooral eenzaam en heel ver van huis.

Maar gelukkig heb je alles goed geregeld en kan je een beroep doen op de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance, de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Altijd bereikbaar, dag én nacht. Je wordt direct geholpen. Gewoon in het Nederlands. Zodat je niet naar woorden hoeft te zoeken en alles goed kan uitleggen. Dat is wel zo prettig. Zeker in een noodsituatie.

Voordelen van de Globetrotter Verzekering voor backpackers

Je wilt tijdens jouw backpackreizen geen gezeur. Juist daarom kies je voor de uitgebreide en voordelige Globetrotter Verzekering. Je profiteert dan direct van de volgende voordelen:

 • Speciale verzekering voor backpackers en lange reizen.
 • Backpacken, studeren, reizen en werken; kies zelf je dekking.
 • Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.
 • Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service, Reisarts en Inentingsadvies.
 • Laptop en iPad goed verzekerd.
 • Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
 • Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
 • Gratis medisch advies, ook over inentingen.
 • Creditcard of pinpas kwijt? Allianz Global Assistance helpt en regelt een voorschot bij een Western Union wisselkantoor.
 • Gratis extra services voor Backpackers:
  • Personal Assistant: zoekt samen met jou antwoord op al je vragen! Ook als de nood minder hoog is.
  • SMS Assistant: gratis sms of e-mail die je waarschuwt bij nood in jouw reisgebied.
 • Online schade melden: Binnen 5 werkdagen afgehandeld.
 • Eenvoudig verlengen van de Backpackers verzekering tijdens de reis.

Premie Globetrotter Verzekering en aanvullende dekkingen

Maandpremies Globetrotter Verzekering Allianz
Maandpremies Globetrotter Verzekering
ALGEMENE DEKKINGENEUROPA
SOS-Hulpverlening
– Tot 1 jaar
– Langer dan 1 jaar
.
€ 9,45
€ 9,90
Bagage
– Budget
– Uitgebreid
– Compleet
.
€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
Medische kosten
– Aanvullend
– Volledig
.
€ 7,65
€ 26,55
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
ALGEMENE DEKKINGENWERELD
SOS-Hulpverlening
– Tot 1 jaar
– Langer dan 1 jaar
.
€ 18,-
€ 19,80
Bagage
– Budget
– Uitgebreid
– Compleet
.
€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
Medische kosten
– Aanvullend
– Volledig
.
€ 9,-
€ 31,05
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
Bovenstaande premies gelden per 1 oktober 2018. Minimale premie is twee maanden. Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie. Je betaalt de premie in 1 keer omdat het een eenmalige verzekering is.

Speciaal voor backpackers: gemakkelijk medische kosten meeverzekeren

Gemakkelijk medische kosten tijdens je backpackvakantie meeverzekeren. Een bezoek aan een arts of ziekenhuis kan flink in de papieren lopen. Vooral in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander, meestal hoger, tarief. Met de Globetrotter Reisverzekering kun je medische kosten op twee manieren meeverzekeren:

 • Aanvullend op je huidige zorgverzekering.
 • Volledig.

1. Medische Kosten Aanvullend Houd je gedurende je reis een Nederlandse ziektekostenverzekering aan? Dan vul je deze aan met Medische Kosten Aanvullend. Mocht er dan sprake zijn van medische kosten in het buitenland, dan vergoedt de Globetrotter reisverzekering van Allianz Global Assistance, datgene wat je zorgverzekeraar niet vergoedt. Met als voordeel dat je zo nooit voor vervelende verrassingen komt te staan.

