vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche verzekeringen
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisverzekering: welke landen vallen onder Europadekking?

Reisverzekering-europadekking

Welke landen vallen onder Europadekking?

Welke landen vallen onder Europadekking? Dat is een vraag die regelmatig terugkomt bij reisverzekeringen. De meeste reisverzekeraars gaan ruim om met het begrip Europadekking.

Zo vallen de niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden meestal ook onder de Europadekking van een reisverzekering.

Dekkingsgebied reisverzekering: Europa of wereld

Alle reisverzekeraars maken onderscheid tussen Europa– en Werelddekking. Voor een reisverzekering met werelddekking betaal je meer premie. Heb je een doorlopende reisverzekering met Europadekking afgesloten maar ga je naar een land buiten het dekkingsgebied, bijvoorbeeld naar Thailand, dan ben je niet verzekerd. Controleer daarom ook altijd het dekkingsgebied van je doorlopende reisverzekering voor je op reis gaat.

Europadekking reisverzekering

Naast de reguliere Europese landen worden ook een aantal bekende eilandengroepen tot het dekkingsgebied Europa gerekend, namelijk:

 • de Azoren
 • Madeira
 • Canarische Eilanden

Het Middellandse Zeegebied en de niet-Europese landen die hier aan grenzen, worden door de meeste reisverzekeraars ook als ‘Europa’ gezien.

Europadekking volgens Europeesche Verzekeringen

Heb je een reisverzekering van de Europeesche of wil je deze afsluiten? Lees hier welke landen bij de Europeesche onder Europadekking vallen. Onder de Europadekking valt het werelddeel dat oostelijk loopt tot aan de Oeral en de Kaukasus inclusief Georgie, Armenië en Azerbeidzjan, en westelijk tot en met IJsland, Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden. Daarnaast geldt de verzekering ook voor Cyprus en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee: Turkije, Marokko, Tunesie, Algerije, Egypte, Israel, Libie, Syrie en Libanon.

Europadekking volgens Unigarant

Heb je een reisverzekering van Unigarant of wil je deze afsluiten? Lees hier welke landen bij Unigarant onder Europadekking vallen:

 • Nederland
 • Overige landen binnen Europa
 • Rusland tot de Oeral en de Kaukasus
 • IJsland
 • Madeira
 • De Azoren
 • De Canarische Eilanden
 • Niet-Europese landen of delen van landen aan de Middellandse Zee

Europadekking volgens Allianz Global Assistance

Heb je een doorlopende reisverzekering van de Allianz Global Assistance of wil je deze afsluiten? Lees hier welke landen bij de Allianz Global Assistance onder Europadekking vallen. Landen in Europa, de niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse Zee en op de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden vallen onder Europadekking.

Heb je een kortlopende reisverzekering van de Allianz Global Assistance of wil je deze afsluiten? Lees hier welke landen bij de Allianz Global Assistance onder Europadekking vallen: Albanië, Andorra, Azerbeidzjan, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Gibraltar, Griekenland, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Jersey, Kosovo, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.
Maar ook de landen om de Middellandse zee: Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Palestina, Syrië en Tunesië. En de Azoren, de Canarische Eilanden en Madeira.

Uitstapjes naar niet-Europese landen

De Europeesche en Allianz Global Assistance hanteren verschillende voorwaarden indien je een trip maakt buiten het Europese dekkingsgebied. Stel je bent op vakantie in Israël en je hebt een excursie naar Jordanië geboekt. Eigenlijk geldt voor Jordanië ‘Werelddekking’, maar je bent toch gedekt gedurende een aantal uren:

 • Europeesche: 48 uur verzekerd.
 • Allianz Global Assistance: 24 uur verzekerd.
 • Unigarant: ben je ook maximaal 48 uur verzekerd.

Wat kost een reisverzekering met Europadekking?

Je hebt al een reisverzekering met Europadekking vanaf € 0,92 per persoon per dag. Bij Reisverzekeringblog, heb je de mogelijkheid om drie verschillende reisverzekeringen met Europa- of Werelddekking af te sluiten. Bij deze reisverzekeringen zijn de kosten voor opsporings- en reddingacties in het buitenland gedekt. In de onderstaande tabel staan de premies:

 Kosten reisverzekering per persoon per dag
 Reisverzekeraar  Basispremie Europadekking  Basispremie Werelddekking
 Europeesche:  € 0,92  € 1,62
 Allianz Global Assistance:  € 1,40 (+ bagagedekking)  € 2,30 (+ bagagedekking)
 Unigarant:  € 0,99  € 1,56

Kinderen gratis

Bij Unigarant, de Europeesche en Allianz Global Assistance zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op een tijdelijke reisverzekering.

Maak een premieberekening en zie hoeveel een reisverzekering kost

Weten wat een kortlopende reisverzekering voor jou kost? Bereken hier de premie. Je bepaalt zelf hoe je verzekerd wilt zijn. Kijk en vergelijk.

De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking:


Reisverzekering Allianz Global Assistance


Reisverzekering Europeesche


Reisverzekering Unigarant

Is een kortlopende reisverzekering wel noodzakelijk?

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie, dan kan een doorlopende reisverzekering met Europadekking goedkoper zijn dan een kortlopende reisverzekering. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat. Lees hier meer: doorlopende reisverzekering.

Vragen?

Heb je een vraag over de Europadekking bij reisverzekeringen of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *