vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Verzekering voor lang verblijf in buitenland en medische kosten – Globetrotter Verzekering

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Globetrotter Verzekering

Studeren, stage, reizen en werken tot 24 maanden.

✔  Standaard (vrijwilligers)werk is gratis gedekt

Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.

Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service en Reisarts.

Laptop, telefoon en iPad goed verzekerd.

Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.

Premie Globetrotter Verzekering: v.a. €9,45

Ga je voor langere tijd naar het buitenland naar bijvoorbeeld Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidoost Azië, Amerika of Zuid-Afrika om daar te werken, studeren, of stage te lopen? Dan is een goede verzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland erg belangrijk. 

Lang verblijf in buitenland en medische kosten
Lang verblijf in buitenland en medische kosten

De Globetrotter Verzekering is de beste optie als je minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden naar het buitenland gaat en heeft meerdere mogelijkheden om geneeskundige kosten in het buitenland te verzekeren.

Met de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance ben je al vanaf € 9,45 per maand verzekerd in heel Europa en voor € 18,- per maand in de hele wereld!

Wanneer je voor een lang verblijf naar het buitenland gaat , kan je daarvoor een speciale reisverzekering afsluiten waarbij je de keuze hebt om de medische kosten, volledig, aanvullend of niet mee te verzekeren. Het hangt er namelijk van af of jij je Nederlandse zorgverzekering moet aanhouden of tijdelijk kan stopzetten. Het is daarbij van belang te kiezen voor reisverzekering voor lang verblijf die daarbij aansluit.

De Allianz Globetrotter is geschikt voor de volgende situatie:

 • Je gaat voor langere tijd naar het buitenland (1- 24 maanden).
 • Je gaat werken in het buitenland.
 • Je gaat studeren in een ander land.
 • Een wereldreis maken of backpacken.
 • Vrijwilligerswerk doen.

Verzekering lang verblijf buitenland en medische kosten

Je kan de Globetrotter Verzekering voor minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden afsluiten. Je kunt kiezen tussen Europa- of werelddekking. En mocht je tussentijds besluiten langer te blijven, dan verleng je eenvoudig online je verzekering. Kom je eerder terug dan verwacht? Als je geen schade hebt gemeld, dan krijg je een deel van je betaalde premie teruggestort.

Deze verzekering voor lang verblijf en medische kosten is helemaal op maat samen te stellen, je bent verzekerd voor de dekkingen die je zelf kiest. Voor S.O.S. hulpverlening ben je standaard verzekerd. Dit is een dekking voor noodzakelijke reis- en verblijfskosten door een ongeval, levensgevaarlijke ziekte of overlijden van jezelf of van een eerste- of tweedegraads familielid.

Als je meer dan 1 maand en niet langer dan 24 maanden naar het buitenland gaat, is de Globetrotter Verzekering speciaal voor jou ontwikkeld. Je bent niet alleen verzekerd tijdens je reis, maar ook als je vrijwilligerswerk verricht of aan het studeren bent. Reguliere reisverzekeringen bieden deze mogelijkheid vaak niet, dus houd dit goed in de gaten.

Je kunt je bij de Globetrotter Verzekering ook voor medische kosten verzekeren. Dit kan als aanvulling op je Nederlandse zorgverzekering. Als je door je reis geen recht meer hebt op deze verzekering (dit recht vervalt vaak als je gaat werken in het buitenland), dan kun je terugvallen op de dekking Medische Kosten Volledig. Hiermee ben je in het buitenland gedekt voor medisch noodzakelijke kosten, ook als je geen zorgverzekering meer hebt in Nederland.

Werken gratis meeverzekerd

Met de Globetrotter Verzekering mag je werken in het buitenland. Je bent standaard verzekerd voor reguliere werk op bijvoorbeeld een kantoor of in de horeca. Als je in het buitenland werkzaamheden gaat verrichten met een hoger risico, bijvoorbeeld in de bouw of als kok, dan ben je tegen betaling van een geringe toeslag ook goed verzekerd. Neem daarvoor contact op met ons. Meer informatie over beroepsrisico vind je op de pagina beroepsrisico’s »

Waarom geen doorlopende reisverzekering?

Voor lange buitenlandse reizen biedt een doorlopende reisverzekering niet voldoende dekking. Je bent vaak niet langer dan 60 of 180 dagen aaneengesloten verzekerd. Er zijn ook doorlopende reisverzekeringen voor 365 dagen aaneengesloten reizen, maar vaak zijn de dekkingen dan beperkt. Daarnaast ben je met een doorlopende reisverzekering niet verzekerd als je gaat werken. Dat geldt ook voor vrijwilligerswerk.

Zorgverzekering in Nederland opzeggen?

Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat, dan vervalt in sommige gevallen je recht op een Nederlandse basiszorgverzekering. Of dit recht vervalt, hangt af van een aantal factoren:.

 • het land waar je naartoe gaat;
 • hoe lang je in het buitenland verblijft;
 • hoe oud je bent;
 • of je gaat werken.

Ondanks deze factoren ligt de beslissing om je zorgverzekering te laten vervallen altijd bij je zorgverzekeraar. Laat je daarom door je zorgverzekeraar informeren hoe ze omgaan met jouw situatie.

