vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Allianz

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Een vakantie annuleren, kan dat zomaar?

Een vakantie annuleren, kan dat zomaar?

Een vakantie annuleren, kan dat zomaar?

Een zomervakantie wordt vaak ver van tevoren geboekt. Soms wel een half jaar voor de vertrekdatum. Meestal omdat er schoolgaande kinderen zijn. Tijdens de schoolvakanties is er sprake van het hoogseizoen en je wilt niet achter het net vissen.

Het nadeel van het vooruit boeken van je vakantie is, dat in de tussentijd je persoonlijke omstandigheden kunnen veranderen. Met als gevolg dat je niet meer op vakantie kunt gaan en je geboekte reis wilt annuleren. Een aantal voorbeelden:

 • Je verliest je baan of je krijgt een nieuwe baan aangeboden.
 • Je moet herexamen doen.
 • Je raakt zwanger.
 • Iemand in de familie is ernstig ziek geworden.
 • Je moet een belangrijke operatie ondergaan.
 • Je gaat scheiden.
 • Je krijgt een huurwoning toegewezen.

Indien je een vakantie hebt geboekt bij een reisorganisatie, dan zit je daaraan vast. Indien je de reis toch wilt annuleren, dan mag de reisorganisatie daarvoor kosten in rekening brengen. Deze kosten worden ook wel annuleringskosten genoemd.

Wat zijn annuleringskosten?

Een touroperator maakt kosten indien je een reis boekt. De medewerker van de reisorganisator gaat aan de slag en reserveert bijvoorbeeld een vliegtuigstoel en een hotel. De kosten die daarvoor gemaakt worden mogen door de touroperator bij jou in rekening worden gebracht. Je bent namelijk een overeenkomst aangegaan en deze kan je niet zomaar eenzijdig verbreken.

Wat moet ik betalen?

Uiteraard betaal je bij een annulering nooit meer dan de oorspronkelijke reissom. Hoeveel je moet betalen aan annuleringskosten hangt af van het moment waarop je annuleert. Touroperators die zijn aangesloten bij de ANVR, hanteren de voorwaarden van de ANVR. Niet aangesloten touroperators dienen dat in de algemene voorwaarden te vermelden.

Annuleringsverzekering

Speciaal voor onvoorziene persoonlijke situaties zijn er annuleringsverzekeringen. Het is raadzaam om een annuleringsverzekering af te sluiten op het moment dat je een reis boekt of vlak daarna. Mocht je dan een reis moeten annuleren dan ben je tegen de annuleringskosten verzekerd. Er zijn verschillen in dekkingen en polisvoorwaarden. Zo mag je bij Allianz Global Assistance annuleren wanneer je huisdier (hond, kat of paard) ernstig ziek wordt of komt te overlijden.

Let er op dat de annuleringsverzekering binnen een aantal dagen na boeking moet worden afgesloten. Meestal wordt er een periode van 7 dagen tot maximaal 14 dagen gehanteerd.

Lees in ons onderzoek naar annuleringsverzekeringen meer over de verschillen per verzekeraar: Onderzoek kortlopende annuleringsverzekering

Iemand anders neemt je reis over

Wat veel consumenten niet weten, is dat het mogelijk is om een reis over te dragen aan een plaatsvervanger. Dit is zelfs wettelijk geregeld. Het betekent dat iemand anders in jouw plaats de reis gaat maken. Hiervoor dien je natuurlijk van tevoren contact op te nemen met de touroperator. Het overdragen kan tot uiterlijk zeven dagen voor aanvang van de reis. De plaatsvervanger moet wel aan de voorwaarden voor de reis voldoen. Iemand van 65 jaar kan bijvoorbeeld niet mee met een jongerenreis. Een reisorganisatie mag administratiekosten in rekening brengen indien je een iemand anders in jouw plaats op reis laat gaan.

Meer over het nut van een annuleringsverzekering, lees je hier: De voordelen van een annuleringsverzekering.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de reissom. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening. Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor een annuleringsverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen.

Wat als ik een annuleringsverzekering ben vergeten?

Ben je vergeten een annuleringsverzekering, binnen 7 dagen na boeking, af te sluiten? Neem dan contact met ons op: 055-5400408 of stuur een e-mail naar info@reisverzekeringblog.nl. In veel gevallen hebben wij een passende oplossing voor je.