2. Medische Kosten Volledig Houd je gedurende je verblijf in het buitenland geen Nederlandse ziektekostenverzekering aan? Kies dan voor Medische Kosten Volledig. Want dan ben je echt volledig verzekerd voor alle medische kosten die je maakt in het buitenland. Mocht je tussentijds een bezoekje aan Nederland brengen, dan loopt je verzekering gewoon door (maximaal 21 dagen). Raadpleeg ons adviesschema om te bepalen wat het beste bij jouw situatie aansluit: Adviesschema Backpacker reisverzekering (PDF)

Gratis medisch advies voor backpackers

In het buitenland loop je ook de kans om ziek te worden. Ziek worden tijdens het backpacken is natuurlijk extra vervelend. Dat hoeft niet per se ernstig te zijn, maar dat kan natuurlijk ook. Je huisarts bellen midden in de nacht (tijdsverschil) is geen optie. Maar wat als je wel behoefte hebt aan een deskundig medisch advies? Wat doe je dan? Heel simpel je belt de Reisarts van Allianz Global Assistance. Waar ter wereld je ook bent! Hij staat je telefonisch te woord met advies en hulp. En mocht het nodig zijn, dan kan hij je ook doorverwijzen naar de beste arts of het beste ziekenhuis bij jou in de buurt. Want hij kent de situatie ter plekke. Ook vóór je backpack reis helpt Allianz Global Assistance je graag met een professioneel inentingsadvies. Een prettig idee dat er altijd een medisch deskundige voor je klaar staat tijdens je backpackers avontuur.

Dit houdt je Globetrotter Verzekering in:

 • Speciaal ontwikkeld voor backpackers, studenten en wereldreizen.
 • Wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval door Allianz Global Assistance, de grootste alarmcentrale ter wereld.
 • Medische kosten zijn aanvullend of volledig mee te verzekeren, afhankelijk van je huidige zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies of diefstal van je bagage.
 • Keuze voor Werelddekking of Europadekking, met aangepaste premie.
 • Altijd betrouwbaar medisch advies, gratis en in het Nederlands, door Nederlandse artsen die kennis hebben van de situatie ter plekke.
 • Professioneel inentingsadvies voor vertrek.
 • Mogelijkheid om risicovolle sporten mee te verzekeren.
 • Toegang tot online hulp en tips op Globetrotterservice.nl.
 • Gunstige premie en uitstekende voorwaarden.

Tussentijds naar huis

Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat is er altijd de kans dat je vanwege een noodgeval (bijvoorbeeld ziekte/overlijden van familie) naar huis wilt of moet. Dan is het een prettige gedachte dat je met de S.O.S. dekking standaard hiervoor verzekerd bent. En dat Allianz Global Assistance je helpt en de terugvlucht regelt. Als je verzekering nog 1 maand of langer doorloopt, zorgen zij ervoor dat je de reis weer kunt vervolgen. Sluit je de Globetrotter Verzekering af samen met je vriend/vriendin of andere reisgenoten, dan mag je maximaal 1 persoon meenemen voor wie dit ook geldt. Je bent tijdens een kort verblijf in Nederland ook verzekerd op je Globetrotter Verzekering.

Persoonlijke reisassistent

Met deze gratis service ga je nooit alleen op reis. Belde je vroeger je reisverzekeraar alleen in geval van nood, de Personal Assistant van Allianz Global Assistance helpt je antwoord te vinden op alledaagse reisvragen. Waar is hier het dichtstbijzijnde vliegveld? Waar vind ik de Nederlandse ambassade? Welk nummer moet ik bellen om mijn bankpas te blokkeren? Mag ik de verzekering tijdens de reis wijzigen? De Persoonlijke Reisassistent maakt onderdeel uit van de alarmcentrale van Allianz Global Assistance en helpt 24/7 antwoord te vinden op dit soort vragen.

Geld Service

De Geld Service is bedoeld voor reizigers in het buitenland die, door bijvoorbeeld verlies of beschadiging van hun bankpas, geen toegang hebben tot hun geld. In dat geval kan Allianz Global Assistance tijdelijk een bedrag beschikbaar stellen via één van de 400.000 kantoren van Western Union wereldwijd. Let op: je kunt alleen van de unieke ‘Geld Service’ gebruik maken als je de dekking ‘Reisbagage’ hebt afgesloten.

