vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Geneeskundige kosten op je reisverzekering, wel of niet meeverzekeren?

Geneeskundige kosten op je reisverzekering, wel of niet meeverzekeren?
Geneeskundige kosten op je reisverzekering, wel of niet meeverzekeren?

Wanneer je een reisverzekering afsluit, kan je deze uitbreiden met de rubriek geneeskundige kosten of ook wel medische kosten genoemd. Met deze uitbreiding krijg je de kosten voor een medisch noodzakelijke behandeling in het buitenland vergoed.

Het gaat dan om medische kosten in het buitenland die niet vergoed worden door je zorgverzekeraar. Voor vergoeding van een behandeling tijdens een buitenlandse reis, is het noodzakelijk dat de behandeling niet kan worden uitgesteld tot je terug bent in Nederland.

Medische kosten wél meeverzekeren

Wat betekent de rubriek medische kosten of geneeskundige kosten op een reisverzekering en moet je deze wel of niet meeverzekeren? Reisverzekeringblog adviseert je om je reisverzekering wel uit te breiden met de dekking voor medische kosten. Vooral als je naar landen gaat waar de geneeskundige kosten hoger zijn dan in Nederland. Denk daarbij aan Zwitserland, Amerika of Canada. Nederlandse zorgverzekeraar zijn alleen verplicht de kosten te vergoeden gelijk aan het in Nederland gebruikelijke tarief. De medische kosten zijn in sommigen landen drie tot vier keer zo hoog als in ons land. In dat geval kan het voorkomen dat je zelf het verschil moet bijbetalen.

Wat dekt de rubriek medische kosten?

Je krijgt de kosten voor een geneeskundige en tandheelkundige behandeling vergoed zolang zij zijn gemaakt tijdens de periode dat de dekking van je reisverzekering geldig is. Voor vergoeding van een behandeling tijdens een buitenlandse reis, is het noodzakelijk dat de behandeling niet kan worden uitgesteld tot je terug bent in Nederland.

Wat krijg je vergoed bij geneeskundige kosten in het buitenland?

De meeste reisverzekeraars vergoeden de gemaakte medische kosten in het buitenland volledig. Je bent verzekerd voor dezelfde medische klasse die ook in Nederland geldt. De reisverzekeraar moet wel eerst toestemming geven voor de behandeling. Neem daarom voordat je kosten gaat maken, contact op met de Alarmcentrale.

Wanneer betaalt je reisverzekeraar niet uit?

 • Als je voor of bij het begin van de reisverzekering al wist dat je deze kosten moest maken;
  • voor een ziekte, aandoening of afwijking waarvoor je al voor het begin van de reis in het buitenland onder behandeling was;
  • voor een ziekte, aandoening of afwijking waarvoor je (mede) op reis bent gegaan om behandeld te worden.
 • De meeste reisverzekeraars vergoeden geen kosten voor een behandeling in het land waarvan je de nationaliteit bezit als deze te maken heeft met een ziekte, aandoening of afwijking die al voor je reis bestond of klachten veroorzaakte.
 • Wanneer een (tand)arts of het ziekenhuis niet als zodanig erkend is door de bevoegde instanties, zal de reisverzekeraar niet vergoeden.
 • Je moet tijdens je reis verzekerd zijn voor ziektekosten bij een Nederlandse zorgverzekeraar.

Voorbeelden van medische kosten

Voorbeelden van medische kosten in het buitenland zijn:

 • de honoraria van artsen en specialisten;
 • de kosten van ziekenhuisopname;
 • de kosten van operatie en gebruik van operatiekamer;
 • de kosten van de door de arts voorgeschreven röntgenopnamen en radioactieve bestralingen;
 • de kosten van de door de arts voorgeschreven medicijnen, verbandmiddelen en massage;de kosten van het medisch noodzakelijk vervoer (waaronder mede wordt begrepen vervoer vanaf een skipiste) van verzekerde naar en van artsen en het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Kortlopende reisverzekering

Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering afsluiten met Europadekking en geneeskundige kosten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld. Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over medische kosten wel of niet meeverzekeren of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739