Vragen over een annuleringsverzekering?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 84 reacties

 1. Ik heb tijdelijk werk en ik weet niet of deze verlengd word, maar wil wel mijn reis boeken. Is er een mogelijkheid dat je daar een annuleringsverzekering voor kan afsluiten?

 2. Beste,

  Wij gaan op 7 juni voor 10 dagen naar Rhodos. Nu heb ik afgelopen donderdag een mri gehad en afgelopen vrijdag de uitslag. Ik heb een hernia, moet geopereerd worden. Nu kan ik pas op 24 juni bij de chirurg terecht voor een afspraak, kan ik dan wel annuleren? Ik lig nu al 5 weken plat op bed vanwege die zenuwenpijn. Tevens is mijn vrouw nu 14 weken zwanger, dit wisten we niet voor de boeking. We hebben de garantie annuleringsverzekering afgesloten bij Jiba. Alvast bedankt voor de info, Mvg, Marcel

  • Beste Marcel,

   Wij hebben geen inzicht in de voorwaarden van de annuleringsverzekering die je bij Jiba hebt afgesloten. Als het goed is heb je de voorwaarden ontvangen, zo niet, vraag deze dan op. Daarin kan je vernemen of je gedekt bent met je annuleringsverzekering. Kom je er niet uit, bel dan de reisverzekeraar waar de annuleringsverzekering onder valt.

   Groet,

   Ronald

 3. Ha!

  Ik heb een probleem.. ik heb een vakantie geboekt met nog 8 vriendinnen daarbij. Maar had een tijd geen werk, dus ook geen geld. En door die omstandigheden (dat ik geen werk heb) kan ik niet gaan. Maar heb daarnaast ook een probleem op thuis gebied.

  Wat nu?
  Groet

  • Dat is aan jou. Je zegt zelf al dat je niet kan gaan omdat je geen geld hebt. Neem contact op met je touroprator. Je mag ook iemand anders in jouw plaats laten gaan. Dat is misschien een optie.

 4. geachte heer/mevrouw

  na een geboekte vakantie een half geleden heeft mijn partner onze relatie beeindigd en zij heeft mijn boeking een week voor vertrek geannuleerd en is zelf vandaag vertrokken ,mijn vraag is ben ik al mijn centen kwijt of kan ik hier nog wat van terug krijgen bij het reisbureau krijg ik geen antwoord meer omdat de boeking op haar naam stond en ik geen contact meer met haar krijg.

  graag hoor ik van u een oplossing

  met vriendelijke groeten rene

  • Beste Rene, dit is een wat gecompliceerde situatie. Als jouw partner geboekt heeft is zij ook de partij met wie de overeenkomst is aangegaan. Ik ben geen jurist, dus ik adviseer je juridisch advies in te winnen. Of, indien je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, contact op te nemen met je reisverzekeraar.

 5. Geachte meneer, mevrouw,

  Mijn ouders hebben een vakantie kado gekregen van mijn broer, nu willen ze liever wat later weg omdat het anders erg heet is op de vakantiebestemming. Kan dit makkelijk of kunnen ze veel kosten in rekening brengen op het reisbureau? Het is 19 dagen later maar ze zouden niet deze datum maar nog een maand later willen.

  Bij voorbaat hartelijk dank,
  Meryem.

  • Beste Meryem, een reis verzetten omdat het te heet is, is geen annuleringsgrondslag. Het enige wat je kunt doen is overleggen met het reisbureau. Mochten ze niet mee willen werken dan heb je pech en kun je daar weinig tot niets aan veranderen.

 6. Hallo ik heb gisteravond een reis op internet geboekt, maar heb daarna eigenlijk twijfels(stom) dus heb een mail gestuurd om dit te annuleren. Wat kan ik verwachten? Ongeacht of het met een annuleeringsgrondslag. Ik heb wel een annuleringsverzekering. Kan je dit in een betaalde termijn ook kosteloos annuleren? Reisorganisatie zit bij ANVR. Maar kom er niet uit

  • Wilt u toch niet op vakantie maar hebt u wel al geboekt? Of hebt u geboekt maar wilt u liever met een andere reis mee? Dan moet u in de algemene voorwaarden van de reisorganisator kijken wat er staat over het annuleren of wijzigen van de reis. Het kan zijn dat de reisorganisator kosten in rekening brengt voor het annuleren of wijzigen van de reis. Ook als u een reis boekt via internet hebt u geen wettelijke bedenktijd. U kan de reis alleen wijzigen of annuleren volgens de voorwaarden van de reisorganisator.

