vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering: welke landen vallen onder Europadekking? Lees het hier!

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Europadekking al vanaf €1,50 per dag, inclusief dekking reisbagage tot €4.000,-

Welke landen vallen onder Europadekking? Dat is een vraag die regelmatig terugkomt bij reisverzekeringen. De meeste reisverzekeraars gaan ruim om met het begrip Europadekking.

Zo vallen de niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden meestal ook onder de Europadekking van een reisverzekering.

Dekkingsgebied reisverzekering: Europa of wereld

Welke landen vallen onder Europadekking?
Welke landen vallen onder Europadekking?

Alle reisverzekeraars maken onderscheid tussen Europa– en Werelddekking. Voor een reisverzekering met werelddekking betaal je meer premie. Heb je een doorlopende reisverzekering met Europadekking afgesloten maar ga je naar een land buiten het dekkingsgebied, bijvoorbeeld naar Thailand, dan ben je niet verzekerd. Controleer daarom ook altijd het dekkingsgebied van je doorlopende reisverzekering voor je op reis gaat.

Europadekking reisverzekering

Naast de reguliere Europese landen worden ook een aantal bekende eilandengroepen tot het dekkingsgebied Europa gerekend, namelijk:

  • de Azoren
  • Madeira
  • Canarische Eilanden

Het Middellandse Zeegebied en de niet-Europese landen die hier aan grenzen, worden door de meeste reisverzekeraars ook als ‘Europa’ gezien.

Europadekking volgens Allianz Global Assistance

Heb je een doorlopende reisverzekering van de Allianz Global Assistance of wil je deze afsluiten? Lees hier welke landen bij de Allianz Global Assistance onder Europadekking vallen. Landen in Europa, de niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse Zee en op de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden vallen onder Europadekking. Heb je een kortlopende reisverzekering van de Allianz Global Assistance of wil je deze afsluiten? Lees hier welke landen bij de Allianz Global Assistance onder Europadekking vallen: Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Wat kost een reisverzekering met Europadekking?

Je hebt al een reisverzekering met Europadekking vanaf €1,50 per persoon per dag (inclusief bagagedekking tot € 4.000,-). Bij Reisverzekeringblog, heb je de mogelijkheid om drie verschillende reisverzekeringen met Europa- of werelddekking af te sluiten. Bij deze reisverzekeringen zijn de kosten voor opsporings- en reddingacties in het buitenland gedekt. In de onderstaande tabel staan de premies:

Kinderen gratis

Bij Allianz Global Assistance zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op een tijdelijke reisverzekering.

Maak een premieberekening en zie hoeveel een reisverzekering kost

Weten wat een kortlopende reisverzekering voor jou kost? Bereken hier de premie. Je bepaalt zelf hoe je verzekerd wilt zijn. Kijk en vergelijk. De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking:

Is een kortlopende reisverzekering wel noodzakelijk?

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie, dan kan een doorlopende reisverzekering met Europadekking goedkoper zijn dan een kortlopende reisverzekering. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat. Lees hier meer: doorlopende reisverzekering.

Meest gesteld vragen en antwoorden over een reisverzekering met Europadekking (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat betekent dekkingsgebied Europa op een kortlopende reisverzekering ?

Een dekkingsgebied is het gebied waar de verzekering geldig is. Dit gebied verschilt per verzekering. De dekking bij de reisverzekering van Allianz Global Assistance is veel ruimer dan geografische Europa. Zo vallen de niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden ook onder de Europadekking van de reisverzekering.

In welke landen ben in verzekerd met een kortlopende reisverzekering?

Met een reisverzekering van Allianz Global Assistance bepaal je zelf in welke landen je verzekerd bent. Deze keuze maak je door te kiezen voor een dekkingsgebied. Bij het afsluiten van een Kortlopende Reisverzekering kies je uit drie dekkingsgebieden:
– Europa
– Wereld exclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada
– Wereld inclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada

Welke landen vallen onder de Europadekking?

Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Waar in Europa is SOS autohulp van de reisverzekering geldig?

Het is mogelijk om bij je reisverzekering een extra dekking voor je auto af te sluiten. Met SOS autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. Deze autohulp is geldig in landen die vermeldt staan op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van je autoverzekering. De zogeheten groene kaart.

Wat kost een reisverzekering met Europadekking?

Wij bieden je de goedkoopste kortlopende reisverzekering met bagagedekking voor heel Europa vanaf: €1,50 per dag en dat is  inclusief de bagagedekking bij verlies, diefstal of beschadiging van je reisbagage (tot € 4.000,-). Bij Allianz Global Assistance zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op een tijdelijke reisverzekering.

Vragen?

Heb je een vraag over de Europadekking bij reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739