vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Allianz

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Verzeker vliegtickets tegen annuleringskosten met de Ticket Annuleringsverzekering

Verzeker vliegtickets tegen annuleringskosten

Verzeker vliegtickets tegen annuleringskosten

Vliegtickets geboekt en zoek je een goede en voordelige annuleringsverzekering? Met de ticket annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je perfect verzekerd bij noodgedwongen annulering van je vlieg-, trein-, bus- of bootreis.

Je hebt hier al een vliegticket annuleringsverzekering met Europadekking voor  € 24,95 en  € 39,95 voor werelddekking. Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en inclusief € 2,50 poliskosten. Je bent dan voor € 2000,- p.p. verzekerd met een max. van € 10.000,- per verzekeringsbewijs.

Let op: je moet deze ticket annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je vliegticket afsluiten.

Vliegtickets boeken en verzekeren

Je kunt op verschillende manieren een vliegticket boeken, bijvoorbeeld via een reisbureau of via internet. Soms boek je alleen een vliegticket en soms een pakketreis. Een pakketreis is bijvoorbeeld een vliegreis met hotel of appartement. Boek je alleen een vliegticket? Dan is de ticket annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance de beste keuze om annuleringskosten te voorkomen.

De vliegticket annuleringsverzekering is geldig voor alle verschillende soorten tickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de vliegticket annuleringsverzekering afsluiten voor zowel reizen binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor ‘werelddekking’ kiezen bij het afsluiten van de ticket annuleringsverzekering.

Premie Ticket Annuleringsverzekering

De prijs van de Allianz Global Assistance Ticket Annuleringsverzekering is € 24,95 voor Europadekking en € 39,95 voor werelddekking. Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en inclusief € 2,50 poliskosten.

Sluit in 3 simpele stappen de Ticket Annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

logo-Allianz-Global-Assista

Sluit hier een Ticket annuleringsverzekering af!

Zorg dat jouw reis of vakantie geen financiële tegenvaller gaat worden. De ticket annuleringsverzekering is speciaal voor reizigers die geen pakketreis boeken, maar alleen voor vervoer per vliegtuig, bus, trein of ferry kiezen. De verzekering dekt de annuleringskosten die in rekening worden gebracht als je onverwacht noodgedwongen toch je reis moet annuleren.

√ Uitstekende annuleringsverzekering voor geboekte tickets (vliegtuig, boot, bus, trein, etc.).
√ De maximale reissom is € 2.000,- per persoon en € 10.000,- per boeking.
√ Vergoedt ook de annuleringskosten van meereizende gezinsleden.
√ Lage vaste premie.

Premie Ticket Annuleringsverzekering: € 24,95 voor Europadekking en € 39,95 voor werelddekking (inclusief poliskosten en assurantiebelasting).

Ticket annuleringsverzekering premie berekenen Ticket annuleringsverzekering afsluiten

Dekkingen en voorwaarden: Dekkingsoverzicht en voorwaarden Ticket Annuleringsverzekering

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres voor een uitstekende annuleringsverzekering!

Annuleren zonder kosten

Heb je vliegtickets geboekt, maar kun je door onvoorziene omstandigheden niet vertrekken? Dan moet je rekening houden met annuleringskosten. In veel gevallen zal dit neerkomen op 100 procent, wat betekent dat je je geld kwijt bent. Soms is het mogelijk de reis te annuleren tegen betaling van een toeslag.

Koop je een los vliegticket, dan kun je daar, binnen 7 dagen, een vliegticket annuleringsverzekering bij afsluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die in rekening gebracht worden als je de reis onverwacht moet annuleren door een gebeurtenis die gedekt is volgens de voorwaarden. De annuleringsverzekering biedt geen dekking bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij. Deze verzekering biedt tevens geen dekking indien de vliegmaatschappij een vlucht annuleert.

Voordelen ticket annuleringsverzekering

Reizigers boeken steeds vaker losse vliegtickets in plaats van een complete pakketreis. Speciaal voor deze groep reizigers heeft Allianz Global Assistance de ticket annuleringsverzekering geïntroduceerd. De verzekering dekt de annuleringskosten die in rekening worden gebracht als je onverwacht noodgedwongen toch je reis moet annuleren. Alle voordelen op een rijtje:

 • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
 • Vliegtickets tot € 2.000,- per persoon verzekerd.
 • Ook voor trein- boot- en bustickets.
 • Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
 • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.

Tickets vliegtuig, boot en trein goed verzekerd

Of je nou met het vliegtuig, de trein of de boot gaat. Met de ticket annuleringsverzekering ben je verzekerd tegen de annuleringskosten van je tickets, mocht je de reis noodgedwongen moeten annuleren. De ticket annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten van je vliegticket als je de reis noodgedwongen moet annuleren. Oorzaken van annulering kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Het overlijden of ernstige ziek worden van verzekerde.
 • Het overlijden van een 1e of 2e graads familielid.
 • Een levensgevaarlijk ongeval of een levensbedreigende ziekte van een 1ste of 2e graad familielid.
 • Plotselinge werkeloosheid.
 • Een familielid die door een ongeval of een plotselinge (verergering van een bestaande) ziekte dringend zorg behoeft.
 • Als een niet meereizend gezinslid onverwacht een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Als eigendom in Nederland of het bedrijf in Nederland waar je werkzaam is, door brand,diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd.
 • In geval van schade aan je het (vakantie)verblijf veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming.
 • In geval van zwangerschap.
 • Indien je een verplicht een herexamen af moet leggen
 • Als je om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen.
 • Als verzekerde onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt.
 • Indien je gaat scheiden.
 • Wanneer je onverwachts geen noodzakelijk visum kan krijgen.
 • Als jouw huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt.
 • In geval van diefstal, verlies of vermissing van je  noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek.

Een volledig overzicht van de gedekte gebeurtenissen voor annulering staat in de voorwaarden.

Dekkingsgebied

Bij de ticket annuleringsverzekering kan je kiezen uit twee dekkingsgebieden: Europa of Wereld. Dekkinggebied Europa betekent: Alle Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Vlieg je verder, bij voorbeeld naar Azië of Amerika dan moet je voor ‘werelddekking’ kiezen.

Vragen?

Heb je een vraag over reis- of annuleringsverzekeringen of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 6 reacties

 1. Mijn dochter zit in New Zealand, ik vlieg daar in oktober 2018 naar toe. Het is de bedoeling dat ze met mij terug reist en ik die terug reis alvast boek om er voor te zorgen dat we de terugreis in het zelfde vliegtuig zitten. Ze is daar met een werkvisa, stel ze kan geen werk meer vinden en het geld raakt op waardoor ze eerder terug naar huis moet, valt dit onder een annuleringsverzekering?

 2. We hebben de Nederlandse nationaliteit, maar zijn woonachtig in Thailand. We zijn dus uitgeschreven uit Nederland, maar hebben wel een Nederlands postadres.
  Kunnen we een Ticket Annuleringsverzekering afsluiten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *