vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Dekking doorlopende annuleringsverzekering ontoereikend bij hoge reissom? Bijverzekeren kan hier!

Dekking doorlopende annuleringsverzekering ontoereikend bij hoge reissom? Bijverzekeren kan hier!
Dekking doorlopende annuleringsverzekering ontoereikend bij hoge reissom? Bijverzekeren kan hier!

Is de dekking van jouw huidige doorlopende annuleringsverzekering te laag omdat je een reis met een hoge reissom hebt geboekt? Dan biedt Allianz Global Assistance jou de mogelijkheid om voor het resterende deel van de reissom een aanvullende kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Het kan in bepaalde situaties voorkomen dat jouw huidige annuleringsverzekering onvoldoende dekking biedt, bijvoorbeeld bij een hoge reissom. In dat geval kan je het resterende deel bij Allianz Global Assistance bijverzekeren door een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Doorlopende annuleringsverzekering ontoereikend bij hoge reissom en bijverzekeren

Wij geven je een voorbeeld hoe dit werkt. Stel je hebt een reis geboekt van € 7.000,- en je huidige doorlopende annuleringsverzekering vergoedt maximaal € 4.000,- In dat geval kan je nog voor € 3.000,- het schip in gaan. Wil je dat risico niet lopen, dan kan je de resterende € 3.000,- bij ons verzekeren op een kortlopende annuleringsverzekering. Op deze manier is de totale reissom gedekt en loop je geen financieel risico bij een eventuele annulering.

Hoe gaat dat bij annuleringsschade?

Mocht je de reis voor aanvang moeten annuleren wegens een gedekte gebeurtenis, dan kan je een deel claimen bij je huidige verzekeraar en het resterende deel bij Allianz Global Assistance.

Annuleringsverzekering vergeten of te laat? Geen probleem!

Ben je te laat met het afsluiten van een annuleringsverzekering, bijvoorbeeld niet binnen 7 -14 dagen na boeking? Of ben je het gewoon vergeten? Geen probleem bij Allianz Global Assistance, je kan hier nog terecht. Dat geldt natuurlijk niet indien je al weet dat je moet annuleren (er moet altijd sprake zijn van een onzeker voorval).

Dure reis met hoge reissom geboekt? Neem geen risico!

Kortom heb je een dure reis geboekt met een hoge reissom die niet volledig gedekt wordt door je huidige doorlopende annuleringsverzekering, neem dan geen risico en verzeker ook het resterende deel. Dat kan eenvoudig en voordelig bij Allianz Global Assistance.

Voordelen annuleringsverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt de volgende voordelen voor reizigers:

 • Keuze uit drie dekkingsvormen: Standaard, Volledig en Dubbel-Zeker.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij ziekenhuisopname in het buitenland.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij afbreken van de vakantie.
 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant: volledige verzekerde reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Met de Dubbel-Zeker annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je onverwachts eerder naar huis, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard annuleringsverzekering krijg je alleen een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Wat kost een annuleringsverzekering?

Premies kortlopende annuleringsverzekering:

 • Annuleringsverzekering standaard: 5,9% van de totale reis- en/of huursom.
 • Annulering Volledig: 5,9% van de totale reis- en/of huursom.
 • Dubbel-Zeker: 6% van de totale reis- en/of huursom.

Heb je nog geen annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance? Sluit hem dan hieronder af.

Kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance toegelicht

Bij Allianz Global Assistance heb je de keuze uit twee dekkingsvormen bij de kortlopende annuleringsverzekering:

Annulering Basis: Vergoed de kosten als je de reis moet annuleren. Bij afbreken van de reis, krijg je de niet gebruikte vakantiedagen vergoed.

Dubbel-Zeker: Deze variant biedt niet alleen dezelfde dekking als Annulering Volledig, maar ook ruime vergoedingen bij het afbreken van de reis. Zo krijg je de volledige reissom, tot maximaal het verzekerd bedrag, terug als je de vakantie/reis moet afbreken. Zelfs als dit op de laatste dag van je vakantie is.

Tip: Weet je niet of een reis onder de ANVR-voorwaarden is geboekt? Kies in dat geval de meest veilige manier, namelijk minimaal Annulering Volledig.

Waarom een annuleringsverzekering?

Een reis of vakantie annuleren is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Toch kan het gebeuren dat je buiten je schuld een reis moet annuleren. In dat geval moet je toch een gedeelte van de reis betalen. Soms zelfs volledig. We noemen dit annuleringskosten. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je tegen de meeste annuleringskosten verzekerd, zoals:

 • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde.
 • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten van verzekerde.
 • Uitvallen van je reisgenoot.
 • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
 • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.
 • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde.
 • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
 • Toewijzing van een huurhuis.
 • Het uitvallen van een privé vervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
 • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • Ziekte of ongeval van je huisdier (hond, kat of paard).

Bovenstaande is slechts een beknopt overzicht, in de voorwaarden staan alle dekkingen vermeld.

Kies je voor de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Wie zijn er verzekerd?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn. Ziet de samenstelling van de personen op de polis er anders uit en wil je toch voor iedereen een annuleringsverzekering? Dat kan door een toeslag op de premie. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over het bijverzekeren van de reissom op de kortlopende annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Telefoon 055-5400408 (op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739