vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Waarom zou je eigenlijk een reisverzekering afsluiten?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief bagagedekking voor verlies, diefstal en beschadiging.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Nu vanaf: €0,90 per dag

Waarom moet je eigenlijk een reisverzekering afsluiten? Is dat wel noodzakelijk? Ben je dan niet dubbel verzekerd? Deze vragen komen met enige regelmaat voorbij. Om hier inzicht in te geven, is het goed om uit te leggen wat een reisverzekering is.

Waarom een reisverzekering afsluiten?
Waarom een reisverzekering afsluiten?

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen materiële schade en letselschade die je tijdens je reis kunt oplopen. De schade die de verzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de door jouw betaalde premie. Daarnaast biedt de reisverzekeraar hulp in het land waar je op vakantie bent en zorgt de verzekeraar er eventueel voor dat je wordt teruggebracht naar Nederland. Dat noemen we repatriëring.

Risico’s in het buitenland

Op de vraag ‘waarom een reisverzekering afsluiten?’ kunnen we als antwoord geven dat je meer en andere risico’s loopt in het buitenland. Je bent in een vreemde omgeving. Verkeersregels zijn soms anders en potentiële risico’s zijn moeilijker in te schatten. Je kunt sneller ziek worden door een andere hygiëne, denk aan voedselvergiftiging.

Een tropische infectie of een vervelende bacterie waar je ernstig ziek van wordt zijn bovendien risico’s. In dat geval moet je naar een arts of een ziekenhuis. Maar hoe weet je of die betrouwbaar is en of ze wel de juiste diagnose stellen? In dat soort situaties biedt de alarmcentrale van je reisverzekeraar concrete hulp. Het afsluiten van een reisverzekering zorgt er ook voor dat je 24 uur per dag, waar ook ter wereld, hulp kunt krijgen van deskundigen.

De belangrijkste verzekerde onderdelen op een reisverzekering zijn:

  • Bagagedekking
  • Medische kosten
  • Hulpverlening alarmcentrale en SOS kosten
  • Repatriëring (terugkeer naar Nederland)

Bagagedekking

Veel mensen denken bij de noodzaak van het afsluiten van een reisverzekering vooral aan de bagage die ze meenemen. De kosten van beschadiging, verlies of diefstal van bagage zijn wel te overzien. Maar de risico’s worden groter omdat Nederlanders steeds vaker dure foto- en videoapparatuur meenemen op reis. Denk bijvoorbeeld aan smartphones en laptops. In het geval van diefstal kan dit een flinke financiële tegenslag betekenen.

Medische kosten

Een belangrijke reden om een reisverzekering af te sluiten zijn de medische kosten in het buitenland. Hoewel iedere Nederlander ook in het buitenland verzekerd is tegen medische kosten, gelden er wel beperkingen. Wanneer de kosten voor een medische ingreep in het buitenland hoger zijn dan de gangbare vergoeding in Nederland, kun je alsnog met een hoge rekening worden geconfronteerd.

Hulpverlening alarmcentrale en SOS kosten

Je reisverzekering biedt de mogelijkheid om hulp te vragen bij een alarmcentrale. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken. Deze ervaren hulpverleners kunnen reizigers in iedere noodsituatie bijstaan en zijn in staat snel passende hulp te bieden. Dat kan een levensreddende actie zijn, maar ook gewoon een vraag beantwoorden. Desnoods krijg je een Nederlandse arts aan de telefoon die jou een medisch advies kan geven. SOS-kosten zijn de kosten die door onvoorziene omstandigheden ontstaan, zoals extra verblijfkosten omdat je niet terug kunt vliegen. Maar ook omdat je de vakantie moet afbreken en naar huis moet omdat een familielid ernstig ziek is geworden of overleden.

Repatriëring

Repatriëren betekent terugkeren naar Nederland, dat kan noodzakelijk zijn omdat een persoon ernstig ziek is. Maar bijvoorbeeld ook wanneer iemand door een ongeluk in het buitenland gewond is geraakt. Repatriëren kan alleen als de persoon vervoerd kan en mag worden. Soms is er een medische indicatie waarbij normaal vervoer niet toegestaan is. Het terughalen naar Nederland wordt door de alarmcentrale gecoördineerd. Zij zorgen ervoor dat je snel en veilig kunt terugkeren. De kosten van repatriëring worden door de reisverzekering vergoedt.

Reisverzekering afsluiten, niet duur

Mocht je denken dat het advies om een reisverzekering af te sluiten vooral ingegeven is door commerciële belangen, dan is dat niet zo. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken en ambassades adviseren om altijd een reisverzekering af te sluiten: “een reisverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland is de basis van een zorgeloze vakantie. Want medische voorzieningen zijn in het buitenland vaak extreem duur. Bijvoorbeeld als een helikopter je van een berghelling redt. Of als je met een gipsvlucht terug moet naar Nederland.”

Sluit hier een reisverzekering af

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten met Europadekking? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering afsluiten? Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking:

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739