Globetrotter verzekering Allianz

Dekkingsoverzicht Globetrotter Verzekering
A. SOS HULPVERLENING
Opsporing- en reddingsacties:Max. € 50.000,- per persoon per gebeurtenis
Repatriëring verzekerde + een reisgenoot:Kostprijs
Reiskosten als gevolg van een ongeval:Kostprijs
Verblijfskosten als gevolg van een ongeval:Max. € 75,- per persoon per dag
Onvoorziene reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking:Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten max. € 75,- per dag.
Telecommunicatiekosten:Max. € 100,- per persoon per polis
B. ONGEVALLEN
Vergoeding bij overlijden:Standaard € 25.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-
Vergoeding bij blijvende invaliditeit:Standaard € 75.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-
C. BAGAGE
Verzekerd bedrag reisbagage
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 1.500,-
Max. € 3.500,-
Max. € 5.000,-
Eigen risico reisbagage per gebeurtenis
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
€ 75,-
€ 50,-
€ 0,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel)computers, mobiele telefoons en andere digitale/elektrische apparatuur
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 750,-
Vergoeding overige items (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, zonnebrillen, etc.) per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Vergoeding van schade aan logies/verblijf
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Contant geld
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
D. MEDISCHE KOSTEN (bedragen per persoon per polis)Aanvullend en Volledig
Telefonisch advies van Nederlandse reisarts van Allianz Global Assistance:Gratis
Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland:Kostprijs
Vergoeding tandheelkundige kosten bij spoedeisende hulp:Max. € 250,-
Vergoeding aangeschafte /gehuurde krukken of rolstoel:Max. € 250,-
Eventuele nabehandeling in Nederland:Max. € 1.000,-
Dokters- en ziekenhuiskosten in Nederland tijdens tussentijds bezoek van max. 21 dagen:Max. € 25.000,-
Eigen risico:Max. € 100,-
E. RECHTSBIJSTAND
Europa;Kostprijs
Buiten Europa:Max. € 5.000 bij contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen
F. AANSPRAKELIJKHEID
Uitkering voor aansprakelijkheid:
In Australie:
Max. € 1.000.000,-
Max. € 1.500.000,-
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.
Overzicht geldt per 1 oktober 2018

Wat is de Covid-19 dekking op de Globetrotter verzekering?

Met de Covid-19 dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent.  Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz gratis op de reis- en annuleringsverzekering bieden. Voor de Globetrotter backpackers verzekering geldt dat je:

 • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming. Zelfs als, op de dag van vertrek, het reisadvies oranje is. En uiteraard alleen als medische kosten zijn meeverzekerd.
 • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in Europa in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen. Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfskosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.*
 • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

* Deze vergoeding ontvang je alleen als je afreist naar een land dat op de dag van vertrek een groen of geel reisadvies heeft gekregen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Allianz Global Assistance: de zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld

Allianz Global Assistance opereert wereldwijd, 24 uur per dag en zeven dagen per week. In Nederland verzorgen zij de medische hulpverlening voor meer dan 3,5 miljoen Nederlanders. Allianz Global Assistance behoort tot de internationale Allianz Global Assistance Group. Deze organisatie is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld. Allianz Global Assistance Group opereert met 10.000 medewerkers op vijf continenten, in meer dan 29 landen. 250 miljoen klanten profiteren van de diensten van de groep.

Voordelen van Allianz Global Assistance

 • MoneyView rating en beste koop.
 • Eigen alarmcentrales in 37 landen;
 • 24/7 bereikbaar en altijd dichtbij.
 • Meer dan 60 jaar ervaring in wereldwijde hulpverlening.
 • Eigen medische database met inzicht kwaliteit van ziekenhuizen wereldwijd.
 • Nog snellere hulpverlening dankzij de HelpMe app.
 • In 2011 en 2013 uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de backpackers reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestel vragen en antwoorden.

Wat is een backpackers reisverzekering?

Omdat een backpackreis in alle opzichten afwijkt van een gewone reis is het verstandig om een verzekering af te sluiten die daar rekening mee houdt. De Globetrotter Verzekering is een speciale reisverzekering voor backpacken. Je mag met deze verzekering ook werken tijdens je backpackreis. Je kan deze verzekering afsluiten met een volledige dekking voor ziektekosten in het buitenland, bijvoorbeeld omdat je jouw basis zorgverzekering in Nederland opzegt. Met de Globetrotter Verzekering ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd voor jouw backpackvakantie.

Wat kost een backpackers verzekering?

