vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Een wereldreis maken? Sluit een wereldreisverzekering af

wereldreisverzekering

Een wereldreis, wie droomt er niet van? Heb je eenmaal de keuze gemaakt om een wereldreis te maken, dan zal er veel geregeld moeten worden voor je vertrek.

Welke inentingen moet je hebben? Kan je ziektekostenverzekering opgezegd worden? En welke reisverzekering heb je nodig voor een wereldreis? Waar moet je op letten wanneer je een wereldreisverzekering gaat afsluiten. In dit artikel lees je  meer over het belang van een wereldreisverzekering en waar je op moet letten voordat je de wereldreisverzekering gaat afsluiten.

Een wereldreisverzekering

Voor wereldreizigers en globetrotters bestaan er speciale reisverzekeringen. Deze zijn afgestemd op het maken van een lange wereldreis en de risico’s die daaraan verbonden zijn. Een speciale reisverzekering voor een wereldreizigers biedt een betere dekking. Je hebt een wereldreisverzekering nodig wanneer je 6 weken tot 24 maanden aaneengesloten in het buitenland gaat reizen.

Thuiskomstverzekering

Het is belangrijk dat je tussentijds kunt terugkeren naar Nederland, in verband met mogelijke ziekte of overlijden van familie. Het is bij de meeste reisverzekeraars ook mogelijk om een thuiskomstverzekering af te sluiten. Wanneer je bijvoorbeeld je ziektekostenverzekering in Nederland opzegt, ben je bij thuiskomst onverzekerd. De thuiskomstverzekering biedt daar een oplossing voor.

Mocht je op reis gevaarlijke activiteiten gaan ondernemen (zweefvliegen, raften, duiken e.d.) dan kun je dit ook meeverzekeren. Bij een aantal reisverzekeraars zijn gevaarlijke sporten standaard gedekt bij een wereldreisverzekering. Bij andere verzekeraars betaal je een toeslag die kan oplopen tot 10% van de jaarpremie.

Diefstal, beschadiging en verlies van bagage is ook een belangrijke dekking waar je op moet letten bij het afsluiten van een wereldreisverzekering. Wanneer je op wereldreis gaat neem je meer bagage mee dan op een normale vakantie. Kijk goed naar de dekking en tot welk bedrag  je bagage verzekerd is.

Wereldreisverzekering verlengen

Je zult merken dat veel reisverzekeraars een wereldreisverzekering aanbieden met een standaard looptijd van één jaar. Wanneer je 13 maanden weg gaat, moet je toch een wereldreisverzekering afsluiten voor de periode van twee jaar. Dit brengt onnodige kosten met zich mee. Er zijn ook reisverzekeraars die deze regel niet hanteren. Bij ISIS, Allianz Global Assistance en De Goudse is het zelfs mogelijk om tijdens je reis de wereldreisverzekering te verlengen en de einddatum van deze reisverzekering aan te passen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739