Medische kosten buitenland wel of niet meeverzekeren?

Omdat je Nederlandse basisverzekering meestal een deel vergoedt van je medische kosten in het buitenland (hoeveel ze vergoeden is afhankelijk van je gekozen pakket), is het verstandig om ‘Medische Kosten Aanvullend’ af te sluiten op de Globetrotter Verzekering. Wat er dan ook gebeurt in het buitenland, je krijgt alles tegen kostprijs vergoed.

In sommige situaties vervalt je recht op een Nederlandse zorgverzekering. Bijvoorbeeld als je gaat werken. Hiervoor heeft het College van Zorgverzekeringen (CVZ) wetgeving opgesteld. Als je geen Nederlandse zorgverzekering meer hebt, dan is de dekking ‘Medische Kosten Aanvullend’ op je Globetrotter Verzekering niet voldoende. Daarom bieden we de dekking ‘Medische Kosten Volledig aan’. Daarmee ben je dus ook verzekerd tegen medische kosten wanneer je geen Nederlandse zorgverzekering hebt.

De Globetrotter Verzekering is speciaal voor iedereen die voor een langere periode naar het buitenland gaan om te reizen of te werken. Deze verzekering voor lang verblijf in het buitenland biedt uitgebreide mogelijkheden om je te verzekeren tegen medische kosten in het buitenland. Dit zijn de mogelijkheden:

 • Medische kosten Volledig: Kies je ervoor om tijdens je verblijf in het buitenland je Nederlandse zorgverzekering stop te zetten, dan kun je met de Globetrotter Verzekering kiezen voor de optie ‘Medische kosten Volledig’. Als je tijdens je reis medische zorg nodig hebt, dan vergoedt Allianz Global Assistance de medische kosten in het buitenland. Breng je in deze periode een bezoek aan Nederland van minder dan 21 dagen en heb je zorg nodig, dan is dat ook verzekerd.
 • Medische kosten Aanvullend: Je kan er ook voor kiezen om je zorgverzekering in Nederland door te laten lopen. Mocht je tijdens je verblijf in het buitenland te maken krijgen met medische kosten, dan vergoedt je zorgverzekering meestal geheel of gedeeltelijk de kosten. Valt de behandeling duurder uit dan dit in Nederland zou zijn? Dan ben je er met de optie ‘Medische kosten Aanvullend’ zeker van dat Allianz Global Assistance de kosten vergoedt. Zo worden je kosten voor zorg in het buitenland altijd vergoed.
 • Medische kosten Uitsluiten: Heb je al een verzekering die de kosten van zorg vergoedt? Of vind je het om een andere reden niet nodig om zorgkosten mee te verzekeren? Dan kan je eenvoudig medische kosten uitsluiten en betaal je er ook geen premie voor.

Met de Globetrotter Verzekering mag je tijdens je reis altijd contact opnemen met de alarmcentrale indien je ziek wordt of hulp nodig hebt. Een (medische) expert helpt en ondersteunt je en geeft direct advies over de stappen die je kunt nemen. Daarnaast heeft Allianz Global Assistance een wereldwijde database van betrouwbare ziekenhuizen. Zij kunnen je dus adviseren bij welk ziekenhuis in het buitenland jij de beste zorg ontvangt.

Waarom de Globetrotter Verzekering voor lange reizen?

Of je nu gaat studeren, stagelopen, rondreizen, backpacken, of gaat werken als vrijwilliger of au pair in het buitenland. De Globetrotter Verzekering is altijd op jouw specifieke reissituatie afgestemd als je minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden naar het buitenland gaat. Je profiteert direct van de volgende voordelen.

De Globetrotter Verzekering

 • Betaal nooit teveel: je bepaalt zelf je dekking.
 • Jongerenkorting: tot 10% korting als je jonger bent dan 27 jaar.
 • De keuze voor een dekking die al je medische kosten vergoedt.
 • Gratis medisch advies, ook over inentingen.
 • Een voorschot van een Western Union wisselkantoor als je je pinpas of creditcard kwijtraakt.

Allianz Global Assistance

 • Eigen alarmcentrales in 36 landen: 24/7 bereikbaar en altijd dichtbij.
 • Meer dan 50 jaar ervaring in wereldwijde hulpverlening.
 • Eigen database met inzicht over kwaliteit van ziekenhuizen wereldwijd.
 • Meerdere keren gekozen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Gratis extra services

 • Personal Assistant: zoekt samen met jou antwoord op al je vragen, ook als de nood minder hoog is.
 • SMS Assistant: gratis sms of e-mail alerts die je waarschuwen bij nood in jouw reisgebied.
 • Geldservice: je krijgt een voorschot van een Western Union kantoor als je je betaalpas kwijtraakt.
 • Online schade melden: je schade wordt binnen 5 werkdagen afgehandeld bij een online melding.

Ontvang 10% jongerenkorting

Iedere verzekerde onder 27 jaar op de polis krijgt 10% korting op alle algemene en aanvullende dekkingen.

