vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Eigen risico en borg voor huurauto afkopen met een voordelige verzekering: € 4,55 per dag

Eigen risico en borg voor huurauto afkopen met een voordelige verzekering
Eigen risico en borg huurauto afkopen met een verzekering

Nederlanders huren graag een auto tijdens de vakantie. Meer dan een derde van de Nederlanders huurde in de afgelopen drie jaar een auto voor zijn vakantie in het buitenland en 75% van hen is dat ook dit jaar weer van plan* maar er zijn wel risico’s en ergernissen.

De belangrijkste reden om een auto te huren tijdens de vakantie in het buitenland is het gevoel van vrijheid en flexibiliteit. Het is dé manier om op plekken te komen die je zonder huurauto zou missen. Bovendien is het de snelste manier om van A naar B te komen.

Maar een huurauto heeft nog meer voordelen: je reist comfortabel (droog, met genoeg beenruimte, airco en muziek). Je kan ook nog veel spullen of bagage meenemen. Het is meestal gemakkelijker dan reizen met het plaatselijke openbaar vervoer. Zo hoef je geen tijden in de gaten te houden, routes uit te zoek en tickets te kopen.

Schade aan een huurauto

Bij de grote autoverhuurbedrijven zoals Avis, Europcar, Enterprise, Hertz en Sixt zijn de huurvoorwaarden over het algemeen wel goed geregeld. Toch gaat er ook wel eens wat mis en zijn er ergernissen. Zo moeten autoverhuurders beter uitleggen welke schade wel of niet gedekt is en moeten niet zonder uitleg of specificatie achteraf geld afschrijven van de rekening van de huurder. De grootste autohuurergernissen zijn onvoorziene kosten
zoals een verplichte verzekering en een lange wachtrij bij het ophalen.

Een ander probleem is een eventuele schade aan je huurauto, dat zorgt voor onvoorzien kosten maakt het huren van auto erg prijzig. De meest voorkomende schades zijn:

  • Schade aan huurauto door opspattend steentje/sterretje in ruit.
  • Schade aan andere auto tijdens het parkeren.
  • Schade aan huurauto door aanrijding met een dier.
  • Laten repareren van lekke band aan huurauto.
  • Schade aan huurauto tijdens het parkeren.
  • Schade aan huurauto door tegen een paaltje aan te rijden

Mocht er schade zijn aan het door jou gehuurde voertuig, dan brengt de verhuurder een eigen risico in rekening. Vaak wordt deze ingehouden van de borg die al betaald is. Dit bedrag ben je dan kwijt, ook al is de auto goed verzekerd! Ook als jij niet degene bent die de schade heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld omdat iemand anders jou heeft aangereden, moet je dit eigen risico betalen. Auto- en camperverhuurbedrijven bieden je vaak ter plekke de mogelijkheid om het eigen risico af te kopen. Maar daar laten ze je fors voor betalen. Een beter alternatief is de Eigen Risico Verzekering Huurauto van Allianz Global Assistance.

Verzekering voor eigen risico en borg huurauto al voor € 4,55 per dag

Het is daarom raadzaam om hier een verzekering afsluiten voor het eigen risico of borg bij het voertuig. De Eigen Risico Verzekering van Allianz Global Assistance dekt in geval van diefstal of schade aan de huurauto huurcamper jouw eigen risico of de ingehouden borg.

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is een aanvullende verzekering om het eigen risico van een cascoverzekering af te dekken. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit de cascoverzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. Hier kan je zelf de premie berekenen en direct een Eigen Risico Verzekering voor voertuig huur afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. De polis van de verzekering ontvang je direct per e-mail!

Premie Eigen Risico Verzekering Huurauto

De premie voor deze handige verzekering is bijzonder gunstig, zoals je hieronder kan zien:

PremieHuurautoHuurcamper
Europa€ 4,55€ 7,93
Wereld exclusief de VS en Canada€ 4,55€ 7,93
Wereld inclusief de VS en Canada€ 4,55€ 8,59
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Heb je nog geen Eigen Risico Verzekering autohuur? Sluit hem hieronder af!

Eigen Risico Verzekering Autohuur

De Eigen Risico Verzekering is de ideale verzekering als je een auto of camper huurt. Als je onderweg schade aan het voertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Zo voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan en geniet je dus altijd van een onbezorgde (auto)reis, zowel in het binnen- als buitenland. Bij deze verzekering zijn zowel het eigen risico als borg van de huurauto of huurcamper verzekerd.

Eigen Risico

Als je een auto of camper huurt, dan is het verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit deze verzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Als je vervolgens schade hebt aan de gehuurde auto of camper, moet je dit eigen risico zelf betalen. Voor een auto is dit ongeveer € 500,- en voor een camper is dit al snel € 1000,-. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico gedekt tot maximaal € 6.000,-.

Let op: de Eigen Risico Verzekering Autohuur vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering.

Borg

Bij het huren van een auto of camper betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Bijvoorbeeld ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur. Je bent met deze verzekering ook gedekt voor de borg die wordt ingehouden.

Gunstige premie

Bij de huur van een auto kost de verzekering € 4,55 per dag en voor een camper betaal je € 7,95 per dag. Deze bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten. In de meeste gevallen ben je met de Eigen Risico Verzekering Autohuur dan ook goedkoper uit dan bij de lokale verhuurder.

Snelle schadebehandeling

Als je schade hebt gehad aan je huurauto of –camper, dan heb je het eigen risico zelf betaald of is de borg ingehouden. Dit bedrag wil je natuurlijk zo snel mogelijk na je reis terug ontvangen. Allianz Global Assistance bekijkt altijd de situatie waarin de schade is ontstaan om schade zo eerlijk mogelijk te behandelen. Meld je schade online of met de post via een schade aangifteformulier. Wij streven ernaar je schade aangifte binnen 10 werkdagen af te handelen.

Vragen?

Heb je een vraag over de Eigen Risico Verzekering Autohuur? Stuur een e-mail info@reisverzekerinblog.nl of bel: 055 540 04 08 (tijdens kantooruren op werkdagen).

* Sunny Cars trendrapport 2018

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739