Voor slechts €9,45 per maand (SOS-dekking), ben je al verzekerd in geheel Europa! De premie wordt hoger als je kiest om de basisdekking uit te breiden. Daarom kan je het beste zelf even een premieberekening maken.

Wat zijn de voordelen van de backpackers verzekering?

Je profiteert direct van de volgende voordelen:
Speciale verzekering voor backpackers en lange reizen.
Backpacken, studeren, reizen en werken; kies zelf je dekking.
10% extra internetkorting, die je alleen hier krijgt.
Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.
Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service, Reisarts en Inentingsadvies.
Laptop en iPad goed verzekerd.
Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
Gratis medisch advies, ook over inentingen.
Creditcard of pinpas kwijt? Allianz Global Assistance helpt en regelt een voorschot bij een Western Union wisselkantoor.
Gratis extra services voor Backpackers:
Personal Assistant: zoekt samen met jou antwoord op al je vragen! Ook als de nood minder hoog is.
SMS Assistant: gratis sms of e-mail die je waarschuwt bij nood in jouw reisgebied.
Online schade melden: Binnen 5 werkdagen afgehandeld.
Eenvoudig verlengen van de Backpackers verzekering tijdens de reis.

Geven jullie 10% jongerenkorting op de reisverzekering voor backpackers?

Jazeker, Iedere verzekerde onder 27 jaar krijgt 10% korting op alle algemene en aanvullende dekkingen.

Hoe kan ik medische kosten meeverzekeren tijdens mijn backpack reis?

Speciaal voor backpackers: gemakkelijk medische kosten meeverzekeren
Gemakkelijk medische kosten tijdens je backpackvakantie meeverzekeren. Een bezoek aan een arts of ziekenhuis kan flink in de papieren lopen. Vooral in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander, meestal hoger, tarief. Met de Globetrotter Reisverzekering kun je medische kosten op twee manieren meeverzekeren:
Aanvullend op je huidige zorgverzekering.
Volledig.
1. Medische Kosten Aanvullend
Houd je gedurende je reis een Nederlandse ziektekostenverzekering aan? Dan vul je deze aan met Medische Kosten Aanvullend. Mocht er dan sprake zijn van medische kosten in het buitenland, dan vergoedt de Globetrotter reisverzekering van Allianz Global Assistance, datgene wat je zorgverzekeraar niet vergoedt. Met als voordeel dat je zo nooit voor vervelende verrassingen komt te staan.
2. Medische Kosten Volledig
Houd je gedurende je verblijf in het buitenland geen Nederlandse ziektekostenverzekering aan? Kies dan voor Medische Kosten Volledig. Want dan ben je echt volledig verzekerd voor alle medische kosten die je maakt in het buitenland. Mocht je tussentijds een bezoekje aan Nederland brengen, dan loopt je verzekering gewoon door (maximaal 21 dagen).
Raadpleeg ons adviesschema om te bepalen wat het beste bij jouw situatie aansluit: Adviesschema Backpacker reisverzekering (PDF)

Mag ik werken tijden backpackvakantie?

Bij de Globetrotter Verzekering voor Backpackers ben je standaard verzekerd voor regulier werk op bijvoorbeeld een kantoor of in de horeca. Als je in het buitenland werkzaamheden gaat verrichten met een hoger risico, bijvoorbeeld in de bouw of als kok, dan ben je tegen betaling van een toeslag ook goed verzekerd. Neem hiervoor contact met ons op.

Kan ik de backpackers verzekering verlengen als ik langer weg blijf?

Je kan tijdens je reis eenvoudig je Globetrotter Verzekering online verlengen tot een totale duur van maximaal 24 maanden. Als je de aanvraag hebt gedaan, ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail.

Krijg ik premie terug als ik eerder terugkom?

Als je eerder terug komt van je reis dan verwacht, heb je recht op premierestitutie. Je krijg dan de premie van de volledig niet verzekerde maanden teruggestort op je rekening. Je hebt recht op premierestitutie:
Als je minimaal een maand eerder terugkomt voor de einddatum van je verzekering.
Je geen schadeclaim bij Allianz Global Assistance hebt ingediend.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739