 7. ik heb een hotel geboekt bij veilingreus, maar nu kom ik erachter dat de kinderen in die periode geen vakantie hebben, nu wordt er 29 per persoon in rekening gebracht voor annuleren kan ik die verhalen op mijn annuleringsverzekering>

 8. Ik heb een reis geboekt bij een reisbureau dat is aangesloten bij de ANVR.
  De reis is in Nederland geboekt, echter schijnt het dat het via een Duitse operator gaat (Duitsland). Het is nog ruim 42 dagen voordat we weggaan. Echter vallen de annuleringskosten ruim veel hoger uit dan alleen de aanbetaling. Kan dit?

 9. Ik heb een examenreis voor mijn zoon geboekt in januari, inmiddels is hij in zijn sport toegetreden tot de nationale selectie en heeft hij 1 week na zijn reis een hele belangrijke wedstrijd en een grote voorbereiding voor het EJK. Van de bond mag hij nu geen trainingen missen. Ik heb een annuleringsverzekering, is dit een gegronde reden?

 10. Ik heb een reis geboekt in februari, nu ben ik erachter gekomen dat ik zwanger ben. ik heb geen annuleringsverzekering afgesloten omdat ik dit niet nodig vond. Er zijn geen situaties die de reis zouden benivloeden. De reis is pas in november maar helaas kan ik dan niet meer mee. Kan het reisbureau het maken ons de aanbetaling niet terug te geven? Graag zouden wij eerder op vakantie gaan een een reis dus bij hun boeken ook dit is niet mogelijk zeggen hun, heb ik echt geen poot om op te staan?

  • Beste Bobo, een annuleringsverzekering sluit je af voor onvoorziene omstandigheden die zich in de nabije toekomst afspelen. Omdat niemand in de toekomst kan kijken is het juist daarom van belang on je te verzekeren.
   Mijn advies: Neem z.s.m. contact op met je reisbureau en bespreek de situatie. Misschien bieden zijn ze coulant en bieden je een oplossing.

 11. Ik heb een vakantie geboekt voor 9 juli om met de auto naar Costa Brava te gaan.
  mijn vriend heeft onze relatie beeindigt en ik heb zelf geen rijbewijs of auto om er heen te gaan.
  Ik heb wel een annuleringsverz. maar ben ik dan alsnog al mijn geld kwijt als ik wil annuleren?
  Mvg

 12. Hallo allemaal
  Wij gaan over 2 dagen naar Italie, was het plan. Nu heb ik vandaag antibiotica gekregen voor 10 dagen waarbij ik NIET in de zon mag. De annuleringsverzekering dekt dit niet. Wij hebben alleen nog maar een aanbetaling gedaan, rest zou aan einde vakantie betaald worden. Kan ik er nu nog van af? En ben ik dan alleen aanbetaling kwijt of ben ik verplicht hele reissom te betalen?

 13. Hallo,

  Ik heb in november ’11 een vakantie geboekt voor eind augustus ’12 op een vakantiepark in Drenthe. We hebben een luxe huisje geboekt met jacuzzi. Als dan de kinderen op bed liggen kunnen wij relaxen.
  Nu lees ik op zoover dat er een tijdschakelaar op de jacuzzi zit en dat deze om 20.00 uur uit gaat! Dit is juist het moment waarop wij er gebruik van willen maken.
  Dit staat echter niet op de site vermeld van zowel de keten (hogenboom vakantieparken) waar wij het geboekt hebben als de site van het vakantiepark zelf.
  Aangezien dit niet vermeld stond en wij juist hiervoor naar dit park willen, willen we nu annuleren. Is het mogelijk om de volledige reissom terug te krijgen?

