vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering Spanje met gratis Corona quarantaine dekking

Reisverzekering Spanje met gratis Corona quarantaine dekking
Reisverzekering Spanje met gratis Corona quarantaine dekking

Het wordt door de Nederlandse overheid niet meer afgeraden om naar Spanje te reizen. Dus je kan weer op weg naar de Costa Brava, Costa del Maresme, Costa Dorada of de Costa del Sol. Nu Spanje het reisadvies geel heeft gekregen, kan je weer volledig verzekerd naar dat vakantieland reizen. Allianz heeft een uitstekende reisverzekering voor Spanje en deze is zelfs uitgebreid met een quarantainedekking. Dit geldt voor zowel de kortlopende als de doorlopende reisverzekering. Hiervoor hoef je geen extra premie te betalen.

Met de quarantainedekking ben je verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer in Spanje moet blijven, bijvoorbeeld indien de (lokale) overheid je individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid in Spanje dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer je Spaanse accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet.

Een Allianz kortlopende reisverzekering voor Spanje sluit je hier af in een paar stappen en heb je al vanaf € 1,40 per dag (met uitgebreide bagagedekking van € 4.000,-).

Corona dekking op je reisverzekering voor Spanje

Spanje en zeker Catalonië (Barcelona, Costa Brava en Costa Dorada, Pyreneeën) is al jaren populair bij Nederlandse toeristen. De Balearen en de Canarische Eilanden kunnen ook rekenen op een warme belangstelling van Nederlandse vakantiegangers. Wij zijn naast de zon, zee, stranden en Sangria, gek op de bekende Spaanse tapas. Ander typisch Spaanse producten zijn chorizo, jamón serrano of jamón ibérico (Iberische ham) de Spaanse tortilla, churros, paella, gazpacho en calamares a la romana (gefrituurde inktvis). Wist je trouwens dat tapas in sommige delen van het land gratis zijn? Vooral in het zuiden krijg je vaak gratis tapas bij je drankje.

Of je nu naar de Costa’s, de Balearen of naar de Canarische eilanden reist, je wilt wel goed verzekerd zijn en dat kan nu voordelig met een Allianz reisverzekering inclusief gratis Corona quarantaine dekking!

Word je tijdens je reis naar Spanje toch besmet met het coronavirus en heb je de dekking Medische kosten afgesloten, dan worden de medische kosten volledig vergoed (kleurcode groen/geel). Ook worden extra reis- en verblijfskosten van individuele quarantaine of quarantaine van een specifiek door de overheid aangewezen accommodatie vergoed. Daarnaast worden eventuele extra reis- en verblijfskosten van meereizende gezinsleden en één reisgenoot vergoed tot een bepaald maximum. Dit is afhankelijk van de afgesloten dekking. Ook de kosten voor eventueel langer verblijf in Spanje of terugkeer naar huis worden vergoed.

Op reis naar Spanje? Hier moet je rekening mee houden!

De kleurcode van het reisadvies voor Spanje is geel. Reizen is dus mogelijk, maar let op kunnen risico’s zijn. Daarnaast zijn inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland. Het laten zien van één van de volgende 3 documenten is verplicht voor reizigers uit Nederland (met elk vervoermiddel) vanaf 12 jaar:

 1. Een COVID-19 vaccinatiecertificaat/bewijs van volledige vaccinatie. Dit document moet zijn opgesteld in de Spaanse, Engelse, Franse of Duitse taal of voorzien zijn van een officiële vertaling in 1 van deze talen (Spaans, Engels, Frans of Duits). De volledige vaccinatie moet minimaal 14 dagen voor aankomst in Spanje zijn afgenomen. Op het vaccinatiecertificaat/bewijs moet vermeld staan: naam, data vaccinaties, type vaccin, het LOT-nummer, land waar vaccinatie is gezet, contactgegevens van de vaccinerende instantie en contactgegeven van de uitgevende instantie van dit certficaat of bewijs.
 2. Een negatieve PCR-test (NAAT) die moet zijn afgenomen binnen 72 uur voor aankomst, of een of Rapid Antigen Test (sneltest) die moet zijn afgenomen binnen 48 uur voor aankomst in Spanje. Op het mee te nemen certificaat van de negatieve test moet vermeld staan: naam, nummer reisdocument, contactgegevens testinstituut, type test, tijdstip en datum test en negatief resultaat.
  Testresultaten moeten in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn opgesteld of voorzien zijn van een officiële vertaling in 1 van deze talen (Spaans, Engels, Frans of Duits).
 3. Een herstelbewijs van COVID-19. Als u bent hersteld van COVID-19 dan kunt u Spanje inreizen met een herstelbewijs. Dit document moet minimaal 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test zijn afgegeven en maximaal 180 dagen. Het document moet door een autoriteit of medische instantie zijn opgesteld in het Spaans, Engels, Frans of Duits. Op het document moet vermeld staan: naam, datum van de eerste positieve NAAT-test, type NAAT-test en land van afgifte.

