vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Een vakantie annuleren, kan dat zomaar?

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Allianz annuleringsverzekering

 Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

  Dekking voor familieleden in 1e, 2e en 3e graad.

 Huisdieren vallen ook onder de dekking.

  Dekking samengestelde reizen is mogelijk.

Met de annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo krijg je een vergoeding voor gemiste vakantiedagen bij het afbreken van je vakantie of bij ziekenhuisopname in het buitenland.

Een zomervakantie wordt vaak ver van tevoren geboekt. Soms wel een half jaar voor de vertrekdatum. Meestal omdat er schoolgaande kinderen zijn. Tijdens de schoolvakanties is er sprake van het hoogseizoen en je wilt niet achter het net vissen.

Het nadeel van het vooruit boeken van je vakantie is, dat in de tussentijd je persoonlijke omstandigheden kunnen veranderen. Met als gevolg dat je niet meer op vakantie kunt gaan en je geboekte reis wilt annuleren. Een aantal voorbeelden:

Een vakantie annuleren, kan dat zomaar?
Een vakantie annuleren, kan dat zomaar?
  • Je verliest je baan of je krijgt een nieuwe baan aangeboden.
  • Je moet herexamen doen.
  • Je raakt zwanger.
  • Iemand in de familie is ernstig ziek geworden.
  • Je moet een belangrijke operatie ondergaan.
  • Je gaat scheiden.
  • Je krijgt een huurwoning toegewezen.

Indien je een vakantie hebt geboekt bij een reisorganisatie, dan zit je daaraan vast. Indien je de reis toch wilt annuleren, dan mag de reisorganisatie daarvoor kosten in rekening brengen. Deze kosten worden ook wel annuleringskosten genoemd.

Wat zijn annuleringskosten?

Een touroperator maakt kosten indien je een reis boekt. De medewerker van de reisorganisator gaat aan de slag en reserveert bijvoorbeeld een vliegtuigstoel en een hotel. De kosten die daarvoor gemaakt worden mogen door de touroperator bij jou in rekening worden gebracht. Je bent namelijk een overeenkomst aangegaan en deze kan je niet zomaar eenzijdig verbreken.

Wat moet ik betalen?

Uiteraard betaal je bij een annulering nooit meer dan de oorspronkelijke reissom. Hoeveel je moet betalen aan annuleringskosten hangt af van het moment waarop je annuleert. Touroperators die zijn aangesloten bij de ANVR, hanteren de voorwaarden van de ANVR. Niet aangesloten touroperators dienen dat in de algemene voorwaarden te vermelden.

Annuleringsverzekering

Speciaal voor onvoorziene persoonlijke situaties zijn er annuleringsverzekeringen. Het is raadzaam om een annuleringsverzekering af te sluiten op het moment dat je een reis boekt of vlak daarna. Mocht je dan een reis moeten annuleren dan ben je tegen de annuleringskosten verzekerd. Er zijn verschillen in dekkingen en polisvoorwaarden. Zo mag je bij Allianz Global Assistance annuleren wanneer je huisdier (hond, kat of paard) ernstig ziek wordt of komt te overlijden.

Let er op dat de annuleringsverzekering binnen een aantal dagen na boeking moet worden afgesloten. Meestal wordt er een periode van 7 dagen tot maximaal 14 dagen gehanteerd.

Lees in ons onderzoek naar annuleringsverzekeringen meer over de verschillen per verzekeraar: Onderzoek kortlopende annuleringsverzekering

Iemand anders neemt je reis over

Wat veel consumenten niet weten, is dat het mogelijk is om een reis over te dragen aan een plaatsvervanger. Dit is zelfs wettelijk geregeld. Het betekent dat iemand anders in jouw plaats de reis gaat maken. Hiervoor dien je natuurlijk van tevoren contact op te nemen met de touroperator. Het overdragen kan tot uiterlijk zeven dagen voor aanvang van de reis. De plaatsvervanger moet wel aan de voorwaarden voor de reis voldoen. Iemand van 65 jaar kan bijvoorbeeld niet mee met een jongerenreis. Een reisorganisatie mag administratiekosten in rekening brengen indien je een iemand anders in jouw plaats op reis laat gaan.

Meer over het nut van een annuleringsverzekering, lees je hier: De voordelen van een annuleringsverzekering.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering bedraagt 5,9% van de reissom. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening. Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor een annuleringsverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen.

Wat als ik een annuleringsverzekering ben vergeten?

Ben je vergeten een annuleringsverzekering, binnen 7 dagen na boeking, af te sluiten? Neem dan contact met ons op: 055-5400408 of stuur een e-mail naar info@reisverzekeringblog.nl. In veel gevallen hebben wij een passende oplossing voor je.

Vragen over een annuleringsverzekering?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 84 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739