 14. Hallo,

  Wij hebben enkele maanden geleden al een reis geboekt naar Uganda, alwaar wij 18 dagen gaan rondtrekken (in groepsverband). De vertrekdatum is 18-08-2012. Nu is er in Uganda een ebola-uitbraak geweest en deze is op dit moment (naar mijn weten) nog niet onder controle. Aangezien wij nu erg in dubio zitten wat we moeten is de belangrijkste vraag, wat kunnen we? Is een dreigende epidemie ook een reden om een reis te annuleren. Wij hebben een doorlopende reisverzekering alsmede een annuleringsverzekering. We hebben uiteraard geen zin om al ons geld kwijt te zijn als we op het laatste moment moeten annuleren omdat er geen zekerheid gegeven kan worden dat we veilig zijn. Maar een negatief reisadvies wordt op dit moment nog niet uitgegeven. Wat moeten/kunnen we doen??

 15. Hallo,

  Wij hebben een reis geboekt naar Tunesie. Wij nemen mijn moeder ook mee. Helaas blijkt nu dat mijn echtgenoot geopereerd moet worden aan een hernia. Wij hebben een doorlopende annuleringsverzekering. Mijn moeder heeft een kortdurende annuleringsverzekering. Zij kan absoluut niet alleen reizen
  en vakantie vieren i.v.m lichamelijke klachten. Komt zij ook in aanmerking voor vergoeding van de reiskosten?

 16. Hallo,

  Ik heb een dubbel-zeker annuleringsverzekering afgesloten, voor mijn reis naar new york in oktober, ik heb besloten om toch weer naar school te gaan, daarbij komt een verplichte stage, kan ik om deze reden mijn reis annuleren? Of wat raad u mij aan?

  • Het moet wel gaan om een ‘onzeker voorval’. Dat lijkt mij in jouw geval niet. Wij adviseren je om de annuleringsvoorwaarden goed door te lezen. Mocht je dan nog vragen hebben, bel je reisverzekeraar en leg je probleem voor.

 17. Beste Anneke, lees je polisvoorwaarden. Zijn deze niet duidelijk of heb je nog vragen? Bel dan je reisverzekeraar en leg de situatie voor. Je krijgt dan antwoord op je vragen.

 18. Hallo,

  Ik weet niet of ik op de juiste plaats ben met mijn vraag maar ik weet niet waar ik hem anders moet stellen…
  Ik ben me aan het orienteren voor een gezinsvakantie naar Egypte.
  We zijn vorig jaar in een hotel geweest wat goed is bevallen.
  Nu willen wij hier wel naar terug en ik heb gekeken om het hotel en de vlucht los te boeken (niet via touroperator).
  Dit blijkt veel goedkoper uit te komen.
  Nu is mijn vraag of ik dan op dezelfde manier verzekerd ben als dat ik mijn reis via een touroparator boek.
  Wij hebben een doorlopende reis- en annuleringsverzekering bij interpolis.
  Wat als er een negatief reisadvies gegeven wordt? Kan ik dan het geld terugvorderen wat ik direct aan het hotel heb betaald?
  En als ik met een belgische vliegtuigmaatschappij vlieg ben ik dan ook gewoon verzekerd?

  Ik hoop dat u een antwoord op mijn vraag heeft en zoniet, kunt u mij dan misschien vertellen tot wie ik mij het beste kan wenden?

  • Beste Gwennie,

   Je schrijft: Wij hebben een doorlopende reis- en annuleringsverzekering bij interpolis.

   Wij adviseren jou om Interpolis te e-mailen of te bellen en daar jouw vragen te stellen.

 19. Hallo,
  ik wil graag een vliegticket boeken voor september. Nu is het zo dat ik bezig ben om zwanger te worden. Stel je voor ik wordt binnen nu en 3 mnd zwanger is het dan mogelijk om mijn ticket te annuleren. Geldt dit ook voor het ticket voor mijn vriend?
  Ik hoor graag van u.

 20. Goedenavond,

  Mijn vriendin en ik hebben 2mnd geleden onze huwelijks reis naar cuba geboekt voor Juni 2013
  Vd week kregen we te horen dat de vliegdagen zijn verandert van maandag naar woensdag
  Dit is iets wat wij absoluut niet willen, ze hebben ons een andere oplossing gegeven maar die is 500 euro duurder.

