vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Binnenkort op vakantie? Controleer dan eerst je doorlopende reisverzekering

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz doorlopende reisverzekering

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz.

Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Al vanaf slechts €1,90 per maand goed verzekerd in Europa!

Ga je op reis of op vakantie? Vergeet dan niet vooraf je doorlopende reisverzekering te checken.

Het kan namelijk voorkomen dat je toch onverzekerd op reis gaat. Bijvoorbeeld omdat je ooit een doorlopende reisverzekering met uitsluitend Europadekking hebt afgesloten en nu naar Indonesië gaat (werelddekking). In dat geval ben je niet verzekerd.

Doorlopende reisverzekering, waar moet je op letten?

Op vakantie? Controleer eerst je doorlopende reisverzekering
Op vakantie? Controleer eerst je doorlopende reisverzekering

Misschien heb je de doorlopende reisverzekering jaren geleden afgesloten en is ondertussen je reisgedrag veranderd. Check je doorlopende reisverzekering voor je op reis gaat op de volgende punten:

 • Dekkingsgebied
 • Bagage
 • Sportuitrusting
 • Medische kosten
 • Geld
 • Bijzondere en gevaarlijk sporten
 • Pechhulp voor auto
 • Rechtsbijstand
 • Maximaal aaneengesloten dagen
 • Annuleringsdekking
 • Persoonlijke situatie

Dekkingsgebied

Het is belangrijk om te weten dat reisverzekeringen verschillende dekkingsgebieden kennen, namelijk Europa- of Werelddekking. Onder Europadekking valt in de regel: alle landen binnen Europa, inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit betekent dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israël, Libanon en Aziatisch Turkije onder de Europadekking vallen. Ga je naar een ander land? Dan moet je voor Werelddekking kiezen en je bestaande polis laten aanpassen.

Bagage

Wellicht neem je meer kostbare bagage mee zoals een smartphone en een laptop. In dat geval is het goed te contoleren welke vergoeding je huidige bagagedekking biedt. In veel gevallen is het mogelijk om de verzekerde bedragen te verhogen door je pakket uit te breiden.

Sportuitrusting

Ga je sporten tijdens je vakantie en neem je een sportuitrusting mee? Kies dan voor een extra dekking voor je sportuitrusting. Met deze dekking op je doorlopende reisverzekering is ook je sportuitrusting verzekerd. Deze dekking geldt aanvullend op de normale bagagedekking en is raadzaam voor uitrusting die gebruikt wordt bij o.a.: duik-, (kite)surf-, golf-, fiets- en wintersport.

Medische kosten

Wij adviseren je om altijd de dekking medische kosten mee te verzekeren op je doorlopende reisverzekering. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Denk daarbij aan opname in een privé-kliniek of sommige vormen van ziekenvervoer.

Geld

Neem je contant geld mee op vakantie? Bijvoorbeeld omdat de wisselkoersen in het land van bestemming gunstiger zijn? Zorg dan voor de uitbreiding voor geld, op je doorlopende reisverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of pinpassen.

Bijzondere en gevaarlijk sporten

Ga je tijdens je vakantie actief bijzondere sporten beoefenen? Dan moet je hiervoor meestal een extra dekking afsluiten. Met deze dekking ben je verzekerd tijdens wintersporten en het beoefenen van bijzondere sporten (bijvoorbeeld parachutespringen). Recreatief sporten is vaak al standaard meeverzekerd op een doorlopende reisverzekering.

Pechhulp voor auto

Met deze dekking heb je recht op hulp wanneer jouw vervoermiddel, of de bestuurder daarvan, uitvalt. Dit geldt voor personenauto’s, campers, motoren en scooters. Valt het vervoermiddel waarmee je de reis maakt uit en is het niet mogelijk om het vervoermiddel binnen twee werkdagen te kunnen gebruiken? Dan kun je een vervangend, vergelijkbaar vervoermiddel huren. Hetzelfde geldt als het vervoermiddel binnen zeven dagen voor de reis niet meer te gebruiken is (bijvoorbeeld door een aanrijding, storm of diefstal) en ook niet binnen twee werkdagen na de oorspronkelijke vertrekdatum.

Rechtsbijstand

Hiermee ben je verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Dat kan belangrijk zijn wanneer je bij een ongeval betrokken raakt. Bij reizen met de auto adviseren wij je ook om de dekking voor autohulp af te sluiten. Dan kun je in geval van pech of ongeval gebruik maken van rechtsbijstand op je doorlopende reisverzekering.

Maximaal aaneengesloten dagen

Met een doorlopende reisverzekering mag je niet onbeperkt aaneengesloten reizen. De meeste reisverzekeraars hanteren standaard, 60 dagen. Ga je langer aaneengesloten op vakantie? Dan moet je de dekking uitbreiden.

Annuleringsdekking

Wanneer je de vakantie moet afzeggen, dan vergoedt deze dekking de kosten die daardoor worden gemaakt. De dekking vergoedt ook de niet gebruikte reisdagen als je de reis noodgedwongen moet afbreken en eventuele vertrek- of aankomstvertraging.

Persoonlijke situatie

De polis van je doorlopende reisverzekering moet natuurlijk aansluiten bij je persoonlijke situatie. Hoewel kinderen tot vijf jaar meestal gratis meeverzekerd zijn op de polis van een doorlopende reisverzekering moeten ze wel bekend zijn bij de reisverzekeraar. Geboorte van kinderen, huwelijk, samenwonen, enz. heeft consequenties voor je polis. Vergeet niet om dit door te geven aan je reisverzekeraar.

Waar is een doorlopende reisverzekering niet voor geschikt?

Ga je vrijwilligerswerk of betaald werk verrichtten tijdens je vakantie in het buitenland, dan is een doorlopende reisverzekering niet geschikt. Hetzelfde geldt voor een studie of stage in het buitenland. Neem in dat geval contact met ons op voor advies en de mogelijkheden.

Controleer altijd ruim voordat je op reis gaat of je doorlopende reisverzekering voldoende dekking biedt en helemaal ‘up to date is’. Je kunt dan onbezorgd op vakantie.

Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over doorlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739