Kies zelf de dekking voor jouw lang verblijf verzekering

Je stelt de Globetrotter Verzekering op maat samen. Je bepaalt zelf waarvoor je wel of niet gedekt wilt zijn, alleen de SOS dekking is verplicht. Zo betaal je nooit teveel premie. En met de Assistant Services ben je helemaal verzekerd van extra zekerheid op reis. De dekkingen waaruit je kunt kiezen zijn:

 • Ongevallen
 • Bagage Budget, Uitgebreid of Compleet
 • Medische Kosten Aanvullend/Volledig (optioneel)
 • Rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid

Aanvullende dekkingen:

 • S.O.S. Autohulp
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • Werelddekking

Zoals gezegd is alleen S.O.S. Hulpverlening verplicht. Dit zijn onder andere: extra verblijfskosten, repatriëring, opsporing- en reddingskosten.

Aansprakelijkheid

Als je betaald werk of een stage gaat doen in het buitenland, moet je werkgever een aansprakelijkheids- verzekering voor je afsluiten. Wil je buiten je werk ook goed verzekerd zijn, kies dan voor de dekking ‘Aansprakelijkheid’. Deze dekking geldt dus niet als je betaalde werkzaamheden uitvoert, maar wel als je vrijwilligerswerk doet. Kies je voor deze dekking, dan ben je dus ook tijdens vrijwilligerswerk gedekt voor aansprakelijkheid.

Verzekerde bedragen

In het onderstaande overzicht zie je beknopt voor welke bedragen je verzekerd bent. Kijk in de polisvoorwaarden voor een meer uitgebreid overzicht.

Globetrotter verzekering Allianz

Dekkingsoverzicht Globetrotter Verzekering
A. SOS HULPVERLENING
Opsporing- en reddingsacties:Max. € 50.000,- per persoon per gebeurtenis
Repatriëring verzekerde + een reisgenoot:Kostprijs
Reiskosten als gevolg van een ongeval:Kostprijs
Verblijfskosten als gevolg van een ongeval:Max. € 75,- per persoon per dag
Onvoorziene reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking:Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten max. € 75,- per dag.
Telecommunicatiekosten:Max. € 100,- per persoon per polis
B. ONGEVALLEN
Vergoeding bij overlijden:Standaard € 25.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-
Vergoeding bij blijvende invaliditeit:Standaard € 75.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-
C. BAGAGE
Verzekerd bedrag reisbagage
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 1.500,-
Max. € 3.500,-
Max. € 5.000,-
Eigen risico reisbagage per gebeurtenis
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
€ 75,-
€ 50,-
€ 0,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel)computers, mobiele telefoons en andere digitale/elektrische apparatuur
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 750,-
Vergoeding overige items (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, zonnebrillen, etc.) per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Vergoeding van schade aan logies/verblijf
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Contant geld
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
D. MEDISCHE KOSTEN (bedragen per persoon per polis)Aanvullend en Volledig
Telefonisch advies van Nederlandse reisarts van Allianz Global Assistance:Gratis
Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland:Kostprijs
Vergoeding tandheelkundige kosten bij spoedeisende hulp:Max. € 250,-
Vergoeding aangeschafte /gehuurde krukken of rolstoel:Max. € 250,-
Eventuele nabehandeling in Nederland:Max. € 1.000,-
Dokters- en ziekenhuiskosten in Nederland tijdens tussentijds bezoek van max. 21 dagen:Max. € 25.000,-
Eigen risico:Max. € 100,-
E. RECHTSBIJSTAND
Europa;Kostprijs
Buiten Europa:Max. € 5.000 bij contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen
F. AANSPRAKELIJKHEID
Uitkering voor aansprakelijkheid:
In Australie:
Max. € 1.000.000,-
Max. € 1.500.000,-
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.
Overzicht geldt per 1 oktober 2018

Premie aanvullende dekkingen

Je kan de basisdekking, SOS hulpverlening uitbreiden met dekkingen die jij belangrijk vindt. In de onderstaande tabel staan de premies vermeldt. Wil je weten wat jij moet betalen maak dan een vrijblijvende premieberekening.

Maandpremies Globetrotter Verzekering Allianz
Maandpremies Globetrotter Verzekering
ALGEMENE DEKKINGENEUROPA
SOS-Hulpverlening
- Tot 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 9,45
€ 9,90
Bagage
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
Medische kosten
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 7,65
€ 26,55
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
ALGEMENE DEKKINGENWERELD
SOS-Hulpverlening
- Tot 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 18,-
€ 19,80
Bagage
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
Medische kosten
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 9,-
€ 31,05
Ongevallen€ 2,48
Rechtsbijstand€ 2,25
Aansprakelijkheid€ 2,70
Aanvullende dekkingen
SOS-autohulp (per polis per maand)€ 6,75
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48
Bovenstaande premies gelden per 1 oktober 2018. Minimale premie is twee maanden. Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie. Je betaalt de premie in 1 keer omdat het een eenmalige verzekering is.

Vragen?

Heb je een vraag over een verzekering met medische kosten voor een lang verblijf in het buitenland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, telefoon: 055-5400408 of stuur een e-mail naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739