  Als ik de vakantie wil cancelen ben ik dan alsnog de aanbetaling kwijt?
  We hebben een vakantie geboekt die ze niet meer kunnen leveren en de opties die er zijn
  Die voldoen niet aan onze wensen, dan lijkt het mij toch redelijk dat ik de vakantie kan annuleren zonder en alles terug krijg.

  We hebben bij Arke geboekt

  Mvg Chris

 21. Ik heb een reis naar Ghana geboekt, nu is er inmiddels nieuw reisadvies gekomen waarin het word afgeraden voor jonge westerse vrouwen om naar Ghana te gaan als zij hier ‘weinig te zoeken hebben’. Is dit een reden om mijn reis te annuleren? Ik hoef er niet heen als dit mijn veiligheid in gevaar brengt!
  Groeten

  • Beste Tonnie, formeel is dit geen reden om jouw reis te annuleren. Neem contact op met je reisorganisatie om je zorgen te bespreken. Misschien kunnen zij iets voor je doen.

 22. Mijn dochter heeft samen met haar vriend een vakantie geboekt EN betaald. Hij is de hoofdboeker en zij de medeboeker. Nu is de relatie beeindigd. Hij werkt niet mee om haar deel van de reis te annuleren. Hij dreigt om zijn nieuwe vriendin op haar naam de reis te laten maken. Kan dit zomaar??

 23. Wij hebben een paar maanden geleden vliegtickets besteld voor het gaan op vakantie. Maar wij hebben geen annuleringsverzekering afgesloten, omdat we er eigenlijk helemaal niet aan hebben gedacht en er ook niks tussen zou komen. Maar nu is een familielid ziek geworden, waardoor zij niet meer op vakantie kan gaan. Kunnen wij alsnog ons geld terugkrijgen of is dit niet meer mogelijk?

  • Beste Betul, ik ben bang dat je dan je geld kwijt bent. Neem contact op met de vliegmaatschappij en vraag wat mogelijk is. Vraag ook of je de tickets op een andere naam kunt laten zetten. Als dat mogelijk is dan kan je proberen deze te verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats.

 24. Hallo,
  wij hebben een reis geboekt naar Egypte voor in aug. We hebben een reis en annuleringverzekering. Kunnen we deze reis nog omboeken aangezien de toestanden in Egypte vinden we het niet een fijn en veilig gevoel om te gaan is dit een reden!!

  • Beste Debby, je kan deze reis niet zomaar annuleren. Angst is geen reden voor annulering. Je kunt wel contact opnemen met jouw reisorganisator om te kijken of je kunt omboeken. Dat zijn zij echter niet verplicht.

 25. L.s.,
  Nadat ik reeds in Egypte was is het advies van MinBuZa veranderd. Toen ik er al enkele weken verbleef werd het reisadvies gewijzigd naar negatief. Desondanks zou ik graag mijn stage die nog ruim anderhalve maand duurt afmaken. Ben ik in de tussentijd verzekerd? Zeker omdat er geen sprake was van een negatief reisadvies toen ik vertrok?
  Bij voorbaat dank voor uw antwoord!
  Mvg, Robin

 26. wij gaan 7 aug. t/m 15 aug. a.s. naar Tunesië. De toestand in Tunesië is kritiek maar nog niet een definitief reisverbod uitgesproken door het Ministerie.
  Toch zijn wij van plan om via het reisbureau onze reis te bespreken, want er is toch wel angst.
  We hebben geen annuleringsverz. afgesloten, is dit nog mogelijk ergens en wat zijn de kosten.

  • Beste Ellen, angst en zelfs een verzwaard of negatief reisadvies is geen reden om kosteloos te annuleren. Als de situatie echt gevaarlijk is voor reizigers dan kan de calamiteitencommissie een ‘uitkeringsvatbare situatie’ instellen.
   Wel is de reisorganisatie altijd verantwoordelijk voor de veiligheid van hun reizigers. Overleg met hem wat er mogelijk is.
   Een annuleringsverzekering heeft geen zin in dit geval. Die is er uitsluitend voor persoonlijke omstandigheden bijvoorbeeld als je ziek wordt en daarom niet kunt reizen.

   • Dank, voor uw antwoord, we informeren gelijk morgen bij het reisbureau wat er mogelijk is. Weliswaar is onze reis via internet geboekt. We kunnen het allicht proberen.