Waarom een reisverzekering van Allianz voor Spanje?

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is een Allianz reisverzekering voor Spanje af te sluiten. De belangrijkste zijn onbezorgd op vakantie, hulpverlening bij onverwachte gebeurtenissen en het voorkomen van hoge kosten bij schade. Een aantal praktijkvoorbeelden:

 • Je moet je reis afbreken in verband met ziekte van jezelf of reisgenoot.
 • Een familielid is ernstig ziek geworden en je moet direct terug van Spanje naar Nederland.
 • Je bagage is zoekgeraakt op een Spaans vliegveld.
 • Je wordt opgenomen in een ziekenhuis in Spanje.
 • Je bent betrokken bij een auto-ongeluk tijdens je vakantie in Spanje en je hebt juridische bijstand nodig.
 • Je kan niet terug naar huis vanwege stakingen in Spanje.

Voordelen van de Allianz reisverzekering

 • Gunstige premie en gratis Corona quarantaine dekking.
 • Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.
 • Allianz is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.

Een Allianz kortlopende reisverzekering voor heel Spanje sluit je hier af in een paar stappen en heb je al vanaf € 1,40 per dag (met uitgebreide bagagedekking van € 4.000,-).

De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is een verzekering die tijdens je reis of vakantie een aantal garanties biedt bij onvoorziene omstandigheden en problemen. Je kan de kortlopende reisverzekering afsluiten voor jezelf, jouw partner en/of kinderen. Of voor andere reisgenoten met wie je op reis gaat.

Ga je op vakantie naar Spanje en wil je een reisverzekering afsluiten? Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Veelgestelde vragen en antwoorden over de Allianz kortlopende reisverzekering voor Spanje (FAQ)

Lees hieronder de vaak gestelde vragen over de kortlopende reisverzekering van Allianz.

Wat is verzekerd met de Allianz kortlopende reisverzekering voor Spanje?

Met een Allianz kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor schade of kosten door onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie in Spanje. Denk aan schade aan bagage, kosten voor vervangend vervoer of de kosten van een langer verblijf. Met een reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je standaard verzekerd voor hulp in noodsituaties (SOS hulpverlening). Daarnaast kan je zelf de dekkingen selecteren die je belangrijk vindt, zoals ongevallen, bagage en medische kosten. 

Wat kost een Allianz reisverzekering voor Spanje?

Je hebt al een kortlopende reisverzekering voor Spanje en heel Europa met uitgebreide bagagedekking vanaf € 1,40 per persoon per dag. De reisverzekering kan je uitbreiden met een annuleringsdekking. Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis en eventuele uitbreidingen. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

In welke landen ben ik verzekerd met Europadekking?

De Europadekking van de reisverzekering is in de volgende landen/gebieden geldig:
Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Moet ik voor mijn vakantie naar Spanje medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in Spanje in een prive-kliniek terecht komt. Het verplicht eigen risico op je zorgverzekering van € 385,- valt ook onder dekking , als je kiest voor het meeverzekeren van dekking medische kosten.

Kan ik ook een annuleringsdekking meeverzekeren?

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld omdat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Hoe snel krijg ik de polis van de Allianz reisverzekering?

Die ontvang je, na betaling, direct per e-mail. Dus je hoeft er niet op te wachten.

Vragen?

Heb je een vraag over de Allianz kortlopende reisverzekering voor Spanje of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739