vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Repatriëring wat is dat precies?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten en repatriëring.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al vanaf €1,50 per dag, inclusief dekking reisbagage tot € 4.000,- in heel Europa verzekerd.

Repatriëring of repatriëren komt uit het latijn (re = “wederom, terug”, patria = “vaderland”) en betekent letterlijk: naar het vaderland terugkeren. Met betrekking tot een reisverzekering betekent repatriëring het terugbrengen van een verzekerde vanuit het buitenland naar Nederland, meestal na een ernstige ziekte, ongeval of overlijden. Ook verzekerden met ernstige psychische problemen tijdens de vakantie worden professioneel gerepatrieerd.

Het onderdeel repatriëring valt bij een reisverzekering onder de SOS-dekking en is een belangrijk onderdeel omdat er veel kosten mee gemoeid zijn. Het repatriëren van een verzekerde uit het buitenland kan wel € 10.000,- of zelfs nog meer kosten. In uitzonderlijke situaties kan er zelfs speciaal ingericht ambulancevliegtuig worden ingezet. Een repatriëring wordt meestal gecoördineerd door de alarmcentrale van de reisverzekeraar.

Repatriëring van een zieke of gewonde Nederlander

Repatriëring wat is dat precies?
Repatriëring wat is dat precies?

Iemand die ernstig ziek of gewond is kan niet zonder medische begeleiding met het vliegtuig vervoerd worden. Het is voor een luchtvaartmaatschappij een te groot risico, dat bij een verergering van de klachten het vliegtuig een tussenlanding moet maken, wat hoge kosten met zich meebrengt. Het vervoer wordt door de alarmcentrale met de luchtvaartmaatschappij afgestemd. Als er iemand met een gebroken been gerepatrieerd moet worden dan wordt er bijvoorbeeld een stoel voor de zitplaats van de gewonde verwijderd zodat die persoon zijn gipsbeen kwijt kan.

Repatriëring bij een overlijden in het buitenland

Bij het overlijden van een verzekerde in het buitenland zal de alarmcentrale contact opnemen met een gespecialiseerde uitvaartonderneming. Zij zorgen er voor dat het stoffelijk overschot wordt gerepatrieerd. De uitvaartondernemer regelt alle zaken in het buitenland zoals de wettelijke formaliteiten, de overledene verzorgen en prepareren voor het vervoer en de douane formaliteiten op de luchthaven of aan de grens.

Alarmcentrale coördineert de repatriëring

Repatriëring wordt altijd in samenwerking met de alarmcentrale uitgevoerd. Soms schakelt de alarmcentrale een particulier of internationale opererend bedrijf in. Deze bedrijven staan 24 uur per dag en 7 dagen in de week paraat, om te zorgen dat alles geregeld wordt en de repatriëring naar wens verloopt.

Is repatriëring volledig verzekerd op een reisverzekering van Allianz Global Assistance?

Ja. Zowel de kortlopende- als doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance vergoeden de kosten van repatriëring van verzekerden tegen kostprijs.

Een reisverzekering repatriëring afsluiten

Ga je op vakantie en wil je een uitstekende reisverzekering met repatriëring afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld. Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking:

Vragen?

Heb je een vraag over repatriëring op je reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739