 27. Hallo,

  Mijn vriendin en ik zouden op 15 september richting Gran Canaria vliegen. Echter is onze relatie helaas over. We hebben echter wel al alles betaald. Mijn vraag is: of wij überhaupt iets terug kunnen krijgen? (zijn niet samenwonend of getrouwd, dit was bij reisbureau bekend en hun zeiden tijdens het boeken dat annuleren ook voor onze woon/relatie geen probleem zou zijn.) Wij hebben een volledige reisverzekering en een annuleringsverzekering. (Juist gekozen voor meest uitgebreide pakket welke best prijzig was)

  Is er een manier waarop we geld terug kunnen krijgen? Het gaat al met al toch om een flink bedrag

 28. Beste, ik heb een vraag. ik heb een voorschot gegeven voor mijn reis in januari, ik heb geen anulatie verzekering. door persoonlijke reden zou ik graag een andere bestemming willen kiezen. Zou dat mogelijk zijn, en verlies ik daar door mijn
  Voorschot ??? Danku

  • Beste Maura, als de reis geboekt is via een reisorganisatie of reisbureau dan kan je jouw vraag daar neerleggen. Wanneer jouw reis via internet is geboekt zal het lastiger zijn, maar dan moet je dat ook overleggen met het bedrijf waar je geboekt hebt. Je hebt geen rechten, dus als zij niet willen meewerken dan ben je jouw voorschot kwijt.
   Succes.

 29. Beste,

  Ik heb na veel onderzoeken te horen gekregen dat ik een scheur in mijn meniscus heb, daarbij heb ik ook een slijmbeurs ontsteking in mijn knie en is mijn knieschijf verschoven. Ik ben niet meer aan het werk omdat het niet meer kan. Zit ook via de Arbo- en Bedrijfsarts thuis.

  Mijn ouders hebben een wintersportvakantie geboekt voor het hele gezien, maar ik kan nu niet meer mee. Is het mogelijk om de gehele vakantie te annuleren? We hebben allemaal een annuleringsverzekering.

  Met vriendelijke groet

  • Beste Shannon,

   Meestal is het wel een voorwaarde dat alle deelnemers aan de reis op 1 annuleringverzekering staan of bekend zijn bij de verzekeraar. Vraag het even na bij jouw verzekeraar.

   Groet,

   Rob

 30. Goedenavond,
  Ik ben mij akelige tijd aan het oriënteren op een rondreis Amerika voor sept.
  Echter, mijn man is werkloos geraakt.
  Nu gaan wij er vanuit dat hij binnen enkele maanden wel werk heeft, maar wat als hij een maand voor de reis een baan aangeboden krijgt en geen vrij kan krijgen?
  Ben je hiervoor gedekt?
  Hoor graag van
  Met vr.gr.

 31. Min vader is de 16de overleden, de 22ste uitvaart en mijn vriend had een reis gepland de 25ste. Hij is gegaan omdat hij niet kon annuleren zegt hij. Nu vraag ik me toch af.. Ook is hij zijn baan kwijtgeraakt en 14 april met een nieuwe baan begonnen. Alleen dit lijkt mij al een goede reden toch? Het gaat om een reis van 2,5 week naar India voor het 40 jarig huwelijk van zijn ouders.

  Het klinkt misschien raar maar ondanks dat we net bij elkaar zijn had ik zijn steun heel erg op prijs gesteld.

  Mij vraag dus, had hij er onderuit gekund?

 32. Beste Redactie,

  als je met je partner (ongehuwd) een vakantie hebt geboekt, maar deze relatie wordt plotseling verbroken, is dit dan een geldige reden om de vakantie te annuleren?

  Met vriendelijke groet,
  Xenia

 33. Hallo,

  Ik heb een reis geboekt naar Griekenland.
  Nou blijkt dat ik door problemen met me darmen een paniek- angststoornis heb gecreëerd. Nou mag en kan ik niet op vakantie van de bedrijfsarts .
  Is de verklaring van de bedrijfsarts genoeg om me reis te annuleren of moet ik een aanvullende verklaring van de dokter aanvragen.

