vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Annuleringsverzekering voor huisdieren – sluit hier af, direct geregeld

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz annuleringsverzekering

 Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

  Dekking voor familieleden in 1e, 2e en 3e graad.

 Huisdieren vallen ook onder de dekking.

  Dekking samengestelde reizen is mogelijk.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen bij het afbreken van je vakantie of bij ziekenhuisopname in het buitenland.

Een annuleringsverzekering voor je huisdier afsluiten? Dat kan hier. Je kunt dan je reis of vakantie annuleren indien je huisdier (hond, kat of paard) ernstig ziek is geworden of ernstig gewond is geraakt.

Huisdieren

Voor veel mensen zijn huisdieren een soort gezinsleden. Wanneer er iets vervelends met je huisdier gebeurt, dan ga je niet met een prettig gevoel op vakantie. Reisverzekeraar Allianz Global Assistance snapt dat. De annuleringsverzekering die je bij Allianz Global Assistance afsluit is ook geldig voor je huisdier. Daar hoef je zelfs niet extra voor te betalen.

Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering voor huisdieren
Annuleringsverzekering voor huisdieren

Naast een reisverzekering kan je ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering geeft een schadevergoeding, wanneer je door een onverwachte gebeurtenis je reis of vakantie moet annuleren of afbreken. Het moet dan om een gebeurtenis gaan, die onder de dekking valt. In de polisvoorwaarden van een annuleringsverzekering staat welke situaties gedekt zijn. Ben je al op vakantie maar moet je deze afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet gebruikte reisdagen. Bij een annuleringsverzekering heb je, net als bij een reisverzekering, de keuze uit een eenmalige- of een doorlopende verzekering.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Huisdieren meeverzekerd op een annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt een vergoeding voor onverwachte problemen waardoor je niet op reis kunt. In de polisvooraarden lees je duidelijk wanneer je de kosten vergoed krijgt. Bijvoorbeeld als:

 • een lid van het reisgezelschap of een naast familielid overlijdt;
 • een van de verzekerden of een naast familielid (ernstig) ziek wordt;
 • je plotseling werkloos wordt;
 • je ernstige schade hebt aan eigendommen zoals brand of ernstige stormschade.

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance gaat wat verder. Daar mag je ook annuleren als er iets vervelends gebeurt met je huisdier.

Annuleringsverzekering Allianz Global Assistance: inclusief huisdieren

Indien je huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis, mag je jouw vakantie annuleren.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering bedraagt 5,9% van de reissom. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening. Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor een annuleringsverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen.

Aanvullende dekkingen

Het is mogelijk om een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Je betaalt dan iets meer premie, maar je hebt ook ruimere dekkingen. Voorbeelden hiervan zijn de Dubbel- Zeker dekking, de uitbreiding voor samengestelde reizen en de dekking voor een zaakwaarnemer.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

Bij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering worden bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Bij eerdere terugkeer naar huis, wordt de volledige verzekerde reissom vergoed. Bij de normale annuleringsverzekering is de dekking vóór de reis gelijk aan de Dubbel-Zeker annuleringsverzekering, bij voortijdige terugkeer worden echter alleen de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dekking samengestelde reis

Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op de annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Waarom Allianz Global Assistance?

Dit zijn de voordelen:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 32 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.
 • Gekozen tot beste reisverzekeraar in 2011 en 2013.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen!

Vragen?

Heb je een vraag over de kortlopende annuleringsverzekering inclusief huisdieren? Neem dan contact met ons op: Telefoon: 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739