  Gr. Nigel

 34. Hallo,

  Ik heb tijdje terug vakantie naar turkije geboekt. En helaas zonder annuleringsverzekering stom stom.
  Dacht dat er niks kon gebeuren 1e keer dat ik de verzekering niet deed.
  Heb nog niks betaald aan de reis.
  Nu heb ik bericht gekregen dat ik eindelijk eigen huisje voor mij en kinderen krijg.
  Kan ik nog annuleren? Dan moet ik zeker ook heel de reissom alsnog betalen? Asvies zou welkom zijn.

  • Beste Karin, helaas je moet de reis alsnog betalen, daar kan je niet onder uit. Je bent immers een overeenkomst aangegaan en de reis is voor jou gereserveerd, dus kon ook niet aan iemand anders worden verkocht. Je kan het beste zo snel mogelijke annuleren want hoe langer je wacht hoe hoger de annuleringskosten zullen zijn.

 35. Enige tijd geleden heeft een vriendinnetje via vakantieveilingen, via haar account, een reis voor 2 personen ‘gewonnen’ van ticket en verblijf. Ik heb de reis betaald omdat zij geen creditcard heeft. Ik heb een reis- en annuleringsverzekering, zij niet. Wat gebeurt er als één van ons bijv ziek is en de reis niet door kan gaan? Uiteraard is er een ticket op haar naam en een ticket op mijn naam. Ik vind het niet echt terug in de polisvoorwaarden.

 36. Hallo,Ik heb in januari onze vakantie geboekt en in oktober vertrekken we maar ik heb geen annuleringsverzekering afgesloten.Nu is mijn schoonvader ernstig ziek geworden en zou ik toch graag nog een annuleringsverzekering willen kan dit nog?

 37. Dag,

  Wij zijn op dit moment op vakantie in Griekenland en mijn vriend is al dagen ziek. We zijn al bij een dokter geweest. Hij houdt niets binnen, hoge koorts, duizelig etc. Heel naar allemaal. Onze vakantie is zo ook helemaal in het water gevallen, want we zijn alleen maar binnen. Is hier nog wat aan te doen? Ik weet niet of dit gedekt wordt door de verzekering en dat we zo nog iets van onze reis terug kunnen vorderen?

 38. Wij (man en dochter van 2 jaar en ik) gaan volgende week dinsdag vliegen naar Italië waar we oa verblijven in een hotel in Umbrie. Waar vannacht de aardbeving was. Kan ik onze reis op basis hiervan annuleren? Ik wil geen risico lopen voor mijn dochter van 2 jaar.

 39. Wij gaan deze week een reis boeken voor mei volgend jaar. Mijn vriend heeft toestemming gekregen van zn baas maar met de voorwaarden dat ik een annuleringsverzekering af moet sluiten want het kan zomaar zijn dat het te druk op zn werk wordt dat ie alsnog niet mee kan. Wordt dit dan vergoed?

 40. Beste,

  Mijn vriend die in Sierra Leone woont wil een reis boeken naar Nederland. Ik wil voor hem een annuleringsverzekering afsluiten voor het geval hij geen visum krijgt. Kan ik een annuleringsverzekering afsluiten voor iemand die niet woonachtig is in Nederland en voor een reis die niet in Nederland geboekt is?

 41. Mijn dochter (17 jaar) wil aanstaande vrijdag samen met haar vriendinnen een reis boeken voor in de zomervakantie. Nu moet ze in de zomervakantie ook stage lopen en ze mogen vakantie hebben een weekje maar dit moet in overleg met diegene waar ze stage loopt. Een stageplek heeft ze inmiddels nog niet maar vriendinnen willen nu WEL gaan boeken. Ze weet dus niet zeker of ze inderdaad op vakantie kan. Als ze een annuleringsverzekering af gaat sluiten is dit dan verzekerd?

 42. Mijn vriend en ik hebben afgelopen weekend een vakantie geboekt. We gaan naar een camping in Frankrijk. Alleen konden we nergens een annuleringsverzekering aanzetten tijdens het boeken en moeten nu wel een aanbetaling betalen.
  Wat kunnen wij nu het beste doen?

 43. Hoi!
  Ik geef mijn ouders een reis kado, binnen Nederland. Op wiens naam moet er een reis en annuleringsverzekering afgesloten worden? Ik ben de boeker, maar mijn ouders de deelnemers. Ik hoor het graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *